Evlilikte bekaret önemli midir değil midir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 895 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abı dusunsene evlencegım kızı başkası becermiş agır bı tabırle? bırıde yorum yapmıs erkekler yatıosa bakıre kız beklemesınler ulan erkeklerle kızlar bır mı? cınsel likte

Bu konu çok karışık bilemiyorum ya bekaretten daha önemli şeyler de var bilmiyorum işte zor karar

Erkekle kızın bir olmadığını düşünenler umarım her haltı yiyip sadece zarı korumuş kadınların avı olur :D

Bakir erkeklerin tercih ve hak ettigi durumdur. Haliyle bakir olan bir erkek daha once ustunde tepinilmis bi kadin istemez.

Bakir erkeklerin tercih ve hak ettigi durumdur. Haliyle bakir olan bir erkek daha once ustunde tepinilmis bi kadin istemez.

Bence de ancak bakir bi erkek bakire bi kadını hak ediyor da, tabirlerini neden bu kadar kaba seçiyorsun?
Yani cinsel ilişkiye bakış açın birinin diğerinin üstünde tepinmesi mi?
Ya da patlak zar demişsin. Söylemlerin kadını biraz değersizleştiriyor gibi görünüyor.
Evlenince de bu olayın adı üstünde tepinmek mi olacak?

Önemlidir tabi olum bereketsiz evlilik mi olur? Alın teri akıtıp evine bereketli kumanyalar götüreceksin. Saçma sapan sorular soruyosunuz yemin ediyorum ya.

23:23 bu arada. Var bi sıkıntı.

Tamda pieta nın dediği gibi kadını değersizleştirir. Çok kolay, geniş ve basit biridir. Ar namus kavramı örf ve adetlerimizde de var diye biliyorum. Batılılaşmanın alemi yok .

Tamda pieta nın dediği gibi kadını değersizleştirir. Çok kolay ve basit biridir .

Kadını değersizleştiren şey ona sadece zar olarak bakmak Doğu.
Ve bu şekilde yapılan söylemler.
Zar dediğiniz damar ağı.
Zarı gittiğinde eşinizden korkacak mısınız mesela? Sütçüsü var, tüpçüsü var ve zar yok.

Bence de ancak bakir bi erkek bakire bi kadını hak ediyor da, tabirlerini neden bu kadar kaba seçiyorsun?
Yani cinsel ilişkiye bakış açın birinin diğerinin üstünde tepinmesi mi?
Ya da patlak zar demişsin. Söylemlerin kadını biraz değersizleştiriyor gibi görünüyor.
Evlenince de bu olayın adı üstünde tepinmek mi olacak?

Cinsel iliskiye bakis acim iki kisinin aitlik derecesine gore degisir benim. Sadece tatmin olma adi altinda tepinenlere bu ''kaba soylemlerim'' tepinir de derim patlak zar da derim kimilerinin bedenine bu soylemleri daha şık buluyorumdur belkide. Benim ithaflarım degil degersizlestiren. Yasanilan seyi tek amac icin kullanan, kendini sadece bir seks objesi gibi goren ve gosterenler zaten degersiz.

Çok hassas noktalara gidiyor bu konu. İnsanlar hayatlarının belli döneminde hataya düşebilir, böyle şeyler başına gelebilir. Ezik domatesten bile yemek yapılıyor, insanın yaşadığı bir olayla bir kadını nasıl bu kadar alaşağı edebiliyorsunuz siz yahu? Bekaretle mi evlilik yapılıyor? Evlilik, iki "insan" arasında yapılır. Dediğiniz laflara bir bakın?

Bekaretini kaybetmemiş, kendini erkeklerin penisine karşı korumuş kadınların, neler yaptığını nereden bilebiliyorsunuz? Bakın tekrar altını çiziyorum. Bir gün öyle bir an gelir ki, aşık olduğunuz, evlenmek istediğiniz kadın, ağlaya ağlaya size pişmanlığını söyler, donakalırsınız.

Bizi yaratan Allah(İnananlar için bu kısımlar) ki af kapısını hep açık bırakırken, biz insanlar kim oluyoruz da Allah'ın yarattığı birine karşı böyle amiyane tabirler kullanabiliyoruz. Bence ne olduğunuzu düşünmekle başlayın işe, insanın dünüyle bugünü asla aynı olmaz. Bir insanı yargılamak, bir başka insana düşmez.

Kadını değersizleştiren şey ona sadece zar olarak bakmak Doğu.
Ve bu şekilde yapılan söylemler.
Zar dediğiniz damar ağı.
Zarı gittiğinde eşinizden korkacak mısınız mesela? Sütçüsü var, tüpçüsü var ve zar yok.

Kıskançlık ve sahiplenme olgusu aşılanmamışsa sizde onu bilemem Türk örf ve adetlerine göre yetiştirilmediyseniz onuda bilemem. Siz fikrinizi söylediniz bende fikrimi söyledim. Ha bu arada zarın tanımını yaptığınız içinde tşk ederim. İlgi ve bilginize ayrıca teşekkürler .

Cinsel iliskiye bakis acim iki kisinin aitlik derecesine gore degisir benim. Sadece tatmin olma adi altinda tepinenlere bu ''kaba soylemlerim'' tepinir de derim patlak zar da derim kimilerinin bedenine bu soylemleri daha şık buluyorumdur belkide. Benim ithaflarım degil degersizlestiren. Yasanilan seyi tek amac icin kullanan, kendini sadece bir seks objesi gibi goren ve gosterenler zaten degersiz.

İki kişi evlenmeden bir birine ait olamaz öyleyse.
Çok yıllık ilişki yaşayanlar için geçerli değil mi yani?
Neyse ben sadece insanlar kırılır diye kaba bulduğumu söylemek istedim.
Başka bi arkadaş da becermek demiş hele, ne kadar üzücü -)

Çok hassas noktalara gidiyor bu konu. İnsanlar hayatlarının belli döneminde hataya düşebilir, böyle şeyler başına gelebilir. Ezik domatesten bile yemek yapılıyor, insanın yaşadığı bir olayla bir kadını nasıl bu kadar alaşağı edebiliyorsunuz siz yahu? Bekaretle mi evlilik yapılıyor? Evlilik, iki "insan" arasında yapılır. Dediğiniz laflara bir bakın?

Bekaretini kaybetmemiş, kendini erkeklerin penisine karşı korumuş kadınların, neler yaptığını nereden bilebiliyorsunuz? Bakın tekrar altını çiziyorum. Bir gün öyle bir an gelir ki, aşık olduğunuz, evlenmek istediğiniz kadın, ağlaya ağlaya size pişmanlığını söyler, donakalırsınız.

Bizi yaratan Allah(İnananlar için bu kısımlar) ki af kapısını hep açık bırakırken, biz insanlar kim oluyoruz da Allah'ın yarattığı birine karşı böyle amiyane tabirler kullanabiliyoruz. Bence ne olduğunuzu düşünmekle başlayın işe, insanın dünüyle bugünü asla aynı olmaz. Bir insanı yargılamak, bir başka insana düşmez.

+1 :hi:

Burda yanlış olan bir konuyu doğruya çevirmek veya doğru gibi göstermek çok saçma arkadaşlarım. Samimi ve dürüst olun sizlerde ebeveyn olucaksınız. Hayvanların çoğu bile tek eşlilikten yana onun yerine domuz olmayı tercih etmeyin diyorum .

Ulan seni niye sevdiğimi hatırladım bi kere daha. Ne kadar da insansın öyle.
Allah razı olsun senden ve kaleminden.

İki kişi evlenmeden bir birine ait olamaz öyleyse.
Çok yıllık ilişki yaşayanlar için geçerli değil mi yani?
Neyse ben sadece insanlar kırılır diye kaba bulduğumu söylemek istedim.
Başka bi arkadaş da becermek demiş hele, ne kadar üzücü -)

Fikirlerimi yeterince acik bir sekilde beyan ettimi dusunuyorum. Bunun ustune alinip kirilan varsa onlar icinde ayrica uzuluyorum. Ben boyle dusunuyorum. Bir digeri duygu dolu bir beraberlik olarak dusunur bir digeri becermek olarak adlandirir. Herkesin nazik ya da kaba bakis acilari farkli iste.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri