forumdaki kutuplaşma üzerine yapıcı bir başlık

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aslında birçok şeyi söylemişiz, sevgi: herkes birbirini sevmek zorunda değil fakat saygı duymak lazım.

tartışmalarda saygı ile güzel oluyor ve gerçekten saygılı tartışmalarda insan keyif alıyor.

bi kere biz millet olarak, çoğu kişi bir partiyi, bir takımı, bir falanca kurumu tuttuğumuz zaman yanlışıyla doğrusuyla herşeyiyle tutuyoruz. En büyük sıkıntımız bu. En aşırı sorun olan bu.

ikincisi yapılan bir yanlışta sonuna kadar savunmakla kalmayıp, kıyaslamalara giriyoruz.

kutuplaşmayı oluşturan geçmişten günümüze gelen sağcı solcu nun en büyük etken olduğunu düşünüyorum ben.

Şahsen kendimi eleştirirsem.

siyasi konuşmalara elimden geldiğince sanal ve reel dahil girmemeye özen göstermekteyim. Çünkü tarafsız konuşmalar hiçbir zaman olmuyor. Bundan dolayı da sağlıklı bir tartışma olmayı geçiyor hatta araya soğukluk giriyor.

Akp için savunduğum ve savunmadığım şeyleri, ilgili siyasi konuları açıldığında (çoğunda yazmamışımdır) yazmışımdır. Ben elimden geldiğince herşey de tarafsız olmaya çalışmaktayım. Kimse babamın oğlu değil, kaldı ki babamın oğlu bile olsa yine eleştiririm yanlışını söylerim. Yalnız siyaset hayatımda gördüğüm en kötü b..tan bir şey, sonsuz bir kuyu.

gelelim din vs konulara. Kimse müslüman olmak zorunda değil. Lakin gerçekten gelip güzel yorum yerine dalgaya vurulan yorumları gördüğümde çok can sıkıcı ve can acıtıcı oluyor ve genellikle inananlar geri olarak algılanıyor. Burada ben kendimi de eleştireyim. İnanmayan arkadaşlarımda oldu kimseye de inanmadığı için farklı gözle bakmadım farklı davranmadım. Nasıl ki o beyazı sarıyı, yeşili sevip tercih ederse inancı da aynı şekil kendi tercihidir dedim.

Yapıcı olması amacıyla açılan bu konuda şunu belirteyim. Gruplaşma heryerde olur. Burada da mevcut. Hatta gruplardaki isimleri de eleştirmeyi isterdim ama bu kadarına gerek yok. Benide herhangi bi gruba koyan olursa da eyvallah sorun değil. Fakat buradaki gruplaşma birbirini çok kırıcı cümleler, sergilemekte bu çok kötü.

Son olarak da yapıcı olacağına inanmıyorum. Keşke burada başbakan vs yerine ben böyle davranıyorum şöyle yapıyorum kırıcı oluyorum ve kırılıyorum şundan şundan dolayı diye kendi eleştiriler olsa.

Ve benide eleştirin açığım.

yani demem o ki, siyasilere gereğinden fazla güvenmeyin arkadaşlar. yarın ne olacağı belli olmaz, siyasette doğruluk en az görülen şeydir. siyaset bir algı yönlendirme sanatıdır. mükemmel inandığınız dinlerdeki tanrıdan ve elçisinden başkası değildir. teşekkürler dinlediğiniz için benden bu kadar :)

son olarak; siyasi bir görüşünüz olsun. siyasetçilerin görüşlerini görüş edinmeyin.

Zengin olan fakiri niye düşünsün ki ?

işte meselede bu dostum. gelin bir olalım onlara biz halkın bir oldugunda neler yapabileceklerini gosterelim. farkında olmada bizi bölüyorlar o kadar değişik sebebler yaratıyorlar kii... ogrensek şaşarız.. bildiğim tek birşey var sen benim kardeşimsin, abimsin.ablamsın.dostumsun.annemsin.babamsın. ama siyaset bu sıfatları tamamen dusmanlığa çevirebiliyor.. karşı oldugumuz da budur.

Dua okuyunca ve isteyince yobaz oluyoruz:)

Af buyur? tam olarak ne yanlış söyledim? arkadaş bir kişinin yaptığını tüm kesime mal ediyor.Ben bunun yanlış olduğunu söyleyince mi bağlaştırıcı olmamış oluyorum?
Forum kurulduğundan beri siyasi düşüncemi belli edecek tek yorum yapmadım. Anlatılmak istenen eleştirilecekse hakaret etmedende eleştirilir. Kimse çıkıpta zaten hakaret ettikten sonra mesajım neden silindi diyemez.

Burada olay mesaj silinmesi olmamalı , yada farklı siyasi söylemler olmamalı.Burada forum olarak birlik olup , bence yapılması gereken bir hesap açılır ve oraya maddi desteği olanlar yardım etsin , olmuyanlarda dualarıyla yardım etsin.Burada suçlu aramanın yada forumunda gerilmenin bir anlamı yok.Misal ben nekadar o insanın sevmesemde orada acı yaşıyan bende olabilirdim , yada bir başka bir insan her nekadar o insanı sevsede orada acı yaşıyan oda olabilirdi.Siyasetten uzak bir şekilde elimizden ne gelebilir onu konuşmak varken neden bu siyasi gerginlik ? Uzlaşmacı davranmak gerekirken neden halen parti muhabbeti...

Konuda harika bir yapıcılık var tebrikler.

bence skypeden toplanıp seste tartışın , böyle çok uzun oluyor

Eleştiri yaparken yıkıcı değil yapıcı olmalı.
Bu forumda ben bu tür eleştiri yapan bir kaç kişiye rastladım sadece
Çoğu konuda çoğu zaman hep yıkıcı oldu burda eleştiriler.
Kimse doğru dürüst eleştiri yapmadı ve adaletli olarak bakmadı olaylara.
Hep 1 adım geriden baktılar.
Oysa herkes birbirini eşit seviye de eleştirse ve haklıyı haksızı gerçekten ayırt edebilse bu tür sorunların olacağını sanmıyorum.
Ama içimize bir kin işliyor ve o kini yazılara dökmek istediğimiz zaman da olaylar farklı yönlere gidiyor.

Şimdi şöyle birşey söyleyeyim. Soma olayının ikinci günü bir konu paylaşmıstım amacım siyasi bir görüşü bildirmek değildi olaylara yaklaşımdaki adaletsizlikten yakınmaydı evet konu başlığı kışkırtıcı olabilirdi orada hak veriyorum. o an cok tepki aldım nasıl ölüler üzerinden siyaset yaparsınız diye falan. Ve şuan bile bana cephe alan birçok arkadaşımız var.Arkadaşlar şimdi siz ne yapıyorsunuz ? Ölüler üzerinden siyaset yapma diye bana hakaretvari konuşan arkadaşlar özellikle siz. Bu nasıl bir çelişkidir anlayamıyorum.

Lan bir konu açsam şuan , Soma daki ailelere elimizden neler gelir neler yapabiliriz nası desteğiniz olur diye.Oradaki mesaj 3-5 i geçmez.Ama klavye arkasından konuşmak nekadar kolay demi.Orada sizin abinizde ölebilirdi yada babanız yada bir yakınınız.Yardım edelim deyince herkesin klavyesinde tuşlar geriler nedense , ama AKP-CHP bilmemne vurduralım deyince , tokmağı ilk tutan sizlersiniz.Yapmayın... Orada daha 7 si olmamış insanlar var az saygı duyun

Şimdi şöyle birşey söyleyeyim. Soma olayının ikinci günü bir konu paylaşmıstım amacım siyasi bir görüşü bildirmek değildi olaylara yaklaşımdaki adaletsizlikten yakınmaydı evet konu başlığı kışkırtıcı olabilirdi orada hak veriyorum. o an cok tepki aldım nasıl ölüler üzerinden siyaset yaparsınız diye falan. Ve şuan bile bana cephe alan birçok arkadaşımız var.Arkadaşlar şimdi siz ne yapıyorsunuz ? Ölüler üzerinden siyaset yapma diye bana hakaretvari konuşan arkadaşlar özellikle siz. Bu nasıl bir çelişkidir anlayamıyorum.

Kızma ama, o açtığın konunun eseri bunlar (: Şimdi burda konu biraz kışkırtıcı olabilirdi hak veriyorum diyip çekilme ak kaşık.

Lan bir konu açsam şuan , Soma daki ailelere elimizden neler gelir neler yapabiliriz nası desteğiniz olur diye.Oradaki mesaj 3-5 i geçmez.Ama klavye arkasından konuşmak nekadar kolay demi.Orada sizin abinizde ölebilirdi yada babanız yada bir yakınınız.Yardım edelim deyince herkesin klavyesinde tuşlar geriler nedense , ama AKP-CHP bilmemne vurduralım deyince , tokmağı ilk tutan sizlersiniz.Yapmayın... Orada daha 7 si olmamış insanlar var az saygı duyun

kanki bi bakarsın.
http://www.forumbahane.net/1647553-post1.html

Aynen iki gün önce bir derneğin soma için bir kampanyası vardı okuyan sayısı 30u geçmedi.Sorsan içimiz yanıyor derler.Siyaset yapılmaz bu tür olaylarda derler.Güzel bir tespit yapmışsın arkadaşım

forumdaki değil sadece,toplumdaki kutuplaşmanın nedeni maalesef bilinçli ve sistematik olarak sürdürülen faşist politikadır.siyasal iktidar,cumhuriyet rejimini yıkarken,yine cumhuriyetin organlarını kullanmıştır.bunu yapabilmek için mevcut sistemde oya ihtiyacı olacaktı.din eksenli alt tabakaya yönelik siyaset,sermaye sahiplerine yönelik kapitalist araçlarla desteklendi.gerisini biliyorsunuz.arap sermayesi,kayıt dışı ve özelleştirmeler ile görsel bir şov başladı (yol yaptık).sistemin devamı için taban sıkı sıkı desteklendi.kömür makarna sağlık hizmeti sosyal yardım..yanında olana cennet bahşedildi.bakınız ihaleler..azıcık karşı çıkacak olanın işi engellendi.bakınız medyanın havuzlaşması...dolayısı ile sermaye el değiştirdi.yargıya emniyete cemaat destekli sızıldı..artık erdoğanın gücü bir çığ gibi büyüyordu,karşısında durmak imkansızdı...bütün bu güce rağmen hala sandık gerçeği vardı ve çobanla benim oyum birdi.kolayı seçtiler.türban ve imamhatipe fit olana istediği verildi.çünkü bunun talibi çoktu ve dileklerini yerine getirmek kolaydı.işte sadece bu oy deposuna sarıldı son zamanlarda.çünkü diğerleri zaten kayıptı.onların oyuna ihtiyaç da yoktu.herkesin gönlü olsun derken evdeki bulgurdan olabilirdi.akıllıcaydı.zaten bu depo oy kültürel olarak padişah figürünü istiyordu.güce tapıyordu.onlara istediği verilecek ve düşmanlarına karşı dik duracaktı.bu sağlam duruş tabanda bağlılığı ve çılgınlık boyutundaki fanatizmi körükleyecekti..öyle de oldu..biz kutuplaştırmadık.O kutuplaştırdı.biz sadece çekildiğimiz mevzilerimizde hayatta kalmaya çalışıyor,kendi vatandaşımızın afyon etkisinden kurtulmasını için dua ediyoruz. Halka rağmen halkı kurtarmaya çalışıyoruz.

ama şu bir gerçek..bu durum sürdürülebilir değildir..borsada teknik analiz terimlerinden biri bant sıkışmasıdır.yakında gelecek aşağı yada yukarı sert kırılma habercisidir..mübarek olsun..

Kızma ama, o açtığın konunun eseri bunlar (: Şimdi burda konu biraz kışkırtıcı olabilirdi hak veriyorum diyip çekilme ak kaşık.

Sazanlık ruhu yoktur sanırım :) Bunların olacağını herkes biliyor sonucta o günde demiştim :) Rant peşinde olanlar bu konuyu kacırmıcaktır diye. Ben neyimki benim sözümle forum ayağa kalksın kardeşim konum 2 dakika bile açık kalmadı kapatıldı. Pisliğinizi üzerime atcaksanız canınız sağolsun pek önemi yok sanal imaj yaratmıyorum kendime.

Sazanlık ruhu yoktur sanırım :) Bunların olacağını herkes biliyor sonucta o günde demiştim :) Rant peşinde olanlar bu konuyu kacırmıcaktır diye. Ben neyimki benim sözümle forum ayağa kalksın kardeşim konum 2 dakika bile açık kalmadı kapatıldı. Pisliğinizi üzerime atcaksanız canınız sağolsun pek önemi yok sanal imaj yaratmıyorum kendime.

İlk cümlenden ne kadar tartışılabilir seviyede bir insan olduğunu anlayaraktan özür diliyorum ve ayakta alkışlayarak aranızdan ayrılıyorum. Saygılar.

İlk cümlenden ne kadar tartışılabilir seviyede bir insan olduğunu anlayaraktan özür diliyorum ve ayakta alkışlayarak aranızdan ayrılıyorum. Saygılar.

Özrün kabul edilmiştir iyi günler.

Aga admin yada yöneticiler nerede ??? Admin mesaj atıyor AKP ateist laflarıyla , ortamı insanları yumuşatmak olgun olup insanları üyeleri bağdaştırmaktır görevi yoksa bu tartışmalara gözyummakmıdır.Bu konu uzayacak ben yılladır üyeyim bu siteye yöneticide oldum ama bu konuları yöneticilerin az çok nasıl halletiğini bildiğimden bıraktım.Burada yapmamız gerekenler dostlar , ister sağcı ister solcu , isterse batıcı ister doğucu.Oradaki 284 ailenin yasını bizimde tutmamız.Oradaki kayıplar seninde bir yakının olabilirdi ama siyaset yapmadan önce biraz vicdan yapalım.Ulusal Yas nedir bunun bir bilincinde olalım.Birçok futbol klubü bile avrupadaki birçok devletler bile yas ilan etmişken burada tartışılması gereken Bizim destek verdiğimiz Arap ülkeleri ? hangisinden taziye geldi ? Siz hala iç çatışma yapıyorsunuz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri