Eşitlik varmıdır.

Konu sahibi son olarak 276 gün önce görüldü
Kadınla erkeğin eşit oldukları sahalar bulunduğu gibi, erkeğin kadını çok gerilerde bıraktığı, yahut onun çok gerisinde kaldığı sahalar da mevcuttur.

Kadın ve erkek eşittir. Bunun aksini iddia eden ister kadın olsun, ister erkek olsun gericidir.

Kadın ve erkek eşittir. Bunun aksini iddia eden ister kadın olsun, ister erkek olsun gericidir.

Haklar eşit olmadıkça halklar da eşit olamaz.

Hım, demek kadın ve erkek eşit diyorsun. Peki, kadınlara doğurganlık verilmiş en basiti erkeklerde de var mı? Ne yönden eşit çok merak ettim. Açıklar mısın Mazlum?

Konu 2yil once acilmis hala uzerinde konuşuyoruz
22yil önce de acilsaydi biz hala konusuyor olurduk
22sene sonra da konusacagiz

Cevap ortada sanırım

Haklar eşit olmadıkça halklar da eşit olamaz.

Hım, demek kadın ve erkek eşit diyorsun. Peki, kadınlara doğurganlık verilmiş en basiti erkeklerde de var mı? Ne yönden eşit çok merak ettim. Açıklar mısın Mazlum?

Selamlar Auria,

Kurduğun mantık gerçekten ilginç. Kadın doğuruyor hadi erkek de doğursun der gibi... Biyolojik yönden bir eşitlik olmadığı gün gibi ortada zaten. Bunun için alim olmaya gerek yok. Zira senin pencerenden bakıp da bir eşitliğin var olduğunu savunsaydım kadın kadın olmazdı, erkek de erkek. Fiziksel ve biyolojik farklılıkları tartışmak son derece gereksiz olacağından bu kısmı uzatmamam en doğrusu olur.

Kadın-erkek eşittir yada değildir tartışmasının olduğu yerde benim aklıma gelen ilk şey kadının ve/veya erkeğin toplumsal alandaki sosyolojik konumlanışıdır. Kadın herşeyden önce erkekler gibi bireydir. Birey olarak görmek gerekir. Bir bireye nasıl yaklaşmak gerekiyorsa kadına da o ölçüde yaklaşmak gerekir.

kadın ve erkek farklıdır ama eşittir.biz erkekler eşitliği kabul ediyoruz siz feminist kadınlar(kimse üstüne alınmasın) daha fazlasınız istiyorsunuz

eşitlilk hem vardır hem yoktur.

Çok çetrefilli geniş konu. yargıç yargılarken eşitlik olmalı, fakir zengin ayırmamalı. tuhaf bir tartışma. bakış açısı dar.

Eşitlik yoktur. olmamalı da. adalet olmalıdır.
örnek veriyorum. anamın ve babamın son 10 yıllaraında bakımlarını ben yaptım. altlarını bezledim. Bu varlığı (zenginim beyler) edinirken anam dinim ağladı bayramım seyranım olmadan ırgat gibi çalıştım, kız biladerim hiç çalışmadan benle aynı mirasa kondu. mirasta herkes eşit aldı.
hani adalet?

örnekler çoğaltılabilir. eşitliğe karşıyım.

Hangi kritere göre cevap verileceğine bağlı. Eşitlik çok geniş bir kavram.

Selamlar Auria,

Kurduğun mantık gerçekten ilginç. Kadın doğuruyor hadi erkek de doğursun der gibi... Biyolojik yönden bir eşitlik olmadığı gün gibi ortada zaten. Bunun için alim olmaya gerek yok. Zira senin pencerenden bakıp da bir eşitliğin var olduğunu savunsaydım kadın kadın olmazdı, erkek de erkek. Fiziksel ve biyolojik farklılıkları tartışmak son derece gereksiz olacağından bu kısmı uzatmamam en doğrusu olur.

Kadın-erkek eşittir yada değildir tartışmasının olduğu yerde benim aklıma gelen ilk şey kadının ve/veya erkeğin toplumsal alandaki sosyolojik konumlanışıdır. Kadın herşeyden önce erkekler gibi bireydir. Birey olarak görmek gerekir. Bir bireye nasıl yaklaşmak gerekiyorsa kadına da o ölçüde yaklaşmak gerekir.

Ben ne açıdan esitiz merak ettim. Ben eşit olduğumuza inanmiyorum.

Hayır , kadınlar devamlı alta kalıyorlar kalacaklarda

Bu konuda kadın erkek ayrımına gitmek hata.Kadın erkek değil, bir insan , şahıs , kişi , birey vs o gözle bakılmalı. Burda en çok ayrıma düşülen konu
Eşitlik = Adalet gibi bir olayın göz önünde canlanması.Öyle birşey yoktur. Eşitlik adalet değildir.
Eşitlik bir suçu yapan iki insanın aynı muamelelere tabii tutularak yargılanmasıdır. Adalet kişinin yaşadığı olayları (ruh halini), çevresel faktörleri göz önünde bulundurur kısacası doğru olanı yapabilmeyi amaçlar.

Hiçbir yerde hiçbir vasıfta hiçbirşey de eşitlik söz konusu değildir.

kadinlar erkekler su donemde bile esit degildir. kadinlara daha fazla hak verildigini dusunenler bunun da bir esitsizlik oldugunu,kadini kucuk ve aciz gormekten dogdugunu fark etmiyorlar. ki o kadar cok ornek var ki say say bitmez ve dunyanin her yerinde boyle

eşitlilk hem vardır hem yoktur.

Çok çetrefilli geniş konu. yargıç yargılarken eşitlik olmalı, fakir zengin ayırmamalı. tuhaf bir tartışma. bakış açısı dar.

Eşitlik yoktur. olmamalı da. adalet olmalıdır.
örnek veriyorum. anamın ve babamın son 10 yıllaraında bakımlarını ben yaptım. altlarını bezledim. Bu varlığı (zenginim beyler) edinirken anam dinim ağladı bayramım seyranım olmadan ırgat gibi çalıştım, kız biladerim hiç çalışmadan benle aynı mirasa kondu. mirasta herkes eşit aldı.
hani adalet?

örnekler çoğaltılabilir. eşitliğe karşıyım.

esitlige karsiyim kelimesi ne kadar rahatsiz edici. belki yanlis ifade ettiniz ama cok yanlis buluyorum kendi gorusum olarak. eger mirastan hic pay almasaydiniz asil adeletsizlik o olurdu son yillarinda ailenize bakmis olmaniz daha fazla para almanizi gerektirmez bence. para icin yapmadiginizi varsayarak konusuyorum aileniz vefat ettikten sonra bunu dusunmus olmaniz bile garip.

Bütün insanlar eşit haklara sahiptir orda hem fikirim. Kadın ve erkek eşit değildir bunuda sonuna kadar savunabilirim.

eşitliklik yok. olmamalı da zaten. otobüste kendisine yer vermeyen adama köpürürken, sosyal adalet, eşitlik falan demeleri çok saçma. e eşitlik istiyorsan bi bedeli de olacak elbet. :p

kadın ve erkek farklıdır ama eşittir.biz erkekler eşitliği kabul ediyoruz siz feminist kadınlar(kimse üstüne alınmasın) daha fazlasınız istiyorsunuz

ahah hep erkek baştacı ediliyormuş gibi davranıyoruz ama "kadın kadındır, erkek tamamlanamayan kadın" diyecek raddeye gelen feministler var. :p

Geri