Evlilikte bekaret önemli midir değil midir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 895 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bence önemli değildir evlendiğin kişi geçmişinle değil geleeğinle ilgilenmesi lazım. geçmişte olan olmuş

Bu yalnızca o iki kişiyi ilgilendirir. Kendi geleneklerine, kafa yapılarına bağlıdır. Benim için çok önemli.

Önüne çıkan her kızı yatağa atma hayalleri kuran erkeklerin bakire kız arayışı da ayrı bi ironi.

Büyük çoğunlukla önemli de, peki erkeklerin bu işten sıyrılma ihtimali bir hayli yüksek. Her şeye rağmen ortada bir adâletsizlik söz konusu.

Bir insan karşı taraftan ne bekliyor ise kendisini de bu şekilde hazırlamalıdır bence.
Sen git karı kızla yat o karı benim bu karı benim ondan sonra gel ben bakire bir kız istiyorum evleneceğim kız bakire olmalıdır de.
Bana bu çok ters arkadaş.Bir şey istemek için ilk önce o işi kendimizin layıkı ile yerine getirmesi gerekir.

Evet benim icin onemli daha once bi kadinla sevismis bi erkek le katiyyen evlenemem. Kendini bans saklamis olmali ilki ben olmaliyim.
Ben anlarim zaten bakir olup olmadigini.

İnsanlardaki sahiplenme içgüdüsü, dinlerin etkisi, özgüven eksikliği gibi birçok durumun ortaya çıkardığı başka bir durum daha.

İsrail in oyunu bunlar

Allah'tan isteğim, o kişinin ilk defa benimle karşılaşmasıdır.

Bu olay tek taraflı olmamalı. El değmemiş kadın isteyen erkek de el değmeyecek işte kimseye. Biri bi hata yapıp başına bir şey geldiyse o kişiyi yargılamak bana ve insanlara düşmez Allah ile onun arasında diye düşünüyorum. Önemli benim için ama iki taraf için geçerli.

Evlilikte bana göre denklik önemlidir; evleneceği kişide belirli vasıflar arayanların da tutarlılığı.

Bekareti önemsemeyi geri kafalılık olarak görmüyorum, kişinin aşkı, sevgiyi, sevginin beraberinde gelen cinselliği tek bir kişiyle yaşama ve ömrünü onunla sürdürme isteğinde bir gariplik yok yeter ki tutarlı olunsun. bekaret önemseniyorsa kişi kendi de bu konuda hassas olsun, tüketmesin bazı şeyleri, eğer ki kendisi dilediği gibi yaşıyorsa ( ki yaşayabilir bu da o kişinin hakkıdır) karşısındaki kişiye de aynı hakkı tanısın farklı ve çirkin ithamlarda bulunmasın.

kendi cinsini üstün gören, karşı cinse geldiğinde sahip olmadığı değerleri bekleyen kişi riyakardır, çarpık bir ahlak anlayışı vardır.

insan önce kendine bakmalı.

şahsi görüşüm ise; nasıl ki kimi değerler benim için önemli ise karşımdakinin de aynı noktalarda hassasiyet göstermesini isterim.

Dar düşünüldüğü zaman tabikide önemli bir şey. Fakat geniş kapsamda düşünülüp erkeğinde geçmişini göz önünde bulundurursak pekte bir önemi yok. Ama şuda var eğer erkek geçmişinde herhan gbir şey yapmadıysa evleneceği kızında temiz olması gerekiyor..

Herkesle birlikte olan biri icin onemli olmamali.
Ama kendini evlenecegi kisi icin saklayan bir insan icin tabikide onemli, ben nasilsam karsimdakinide oyle isterim, dikkat ederim bu konuyada.

Birde su onune gelen kadin kizla birlikte olup, bakire kizla evlenirim diyen erkeklerde ayri mevzu ayrica ...

Herkesle birlikte olan biri icin onemli olmamali.
Ama kendini evlenecegi kisi icin saklayan bir insan icin tabikide onemli, ben nasilsam karsimdakinide oyle isterim, dikkat ederim bu konuyada.

Birde su onune gelen kadin kizla birlikte olup, bakire kizla evlenirim diyen erkeklerde ayri mevzu ayrica ...

Ne şiş yansın ne kebap mevzusu o mevzular.

benim için önemlidir arkadaş. ötesi yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri