Evlenmeden önce aynı evde yaşamak doğru mu?

Konu sahibi son olarak 1670 gün önce görüldü
Önceliklen merhaba. Konu başlığı üzerinden gidecek olursak doğruluğu yanlışlığı tamamen kişinin yaşam tarzı, benimsediği değerler ile alakalı. Doğru diyene neden doğru diyorsun, yanlış diyene neden yanlış diyip aşşağılamak bence tamamen saçmalıklar kurmacası.

Olayın örf, adet, gelenek, görenek, kısmına baktığımız zaman bunların temelini zaten İslam oluşturduğu için yanlıştır. En başta haram olduğu için, haramdan uzak durmak gerekir. Bir diğer taraftan yaşayan kişiyede kalkıp niye yaşıyosun demek abes. Kişinin kendi insiyatifi.

Diğer taraftan bu olay tamamen elindekini tüketmeye yönelik bir davranış. Baktığınızda bu gün ilişkiler, evlilikler çok çabuk bitmekte. Bunun en başlıca nedenlerinden birisi, olmayan bir şeyi oluyor gibi rol yapmaya yönelik yaşam tarzı. Evlenmeden aynı eve girerek yaşamaya çalışmak, bunun sonucunda doğan olumsuzluklar zaten bir bağ olmadığı için direk kopuyor. Yani adam diş macununu ortadan sıkıyor diye hangi evlilik biter :P Hızlı yaşam tarzımız ilişkilerde de bir hızlı geçiş dönemi oluşturuyor. Tabi bunda kimseye suç atılamaz ama bunun önüne geçmekte insanın elinde.

Konunun seks kısmına gelecek olursak, şimdi aynı evde kalıpta öpüşmedik, aynı yatakta yatmadık gibi söylemler bana çok komik geliyor. Üniversite ortamında aynı evde yaşıycaksın adamın kızın aklınada "onlar evde ders çalışıyor, hiç seks yapmazlar" gelecek :D Gülerler adama. Ha ev arkadaşıdır, fakirdir, sadece devletin verdiği burs ile yaşıyordur, giderleri paylaşacak birine ihtiyaç duyar orası ayrı :D Bunları olağan gören kişiler genelde bir Heidi, bir uzun çoraplı Pippi kıvamında insanlar olsa gerek. Çünkü baktığınız zaman kendi aynı evde yaşar ama olay kız kardeşine geldiğinde veya başka bir yakınına, zinhar kattien olmaz, olamaz. Adamı asmaya kalkar, kesmeye kalkar. Yarın bir gün evleneceği zamanda temiz biri olsun ister, eline onun elinden başka bir el değmesin ister. Ha bunun tam terside olabilir. Bu gibi olayları takmaz, kız kardeşi başka bir erkekle aynı evde yaşar, başka biriyle bir çok ilişkisi olmuş olanı eş olarak kabul eder ona da bişey diyemeyiz. Bu tamamen genişlik konusuna giriyor :P

Bu yazıda bahsi geçen olayların kişi, kurum ve kuruluşlar ile alakası yoktur. Tamamen hayal ürünüdür.

Sorun sevişmek ise bu aynı evde yaşamadan da oluyor hatırlatma şeysi. .p

Dinimize,örfümüze ve adetimize yakışacak bir davranış değil..
İstemem..

Evlenmeden önce kişilerin ortak bir yaşantıyı deneyimlemeleri mantıklı bence buna göre kesin karar alırlar .p ama ben aynı evde yaşamak istemem. Bazı günler birbirimizde kalırız tamam ama herkesin kendi evi olsun yine. Evlenirsek zaten hep aynı evin içinde yaşayacağız. Nasıl yaşayacağız? :nopsrn:
Neyse ya ben kendimde çok evlenme ışığı göremedim gidiyorum. ljks Bir 5 sene sonra tekrar düşünücem bu soruyu erken daha.

Arkadaşlar kcem 1 sn bişi söyleyebilir miyim böyle konular AYIB.

O mertebeye erismis insanlar zaten herseyi paylasiyorlardir olabilir..

Aynı evde yaşamaktan kastım cinsellik değil.
Gerçekten de aynı evi paylaşmadan kiminle anlaşabileceğinizi, kimi sevebileceğinizi bilmiyorsunuz.
Kıbrısta nişanlıyken çiftler bir ay aynı evde yaşıyormuş. Bu gelenek mi belli yörelere özgü mü bilmiyorum ama duyduğumda şaşırmıştım. Birbirini gerçekten tanımak adına güzel bence.

Evliliğin küçük bir provası olarak denenmeli bence.
Doğru veya yanlış kişilerin dünya görüşü ile alakalıdır , lakin sağlıklı bir evlilik için çiftlerin bir süre 24/7 aynı çatı altında yaşamaları gerekiyor bence.
Çünkü, herkes buluşmalara en bakımlı, en güzel hali ile gidiyor ve bazı huylarını gizleyebiliyor.
Sevgili iken görmediğiniz, farkına varmadığınız davranışlar evlilik halinde ortaya çıkabiliyor.
Dolayısıyla evlendikten sonra oldukça klişeleşmiş ''evlenince değişti'' cümlesi ortaya çıkıyor.
Oysa adam/kadın değişmedi, hep öyleydi.
Beğenmediğin huyunu, davranışını gizliyordu sevgili iken, evlendikten sonra daha ne kadar gizleyecekti ki? Nihayetinde ömür boyu rol yapamazdı.

2 yıl önce bir arkadaşım çok severek, beğenerek biri ile evlendi. Yanlış hatırlamıyorsam 1,5 senelik bir ilişki yaşadılar.
Kendileri 6 ay evli kaldıktan sonra boşanmaya karar verdiler.
Arkadaşıma , ''iyi huylu biriydi, üstelik yakışıklı da, neden anlaşamadın?'' şeklinde bir soru yönelttiğimde , ''yakışıklılığı batsın, ayak tırnaklarını dahi kesmekten aciz biri'' şeklinde bir yorum yaptı.
Düşünülünce çok basit kişisel temizlik işlerinden biridir tırnak kesmek ama biraz daha geniş düşününce ayak tırnağını dahi kesmeyen biri genel anlamda temizliğine ne kadar dikkat edebilirdi ki?

Demem o ki, evleneceğiniz kişiyi tanımak , evlendikten sonra bir sürpriz ile karşılaşmamak için çok iyi analiz etmeniz gerekiyor. Ve bu analizler de ancak aynı çatı altında bir süre vakit geçirilince yapılabilir.

Birbirini tanımak ve birlikte yaşayabileceğini doğrulamak adına, olması gereken bu. Eğer çiftler, evlenmeye karar cermeden önce aynı evde yaşayıp birbirlerini gördükten sonra bu kararı alsalar, net olarak boşanma oranı %15 azalır.

buradan tek cevap çıkmaz ki.
herkesin doğrusu farklı.
bana mesela gelmez o.
ama kimsenin tercihi de beni ilgilendirmez.

Senelerce birlikte yaşayıp ta, çocuklar okula kayıt olacağı zaman evlenen arkadaşlarım boşanmışlar. Sebebini bilmiyorum. Sormak ayıp olur. Çocukları da paylaşmışlar. Aslında bütün arkadaşlarım boşandılar. Arkadaşlık grubumuz içinden bir tek ben boşanmadım, çünkü evlenmedim.

Geri