forumdaki kutuplaşma üzerine yapıcı bir başlık

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yani işte neden kılıçdaroğlu madene alınmayınca beğeniyorsun o kısmı anlamıyorum. veya neden tayyip erdoğan alınmayınca beğenmiyorsun ee ikisi de aynı şey aslında :)

İşte sorun da bu ya.
Eleştiri yaparken bile eşit davranılmıyor.
Akp tarafı da Chp tarafı da Mhp tarafı da.
Kimse kimseyi kandırmasın.
Bir habere bir yorum yaparken haberin gerçekliği çok önemlidir.

yani işte neden kılıçdaroğlu madene alınmayınca beğeniyorsun o kısmı anlamıyorum. veya neden tayyip erdoğan alınmayınca beğenmiyorsun ee ikisi de aynı şey aslında :)

internetin-yeni-fenomeni-anlayamazsiniz_84432_b.jpg

Bu foruma girmiyeli 6 ayı geçmişti , girdiğimde ise sorunun ne olduğunu az çok tahmin ettim yine.Klavye arkasından bu acı durumdan yapılan siyaset.Her neolursa olsun konu ne AKP ne CHP ne bilmemne olmalı.Orada ocağına ateş düşen 284 aileye ne yapmamız gerektiği olmalıydı.Malesefki kutuplaşmalar var herzaman olduğu gibi ve herzamanda olacaktır bu tarz forum sitelerinde.Peki site olarak bir fon açılıp oraya yardım etmeyi düşünen oldumu ? Gerçi bizlerin yardımlarına ihtiyaçlarıda yok maddi olarak ama yaşamını kaybedenler ve onların aileleri için dua okumak varken neden gereksiz tartışmalar oluyor ? 2012 kide benden bir olay olmuştu ve 60 küsür gün sonra kurtarılmıştı işçiler , eğer kurtarılmasalardı yine benzer bir senaryo olacaktı.Tabi burada suçlu arıyalım , böyle bir olayı yaşamayı hiç istemezdik ama birlik olmak varken , neden birbirinizi kırıyorsunuz ?

İlk önce sorulması gereken soru genel bağlamda '' Tartışma'' denen şeyi biliyor muyuz? Bunun nasıl yapıldığı hakkında bir fikrimiz var mı? Emre 'nin belirttiği bir örnek herkes birbirinin savunduğu bakan başbakan veyahut her ne kademede kıdemde ise artık şerefsiz gibi ithamlarda bulunuyor,sonra birisi çıkıyor sen buna şerefsiz diyemezsin asıl şerefsiz olan senin savunduğun adam.Ee niye olay çıkartıyorsun haksız olan insana sen haksızsın demek yerine niye senin savunduğun asıl şerefsiz olandır diyorsun?Her şeyden önce üslubu bilmek gerek üslubu bilmediğimiz için yazarken ne yazdığımızın sonucunun nerelere varacağının farkında bile değiliz.Bu forum gayet hit alan bir forum ve bir şey aratıldığında çoğu aratmada ilk sayfada çıkan bir forum siz birbirinizin savunduğu insanlara hakaret ederken bundan dolayı olacak sorunlar için direk forum sahibine gidiyor o ciddi şikayetler siz neden izin veriyorsunuz böyle durumlara diye.Önce herkes bir kendine baksın ''Tartışma'' yı ve düzgün üslup kullanmayı biliyor muyum diye sorsun kendine.Ondan sonra zaten çoğu sorunu da kökten çözmüş oluruz.

Bu foruma girmiyeli 6 ayı geçmişti , girdiğimde ise sorunun ne olduğunu az çok tahmin ettim yine.Klavye arkasından bu acı durumdan yapılan siyaset.Her neolursa olsun konu ne AKP ne CHP ne bilmemne olmalı.Orada ocağına ateş düşen 284 aileye ne yapmamız gerektiği olmalıydı.Malesefki kutuplaşmalar var herzaman olduğu gibi ve herzamanda olacaktır bu tarz forum sitelerinde.Peki site olarak bir fon açılıp oraya yardım etmeyi düşünen oldumu ? Gerçi bizlerin yardımlarına ihtiyaçlarıda yok maddi olarak ama yaşamını kaybedenler ve onların aileleri için dua okumak varken neden gereksiz tartışmalar oluyor ? 2012 kide benden bir olay olmuştu ve 60 küsür gün sonra kurtarılmıştı işçiler , eğer kurtarılmasalardı yine benzer bir senaryo olacaktı.Tabi burada suçlu arıyalım , böyle bir olayı yaşamayı hiç istemezdik ama birlik olmak varken , neden birbirinizi kırıyorsunuz ?

Dua okuyunca ve isteyince yobaz oluyoruz:)

kaç kişi öldü onu bile bilmiyoruz?
biri 240 diyo, diğeri 320 civarı

bu konu hakkında konuşanlar

madencilerin söyledikleri
maden sahiplerinin söyledikleri
senin söylediklerin
benim söylediklerim
başbakanın söyledikleri
muhalefetin söyledikleri
bizim basının söyledikleri
dış basının söyledikleri
vs.
vs.

hiç biri birbiriyle uyuşmuyo

Nasıl olur da düşünmemek için bu kadar direnir insan? Öfke buna.

bizler olan bitenleri eleştiriyoruz, onlar bir katili savunuyorlar. bknz: ben devlet bahceliyi yada kılıcdaroğlunu savunsam eyvallah haklılar diyecegim. onuda yapmıyorum.

Bazıları ot misali bi düşüncen olsun ama düşün be arkadaş o beyin nie var sende yanlışta olsa düşün savun bir şeyleri

o aleviydi o eylemciydi gebersin diye bir dinciler var bu forumda....

yani tamam gelin chp'yi de eleştirelim, kılıçdaroğlunu da eleştirelim hadi bahçeli'yi de, ateistliği de eleştirelim diyin eleştirelim açın konu gelmeyen namerttir. peki ama ben neden iktidarı eleştirince ahlaksız, aşağılayıcı, yalancı, düzenbaz oluyorum. bunu açıklayabilir misiniz :)

Sence bu alıntıda ki arkadaşlar ile ne kadar yapıcı olunur? (: Karşıt görüşe ve onu savunanlara hakaret edip, sonra yapıcı olmaya çalışıyolar (: Son alıntı hariç, çünkü onu alıntı yapabilmek için mecburiyetten aldım.

Sadece saygı. Ama yukarıda ki yorumlara bakarsan, neden kutuplaşma olduğunu anlayabilirsin. Eleştir. Bu senin en doğal hakkın. Ama hakaret ne arkadaş?

biri de çıkıp desinki ben akp liyim
iyi güzel
ben partimi çok seviyorum
tamam bundada sorun yok
ama ben bakanların, milletvekillerinin başbakanın yaptıklarını hiç beğenmiyorum vb. eleştiri görmedim duymadım

Kartal ben bu forumda bir tane bile o aleviydi gebersin yada o eylemciydi sürünsün diyen bir kişi görmedim. Senin gönül gözün açık heralde. Mübarek adam.

ben kendi adıma kabul ediyorum bazen sinirimin kurbanı olup aşırıya kaçabiliyorum. ancak şu ana kadar kimseye karşı aşağılayıcı, küçük düşürücü bir hakaret veya buna benzer bir davranışta bulunmadın, şakayla karışık takılmaları böyle algılayanlar oldu ise aramızda çözebiliriz bu ufak problemleri. rahatsız olunduysa ve algı problemi olduysa bana söylerseniz ben bir daha gerektiği gibi davranırım. :)

var mı özeleştiri yapacak başka yiğit ?

Kartal gebersin dediğin de değişecek olan şey ne peki ?

işte demiyoruz. değişen birşey olmayacağını bildiğimiz için demiyoruz. hak eden gebersin bile demiyoruz. düşünün? ölümü hiç istemiyoruz. ölümü asla savunmuyoruz.. ama akp liler bir alevi yada dhkpcli öldürüldğünd eöldüğünde gebersin diyebilmesi midir onu iyi iinsan yapıyor? berkin ..içi yüzündennnn diyenleride gorduk. yani mesele şu. kabullenemeiyorsunuz

evet derdimiz ne bizim hadi konuşalım :)
Yemin ediyorum sen cok tehlikelisin hee !
Böyle bir konuyu senin actigini görünce bu olaya her yerimle güldüm inan.

Soruna gelince,

Bana göre dert,
1- birilerinin Forum üyeleriyle dalga gecmesi, Kendinin olmayan fotolari atip bizleri ahmak yerine koymasi

2- Siyasi hazimsizlik

3- Dini degerlere saldiri

4- Wassapta toplasip, bir üyeye karsi saldiriya gecilmesi ( :D)
bu iyiydi ama dimi, Solcuuu

Kartal ben bu forumda bir tane bile o aleviydi gebersin yada o eylemciydi sürünsün diyen bir kişi görmedim. Senin gönül gözün açık heralde. Mübarek adam.

ben burdan bahsetmedim genel olarak dincilerin ve akp nin kuklalıgını yapan insanlardan bahsettim, yanlış anlattıysam ozur dilerim

evet işte anlatmaya çalıştığım tam olarak bu iki üstteki yorum :)

neden böyle yapıyoruz, yok mu fikri olan ?

Dua okuyunca ve isteyince yobaz oluyoruz:)

Bunun yobazlıkla ne alakası var ?? Bende sosyal demokrat bir insanım bende eylemde yaptım bilmemnede ama ortada bu yaşananlar Türkiye olarak birlik bütünlük olmamız gereken anlar.Ulusal yas ilan ediliyor ülkemizde.Bu foruma dediğim gibi en son 7 ay önce falan girmişim , ozamanlarda da öyleydi.Şuan konu açsam Soma daki insanlara yardım diye vs. hangimiz yardım edebiliriz maddi olarak.Ben ederim o eder bu eder , ama olay maddiyat yada siyaset olmamalı.Burada biraz empati yapın , istediğiniz kadar sağ sol muhabbeti yapın , sen istediğin kadar demokrat ol , oradaki canları yerine getirebilirmiyomusun ? hayır.Yada diğer kutup sizlerde istediğiniz kadar islami milletçi olun , sizde getiriyormusunuz canları ? Orada 284 ailenin acısını sizin tartışmanızmı bitirecek yoksa onlara elimizden neler geliyorsa onlarımı konuşmamız lazım ?

arkadaşlar dürüst olun, elinizi vicdanınıza koyun lütfen

geçen gün yaşanan acılarını yaşadığımız maden kazası, eğer maden sahipleri;

Kemal Kılıçdaroğlunun kardeşi ya da Devlet Bahçelinin akrabasından birine ait olsaydı

ve yine bu acı kaza olsaydı, eleştirirmiydiniz eleştirmezmiydiniz

özellikle başbakanı hiç eleştirmeyen arkadaşlara sesleniyorum

dürüst olarak cevap verin

Alakasını bende çözemedim. Yahudi yapınca ayy canım denilirken biz yapınca tepki alıoruz bu mantığı bende anlamıorum.

bugün burada chp iktidarı olsaydı ve bu facia gerçekleşseydi ben bunun sorumlularına tepki göstermez miydim sizce ? ya da akp sempatizanı arkadaşlarım sorumlu bakan ve hükümete tepkide bulunmaz mıydı ? :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri