forumdaki kutuplaşma üzerine yapıcı bir başlık

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
biz sağ siz sol,hep bundan yoksa iyi çocuklarsınız hepiniz canım. :)

Bir başbakan bir vatandaşa vuruyor tüm forum ayağa kalkıyor.
Bir milletvekili vatandaşa küfür ediyor kimseden ses yok.
Bu mu sizin eleştiri anlayışınız arkadaşlar ?
Hani neden kimse bu konu hakkında yorumda bulunmuyor ya da neden kimse bu haber hakkında konu açmıyor ?
Eleştiri anlayışınız sadece Tayyip düşmanlığıysa bırakın yapmayın bu eleştiriyi.
Eleştiri tarafsız olmalı ve herkesi eleştirebilmelisiniz.

demek istediğim, burada kimse kimseye saygı göstermiyor. kimse kusura bakmasın. şu grup benle dalga geçiyor, aşağılıyor. lütfen geçelim bunları hepiniz, hepimiz aynıyız. fenayız yani :) masum rolü oynamaları lütfen bir kenara bırakıp, bir kere de olsa içinizden geleni paylaşın :)

Bak bu forumdakilerin cogunluğunda söyle de bir sey var. Yargısız infaz gibi.
Bazıları sadece ben bilirim, ben okurum, ben yazarım, ben arastırırım, ben gezerim, gün görmüsüm edasındalar. Diğerleri tu kaka modundalar. Kimse kimsenin ne kadar okuyup ne kadar yazdığını ne derece bilgi birikimi ve kültüre sahip olduğunu bilemez maden faciası ile ilgili yorum yapmayıp forum oyunu oynuyor diye bu insanın insanlığı sorgulanamaz.
Bunu da gectim kac defa gördüm biri bir konuda yorum yapıyor bir grup hurraa hadi dalga gecelim modunda böyle bir ortamda gel de kutuplasma.

eleştiri tarafsız olmalı evet. belki bilmezsiniz ama bazı insanlar bu forum altında chp'nin birçok politikasını da eleştirmişti yeri geldiğinde. ancak ben akp sempatizanı arkadaşlarımızdan hiçbir yerde bir defacık bile olsun bir eleştiri göremedim. bu kadar kusursuz bir adamın olabilmesi mümkün mü sizce bu mükemmeliyetçilik bir ilahlaştırma değil midir :)

Üzüldüğüm tek nokta yaşadığımız şu tarifsiz acı olayda tek sorun tayyip oldu varsa yoksa tayyip ne yapmis tayyip ne demiş tayyip tayyip... hiç kimse orda canı yanan yuvası dağılan insanların yetim kalan çocukların bundna sonra ne yapacakları neler yasayacakları bi süre sonra herkesin kendi kabuğuna çekilip onları dertleriyle baş başa bırakacağı gerçegini konuşmadı, konuşmuyor. Sonrada siyaset yapmayın diyince biz suçlu oluyoruz..

çok yapıcı bir konu olacağına yorumları okudukça emin oluyorum gerçekten

sırf merakımdan soruyorum yeri geldiğine atatürk'ü bile eleştirmeliyiz diyebilen benim gibi insanların bulunduğu böylesine bir ortamda neden recep tayyip erdoğan'ı eleştirince forumda bir kaos vuku buluyor. gerçekten merak ediyorum ?

yani ama gerçekten :)

yani tamam gelin chp'yi de eleştirelim, kılıçdaroğlunu da eleştirelim hadi bahçeli'yi de, ateistliği de eleştirelim diyin eleştirelim açın konu gelmeyen namerttir. peki ama ben neden iktidarı eleştirince ahlaksız, aşağılayıcı, yalancı, düzenbaz oluyorum. bunu açıklayabilir misiniz :)

sırf merakımdan soruyorum yeri geldiğine atatürk'ü bile eleştirmeliyiz diyebilen benim gibi insanların bulunduğu böylesine bir ortamda neden recep tayyip erdoğan'ı eleştirince forumda bir kaos vuku buluyor. gerçekten merak ediyorum ?

yani ama gerçekten :)

Sadece 3 gün içerisinde avukatlardan gelen mailleri paylaşmamı istermisin?
Hiç bir platformda değil realde bile sen çıkıp bir bakana bakanı geçtim simitçiye şerefsiz diyemezsin.

eleştiri tarafsız olmalı evet. belki bilmezsiniz ama bazı insanlar bu forum altında chp'nin birçok politikasını da eleştirmişti yeri geldiğinde. ancak ben akp sempatizanı arkadaşlarımızdan hiçbir yerde bir defacık bile olsun bir eleştiri göremedim. bu kadar kusursuz bir adamın olabilmesi mümkün mü sizce bu mükemmeliyetçilik bir ilahlaştırma değil midir :)

Kimse kusursuz değildir.
Her insanın hataları olur bunu her insan yapar.
Benim zıt olduğum tek nokta her şeyi bir tek kişi üzerine yıkmak ve o kişi üzerinden yola koyulmak.
Ya tamam devletin bu konuda belki ihmalkarlıkları var olabilir belki de olmayabilir.
Bunları araştırmalar yapıldıktan sonra gerçekleri bir bir hep beraber göreceğiz inşallah.
Ama herkes demek istemiyorum çoğunluk daha hiç bir şey kesin olmaksızın asıp kesmeye başladı.
Abi ben forumda daha doğru düzgün maden sahibi hakkında konuşulduğunu görmedim ya.
Hani eleştiri yapıyoruz ya eleştiri yaparken tüm konuları ve tüm kişileri bertaraf etmeliyiz.
Ha tutupta başbakanın yanlış olan davranışlarını da hala savunanlar varsa da onların ki artık ne denir bilmiyorum.

Ben şunu anlamıyorum sanal bu ya, gerçek değil ki. Arkadaş sen burada konu açarsın yorum yaparsın tartışmalara girersin baktın karşındaki kişilerle anlaşamıyorsun kenara çekilirsin bu kadar basit. Uzatmanın anlamı yok.

Benim babam senin babanı döver, benim köyüm senin köyünden daha güzel muhabbetleriyle bir yere varamayız. Yanlışa yanlış diyelim bir kere, en basit örneği al sana soma faciası, hükümetin yanlışları var akp'li arkadaşlardan ben bu yanlışları görmesini isterdim, bir şeyleri sorgulamasını isterdim. Benim için partilerin hiç bir farkı yok. Foruma geldiğim ilk günden beri şunu gözlemledim. Akp'li arkadaşlar yanlışa yanlış demiyor, uzun adam bugün balkondan atla dese atlayacak arkadaşlar var bu forumda. Diğer partili arkadaşlara bakıyoruz az çok bir şeyleri sorgulamaya çalışıyorlar, Kılıçdaroğlu-Bahçelinin yanlışlarını söylüyorlar, partilerini eleştiriyorlar. Sizde eleştirin ya ölmezsiniz.

Ben şöyle anlatmak istiyorum forumda ciddi bir şekilde taraf var. Mesela adam muhalefetten birinin yazdığı yoruma fena bir halde alınıyor,sinirleniyor,şikayetçi oluyor. Lakin aynı konu içerisinde muhalefete yahut eylemcilere "köpek" "bunlar bu ülkenin öğrencileri değil!" "halktan değil" " kurşunlamak lazım" gibi söylemlerde bulunanlara karşı hiç tepki göstermiyor aksine yazılan yorumu beğeniyor. Bence kutuplaşmanın tek sorunu samimiyetsizlik. Eğer birey hakaret içerikli yorumlardan rahatsız oluyorsa şayet bu her iki taraf için de geçerli olursa bence kutuplaşma falan olmaz..

Hiç bir platformda değil realde bile sen çıkıp bir bakana bakanı geçtim simitçiye şerefsiz diyemezsin.

Bu eleştiri değildir bu kişinin kendisine bizzat hakarettir.
Bunu yapan insan kendine yapıldığını farz ederek düşünce acaba tepkisi ne olur ?

ben eleştiriden bahsettim, dozajı kaçınca biraz sınırını aşan ahlak dışı eleştiri oluyor.

ya tamam tayibi eleştiriyoruz
yaptığı hatalardan dolayı, yanlışlardan dolayı

ben yeri geliyo chp yi eleştiriyorum, yeri geliyo akp yi

bi örnek vermek istiyorum ; Gezi parkı olaylarını herkes biliyo

millet parkta çadır kurmuş, oturuyo, yatıyo çay içiyo bişey yok
ama iktidar emir veriyo polise, polis halkına saldırıyo

yani bu ülkede ne oluyosa sana, bana, bize, hepimize oluyo

milletvekillerine giren çıkan yok bişey

ayol ben bu feverin son haline bayıldım ya, gündüz kuşağı zahide ile yetiş hayata'daki zahide gibi yerim ben bunu. ehehe

kılıçtaroğlunu madene almadılar haberini beğendim diye Solcu İmam hanım burun kıvırdı. xd

yani işte neden kılıçdaroğlu madene alınmayınca beğeniyorsun o kısmı anlamıyorum. veya neden tayyip erdoğan alınmayınca beğenmiyorsun ee ikisi de aynı şey aslında :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri