Ben de bir yönetici olarak bir kaç eleştiri bir kaç özeleştiri yapmak isterim ;
Adettendir birini eleştirmeden önce özeleştiri ile başlamak lazım. Önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı başkasına batıralım. Şöyle ki ;
Sorunlar konusunda zaman zaman yavaş davranıldığını kabul ediyorum. Bunun sebepleri, gerekçeleri, neden böyle olduğu önemsiz. Sonuç olarak yavaşlık var mı? Var. Düzeltmek için de elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Yönetimde konuşulanları pek dışa yansıtmadığımız için bunlar görülmeyebiliyor.
Örneğin daha 1 haftan önce
@scope 350-400 tane raporu tek tek okudu. İşlem yapılmamış, raporları yukarı çekti. Konuştuk, hallettik. Şu an işlem yapılmamış bekleyen hiçbir rapor yok. Bu konuda bilgi verilmeliydi? Verilmeliydi. Haklısınız. Bu da bir başka özeleştiri olsun. Yönetimdeki yöneticileri kimsenin önüne atmadan da bilgilendirmeler periyodik olarak yapılabilirdi. Belki bunu yapsaydık daha rahat empati de kurulabilirdi. Yapmadık.
Son dönemde haksızlıklar oldu mu? Yönetici olarak değil kişisel olarak söylüyorum bunu oldu. Karga ve Zananın süresiz banı haksızdı. Duhan ın 1 yıl banlanması haksızdı, Ender in uzun süreli banlanması haksızdı. Tüm bunları yönetimde de tartıştım arkadaşlarla. Bu arada Duhan, Karga,Ender banlanmalıydı ama bu sürelerde değil. Zana hiç banlanmamalıydı. Ama herkesin yetkisinin bir sınırı var. Bu banları Scope atsa Lawyer atsa kaldırırdım. Ama forumun sahibi attı. Orda onun otoritesini yiyemem.
Şimdi diyebilirsiniz ki e o zaman bırak, insanlar Swat demez, yönetim der. Sen de içindesin. Haklısınız. Düşünmedim mi bunu? Düşündüm. Bir sebepten yapmadım.
1-) Sizler kadar umutsuz değilim, Swat makul biri. Dönem dönem gerginlikten fevri kararlar verse de, oturup uzun uzun derdini anlatınca dinleyip, er ya da geç makulde uzlaşabiliyorsunuz. Son konularda uzlaşamadık evet, ama içerde emin olun milyon tane fevri karar da bu tartışmalar, bu muhalefet neticesinde alınmadı. Siyasi konular mı yasaklanmayacaktı, mesaj kasanlar mı banlanmayacaktı, mizahlar mı uzaklaştırılmayacaktı neler neler. Ama 10 konudan 8 inde uzlaşmışızdır. Ama uzlaşamadığımız 2 konu foruma yansımıştır. Orda da süreçte uzlaşacağımızı düşünüyorum. Ha baktım ki artık uzlaşamıyoruz hiç bir konuda eyvallah der, gideriz.
Gelelim şimdi eleştiri kısmına ;
Burdaki herkes imtiyaz/ayrıcalık/kayırılma istiyor. Herkes kendi dünyasında çok haklı. Kendilerine ya da arkadaşlarına yönelik bu tutumları asla değişmiyor. Kimse objektif değil. Hatayı yapan kendi arkadaşı olunca kendisine en objektifim diyen biri “yaaa ayıp etmiş” ile geçiştiriyor konuyu. Arkadaşına biri hata yapmışsa “infaz edin banlayın bunu” ile en radikal tepkiyi veriyor. Normaldir, insan doğasıdır. Ama bu durum ister istemez “yalancı çoban” hikayesine referans veriyor çoğu kişide. Bu histen ben şahsi olarak mümkün olduğunca sıyrılmaya çalışıyorum ama kolay da değil. Onun dışında da burdaki herkes çok zeki uberschmanlar olduğu için, karşıdakini salak yerine koyup, takiyecilik yapma huyu da baki. “E ben onu demedim ki” “Ben onu ima etmedim ki” “Yoo bu o anlama gelmiyor ki” “Bu hakaret değil ki” “Nickimi değiştim beğenmedim değişin 6 ay çok” “Rapor yaptım 11 dakika geçti kimse bir şey yapmamış yönetim istifa” “Küfür etmedim argo kullandım” “Sen x dedin ama ben aslında y dediğini biliyorum yaaaa” vs vs. Niyet okuyuculuk yapmıyorum ama bir zahmet bundan da vazgeçelim.
Son olarak genel ; Forum dediğin zaten öldü. Şurda 50 tane +30 ve bir tane Yarch oturup takılıyoruz işte. Abartmadan herkes kendi yağında kavrulsa sorun olmayacak, ama Roma senatosunda zannediyoruz hepimiz kendimizi. Ben de dahil. Yoksa bu kadar uzun yazmazdım.