Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kadın ve erkek eşittir. Bunun aksini iddia eden ister kadın olsun, ister erkek olsun gericidir.
Hım, demek kadın ve erkek eşit diyorsun. Peki, kadınlara doğurganlık verilmiş en basiti erkeklerde de var mı? Ne yönden eşit çok merak ettim. Açıklar mısın Mazlum?
Haklar eşit olmadıkça halklar da eşit olamaz.
Hım, demek kadın ve erkek eşit diyorsun. Peki, kadınlara doğurganlık verilmiş en basiti erkeklerde de var mı? Ne yönden eşit çok merak ettim. Açıklar mısın Mazlum?
Selamlar Auria,
Kurduğun mantık gerçekten ilginç. Kadın doğuruyor hadi erkek de doğursun der gibi... Biyolojik yönden bir eşitlik olmadığı gün gibi ortada zaten. Bunun için alim olmaya gerek yok. Zira senin pencerenden bakıp da bir eşitliğin var olduğunu savunsaydım kadın kadın olmazdı, erkek de erkek. Fiziksel ve biyolojik farklılıkları tartışmak son derece gereksiz olacağından bu kısmı uzatmamam en doğrusu olur.
Kadın-erkek eşittir yada değildir tartışmasının olduğu yerde benim aklıma gelen ilk şey kadının ve/veya erkeğin toplumsal alandaki sosyolojik konumlanışıdır. Kadın herşeyden önce erkekler gibi bireydir. Birey olarak görmek gerekir. Bir bireye nasıl yaklaşmak gerekiyorsa kadına da o ölçüde yaklaşmak gerekir.
eşitlilk hem vardır hem yoktur.
Çok çetrefilli geniş konu. yargıç yargılarken eşitlik olmalı, fakir zengin ayırmamalı. tuhaf bir tartışma. bakış açısı dar.
Eşitlik yoktur. olmamalı da. adalet olmalıdır.
örnek veriyorum. anamın ve babamın son 10 yıllaraında bakımlarını ben yaptım. altlarını bezledim. Bu varlığı (zenginim beyler) edinirken anam dinim ağladı bayramım seyranım olmadan ırgat gibi çalıştım, kız biladerim hiç çalışmadan benle aynı mirasa kondu. mirasta herkes eşit aldı.
hani adalet?
örnekler çoğaltılabilir. eşitliğe karşıyım.
kadın ve erkek farklıdır ama eşittir.biz erkekler eşitliği kabul ediyoruz siz feminist kadınlar(kimse üstüne alınmasın) daha fazlasınız istiyorsunuz