Evren akıllı tasarım ürünü müdür?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
belli çok kitap okumuşsun o yüzden kütle çekimin ne olduğunu bilmiyosun, marsta yer çekimi yoktur diyecek kadar çok okumuşsun, kuşlar yer çekimine meydan okuyor diyecek kadar okumuşsun tebrik ederim, bu ülkenin senin gibi okumuş insanlara ihtiyacı var.

bir bilginin teori olabilmesi için bir çok basamaktan geçmesi gerekiyor şayet bu basamaklarla gerçekliği büyük ölçüde kanıtlanıyor, mesela;
büyük patlama nedir diye bir soru sorulur, bununla ilgili çeşitli gözlemler yapılır, yapılan gözlemlerdeki tüm veriler toplanır ve analiz edilir, konuyla ilgili hipotez kurulur, deney ve gözlemler ışığında çeşitli çözümler üretilir, kurulan hipotez doğrultusunda tutarlı sonuçların çıkartılması için bir çok tahminler yapılır.
bilimsel en ufak bir çelişki, soru işareti kalmadığı taktirde kontrollü deneylere başlanır ve yapılan tahminlerin tutarlılığı test edilir. bu testlerin ışığında hipotezlere artık teori denir ve bu aşamada bilginin doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiştir.

teori, sizin dediğiniz gibi 2 götü boklu bilim adamının ortaya attığı bir hurafe değilmiş demekki, bunu da okumuş muydunuz sayın OzurDilerim??

şuanda dünyadan 1400 ışık yılı uzaktaki gezegenlerin toprağına iklimine bakıp analiz edebiliyoruz, sizin o sıcak sandığınız güneşten 100 kat daha parlak ve 35 kat daha sıcak yızdızlar keşfediliyorken hala okudum diyorsunuz, ne okudunuz acaba kırmızı başlıklı kız mı?

ayrıca fizik kanunları evrenin her yerinde geçerli değildir derken, kara deliklere yaklaşan bir insanın yaşlanmaması gibi bir şey mi demek istediniz?

okuduğunuz her ne tür bi kitapsa iyi kafa yapmış olmalı.

Teori kelime anlamı olarak senmi açıklarsın benmi açıklayım Shady?

kalıpsal oalrak bakarsam alışılmışın dışındaki yeni fikir akımları. Teori kısmına kadar gelen deneyletrin oluşturduğu sonuçlarıda söyleyelim. neden sonuç ilişkilerini araştırarak öngörü ortaya koymak için yapılır. senin şimdi yaptığın deneylerin hepsi bir öngörü ortaya koyuyor? Öngörü kelime anlamına bakarsak bir olay yada durumun gerçekleşmeden sağduyusal yada sezgisel ipuçlara dayanarak önceden ekstirme yeteneği.

şimdi o zaman bana göre iki bilim adamının ortaya attı bir hurafedir bu dediğin olay aynen bu kelimeyle. hatta evrim teorisi kadar bir hurafedir benim için.

gerçekliğdie büyük ölçüde kanıtlanıyor diye bir deyimde ilk defa duyuyorum. Gerçekliğin ölçüsü yoktur. kelime anlamı Bir durum, bir nesne veya bir nitelik olarak var olan, varlığı inkâr edilemeyen, olgu durumunda olan, hakiki.

Sizin big bang teoriniz bu tanımada uymuyor :) büyük patlamayla ilgili gözlemden bahsetmişsin. Ne yaptınız gözlerken patlamayımı gördünüz aynı büyüklükte patlamamı yaptınız.

senin 1400 ışık yılı dediğin alan evrenin yüzde kaçı ? bir yüzde verebiliyormusun? çok büyük birşeymiş gibi söylüyorsunda.

daha sıcak yıldızlar bak keşfettiğinizi söylerken hangi soğumadan bahsediyonuz? bak dahada sıcak kısımlarıda olabilir. nerede soğuma :) bu lafın bile evrende soğuk kısım ile sıcak kısmın olacağını söylediğim lafa geliyor. Soğuma dediğiniz olayı yalanlıyabiliyor.

birşey daha söyleyim Kırmızı başlıklı kız bile bana göre sizin big bang teorinizden daha gerçekçidir bunuda belirtmeden edemicem :)

Teori kelime anlamı olarak senmi açıklarsın benmi açıklayım Shady?

kalıpsal oalrak bakarsam alışılmışın dışındaki yeni fikir akımları. Teori kısmına kadar gelen deneyletrin oluşturduğu sonuçlarıda söyleyelim. neden sonuç ilişkilerini araştırarak öngörü ortaya koymak için yapılır. senin şimdi yaptığın deneylerin hepsi bir öngörü ortaya koyuyor? Öngörü kelime anlamına bakarsak bir olay yada durumun gerçekleşmeden sağduyusal yada sezgisel ipuçlara dayanarak önceden ekstirme yeteneği.

şimdi o zaman bana göre iki bilim adamının ortaya attı bir hurafedir bu dediğin olay aynen bu kelimeyle. hatta evrim teorisi kadar bir hurafedir benim için.

gerçekliğdie büyük ölçüde kanıtlanıyor diye bir deyimde ilk defa duyuyorum. Gerçekliğin ölçüsü yoktur. kelime anlamı Bir durum, bir nesne veya bir nitelik olarak var olan, varlığı inkâr edilemeyen, olgu durumunda olan, hakiki.

Sizin big bang teoriniz bu tanımada uymuyor :) büyük patlamayla ilgili gözlemden bahsetmişsin. Ne yaptınız gözlerken patlamayımı gördünüz aynı büyüklükte patlamamı yaptınız.

senin 1400 ışık yılı dediğin alan evrenin yüzde kaçı ? bir yüzde verebiliyormusun? çok büyük birşeymiş gibi söylüyorsunda.

daha sıcak yıldızlar bak keşfettiğinizi söylerken hangi soğumadan bahsediyonuz? bak dahada sıcak kısımlarıda olabilir. nerede soğuma :) bu lafın bile evrende soğuk kısım ile sıcak kısmın olacağını söylediğim lafa geliyor. Soğuma dediğiniz olayı yalanlıyabiliyor.

birşey daha söyleyim Kırmızı başlıklı kız bile bana göre sizin big bang teorinizden daha gerçekçidir bunuda belirtmeden edemicem :)

öncelikle şuna bi açıklık getirelim, burada bilimsel teorileri tartışacaksak bilimde, fizikte, matematikte sezgi yoktur, kestirme yoktur, kanıtlar vardır. fizik kurallarının da bizi götürdüğü nokta big bangtir.
teorinin kanıtları vardır, başka teori için kanıt bulunursa tabiki sorgulanır ama şuanda fizikçilerin hepsi büyük patlama'da hemfikirdir.

büyük patlamanın kanıtı nedir diye soracaksanız, zamandır.
zaman illa ki büyük patlama ile başladı, başlangıçta her şey bir aradaydı ve zaman geçtikçe uzaklaşmaya başladı, fizik kanunlarının temeli bunu söyler.
sizin kafanızı karıştıran şey zamanla ilgili çok az şeyin bilinmesi olabilir.
zamanın geçtiğini anlarsın, hissedersin ama soyut değildir, zaman bir boyuttur ve uzamsal boyutlarla birbirine bağlıdır.

bizim gördüğümüz ve henüz ışık ulaşmadığı için göremediğimiz tüm galaksiler yıldızlar vesaire evrenin %4'ünü oluşturuyor, benim bahsettiğim şey sadece bir yıldızın sıcaklığıdır.
evren oluşurken çok büyük bir enerji ortaya çıktı, bu enerji ne kadar geniş alana dağılırsa o kadar birbirinden ayrılır ve soğur evet bunun güneşten kat kat sıcak yıldızlarla alakası yok.

evrenin her yerinin aynı sıcaklıkta olduğu görüşüne bende katılmıyorum çünkü bir şeyler farklı ki galaksiler oluşuyor bazı yerlerde oluşmuyor, oluşan temel kuvvetler birbirinden etkilenip bir araya geliyorlar diğer taraflar da boş kalıyor.
ama bu evrenin genişlemediğini ve soğumadığını göstermez, sadece farklı yerlerde daha çok soğuduğunu gösterir.

ayrıca sicim kuramına göre bir şeylerin oluşması için güce ihtiyaç yoktur, teori değildir ama böyle olduğu tahmin edilir. şuanda tahmin ettiğimiz 11 uzamsal boyutlu ve sadece bir zamansal boyutunu bildiğimiz evrendeyiz, bu evrende aynı bi okyanusta olduğu gibi su baloncukları birbirinden ayrılabilir veya çarpışık birleşebilir, big bang budur çarpışıp ve ya birleşirken ortaya çıkan enerji de evrendeki enerjidir.
şöyle bir şey daha var ki, yüksüz olan iki maddeyi saç teli kalınlığı kadar yakınlaştırdığında birbirini çekerler, aralarında hiçbir kuvvet yokken bunu yaparlar. ortada bir enerji yokken enerji yaratılıyor. yani şunu demek istiyorum, evreni oluşturan bir enerjiye ihtiyaç yok (yoğun nokta) zaten evrenin toplam enerjisini topladığımızda da 0 ediyor, +'lar -'leri götürür

big bang teorisinin olmadığını ispat etmek için yeterince bilgi sahibi olmalısınız, bir yemeğin tadına bakmadan, içindeki baharatları bilmeden o yemek hakkında kesin yorumlar yapamazsınız. iyi forumlar.

öncelikle şuna bi açıklık getirelim, burada bilimsel teorileri tartışacaksak bilimde, fizikte, matematikte sezgi yoktur, kestirme yoktur, kanıtlar vardır. fizik kurallarının da bizi götürdüğü nokta big bangtir.
teorinin kanıtları vardır, başka teori için kanıt bulunursa tabiki sorgulanır ama şuanda fizikçilerin hepsi büyük patlama'da hemfikirdir.

büyük patlamanın kanıtı nedir diye soracaksanız, zamandır.
zaman illa ki büyük patlama ile başladı, başlangıçta her şey bir aradaydı ve zaman geçtikçe uzaklaşmaya başladı, fizik kanunlarının temeli bunu söyler.
sizin kafanızı karıştıran şey zamanla ilgili çok az şeyin bilinmesi olabilir.
zamanın geçtiğini anlarsın, hissedersin ama soyut değildir, zaman bir boyuttur ve uzamsal boyutlarla birbirine bağlıdır.

bizim gördüğümüz ve henüz ışık ulaşmadığı için göremediğimiz tüm galaksiler yıldızlar vesaire evrenin %4'ünü oluşturuyor, benim bahsettiğim şey sadece bir yıldızın sıcaklığıdır.
evren oluşurken çok büyük bir enerji ortaya çıktı, bu enerji ne kadar geniş alana dağılırsa o kadar birbirinden ayrılır ve soğur evet bunun güneşten kat kat sıcak yıldızlarla alakası yok.

evrenin her yerinin aynı sıcaklıkta olduğu görüşüne bende katılmıyorum çünkü bir şeyler farklı ki galaksiler oluşuyor bazı yerlerde oluşmuyor, oluşan temel kuvvetler birbirinden etkilenip bir araya geliyorlar diğer taraflar da boş kalıyor.
ama bu evrenin genişlemediğini ve soğumadığını göstermez, sadece farklı yerlerde daha çok soğuduğunu gösterir.

ayrıca sicim kuramına göre bir şeylerin oluşması için güce ihtiyaç yoktur, teori değildir ama böyle olduğu tahmin edilir. şuanda tahmin ettiğimiz 11 uzamsal boyutlu ve sadece bir zamansal boyutunu bildiğimiz evrendeyiz, bu evrende aynı bi okyanusta olduğu gibi su baloncukları birbirinden ayrılabilir veya çarpışık birleşebilir, big bang budur çarpışıp ve ya birleşirken ortaya çıkan enerji de evrendeki enerjidir.
şöyle bir şey daha var ki, yüksüz olan iki maddeyi saç teli kalınlığı kadar yakınlaştırdığında birbirini çekerler, aralarında hiçbir kuvvet yokken bunu yaparlar. ortada bir enerji yokken enerji yaratılıyor. yani şunu demek istiyorum, evreni oluşturan bir enerjiye ihtiyaç yok (yoğun nokta) zaten evrenin toplam enerjisini topladığımızda da 0 ediyor, +'lar -'leri götürür

big bang teorisinin olmadığını ispat etmek için yeterince bilgi sahibi olmalısınız, bir yemeğin tadına bakmadan, içindeki baharatları bilmeden o yemek hakkında kesin yorumlar yapamazsınız. iyi forumlar.

Evet aynen son sözünüzdeki gibi kesin yorumlar hiçbir şekilde yapılamaz. Big bangın olduğunun kesin bir kanıtı olmadığı gibi olmadığınında kesin bir kanıtı yoktur. bu durumda big bang teorisine inanıp inanmamakta benim düşüncelerime kalmıştır. Nasıl siz benim söylediklerimi çüretebilecekseniz aynı şekilde bende çürütebilirim. Ortada bir kesinlik olmadığı için. sizede iyi forumlar

Arkadaşlar her zamanki gibi olaya objektif yaklaşmak istiyorum, kendi yaptığım ve ilgilendiğim iş olan vücut geliştirmeyle ilgili bir örnek vermek istiyorum, yapılan araştırmalara göre"Proteinlerin doğada kendi kendine oluşma ihtimali sıfırdır. Çünkü bir proteinin oluşabilmesi için hücre organellerinin tam olarak var olması gerekir. Hücre organelleri de proteinlerden oluşur. Yani bir proteinin oluşabilmesi için zaten proteinlerin var olması gerekir. Bu da evrimi çöpe atmaya ve yaratılışı ispat etmeye tek başına bile yeterlidir. " yani umarım anlamışsınızdır ben daha Allah var mı yok mu evren nasıl oluştu diye tartışmaya gerek duymuyorum bu yazı üstüne..

Haa buda demek değilki ben dinimi sorgulamıyorum etmiyorum, evet Allah var bir evren yaratmış ama, kafamda deli sorular olmadığı anlamına gelmiyor bu, ya başka alemler varsa? başka hayatlar? herkesi Allah yarattıysa Allah ı kim yarattı nasıl oldu? bunları sorgulamadan edemiyorum ve cevapta bulamıyorum, Peygamberimiz nasıl neden 6 mı 9 mu işte o yaşlardaki biriyle evlendi? Belkide biz bir rüyadayız? Ben genelde rüyamda hep hayatı yaşar gibi yaşar hareket ederim, utanırım, canım acır, bi suda boğulurken korkarım nefes alamam daralırım, kaç kere rüya içinde rüya gördüm, hatta işi büyütüp rüya içinde rüya, onunda içinde başka rüya, hatta dahada böyle böyle derine gittiğim oldu.. ya bizde böyle bi rüyadaysak? belki gerçekte başka biriyiz ama rüyadayız?

Haa ama yinede, Allah ın var olduğunun bence kendi alanımla ilgili en büyük kanıtını yukarıda yazdım, şükürler olsun ki beni eli ayağı düzgün bir şekilde yarattı ve dünyaya İslam diye oldukça adil hoşgörüye dayalı ilme dayalı bir şey gönderdi.. neyse benden bu kadar :)

Ehehehee :D :D :D Yav harbi iyi güldüm ne yorum yapmışım ya, 24 Ağustos 2015 tarihinde yaptığım bir yorum, kendimi esefle kınıyorum! Ayrıca bakın bakın iyi bakın ne demişim
buda demek değilki ben dinimi sorgulamıyorum etmiyorum, evet Allah var bir evren yaratmış ama, kafamda deli sorular olmadığı anlamına gelmiyor bu, ya başka alemler varsa? başka hayatlar? herkesi Allah yarattıysa Allah ı kim yarattı nasıl oldu? Peygamberimiz nasıl neden 6 mı 9 mu işte o yaşlardaki biriyle evlendi?
Ta 24 Ağustos 2015 tarihinde bile sorguluyormuşum, bu da bana açtığım konuda Ateist oluşumla alakalı, önceden de sorguladığımı belirtmeme rağmen " 1 ay içinde nasıl ateist olunur yeaa" diyenlere gelsin, http://www.forumsal.net/serbest-kur...i-bosu-bosuna-gecti-inancimi-degistirdim.html .

Haha, eski düşüncelerimi ve kafa yapımı tekrar hatırlamak güzel oldu :) Ha peki ya "bilimsel olarak protein oluşumu imkansızdır" içerikli, olaya BİLİM katarak öne sürülen yazıyla alakalı yorumum nedir? Harun Yahya adlı uydurukçunun eseri, o sıralar adnan oktar ı izliyor ve takip ediyordum, bu konuşmasını da onun hazırladığı bir belgeselden alıntılayıp yazmıştım. Kendisinin burdan yedi ceddini selamlıyorum(!). Ayrıca kendimi de EVRİMİ gibi Bilimsel bir GERÇEĞİ tek bir cümlede reddettiğim için yine tebrik ediyorum(!).

Ha bir de kuran için ne demişim hay aklıma edeyim,
ve dünyaya İslam diye oldukça adil hoşgörüye dayalı ilme dayalı bir şey gönderdi
HOŞGÖRÜ, ve İLME dayalı, yani BİLİM ile çelişmeyen BİLİMSEL bir din/kitap demişim.

Neyse, ufak bir nostalji güzel oldu, BİLİME emanet olun dostlar.

15777062_708631392635221_1898565043126672110_o.jpg

"Akıl"a yüklediğin anlama göre değişir bu! Bir de tasarım kısmısı bir garibime gitti...

Olmalı ki bu dünyadaki menfaat üzere yapılan haksızlıkların karşılığını bulacağı bir teminat olsun.

Geri