belli çok kitap okumuşsun o yüzden kütle çekimin ne olduğunu bilmiyosun, marsta yer çekimi yoktur diyecek kadar çok okumuşsun, kuşlar yer çekimine meydan okuyor diyecek kadar okumuşsun tebrik ederim, bu ülkenin senin gibi okumuş insanlara ihtiyacı var.
bir bilginin teori olabilmesi için bir çok basamaktan geçmesi gerekiyor şayet bu basamaklarla gerçekliği büyük ölçüde kanıtlanıyor, mesela;
büyük patlama nedir diye bir soru sorulur, bununla ilgili çeşitli gözlemler yapılır, yapılan gözlemlerdeki tüm veriler toplanır ve analiz edilir, konuyla ilgili hipotez kurulur, deney ve gözlemler ışığında çeşitli çözümler üretilir, kurulan hipotez doğrultusunda tutarlı sonuçların çıkartılması için bir çok tahminler yapılır.
bilimsel en ufak bir çelişki, soru işareti kalmadığı taktirde kontrollü deneylere başlanır ve yapılan tahminlerin tutarlılığı test edilir. bu testlerin ışığında hipotezlere artık teori denir ve bu aşamada bilginin doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiştir.
teori, sizin dediğiniz gibi 2 götü boklu bilim adamının ortaya attığı bir hurafe değilmiş demekki, bunu da okumuş muydunuz sayın OzurDilerim??
şuanda dünyadan 1400 ışık yılı uzaktaki gezegenlerin toprağına iklimine bakıp analiz edebiliyoruz, sizin o sıcak sandığınız güneşten 100 kat daha parlak ve 35 kat daha sıcak yızdızlar keşfediliyorken hala okudum diyorsunuz, ne okudunuz acaba kırmızı başlıklı kız mı?
ayrıca fizik kanunları evrenin her yerinde geçerli değildir derken, kara deliklere yaklaşan bir insanın yaşlanmaması gibi bir şey mi demek istediniz?
okuduğunuz her ne tür bi kitapsa iyi kafa yapmış olmalı.
Teori kelime anlamı olarak senmi açıklarsın benmi açıklayım Shady?
kalıpsal oalrak bakarsam alışılmışın dışındaki yeni fikir akımları. Teori kısmına kadar gelen deneyletrin oluşturduğu sonuçlarıda söyleyelim. neden sonuç ilişkilerini araştırarak öngörü ortaya koymak için yapılır. senin şimdi yaptığın deneylerin hepsi bir öngörü ortaya koyuyor? Öngörü kelime anlamına bakarsak bir olay yada durumun gerçekleşmeden sağduyusal yada sezgisel ipuçlara dayanarak önceden ekstirme yeteneği.
şimdi o zaman bana göre iki bilim adamının ortaya attı bir hurafedir bu dediğin olay aynen bu kelimeyle. hatta evrim teorisi kadar bir hurafedir benim için.
gerçekliğdie büyük ölçüde kanıtlanıyor diye bir deyimde ilk defa duyuyorum. Gerçekliğin ölçüsü yoktur. kelime anlamı Bir durum, bir nesne veya bir nitelik olarak var olan, varlığı inkâr edilemeyen, olgu durumunda olan, hakiki.
Sizin big bang teoriniz bu tanımada uymuyor
senin 1400 ışık yılı dediğin alan evrenin yüzde kaçı ? bir yüzde verebiliyormusun? çok büyük birşeymiş gibi söylüyorsunda.
daha sıcak yıldızlar bak keşfettiğinizi söylerken hangi soğumadan bahsediyonuz? bak dahada sıcak kısımlarıda olabilir. nerede soğuma
birşey daha söyleyim Kırmızı başlıklı kız bile bana göre sizin big bang teorinizden daha gerçekçidir bunuda belirtmeden edemicem