Evlenmeden önce aynı evde yaşamak doğru mu?

Konu sahibi son olarak 1669 gün önce görüldü
En Son Yapacakları şey olmaz Ateşle Barut Yan Yana Olmaz Haram Meyvenin Tadı Acı Acı olur...

O zihniyet meselesidir. Bir bayanla erkek aynı evde yaşıyor diye bunlar illa ki cinsel ilişkiyemi girecek yani. Bumudur sizin insanlara yaklaşımınız fütursuzca, düşünmeden yargılamadan direkt olarak böyle söylemlerde bulunuyorsunuz

Ayrıca En Son da Olsa Yapılır Yani degil mi..

Benim realde normal erkek arkadaşım bile yok :zuha:

hayir dogru degil
evlenince yasiyacaklar zaten neden onceden yasanmak istenilsin ayni evde.

Ayrıca En Son da Olsa Yapılır Yani degil mi..

Yapılır demedim arkadaşım. O kişiden kişiye göre değişir. Bende 8 ay boyunca kız arkadaşımla yaşadım. Ve biz illa cinsel ilişkiye girmişmi oluyoruz.

Yapılır demedim arkadaşım. O kişiden kişiye göre değişir. Bende 8 ay boyunca kız arkadaşımla yaşadım. Ve biz illa cinsel ilişkiye girmişmi oluyoruz.

Toplum Gözünde maalesef Evet Hatta o kıza artık Anadolu da kimse iyi gözle bakmaz...
Ayrıca sana sorayım sen olsan alır mısın eş olarak o kızı yani baskası olsan?

herkesin hür iradesine bağlı olarak vereceği karardır aradaki sevgi bağı güven vs düşünüldüğünde bence oluru var

Toplum Gözünde maalesef Evet Hatta o kıza artık Anadolu da kimse iyi gözle bakmaz...
Ayrıca sana sorayım sen olsan alır mısın eş olarak o kızı yani baskası olsan?

Bu kadar kolay mı ya insanların hayatları hakkında bilip bilmeden düşüncelere kapılmak. Bu kul hakkı değilmi peki. Hani hep dini yönden düşünüyorsunuz ya bunun adı kul hakkıdır . Bildiğim kadarı ile kul hakkı en büyük günahtı.

Ayrıca benim yanımda ne yaşadığı önemlidir

Bu kadar kolay mı ya insanların hayatları hakkında bilip bilmeden düşüncelere kapılmak. Bu kul hakkı değilmi peki. Hani hep dini yönden düşünüyorsunuz ya bunun adı kul hakkıdır . Bildiğim kadarı ile kul hakkı en büyük günahtı.

Ayrıca benim yanımda ne yaşadığı önemlidir

En Büyük Günah Demeyelm Günahın büyüğü küçüğü olmaz vicdan muhasebesi yapınca agır basanlar olur..
Peygamber Efendimiz Kendinize Tertemiz Eşler Alın buyuruyorken ben nasıl iffetini düşünmeyip bir erkekle aynı evde yaşamış birine temiz gözüyle bakarım ki...
kimse sütten cıkmış ak kaşık degil bu devirde evet lakin birde insanların gözüne sokarcasına erkekle aynı evde yaşamış kızları oğlum olsa Allah'a büyük konusmayım Gelin diye almam..
Türkiye gerçekleri var burası Hollanda ingiltere değiill...
En Önemlisi İslam yasaklamış buda Allah yasaklamış demektir nikah düşen bekar erkek kadın bir arada olmazzzz... ben kimim ki Allah'ın yasağına karşı geleyim....

Dini ve ahlaki yönden hoş karşılanmaz, tabi millete karışamayız kim ne yapmak istiyorsa yapsın, sonuçta kendi hür iradesi. Olaya cinsel yönden bakmayın diyen arkadaşları cidden anlamıyorum evcilik mi oynayacaksınız sorması ayıp.. gençliğin verdiği heyecanla istenmeyen şeyler elbet olur, büyük konuşup olmaz demeyin..

Son olarak kızlar kapım size her zaman açık, buyrun beraber yaşayabiliriz :)

En Büyük Günah Demeyelm Günahın büyüğü küçüğü olmaz vicdan muhasebesi yapınca agır basanlar olur..
Peygamber Efendimiz Kendinize Tertemiz Eşler Alın buyuruyorken ben nasıl iffetini düşünmeyip bir erkekle aynı evde yaşamış birine temiz gözüyle bakarım ki...
kimse sütten cıkmış ak kaşık degil bu devirde evet lakin birde insanların gözüne sokarcasına erkekle aynı evde yaşamış kızları oğlum olsa Allah'a büyük konusmayım Gelin diye almam..
Türkiye gerçekleri var burası Hollanda ingiltere değiill...
En Önemlisi İslam yasaklamış buda Allah yasaklamış demektir nikah düşen bekar erkek kadın bir arada olmazzzz... ben kimim ki Allah'ın yasağına karşı geleyim....

Düşüncenize hayran kaldım saygılar efendim :hi:

Bana göre doğru değil.Geleneklerime göre ve dinimin emrettiği şekilde yaşamayı uygun görüyorum.

Konuyu gene akp ye mi bağlamışlar :) Hiç şaşırmadım

Doğruluğu ya da yanlışlığı kimseye düşmemiş.
Kendini bilen iki birey istediğini yapabilir. Kalkıp kız ve erkek aynı evde yaşıyor diyr seksapaliteleri yükselecek gözüyle bakıyorsanız aynı ev içerisinde aile bağlarındaki iletişim olan ensesti ele alın derim.

Benim kendi şahsi düşünceme gelince, ben kalmam, kız kardeşim ya da kız çocuğum da kalsın istemem ve ona göre yetiştiririm. Ben kalmıyorum diye kalana da çok yanlış diyemem,demem. Herkes kendi hayatını yaşar.Kime ne?

Çok sevdiğim,aşık olduğum biriyle aynı evde kalmam için evliliği beklemem gerekmiyor. Aklı başında 2 bireyin aynı evde kalması direkt olarak akıllara sex getirmesin. 24 saat yapılmaz nitekim hayır yani yapmak istesen de insan bu,yorulursun.

Ben kalmam da kalan kalsın karışmam veya yargılamam.

Kimsenin nasıl yaşadığı umrumda olmaz, olmamalıda zaten.
Ama kişisel görüşüme göre tasvip etmiyorum.

Bir arkadaşın da dediği gibi 1-2 yıl başka bir erkekle yaşamış bir kadını eş olarak istemem.
Sırf bu yüzden bir kadını istememek doğru mu?
Değil gibi geliyor.
Ama bende her şeyi dosdoğru yapan bir adam değilim zaten.

Geri