Evren akıllı tasarım ürünü müdür?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
iyikide dünya dönüyor dememişim:nee:
büyük patlamayı bile reddettiniz pes
dünyanın dönmesinide reddedermiydiniz acaba?
yazdığım deneylerle kanıtlanmış bilimsel bi olayın (big bang) bi kaç bilim adamının söylemi olduğunu iddia etmenizde, bu konularla fazlasıyla haşır neşir olan bana şok etkisi yarattı!

deneylerle kanıtlanmış dediğiniz big bang bir teoridir kanıtlayan hiçbir mantıklı deney yoktur ihtimaller üzerine çıkan bir sonuçtur. İlk 1920 yılında ortaya çıkarılmıştır. Elinizde tutucu bir bulgu varmıdır yoktur. deney ortamında normal labaratuarda yapılan parçacık hızlandırıcı deney tüm evren hakkında bir bilgi kimseye vermez. Buna katılmamıda bence bekleme. Ve hala adı big bang teorisidir. Teorininde kelime anlamını açıklamama gerek yok sanırsam. Ve evet bir kaç bilim adamının ortaya attığı bir bulgudan ibarettir. Evrenin 13.8 yada senin deyiminle 13.7 milyar önce meydana geldiğini kanıtlayacak teori değil bir tane bulgu söyle.

Sizin teorinize göre evren sıcak bir noktadan meydana geldiği söyleniyor peki bu sıcak noktayı oluşturan ney? daha güneşe ayak basamıyonuz yada daha güneşe yaklaşamıyorken. Güneşten daha sıcak bir bulguyla oluştuğunu neye istinaden kabul ediyosunuz acaba. Bu soruların yanıtınıda merak ediyorum. SAdece tahminler üzerine konuşulmuş bir teoriden ibaret bana göre. Tanımlayamıyacağınız o kısmı Kuran Açıklıyor sanırsam. Hemde bu teoriyi ortaya atan bilim adamları dünyaya gelmeden önce.

yahu bir dur. Fikir alışverişi için konuşuyoruz şurada :)

Nicomedes

Sen yazmışsın bunu. Patlamadan önce evren yoktu.Dediğin gibi zamanda yoktu. Dediğin gibi zamanın olmadığı yerde evren yaratamıyoruz. Bu evren nasıl olcak şimdi

fikir alışverişi yapıyoruz zaten
durursam nasıl fikir alışverişi yapıcaz:asd:

öyle yanlış anlışabilecek bi cümlede değil ama neyse
yanlış anlamışsınız
orda anlatmak istediğim yokluktu
yokluk bi yer değildir
zamanada sahip değildir
ilahi bi yaratıcı tarafından yaratılamayacağını vurgulamak istemiştim : )
yoklukta kendiliğinden oluşan sicimler titreşerek evreni varedebilir :)
işte böyle olcak:)

fikir alışverişi yapıyoruz zaten
durursam nasıl fikir alışverişi yapıcaz:asd:

öyle yanlış anlışabilecek bi cümlede değil ama neyse
yanlış anlamışsınız
orda anlatmak istediğim yokluktu
yokluk bi yer değildir
zamanada sahip değildir
ilahi bi yaratıcı tarafından yaratılamayacağını vurgulamak istemiştim : )
yoklukta kendiliğinden oluşan sicimler titreşerek evreni varedebilir :)
işte böyle olcak:)

' Bir yer değildir. 'Yeri tanımlar mısınız xd . Terimler çok havada kalıyor. Somut olmayanı kavrayamıyoruz biz kolay kolay.
Zaman algısıyla ilgili sıkıntım var benim. Anlaşılması güç geliyor bana. Sıkıntılar bundan.

Hadi bi daha yazıim

biz göğü kudretimizle bina ettik. hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz. (elmalılı hamdi yazır)

ve göğü bir kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki, biz elbette kâdirleriz. (ömer nasuhi bilmen)

biz göğü kuvvetle bina etdik. çünkü biz muhakkak ve mutlak bir (vüs'at ve) kudrete mâlikizdir. (hasan basri çantay)

Ayette ki musiine fiili Arapça da genişletmek anlamında kullanılır bildiğim kadarıyla .. Elmalılı zaten o anlamıyla çevirmiş .. Ömer Nasuhi ise daha genel anlamında alıp " kadir " sıfatıyla kullanmış keza diğeri de öyle .. Daha eski meallerde de " genişletmek " anlamıyla çeviriler vardır .. Boşa takılmışsın bu kısıma ..

Yav yeteeer!
Mükemmel devasa ve akıl almaz bi evren kendi olumuş olamaz ama çok daha kusursuz bir Allah kendiliğinden var olabilir öyle mi?
Allahı kim yarattı deyince hikmeti kendinden oluyor da, ulan kainat niye kendinden doğamıyor?

Yaratan yaradılan olamaz .. İmanın temelidir ..

deneylerle kanıtlanmış dediğiniz big bang bir teoridir kanıtlayan hiçbir mantıklı deney yoktur ihtimaller üzerine çıkan bir sonuçtur. İlk 1920 yılında ortaya çıkarılmıştır. Elinizde tutucu bir bulgu varmıdır yoktur. deney ortamında normal labaratuarda yapılan parçacık hızlandırıcı deney tüm evren hakkında bir bilgi kimseye vermez. Buna katılmamıda bence bekleme. Ve hala adı big bang teorisidir. Teorininde kelime anlamını açıklamama gerek yok sanırsam. Ve evet bir kaç bilim adamının ortaya attığı bir bulgudan ibarettir. Evrenin 13.8 yada senin deyiminle 13.7 milyar önce meydana geldiğini kanıtlayacak teori değil bir tane bulgu söyle.

Sizin teorinize göre evren sıcak bir noktadan meydana geldiği söyleniyor peki bu sıcak noktayı oluşturan ney? daha güneşe ayak basamıyonuz yada daha güneşe yaklaşamıyorken. Güneşten daha sıcak bir bulguyla oluştuğunu neye istinaden kabul ediyosunuz acaba. Bu soruların yanıtınıda merak ediyorum. SAdece tahminler üzerine konuşulmuş bir teoriden ibaret bana göre. Tanımlayamıyacağınız o kısmı Kuran Açıklıyor sanırsam. Hemde bu teoriyi ortaya atan bilim adamları dünyaya gelmeden önce.

galaksilerin birbirinden uzaklaştığıda bi iddia!
cerndeki adamlar boş işlerlen meşguller!
nasanın gönderdiği ve evrenin mikrodalga arkaplan ışımasını haritalayan wmap uydusuda aslında yok!
güneşe ayak basamadığımız için evrenin başlangıcının sıcak olduğuna anlayamayız!
bu yüzden evrenin başlangıçta sıcak ama şimdi soğuduğunu gösteren aşağıdaki wmap haritasıda fotoşok;

WMAP_2008.png

Yaratan yaradılan olamaz .. İmanın temelidir ..

Yani temel yok.temel "ben öyle diyorum,öyle inanıyorum" böyle neyi tartışabiliriz.tamam ben de uçan spagetti canavarına iman ettim.bak bitti gitti.ona inanıyorum.saygı duymak zorundasın

Yani temel yok.temel "ben öyle diyorum,öyle inanıyorum" böyle neyi tartışabiliriz.tamam ben de uçan spagetti canavarına iman ettim.bak bitti gitti.ona inanıyorum.saygı duymak zorundasın

İnan yahu bana saygıdan bahseden adam hemen her mesajında tekbirrr diyerek inançlılarla ironi yapıyor :)
Hayır sanki evrenin oluşumunu KANITLARLA açıklayabildiniz de " nasıl tartışalım böyle " diyorsun !! ALLAH'ın olmadığını ispat et bana senden ala dinsiz olacağım kabul ;)

galaksilerin birbirinden uzaklaştığıda bi iddia!
cerndeki adamlar boş işlerlen meşguller!
nasanın gönderdiği ve evrenin mikrodalga arkaplan ışımasını haritalayan wmap uydusuda aslında yok!
güneşe ayak basamadığımız için evrenin başlangıcının sıcak olduğuna anlayamayız!
bu yüzden evrenin başlangıçta sıcak ama şimdi soğuduğunu gösteren aşağıdaki wmap haritasıda fotoşok;

WMAP_2008.png

bu gösterdiğin şey evrenin hepsimi :) hepsini görmeden soğuduğunu iddaa edebiliyorsunuz acaba ? Sizin teorinize kanadalı fizikçilerde sanırsam yanılsama diyordu. Einsteinin hataları bile artık çıkmaya başaldığını düşünürsek bu geliştirdiği teorininde doğru kabule dileceğini göstermez. Tabi tüm bunları bir yana bırakırsak. Hala evrenin ilk haliyle ilgili elinizde hiçbir somut bilgi yokken ortaya attığınız herşey bir teori olarak kalacaktır.

Evrenin sonsuz olduğu fizikçiler tarafından kabul edilip acaba neye göre genişlediğini iddaa ediyolar orasıda ayrı bir muamma. Sopnsuzluğun sonu zaten yoktur neye göre genişliyor hangi sona göre ?

Soğumayada gelince. Evrenin soğuk kısımları belki hep vardı ve hala sıcak kısımlarıda bulunmaktadır? evrenin tamamına bakabiliyormusunuz acaba? Zannetmiyorum milyarlarca yıldız arasından bir kısmı ned eolsa anca görülebiliyor. Hatta keşfedilmemiş gezegenlerin olduğu iddaa ediliyor. Şimdi şurdaki muammayı çözmeye çalışalım evrende hala keşfedilmemiş birçok yer varken evren hakkında söylenen birşeye inanmak ne kadar doğrudur?

örnek vermek gerekirse ? benim ayağıma bakarak boğazımdaki sorunu anladığınız an işte o zaman bi teoriye inanırım. Yok ayağa bakarak boğazdaki sorunu yada karaciğerde oluşan bir sorunu anlıyamıyorsanız. Evrenin küçücük bir kısmına bakarak tüm evren hakkında konuşmak tamamen yanlış bir bulgudur.

İnan yahu bana saygıdan bahseden adam hemen her mesajında tekbirrr diyerek inançlılarla ironi yapıyor :)
Hayır sanki evrenin oluşumunu KANITLARLA açıklayabildiniz de " nasıl tartışalım böyle " diyorsun !! ALLAH'ın olmadığını ispat et bana senden ala dinsiz olacağım kabul ;)

Olmadığı ispat edememem, varlığını göstermez.işte bu yüzden agnostiğim.bir tanrı varsa, bunun zeus olma ihtimaline bile eyvallah derim

' Bir yer değildir. 'Yeri tanımlar mısınız xd . Terimler çok havada kalıyor. Somut olmayanı kavrayamıyoruz biz kolay kolay.
Zaman algısıyla ilgili sıkıntım var benim. Anlaşılması güç geliyor bana. Sıkıntılar bundan.

zamanı akıp giderken algılayamazsın zaten belkide o yüzden zor geliyordur
insanlar, zaman geleceğe doğru aktığı için tam olarak şimdiki anı, şuanı odaklanmakta, algılamakta zorluk çekerler.
evrim zamanı algılamımızı zorlaştırdı, izin vermedi.
bilinç hep geleceği düşünür, ona göre plan yapar.
zamanın yavaşladığı yada hızlandığı bi ortamda bulunsaydık belki daha net algılardık onu

yer kavramına gelirsek, bana göre yer ;

var olan ve insan bilincinin var olduğunu algılayabileceği ortam, asla algılanamıyorsa öyle bi yer yoktur diyebiliriz.

bu gösterdiğin şey evrenin hepsimi :) hepsini görmeden soğuduğunu iddaa edebiliyorsunuz acaba ? Sizin teorinize kanadalı fizikçilerde sanırsam yanılsama diyordu. Einsteinin hataları bile artık çıkmaya başaldığını düşünürsek bu geliştirdiği teorininde doğru kabule dileceğini göstermez. Tabi tüm bunları bir yana bırakırsak. Hala evrenin ilk haliyle ilgili elinizde hiçbir somut bilgi yokken ortaya attığınız herşey bir teori olarak kalacaktır.

Evrenin sonsuz olduğu fizikçiler tarafından kabul edilip acaba neye göre genişlediğini iddaa ediyolar orasıda ayrı bir muamma. Sopnsuzluğun sonu zaten yoktur neye göre genişliyor hangi sona göre ?

Soğumayada gelince. Evrenin soğuk kısımları belki hep vardı ve hala sıcak kısımlarıda bulunmaktadır? evrenin tamamına bakabiliyormusunuz acaba? Zannetmiyorum milyarlarca yıldız arasından bir kısmı ned eolsa anca görülebiliyor. Hatta keşfedilmemiş gezegenlerin olduğu iddaa ediliyor. Şimdi şurdaki muammayı çözmeye çalışalım evrende hala keşfedilmemiş birçok yer varken evren hakkında söylenen birşeye inanmak ne kadar doğrudur?

örnek vermek gerekirse ? benim ayağıma bakarak boğazımdaki sorunu anladığınız an işte o zaman bi teoriye inanırım. Yok ayağa bakarak boğazdaki sorunu yada karaciğerde oluşan bir sorunu anlıyamıyorsanız. Evrenin küçücük bir kısmına bakarak tüm evren hakkında konuşmak tamamen yanlış bir bulgudur.

evrenin küçücük bi yerine bakarak tüm evren hakkında konuşabilirsin.
fizik kanunları evrenin heryerinde geçerlidir.
yağmur taneciğinin yeryüzüne düşmesine neden olan yerçekimi,
europanın, jüpiterin yörüngesinde dolaşmasınada neden olur.
topallayarak yaptığın kaza sonucu boğazını taşa vursan dahi o teoriye inanmayacaksın!
eğer ne ölçüde topalladığını ve hangi zeminde yürüğüdüğü bilip kaza hesaplamaları yapsaydın, buna göre önüne bakarak temkinli yürüseydin belkide takılıp düşmeyecektin..
bu hesaplamalarda fiziğin ilgi alanına girer..
senin ayağına bakarak boğazındaki sorunu bulabilirler
ayrıca o fizik evrenin heryerinde geçerli olan aynı fiziktir

evrenin küçücük bi yerine bakarak tüm evren hakkında konuşabilirsin.
fizik kanunları evrenin heryerinde geçerlidir.
yağmur taneciğinin yeryüzüne düşmesine neden olan yerçekimi,
europayı jüpiterin yörüngesinde dolaşmasınada neden olur.
topallayarak yaptığın kaza sonucu boğazını taşa vursan dahi o teoriye inanmayacaksın!
eğer ne ölçüde topalladığını ve hangi zeminde yürüğüdüğü bilip kaza hesaplamaları yapsaydın, buna göre önüne bakarak temkinli yürüseydin belkide takılıp düşmeyecektin..
bu hesaplamalarda fiziğin ilgi alanına girer..
senin ayağına bakarak boğazındaki sorunu bulabilirler
ayrıca o fizik evrenin heryerinde geçerli olan aynı fiziktir

yer çekimine karşı gelen kuşlara ne demeli yokmu sayalım ? kuşları niye uçarken yere çekemiyor aynı yer çekimi.
önüne bakarak temkinli yürü arkadan gelen birinin sana çarpmasını engelleyemessin buna rağmen yine düşebilirsin. arkanı görmeden ayakta duracağının garantisi yok.

Aynen sizin bu evrenin tamamını göremeden evren hakkında söylediğiniz hiç bir durumun garantisi olmadığı gibi? Fizik kuralları her yerde geçerliyse marsta neden yer çekimi kanunu yok? mars evrende değilmi. Yada uzay boşluğunda niye yer çekimi yok uzay boşluğuda evrende değilmi? bak senin fiziğinin yer çekimi kanunu burada tıkandı? Evrenin başka yerlerindede sizin big bang teorinizde aynı şekilde tıkanabilir sanırsam.

yer çekimine karşı gelen kuşlara ne demeli yokmu sayalım ? kuşları niye uçarken yere çekemiyor aynı yer çekimi.
önüne bakarak temkinli yürü arkadan gelen birinin sana çarpmasını engelleyemessin buna rağmen yine düşebilirsin. arkanı görmeden ayakta duracağının garantisi yok.

Aynen sizin bu evrenin tamamını göremeden evren hakkında söylediğiniz hiç bir durumun garantisi olmadığı gibi? Fizik kuralları her yerde geçerliyse marsta neden yer çekimi kanunu yok? mars evrende değilmi. Yada uzay boşluğunda niye yer çekimi yok uzay boşluğuda evrende değilmi? bak senin fiziğinin yer çekimi kanunu burada tıkandı? Evrenin başka yerlerindede sizin big bang teorinizde aynı şekilde tıkanabilir sanırsam.

yerçekiminin bazı kuşları etkilemediğini söylüyorsunuz
marsta yerçekimi olmadığını söylüyorsunuz
dalga geçmeyi bırakırsanız sizinle tartışmaya devam edicem
yok ben kafa bulmaya geldim diyorsanız
bu son yorumum

sen ne içtin abi allahını kitabını seviyosan söyle, çok ihtiyacım var şuanda

Arkadaşlar her zamanki gibi olaya objektif yaklaşmak istiyorum, kendi yaptığım ve ilgilendiğim iş olan vücut geliştirmeyle ilgili bir örnek vermek istiyorum, yapılan araştırmalara göre"Proteinlerin doğada kendi kendine oluşma ihtimali sıfırdır. Çünkü bir proteinin oluşabilmesi için hücre organellerinin tam olarak var olması gerekir. Hücre organelleri de proteinlerden oluşur. Yani bir proteinin oluşabilmesi için zaten proteinlerin var olması gerekir. Bu da evrimi çöpe atmaya ve yaratılışı ispat etmeye tek başına bile yeterlidir. " yani umarım anlamışsınızdır ben daha Allah var mı yok mu evren nasıl oluştu diye tartışmaya gerek duymuyorum bu yazı üstüne..

Haa buda demek değilki ben dinimi sorgulamıyorum etmiyorum, evet Allah var bir evren yaratmış ama, kafamda deli sorular olmadığı anlamına gelmiyor bu, ya başka alemler varsa? başka hayatlar? herkesi Allah yarattıysa Allah ı kim yarattı nasıl oldu? bunları sorgulamadan edemiyorum ve cevapta bulamıyorum, Peygamberimiz nasıl neden 6 mı 9 mu işte o yaşlardaki biriyle evlendi? Belkide biz bir rüyadayız? Ben genelde rüyamda hep hayatı yaşar gibi yaşar hareket ederim, utanırım, canım acır, bi suda boğulurken korkarım nefes alamam daralırım, kaç kere rüya içinde rüya gördüm, hatta işi büyütüp rüya içinde rüya, onunda içinde başka rüya, hatta dahada böyle böyle derine gittiğim oldu.. ya bizde böyle bi rüyadaysak? belki gerçekte başka biriyiz ama rüyadayız?

Haa ama yinede, Allah ın var olduğunun bence kendi alanımla ilgili en büyük kanıtını yukarıda yazdım, şükürler olsun ki beni eli ayağı düzgün bir şekilde yarattı ve dünyaya İslam diye oldukça adil hoşgörüye dayalı ilme dayalı bir şey gönderdi.. neyse benden bu kadar :)

yerçekiminin bazı kuşları etkilemediğini söylüyorsunuz
marsta yerçekimi olmadığını söylüyorsunuz
dalga geçmeyi bırakırsanız sizinle tartışmaya devam edicem
yok ben kafa bulmaya geldim diyorsanız
bu son yorumum

Kusura bakmada :) big bang teorisini yer çekimi kanunuyla kanıtlamaya çalışan birine ne dememi bekliyorsun acaba :)

Dalga geçtiğimde yok. Fizik kanunları her yerde geçerli değildir. Big bang teorisi hakkında hiçbir somut bilgi ortaya koymadan sadece hikayeler üzerinden gerçeklik sağlamaya çalışıyorsun. Evrenin tamamını inceleyemeden evren hakkında bir bilgi diyemessin. Dediğin bilginin bir geçerliliği yoktur.

Sadece gözüme bakarak kan grubumu bilme ihtimalin varmı? Ayakkabıya bakarak ayağımda oluşacak yarayı görme ihtimalin varmı? Dişlerime bakarak günde kaç paket sigara içtiğimi bilebilirmisin? bir parçaya bakarak tüm bütün hakkında bilgi elde edemessin. Evrenin nokta kadar bir kısmına bakarak tüm evren hakkında böyle oluştu demek tamamen yanlıştır. Big bang teorisi işte budur. Hayal ürünüyle ortaya atılmıştır. Somut delil dediğiniz hiçbir delil evrenin tamamı için geçerli olamaz.

Ve benle tartışmak zorundada değilsiniz zaten. Alıntı yaptığınız için nezaketen cevap veriyorum. Yoksa zaten yazan yazı ile ilgili hiçbir somut bulgu verip bunu kanıtlayamıyacağınızı biliyorum... Kolay gelsin

Arkadaşlar her zamanki gibi olaya objektif yaklaşmak istiyorum, kendi yaptığım ve ilgilendiğim iş olan vücut geliştirmeyle ilgili bir örnek vermek istiyorum, yapılan araştırmalara göre"Proteinlerin doğada kendi kendine oluşma ihtimali sıfırdır. Çünkü bir proteinin oluşabilmesi için hücre organellerinin tam olarak var olması gerekir. Hücre organelleri de proteinlerden oluşur. Yani bir proteinin oluşabilmesi için zaten proteinlerin var olması gerekir. Bu da evrimi çöpe atmaya ve yaratılışı ispat etmeye tek başına bile yeterlidir. " yani umarım anlamışsınızdır ben daha Allah var mı yok mu evren nasıl oluştu diye tartışmaya gerek duymuyorum bu yazı üstüne..

20 çeşit amino asit vardır ve bunların rastgele şekilde birleşerek bir protein oluşturması imkansıza yakındır, fakat evrimsel süreçte bu mümkündür çünkü geri gittikçe organizmaların ve hücrelerin de aynı oranda geri gittiğini ve basit yapılara büründüğünü farzedebiliriz.
evrimi tek hamlede çöpe atmak biraz iddialı olmuş.

bende kafayı yapan içtiğim değil shady okuduklarım. İhtiyacın varsa aç biraz kitap oku.

belli çok kitap okumuşsun o yüzden kütle çekimin ne olduğunu bilmiyosun, marsta yer çekimi yoktur diyecek kadar çok okumuşsun, kuşlar yer çekimine meydan okuyor diyecek kadar okumuşsun tebrik ederim, bu ülkenin senin gibi okumuş insanlara ihtiyacı var.

bir bilginin teori olabilmesi için bir çok basamaktan geçmesi gerekiyor şayet bu basamaklarla gerçekliği büyük ölçüde kanıtlanıyor, mesela;
büyük patlama nedir diye bir soru sorulur, bununla ilgili çeşitli gözlemler yapılır, yapılan gözlemlerdeki tüm veriler toplanır ve analiz edilir, konuyla ilgili hipotez kurulur, deney ve gözlemler ışığında çeşitli çözümler üretilir, kurulan hipotez doğrultusunda tutarlı sonuçların çıkartılması için bir çok tahminler yapılır.
bilimsel en ufak bir çelişki, soru işareti kalmadığı taktirde kontrollü deneylere başlanır ve yapılan tahminlerin tutarlılığı test edilir. bu testlerin ışığında hipotezlere artık teori denir ve bu aşamada bilginin doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiştir.

teori, sizin dediğiniz gibi 2 götü boklu bilim adamının ortaya attığı bir hurafe değilmiş demekki, bunu da okumuş muydunuz sayın OzurDilerim??

şuanda dünyadan 1400 ışık yılı uzaktaki gezegenlerin toprağına iklimine bakıp analiz edebiliyoruz, sizin o sıcak sandığınız güneşten 100 kat daha parlak ve 35 kat daha sıcak yızdızlar keşfediliyorken hala okudum diyorsunuz, ne okudunuz acaba kırmızı başlıklı kız mı?

ayrıca fizik kanunları evrenin her yerinde geçerli değildir derken, kara deliklere yaklaşan bir insanın yaşlanmaması gibi bir şey mi demek istediniz?

okuduğunuz her ne tür bi kitapsa iyi kafa yapmış olmalı.

Geri