Ben genelde böyle konulara iki üç kere mesaj yazmayı sevmiyorum ama birkaç şeye daha değineyim, yorumlar doğrultusunda kendimce.
Bu tek eşlilik veya çok eşlilik olayı değil. Bakış açısı olayı ise hiç değil. Elbette ki ben böyle bir şeyin olmasını doğru bulmuyorum. Ama tutup da bunu yapan insanlara acımasızca eleştiri yapmak, haddim değil diyorum. Benim de kız kardeşlerim var. İnanın tam olmasa da bazen anne, bazen baba gözüyle bakabilecek kısmi yeterliliğim var.
Olaya neresinden bakarsanız bakın; dini veya örf adet. İnsan beşer, şaşar.
Siz her sevgilinizle evleniyor musunuz? Ona bakılırsa, bir insanın evlenmeden elini tutmak da, öpmek de doğru değil; örf ve adetlere göre de, dini inançlara göre de. Eee ne oldu şimdi? Elini tuttuğunuz kızlar, şimdi yanınızda değil?
Bırakalım insanları sınıflandırmayı, fazla tabulaştırıyoruz bazı kavramları. "Erkek arkadaşıyla birlikte olan kız babası tarafından bıçaklanarak öldürüldü" tarzı haberlere de alkış mı tutacağız o zaman?
Bir de bir şey daha söyleyeyim mi; insanlara bir şeyin hata olduğunu göstermek için, sırtınızı dönerseniz, onu yok saydığınızı görünce daha da kötü olur.
Allah'tan büyük değilsiniz arkadaşlar, yapmayın.
Eminim şimdi yine, ne çok biliyorsunuz, sosyal mesaj veriyorsunuz diyenler çıkacaktır.