asıl mesele insanlar burada ve benzeri sosyal platformlarda gerçek hayatta kullandığı kimliklerinden yoksun ve gözlemlediğim kadarıyla da sanal alemde insanların bir çoğu herhangi bir rumuzun arkasında yoksunluklarını, hayallerini, olamadıklarını ya da olmak istediklerini yansıtıyor. aslında tamda adının üstünde sanal bir ortamda vakit geçiriyor. olmadığı biriyken bir de üstüne işi ehemmiyete bindirip, ciddiyet naraları atarak sanalı gerçek yaşamınızın bir parçasıymış gibi göstermek yine benim gözümde trajikomik kaçıyor. şayet aranızda sanal alem ile gerçek hayatı arasına çizgi çekemeyip ikisini birbirine karıştıran ve sırf bu yüzden sanalda okb yaşayan arkadaşlar varsa ivedilikle bu durumdan uzaklaşmalarını temenni ederim.
ha bu tarz hakaret, küfür, ithamda bulunmaları takip etmek zor mu? değil. siber suçlara gidersin, şikayette bulunursun.. bir topluluğa ya da güruha hitap eden siyasi kimliğin, sanatçı kişiliğin, gerçekliğine aidiyeti olan bir sosyal medya hesabın olur. benzer bir durum yaşarsın anlarım ya da eğer herkes adı ve soyadıyla, kimlik bilgileriyle, banka hesapları ve telefon numaraları ile bu tarz yerlerde fikir beyan ediyor olsaydı. belki o zaman bu ciddiyete hakkaniyet arardım. burada olan ise yine dediğim gibi benim gözümde yüzeysel ve komik kalıyor.
herkes üsluptan, hitabetten, tavırdan ve karakterden bahsediyor.. konu içinde isteyen siyasete, bireysele, hede hödöye çekmiş yine..
ortada bir durum yokken sen kalkıp ben x partiliyim diyerek zaten tarafını belli edip set çekiyor ve karşıt tavır alıyorsun.. orada adam hiç bir partili olmasa bile senin gözünde öteki oluyor ya da ortada bir kavga, tartışma yokken sırf sen sanal bir nefretten insanlara kin güderek kendi görüşlerin üzerinden ötekileştirebiliyorken yine taraflılığını yaratıp o adamı sevmediğin şeyler üzerinden yaftalıyorsun ama kişinin alakası yok. sonra kalkıp objektiflikten, yok bize böyle oldu şuna da şöyle oldu diyebiliyorsun.
ne bileyim, burayı çok ciddiye alıyorsunuz arkadaşlar.. böyle şeyler gördükçe gerçek hayatta sizi meşgul ve mutlu etmeyen şeyler olduğunu düşünüyorum. beni ırgalamaz zaten ama sizi yansıtır. ben buraya kafa dağıtmaya, kendimce gülüp eğlenmeye geliyorum. canım sıkılınca foruma açtığınız fotoğraflarınızı kendi bıyıklarımla süslüyorum, rastgele şiir yazıyorum arada da müzik tufanına kapılıp sürükleniyorum.
hayatın kendi içinde daha kayda değer ve keşfedilmesi gereken güzellikler var ve aynı hayatın içinde karşı durmak ile meşgul olduğumuz tonca dert, sorumluluk, meşguliyet var. içi boş şeyler için üzmeyin birbirinizi.