Fiziksel engelli bir insanla evlenirmisiniz ?

Konu sahibi son olarak 2606 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sevgili diE,

Kimin neyi nasıl algıladığına çok takılmamak gerekiyor çünkü yaşayan bilir, gerisi ise sadece kafasına göre atar tutar.

Köpeklerine ve kendi yaşamına odaklan, diğerleri çok da önemli değil. :Ak027r:

Korkarım sen haklıydın, asla anlamayacak insanlara da saygı duymak gerek,
Eğer duymazsak onlardan bir farkımız kalmaz yoksa.

diE saldıracak bir sey yok inan senin yorumunu okumamıstım bile. bazı yorumlar demeliydim haklısın.

Son düzenleme:
Herseyin hayirlisi ya.
Ama merhamet Asktan güclü oluyor.

Evlenmek istememem, onlara olan saygımın sevgimin olmadığını mı gösterir?
Çok ilginçsiniz gerçekten. Evliliği oyuncak mı sandınız. Bir ömür boyu beraberlikten bahsediyoruz.
Evet, konu bence de çok gereksiz ve ayrıştırıcı.

Herseyin hayirlisi ya.

Merhamet mi? Çok afedersin ama kimsenin elinde olmayan şeyler yaşaması sebebiyle henüz bunu yaşamayanlar tarafından merhamet edilmesine ihtiyacı yok.
Ne kadar ağır bir kelime kullandığının farkındamısın?
belki de bunu yaşayıpta itiraf edemeyen ve sizin yazdıklarınız yüzünden kendini berbat hissedenler vardır aramızda, ne dersin?
Her konuya dürüstçe yaklaşmanız, ince konulara birilerinin canını yakan meselelere gelipte yorum yapmanızı gerektirmez.
İnsanların yeterince zor hayatları varken, daha da zorlaştırmayı gerektirmez.
Hiçbir zaman onlar gibi düşünemeyecek olduğunuz için, madem çok yorum ve merhamet sahibisiniz, öyleyse bu başlığı da es geçiverin bir şey kaybetmezsiniz.
Söylediğiniz her sözün kimi nasıl yaralayacağını bilemezsiniz.
Biraz sağ duyu, zor olmamalı.

Ne istiyorsun peki diE?

Ben değil, hayatı sizden biraz farklı yaşayanlar için buraya gelipte bu tarz kelimeleri kurmamanız gerektiğini benden daha iyi bilecek zekadasın.
İlla bir yorumunuz varsa, kendinize de saklayabilirsiniz.
Kimseyi dürüst olacağız diye acıtmak gerekmiyor.
Bazen susarakta bunu gösterebilirsiniz.
İlla bir şey demeniz gerekmiyor.
Ya anlamıyorsunuz ama yeterince zor tamam mı?
Bakıyorum da yorumlara, ‘onlar’ denmiş mesela.
Onlar ne demek ya?
Bir gün hepinizin ‘onlar’ diye ayırdığınız insanlardan olmamasını dilerim.
Bak ben söyledim kurtuldum. Ve burda kendi başıma haklarımın, düşüncelerimin savaşını vermeye çalışıyorum.
Ama bunu yapamayanlar var aramızda.
Lütfen, bu tarz konularda cümle kurarken illa dürüst olacağız diye birilerinin bilmeden canını yakmayalım.

Ruh hastası, psikopat, uyuşturucu bağımlısı, tecavüzcü, sapık birisiyle evlenmeyi kabul eden kişiler nedense küçükte olsa bir engeli olan insanı eksik görüyor.
Takdiri ilahidir engelli olmayı kimse istemez ve herkes engelli adayıdır. Doğrusunu söylemek gerekirse evlenmemek için farklı bir sebep olmadığı sürece evlenebilirim.

İşin aslı aşk/sevgi iki kişilik yaşansa bana göre aşılamayacak bir şey yok. Ama bu sanırım çok iyimser bir yaklaşım oluyor. Ben bunu başka bir konuda daha yazmıştım, toplumumuzda her farklılık bir problem olduğu için bana bu tür şeyler imkansıza yakın geliyor. Halbuki birbirini seven iki kişi, gerçekten istiyor ve farklılıklarını problem etmiyorsa, aşılır gibi geliyor büyük oranda. Fakat işte aileler ve çevre giriyor işin içine ve her kafadan bir ses. Rahat bırakmıyorlar insanları. bizim toplumumuzda zor.

bunun basit bir karar olmadığının bilincinde olan insanlar gayet güzel yorum yapmışlar ama diğer içi güzel olsuncu'lar zorlama ve şova kaçan yorumlar yapmış. hilal'e hak verdim. fiziksel engel insani noktada ikimizi birbirimizden farklı kılmıyor ama kişisel tercihimle alakalı durumlarda hayatımı birleştireceğim insanda nasıl bazı kriterler arıyorsam pek tabii buna da bakarım. en basit tabiriyle kısa boylu eş istemiyorum demekle eş değer bir yerde. bu ifade kısa boyluları aşağılama veya küçümseme içermiyor, tercih bildiriyor. hiç yok mudur bütün engellere rağmen evlenip mutlu olan? illa ki vardır. ama biraz fairytale.

biri de demiş ki "sevabı daha çok." işte yurdumun fedakar ve cefakar insanı. sanıyor ki allah peygamber insan sevgisi aşkına mükemmel bir şey söyledim.

Bu tarz konuların tartışmaya açılması, engeli yok diye düşündüğümüz insanların tercihlerine bırakılması bana saçma geliyor. Geçtiğimiz haftalarda Engelliler Haftası süresince "hepimiz aynıyız, hepimiz engelli adayıyız, engel beynimizde" diye naralar atarken şimdi fiziksel bir engeli tercih konusu yaparak evliliği sorgulamak çok yersiz. Neden engeli olmadığını düşünülen insanlar tercihi eden oluyor? Yani engelli birine tercih hakkı bile verilmiyor öyle mi? Biri onu seçerse ne ala, seçmezse zaten sebep hazır. Gayet çirkin bunu tartışmak, durumlar ve şartlar ne olur hiç bilinmez. Böyle konular üzerinden keskin cevaplar verilmesi de gereksiz, ne keskin kararları yerle bir ettik hepimiz. Burada bunu tartışıp kalp incitmeye gerek yok. Bilmiyorum ya ben rahatsız oldum.

Ben bu başlığın altında yazılanların gerçekçi olup olmamasından ziyade buraya ne yazılırsa yazılsın başlığın dahi kırıcı olduğunu düşündüğüm için kitlenmesi gerektiğini ifade etmiştim. Bir de şov yazan arkadaşları hiç çözemedim.
Bazen söylenmemesi gereken şeyler vardır. Fikirlerinize saygı duyalacak olsa bile söylememelisinizdir. Bu o konulardan biri.

Şu an bu başlığı okuyan engelli bir evlada sahip bir annenin hislerini düşünemiyorum.

Herseyin hayirlisi ya.

Süreyyacığım merhametlik bir konu yok ortada ve empati kurmak sanırım daha doğru bir ifade olacaktır.

İnsanların hayattan ve ilişkiden beklentileri çeşit çeşit fakat fiziksel özelliklere takılmayan insanlar da var ve bu insanlar bu tavırlarında samimi insanlar.

Bir insanı tanıdıkça seversin ve arada belli bir paylaşım olması şarttır hatta bilimsel bakmaya kalktığımız zaman, aşk hormonu salgılandığı anda hiç ummadığın kişiye bile duygu besleyebilirsin ve bu hormon engel tanımaz.

Kimisi zor olanı sever ve seçer ancak bu merhametten değil yine sevgidendir.

"Başka Tanrının Çocukları" diye bir film vardı ve bu konuya iyi bir örnek teşkil edebilir.

Konu başlığına gelen bazı yorumlara istinaden şunu da eklemek isterim: Birilerine zor geleni, başka birilerinin kolay bulması samimiyetsizlik değildir ve kendinden emin olan bu yola çıkıyor demektir.

İnsanları zekası ve karakteri ile ele alanlar için aşılamayacak sorun yoktur.

Son düzenleme:
Süreyyacığım merhametlik bir konu yok ortada ve empati kurmak sanırım daha doğru bir ifade olacaktır.

İnsanların hayattan ve ilişkiden beklentileri çeşit çeşit fakat fiziksel özelliklere takılmayan insanlar da var ve bu insanlar bu tavırlarında samimi insanlar.

Bir insanı tanıdıkça seversin ve arada belli bir paylaşım olması şarttır hatta bilimsel bakmaya kalktığımız zaman, aşk hormonu salgılandığı anda hiç ummadığın kişiye bile duygu besleyebilirsin ve bu hormon engel tanımaz.

Kimisi zor olanı sever ve seçer ancak bu merhametten değil yine sevgidendir.

"Başka Tanrının Çocukları" diye bir film vardı ve bu konuya iyi bir örnek teşkil edebilir.

Konu başlığına gelen bazı yorumlarına istinaden şunu da eklemek isterim: Birilerine zor geleni, başka birilerinin kolay bulması samimiyetsizlik değildir ve kendinden emin olan bu yola çıkıyor demektir.

İnsanları zekası ve karakteri ile ele alanlar için aşılamayacak sorun yoktur.
Çok güzel özetlemişsiniz sevgili Lefty.

Bu soru Bir kedi ile evlenir misiniz ? sorusu kadar saçma bir soru ve tartışmaya açılması da abesle iştigal.
Konunun acilen yok edilmesi gerekiyor.

Bu tarz konuların tartışmaya açılması, engeli yok diye düşündüğümüz insanların tercihlerine bırakılması bana saçma geliyor. Geçtiğimiz haftalarda Engelliler Haftası süresince "hepimiz aynıyız, hepimiz engelli adayıyız, engel beynimizde" diye naralar atarken şimdi fiziksel bir engeli tercih konusu yaparak evliliği sorgulamak çok yersiz. Neden engeli olmadığını düşünülen insanlar tercihi eden oluyor? Yani engelli birine tercih hakkı bile verilmiyor öyle mi? Biri onu seçerse ne ala, seçmezse zaten sebep hazır. Gayet çirkin bunu tartışmak, durumlar ve şartlar ne olur hiç bilinmez. Böyle konular üzerinden keskin cevaplar verilmesi de gereksiz, ne keskin kararları yerle bir ettik hepimiz. Burada bunu tartışıp kalp incitmeye gerek yok. Bilmiyorum ya ben rahatsız oldum.
soru "fiziksel engelli bir insanla evlenir misiniz?" şeklinde endirekt fiziksel engeli olmayan insanlara sorulduğu için ben kendi yorumlarımı ve tercihimi belirttim. benim tercihimi belirtmem üst perdeden konuşup "engelli insanlar tercihte dahi bulunamaz" dediğim anlamına gelmiyor. asıl rahatsız edici şey insanların dürüst davranmaması bir kere. ben bunun kişi için bir tercih meselesi olacağına dair gerçekçi bir yorum yaptım, "bazı şeyler söylenmez" laflarına da hiç katılmıyorum. "hiç problem değil gönüller bir olsun" diyen insanın gönlünün hiçbi zaman "bir" olmayacağı gerçeğini de es geçmiyorum. istisnalar kaideyi bozmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri