forumdaki kutuplaşma üzerine yapıcı bir başlık

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tek bir gerçek var
olan bize oluyo, biz burada tartışıyoruz, yok akp ye laf ettirmem yok bilmem ne diyen o akp li bile desteklediği partiden yüz bulamıyo
çok mu umrundasın sanki onların, oy istemeye geldiği zaman seni tanıyo

arkadaşlar partileri bırakın ya, koyun gibi yönetilmek için seçim yapıyoruz, gerçekten hepimizin parti tutan arkadaşlar '' ben koyunum beni kim yönetcek, beni şu parti yönetsin '' diye tartışıyoruz

biz kendi özgürlüğümüz, işimiz, aşımız için savaşmalıyız

Kemalist, ateist, laikçi, dinci, şakirt, terörist, pkklı, kürtçü, ergenekoncu, darbeci, faşist gibi bir sürüsü uçuşuyor havada. her geçen gün çoğalıyor bunlar ve hızla yayılıyor. bir ya da birden fazlasını hop alıyorlar yapıştırıyorlar üzerinize. yok, değil, valla değilim desen nafile... görüşler değil, etiketler savaşıyor, sana biri yapıştırıyor, sen de hop alıp karşındakine bir tane yapıştırıyorsun. kolay nasılsa. hesabı kitabı yok.

Ne dediğini dinlemiyor kimse karşısındakinin. "al sana kemalist, hah onu demişken ergenekoncu, hah bak bu da iyi gider yanına, lan eger bunları demişsem bi de ateist diyeyim valla çok iyi oturdu ha! Ee aklıma gelmişken bir de chpye saldırayım heh şimdi oldu"

Ayrıştırdıkça mutlu olan bir toplum olduk. Kendi tarafımızı oluşturup orada kapılarımızı her şeye kapatınca güvende mi hissediyoruz? Nereye varacak bu? Skılmadık mı? Ben çok sıkıldım bence particiliği,fanatikliği bırakıp doğruya doğru,yanlışa yanlış demeliyiz. Sen particilik yapıp bende sana muhalefet olursam bu böyle gider. Yine ölen ölür kalan sağlar bizim mantığıyla devam edilir. Yine senin canın yanar yine benim canım yanar.. Bence böyle bir günde ideolojiyi bir kenara bırakıp tarafsız objektif bir şekilde düşünmek gerekiyor. Gerçi tek böyle bir günde değil sürekli olması lazım.

Aga admin yada yöneticiler nerede ??? Admin mesaj atıyor AKP ateist laflarıyla , ortamı insanları yumuşatmak olgun olup insanları üyeleri bağdaştırmaktır görevi yoksa bu tartışmalara gözyummakmıdır.Bu konu uzayacak ben yılladır üyeyim bu siteye yöneticide oldum ama bu konuları yöneticilerin az çok nasıl halletiğini bildiğimden bıraktım.Burada yapmamız gerekenler dostlar , ister sağcı ister solcu , isterse batıcı ister doğucu.Oradaki 284 ailenin yasını bizimde tutmamız.Oradaki kayıplar seninde bir yakının olabilirdi ama siyaset yapmadan önce biraz vicdan yapalım.Ulusal Yas nedir bunun bir bilincinde olalım.Birçok futbol klubü bile avrupadaki birçok devletler bile yas ilan etmişken burada tartışılması gereken Bizim destek verdiğimiz Arap ülkeleri ? hangisinden taziye geldi ? Siz hala iç çatışma yapıyorsunuz...

Benim mesajıma senden başka tepki gösteren tek kişi olmadı? ve bir tek art niyetli anlayan kişi sensin. bunun sebebide eskiden beri yönetime olan kinin. çıkıp saçma sapan sebeplerden ortamı daha fazla germeye çalışma.

Aga admin yada yöneticiler nerede ??? Admin mesaj atıyor AKP ateist laflarıyla , ortamı insanları yumuşatmak olgun olup insanları üyeleri bağdaştırmaktır görevi yoksa bu tartışmalara gözyummakmıdır.Bu konu uzayacak ben yılladır üyeyim bu siteye yöneticide oldum ama bu konuları yöneticilerin az çok nasıl halletiğini bildiğimden bıraktım.Burada yapmamız gerekenler dostlar , ister sağcı ister solcu , isterse batıcı ister doğucu.Oradaki 284 ailenin yasını bizimde tutmamız.Oradaki kayıplar seninde bir yakının olabilirdi ama siyaset yapmadan önce biraz vicdan yapalım.Ulusal Yas nedir bunun bir bilincinde olalım.Birçok futbol klubü bile avrupadaki birçok devletler bile yas ilan etmişken burada tartışılması gereken Bizim destek verdiğimiz Arap ülkeleri ? hangisinden taziye geldi ? Siz hala iç çatışma yapıyorsunuz...
beyefendi.ben yas tutmam.dua etmem.ben neden diye sorarım.nasıl diye sorarım.yüzlerce garibanın ölümünde bir sorun algılar ve ihmal sorgularım.gerekirse yakaya yapışırım.helva karmak tarzım değil. Sizin yaptığınız vah vah edebiyatı kader algısı içinde olayı normalleştirmeye çalışmaktır.biz kapitalist sistem karşıtıyız.ezilenin yanındayız.haklının hakkını savunmak için varız.biz gerçek adaletin,şer-i'at ın teminatıyız!

bizim ülkemizin en başta Eğitime çok önem vermesi lazım, okuma yazma öğrensin daha sonra da inanan arkadaşlarım varsa Kur'an okusunlar
ama sadece kendileri okusunlar

iblis kılıklı cemaatcilerden, şeyhlerden, şıhlardan öğrenmesinler

bizim en büyük kaybımız ( en zayıf bölgemiz ) din, din üzerinden siyaset çok yapılıyo, dini herşeye alet ediyolar

şu arapları sevmiyodum, sağolsunlar yine öyle yaptırmayı başardılar

İsraile helal olsun çok iyi yapıyo

( masum insanlar hariç )

Benim mesajıma senden başka tepki gösteren tek kişi olmadı? ve bir tek art niyetli anlayan kişi sensin. bunun sebebide eskiden beri yönetime olan kinin. çıkıp saçma sapan sebeplerden ortamı daha fazla germeye çalışma.

Benim hiçkimseye kinim yada nefterim yoktur.Ben buradaki olayın bir milli yas ilan edilen bir olayın , evleri yanan aileleri yanan insanlara karşı bir yaptırınımız olmadığından şikayetçiyim.Bu site sizden önce de vardı ve siz gelmeden de bende vardım , olay site falan değil.Olay bu acı günde neler yapıldığı yönetim olarak..İnsanlar geriliyor insanlarlar tartışıyor , sizde olayın orta yolunu bulmak yerine devam ettirriyorsunuz konuya.Bu değildir bence bir yönetim.Seçimlerde de hatırlıyorum ondan öncesi gezi olaylarında da , ben yine bu siteyeydim ve sizinde yönetimizde bir moddum.Ben olayı soğutma orta yolu bulmaya çalışırken tam herkes orta yolu buluyorken diğer admininiz girdi gerdi , çok üye gitti buradan bunuda biliyorsunuz ki o adminleriniz şuan yok nedense sitede ? Orada suçlu ben oldum kararı aldınız.Sorun değilde burada ki olay farklıdır.İnsanlıktır bu

diyelim dusunce yonunden a ve b temsili gruplar var forumda ve bunlarin arkasindaki uyeler.
a grubundaki geliyor yorumunu yapiyor b grupundaki alinti yapiyor, guzel guzel yorumlasma e sonra b grubundaki " neyse onkabullenmesi olan biri ile tartisamam" turunden noktaliyor.
a grubundakide ister istemez iyide kardesim sen alinti yaptin adam gibi yaziyoruz insan gibi bitir, niye ben onkabulleri olan oluyorum belki sensin o ? diye dusunceye kapiliyor. yada tam tersi, her iki taraftanda bunu yapan var, sonra insan ister istemez sempati kuramiyor. Birde soyle tartisma ile diger oyun vs ayiranlar varki bunlar ender insanlardir.
vs vs derken kutuplasma ama soyle bir gercekde var bazilari var kafa bulup alay etmekten acik aramaktan baska isi yok, karsida onlar gibi kutuplasma yapiyor, mekik hesabi doku dokunuyor yani neyse...

Sorunumuz tam olarak birbirimizi hiç bir konuda ya da yorumda anlayamamak.Herkes kendi işine geldiği gibi anlıyor.Kendi işine geldiği gibi yorumluyor.Diğerlerinin düşüncelerinin canı cehenneme diyor.

Bknz:Konu başlığı ne için açıldı nerelere çekildi ;)

Bu konular bir çok konu başlığı altında tartışıldı.Birbirimizi anlamama sebebi olarak yazığım yorum hala geçerli.
Bknz:konu nerelere çekildi?
Yas tutalım demişsin eyvallah tutalım tutmalıyız da peki Arap ülkelerini sorgulamışsın onları sorgularken yası unutacak mıyız?Ha onu tarrtışmışız ha konuyu siyasete çekmişiz ha bu konu da bunları yazmışız ne farkı var hiç.
Çünkü yine kimse kimin ne anlatmak istediğini anlamadı herkes işine geldiği gibi anladı!.

Bi ben grubumu bulamadım şu forumda .. Öyle ortalık malı gibi yorumlayıp duruyorum .. Gidiyorum lan :)

yav hala acı olay diyor! Yahu Müslüman! Ne acı olayı? Katliam bu katliam! İş kazası değil iş katliamı diyor bütün dünya.sen hala rahleyi açıp Yasin okumamı bekliyorsun.tamam o da lazım.onu sen yap biz de işimizi yapalım.

iş güvenliği alınmış herşey tamam , madende patlama olsa KAZA deriz
amma velakin madende hiç bir önlem alınmamış

sırf maliyeti düşürmek için herşeyden kaçınmışlar buna İŞ CİNAYETİ diyoruz

Bu konular bir çok konu başlığı altında tartışıldı.Birbirimizi anlamama sebebi olarak yazığım yorum hala geçerli.
Bknz:konu nerelere çekildi?
Yas tutalım demişsin eyvallah tutalım tutmalıyız da peki Arap ülkelerini sorgulamışsın onları sorgularken yası unutacak mıyız?Ha onu tarrtışmışız ha konuyu siyasete çekmişiz ha bu konu da bunları yazmışız ne farkı var hiç.
Çünkü yine kimse kimin ne anlatmak istediğini anlamadı herkes işine geldiği gibi anladı!.

Sizde eski üyesiniz sanırımki eski nickinizi az çok tahmin ettim.Aynısını gezi parkında da yaşamadığı bu site ? Ortak birşey bulunamadı onun yerine konular kitlendi susturuldular.Ben yaşamıştım bundan 8-9 ay önce , sizde buradaydınız diye tahmin ediyorum.Ama burada acı var keder var , gezi gibi değildir bu olay.Oyüzden gezi tarzına dönüyor dönmemeli bence...

vs vs derken kutuplasma ama soyle bir gercekde var bazilari var kafa bulup alay etmekten acik aramaktan baska isi yok, karsida onlar gibi kutuplasma yapiyor, mekik hesabi doku dokunuyor yani neyse...

şu kalın yazdığım yeri bugün malesef ki hangi saatime denk geldi bilmem ama Maria puder için ben yapmıştım. Yalnız kusuruma bakmasın yinede yapmamam gerekirdi.

Hiç taraf tutmadım ama bazı insanların yorumları çileden çıkarıyor sanki kör olmuş gibiler biz bir yorum yapınca şikayet eder başkası yorum yapınca gidip beğenir. Bu tarz olaylarda zaman zaman agresif tavırlar sergilemiş olabilirim kendi aramızda halledilecek bir konuyu büyüten,kalıplaşmış düşüncelere, doğruya doğru yanlışa yanlış demeyen,sempati duydukları bir siyasetçiyi eleştirmeye bile korkan ama nefret ettiği bir siyasetçiye ağır hakaretler eden insanlaradır öfkem. Bu yüzden bazı kişilerin istemeden kalbini kırmış olabilirim kusura bakmasınlar.

Var mı başka özeleştiri yapacak? :p

Allah inşallah sorumsuzluk yapanların, Madenci kardeşlerimizi kim o hale getirdiyse onların üzerinden para kazandıysa hem boğazında bıraktırsın, hemde Cehennemde yaksın

Şehit düşen madencilerimizin ailelerine sabır ver Allahım

tamam aşkım..acı var diye suratımızın ortasına inen yumruğa eyvallah edelim.unutalım olanları ..karanfil falan bırakalım..sen ölmedin orda biz öldük

yav hala acı olay diyor! Yahu Müslüman! Ne acı olayı? Katliam bu katliam! İş kazası değil iş katliamı diyor bütün dünya.sen hala rahleyi açıp Yasin okumamı bekliyorsun.tamam o da lazım.onu sen yap biz de işimizi yapalım.

Öyle sakat bi maden de şu vakte kadar kazayla yaşamışlar zaten ama anlamamakta diretiyor bazisi.

Sizde eski üyesiniz sanırımki eski nickinizi az çok tahmin ettim.Aynısını gezi parkında da yaşamadığı bu site ? Ortak birşey bulunamadı onun yerine konular kitlendi susturuldular.Ben yaşamıştım bundan 8-9 ay önce , sizde buradaydınız diye tahmin ediyorum.Ama burada acı var keder var , gezi gibi değildir bu olay.Oyüzden gezi tarzına dönüyor dönmemeli bence...

Hayır eski üye değilim.Tahmin ettiğiniz kişi değilim yani.Forumdaki konuları taradınız mı?Ortak bir şey bulunamadı diye konular kapatılmaz ya da kilitlenmez.Ortak birşey bulunamıyor diye ortalığa hakaretler savrulursa kilitlenir konular.Bu forumda ben yer aldım alalı her konu tartışıldı.Bazıları gerçekten adam gibi tartışıldı ama bazıları amacından saptırıldı aynı şimdi ki konuda olduğu gibi.O yüzden ne yönetime ne konuların kilitlenmesi sorgulanmadan neden kilitlendi diye sorulmalu hangi düzgün tartışılan konu kilitlenmiş?Kimin hakaret içermeyen kurallara aykırı olmayan yorumu silinmiş?
Anlayamamak tek sorun bu.
Ben sizin de beni anladığınızı düşünmüyorum.Ben size bir önceki yorumum da da farklı bir şeyi yansıtmak isterken yine siz farklı anladınız.
İşte tüm sorun bu

Öyle sakat bi maden de şu vakte kadar kazayla yaşamışlar zaten ama anlamamakta diretiyor bazisi.
anlıyor.ama tayyibanlık böyle.hep destek tam destek..ne için?türbanlı bacım imamhatipe gitsin diye..sadece ama sadece bu...la ula sanki biZ kedi kesiyoruz evde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri