Evlilikte bekaret önemli midir değil midir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 895 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
6 yıl birlikte olduğum kadına cinsel temasta bulunmadım, 6 yıl sonunda evlenmedik ayrıldık, dokunsaydım benden sonra onu bulan kişi belki de bu yüzden onu ret edicekti, yada benim karşıma daha önce başkasının olmuş biri gelebilirdi, dikkat ederim böyle şeylere .)

Önce de dedim el sürülmemiş bir kız istiyorsan harama el sürmeyeceksin. Erkeklerin bazılarında genel kanıdır:"Evlenene kadar ne kadar kıza sahip olursam kâr." diye düşünüyorlar. Kendi kızı veya kardeşlerine aynı şey yapılmak istenince de aslan kesiliyorlar. Namusu bekarette aramamak lazım. Maalesef ki bizim ülkemizde en önemli şeydir bekaret. Erkek önemsemese bile aile devreye giriyor bu sefer.

Karşımdaki insanın geleceğini 1 dakikalık kan için hiçe saymam yada elimin tersi ile itemem.
Hangimiz çok doğruyuz ? hiçmi haram lokma geçmedi ister istemez.

Benim ilerdeki mutlulugumu o 2 damla kan belirlemiyor

Evlilik bu demek değildir. Hahaa karım bakire o zaman kesin ömürlük oluruz pembe panjurlu evimiz olur çocuklarımız bahçemizde top oynar o yemek yapar ben salata...
Böyle bir şey yok. Evleneceğin insanın ruhuyla evlenirsin.Seversin.Geçmiş geçmiştir,şimdi sana aittir.
Ben evlenirsem eğer, eşime ait olmak isterim. Ama bunu asla bir kriter olarak algılamam.

Bu konu da iki yüzlü insanlara hayretler içinde bakıyoruz maalesef. Cinsel açığın ülkesi olan Türkiye de namus kadın bedeni ve bekaret üstünden tartışılıyor.
Maalesef kadınlar işte böyle obje oluyor.
Benden bekaret ile ilgili bir sey bekleyen adamın bakır olması gerekir. Bunu yapamıyorsan karşısındaki kişiyi de yargılamak hakkı yok.

çok boş yorumlar varya afedersinde kadında kalkan birşey yok ayrı bır kafada çalısan bı organı yok

erkeklerde bakir olsun ozamanmış. hahaha.

ama düşüncem farklı tabiki. fakat ister istemez sevdıgın kadın temiz olsun ıstersın. yani benım ıcın fark etmez ama o düşünceden alamazsın kendını..

kımbılır kaç kısıyle bırlıkte oldu kımlerle sevişti yattı etti diye ama bunlar boş dimi

erkekler bırlıkte oluosa

kadınlar nıye olamasın

dogrusunuz..

Bu erkek icin önemi bilmem ama bence önce kızda biter iş kendine yedirebiliyosa yapsın ben o kızda gurur filan aramam. Erkeklede kız bir tutulmaz bu olayda benden önce ne yaptıgı önemli degil benden sonrası önemli benim icin ama kızda bu işi onaylamam yanı rezillik baska bisi degil.

Kendi adıma önemli bulmuyorum.
Karşı taraftan beklentilerinin yanı sıra kendi yaşantısına,yaptıklarına da bakacak insan. Bu ikisi birbirini tutuyorsa o insanın bekarete önem vermesine saygı duyabilirim.
Ancak tutmuyorsa, yok. Söyledikleri ile yaptıkları aynı olmayan insanlardan uzak duruyorum. Böyle insanları genel anlamda ilişkiler için tehlikeli buluyorum.

Çok. Zira ben bakir adam severim. Bakir olmayanların namus yoksunu olduğunu dahi düşünürüm. Kimseyi kendine yakıştıramamış olmalı beni görünceye denk falan. .p
Bkz: Hiçbir kadınla yatmamış erkek çekiciliği. lskjfhsklj
Bkz: Ellenmemiş adam istemiyoruz hüloğğğ!1!!

Bu erkek icin önemi bilmem ama bence önce kızda biter iş kendine yedirebiliyosa yapsın ben o kızda gurur filan aramam. Erkeklede kız bir tutulmaz bu olayda benden önce ne yaptıgı önemli degil benden sonrası önemli benim icin ama kızda bu işi onaylamam yanı rezillik baska bisi degil.

bir kısmına katılmakla birlikte ( kırılma lütfen) özellikle '' kızda bu işi onaylamam'' lafına hiç katılmıyorum.
tabiki bir kızın hali hareketi önemlidir.Kızın hamuru sağlam olmalıdır ama sağlam hamur ya da namus denilen şeyin cinsiyeti olmadığı gibi organı da yok. Her iş niyettir. Bekaretin kızı erkeği mi olur ya ? Eğer bu bir rezillikse iki kişi rezildir burada, toplum olarak namus kavramını yalnızca bayana etiketlemişiz, hoş değil.

Kızın evleneceği kişiye bekaretini vermesi gerekir deyip sıyrılayım işin içinden.Not:Erkeğinde milli olma ayağına yatıp bakirliğini atmasıda rezillik olarak adlandıralabilir eşitlik kavramı göze alınırsa

Mavazee* hayır canım benim niye kırılıyım bu senın düsüncen ben saygı duyarım benim demek istedigim kim ne kadar inkar etsede kızın adı cıkar ama erkege hicbisi olmaz bu devirde git birini öp he evet bu kız zaten böyle böyle idi derler benım anlatmak istedigim bu erkekte ne olcak sankı adımı cıkcak hayır erkektir yapmıs dicekler bu bugune kadar böyle hangi biri degistirebilir bunu hickimse. Ki ben zaten kızda onaylamıyorum ben gitcen baska biriyle herseyi yapcam öbürgün biriyle baska gun baska biriyle böyle bi hayatmı olurmus nerde o kızın gururu ? Bu zaten iğrenclikten baska bisi değil benım kendi düsüncemde bu :)

Bu nasıl soru yahu evlendikten sonra başkasıyla cinsel bisey yaşadığını goz önünde bulundursun sonucta kendisi degil baskasi ile yaşanıyor ilk basta kabul eden sonradan da kabul etmiş sayılır.

'Bekaret' kavramının cinselliğimizle nasıl bir bağlantısı olduğunu düşünmeye çalışırken birçok soruyla karşılaştık. En başta, bekaret neden bu kadar önemli?
Erkekliğin her alanda 'iktidar' kavramıyla eş tutulduğu, kadınlığın ise zayıflık, hatta utançla eş anlama geldiği bu anlayış, aileden başlamak üzere toplumun tüm kurumlarına yerleşmiş köklü hiyerarşik düzenin de temel taşını oluşturuyor.

'Güçlü Erkeklik', erkeğin yalnız kadın üzerinde kurduğu egemenliği değil, kendi hemcinsleriyle olan ilişkisini de tanımlıyor. Erkekler cinsellikleriyle 'güçlü erkek' olgusu çerçevesinde tanışır, erken yaşlardan başlayarak birbirlerini 'erkeklik'leriyle karşılaştırırlar. Cinsellik, erkekler için ergenlikle birlikte başlayan bir 'ihtiyaç'tır. Erkek cinsel organı (penis) 'iktidar' simgesidir, erkeğin gurur kaynağıdır ve küfürler dahil olmak üzere birçok alanda ondan bahsedildiğini duymak mümkündür.

Üzerine bu kadar çok konuşulan bir organın birçok isminin olması ise doğaldır. Penis öyle bir organdır ki, neredeyse erkekten bağımsız bir varlık gibidir. Nitekim erkekler ondan çoğunlukla üçüncü tekil şahıs kullanarak bahsederler. Onunla ilgili her türlü gelişme kutlama kaynağıdır.

Peki kadınlar cinsellikleriyle nasıl tanışırlar? Kadınlar için cinsellik bir ihtiyaç değil; gerdeğe girene kadar yaşanmayacak, hissedilmeyecek ve üzerinde konuşulmayacak bir konudur. Doğal olarak, kadın cinsel organının adı da yoktur. Adı konmuş tek şey, 'orada' bulunan 'zar'dır. Zar, namusun en önemli ve en somut ifadesidir. Kadının vücuduna açılan kapının mührüdür.

Yukarıda anlatılan hikayenin sonucu şudur: cinsel ilişki dediğimiz şey 'zaptedilemez' penisin 'özne' olarak yer aldığı, biyolojik 'zar'la mühürlenmiş vajinanın ise 'nesne' olduğu toplumsal bir alışveriştir. Kadın, 'erkeğine' el değmemiş -daha doğrusu penis değmemiş- bir beden sunar, erkek bu yolla 'iktidarını' kazanmış olur.​

En güzeli o heyecanı evlndiğin kişiyle yaşamak , kız erkek farketmez .

Bu nasıl soru yahu evlendikten sonra başkasıyla cinsel bisey yaşadığını goz önünde bulundursun sonucta kendisi degil baskasi ile yaşanıyor ilk basta kabul eden sonradan da kabul etmiş sayılır.
Bu söyleminiz de fevkalade saçma inanması güç bir mantık hatası var.
Bkz: Ne söylediğinin farkında olmayan insan.
Bkz: Sen çok yanlış gelmişsin kardeş.

Konuyu okurken güldüm ve bi an da aydınlandım.
Ve dedim kendi kendime;

Açılış yaparken kesilen kırmızı kurdele gibidir bekaret..

Konuyu kilitleyebilirsiniz..

Bu söyleminiz de fevkalade saçma inanması güç bir mantık hatası var.
Bkz: Ne söylediğinin farkında olmayan insan.
Bkz: Sen çok yanlış gelmişsin kardeş.

Ben bunun ustune zaten diyecek soz bulamıyorum konu basligini onaylayan cevap yazmışsınız.Kizlik namustur namusunu kaybeden şerefini kaybeder istisna haric yani zorla basina birsey gelen magdur olan ve buna sahit olan kisiye sözüm yok.Konuyu tartisma olarak saptirabilirsiniz saygi duyarim. ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri