Ermeni soykırımına bakış açınız?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
@Psinoza bu konuları konuşurken ne kadar da çekici duruyor değil mi..

Ermeni soykırımı ile ilgili iddiaları pek ciddiye almıyorum. Bunu ciddiye almama sebebim meselenin ciddiyetsizliği değil, Ermeni Diasporası'nın birtakım beyinsizlerden müteşekkil olması. Bu insanların iddialarının ciddiye alınır tarafı olması için evvela bu insanların makul ve ortak noktada buluşulabilir olmaları gerek ancak Ermeni Diasporası yalnız ve yalnız Türk düşmanlığı yapıyor. Amerikalı senatörler ve Fransız siyasetçilere sırf bu düşmanlığı daha da körüklesinler diye milyonlarca dolar para akıttılar. Günün sonunda yıllarca para verdikleri hatta kabaca ifade edeyim, Ermeni'lerin parasıyla semirmiş siyasetçiler dahi Ermeni'leri ciddiye almıyor. Çünkü oturma organlarının da yardımıyla öyle argümanlar ürettiler ki parayla dahi ciddiye almak mümkün olmuyor. Ha, hakkını yemeyeyim, Ermeni Diasporası Türkiye'de diğer ülkelere nazaran çok daha başarılı oldu. Bizim sol görünümlü beyinsiz ve kendini aydın sanan kifayetsizler üç kuruş paraya daha kolay tav oldu. Hatta bir kısmı da bırak para almayı, networkünden götüne tekmeme yememek için mecburiyetten soykırım iddialarını savunmak zorunda kaldı. Hoş onların da bir kısmı dönmeye başladı. Hatırladığım kadarıyla Twitter'ın meşhur Ermeni kanaat önderlerinden biri üstü kapalı olarak bu kişileri hedef alıp "Bir daha bana gelip Ermeni X, Ermeni Y çalışacağız diye para istemeyin" tarzı bir gönderi bile atmıştı.

Meseleyi biraz daha farklı bir noktaya çekmek istiyorum. Kürt hareketi ve Ermeni Diasporası arasındaki ilişki bana her zaman garip gelmiştir.

Kürt hareketinin Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili soykırım argümanını savunması boşa değil. @Psinoza 'yı severim ama geçmişin acılarıyla yüzleşelimci söylemleri bana pek inandırıcı gelmiyor.

Kürt hareketi Ermeni soykırım iddialarının kabulünün kendileri için bir emsal olma ihtimali üzerine bir politika güdüyor. Bu vesileyle kendilerine de yeni bir mağduriyet sahası yaratıp Türkiye Cumhuriyetine karşı sürdürdükleri mücadeleyi uluslararası ölçekte daha desteklenebilir hale getirmeye çalışıyorlar. Bu anlamda Ermeni Diasporası ile de birbirlerinin kuyruğuna basmadan hatta çoğu zaman omuz omuza vererek Türkiye'ye karşı mücadele ediyorlar. Halbuki Kürt'ler, bu soykırım iddialarının en az Türk'ler kadar muhatabı. Çok değil, bundan 120 sene evveline kadar Kürt'ler ve Ermeni'ler kanlı bıçaklı iki milletti ve çoğu noktada Ermeni'ler Kürt'leri katletti ancak bugünün Kürt siyaseti belli ki kendi çıkarları uğruna kendi soydaşlarını katleden bir milletin şemsiyesi altına girmek için büyük mücadele veriyor. Bana kalırsa Kürt hareketinin soykırım iddialarını falan bir kenara bırakıp Ermeni'lerden katledilen binlerce Kürt'ün hesabını sormalı. Tabii bunu sorarken de Ermeni Diasporası'nın Avrupa ve Amerika'da Kürt hareketine bütün desteğini çekeceğini de hesaba katmalı.

Bu işler öyle bir iki kuru argümanla, mabaddan fırlamış iddia ile çözülecek meseleler değil. Hoş çözümü de imkansız değil. Yeter ki birileri çözüm için mücadele etsin.

Ermeni soykırımı ile ilgili iddiaları pek ciddiye almıyorum. Bunu ciddiye almama sebebim meselenin ciddiyetsizliği değil, Ermeni Diasporası'nın birtakım beyinsizlerden müteşekkil olması. Bu insanların iddialarının ciddiye alınır tarafı olması için evvela bu insanların makul ve ortak noktada buluşulabilir olmaları gerek ancak Ermeni Diasporası yalnız ve yalnız Türk düşmanlığı yapıyor. Amerikalı senatörler ve Fransız siyasetçilere sırf bu düşmanlığı daha da körüklesinler diye milyonlarca dolar para akıttılar. Günün sonunda yıllarca para verdikleri hatta kabaca ifade edeyim, Ermeni'lerin parasıyla semirmiş siyasetçiler dahi Ermeni'leri ciddiye almıyor. Çünkü oturma organlarının da yardımıyla öyle argümanlar ürettiler ki parayla dahi ciddiye almak mümkün olmuyor. Ha, hakkını yemeyeyim, Ermeni Diasporası Türkiye'de diğer ülkelere nazaran çok daha başarılı oldu. Bizim sol görünümlü beyinsiz ve kendini aydın sanan kifayetsizler üç kuruş paraya daha kolay tav oldu. Hatta bir kısmı da bırak para almayı, networkünden götüne tekmeme yememek için mecburiyetten soykırım iddialarını savunmak zorunda kaldı. Hoş onların da bir kısmı dönmeye başladı. Hatırladığım kadarıyla Twitter'ın meşhur Ermeni kanaat önderlerinden biri üstü kapalı olarak bu kişileri hedef alıp "Bir daha bana gelip Ermeni X, Ermeni Y çalışacağız diye para istemeyin" tarzı bir gönderi bile atmıştı.

Meseleyi biraz daha farklı bir noktaya çekmek istiyorum. Kürt hareketi ve Ermeni Diasporası arasındaki ilişki bana her zaman garip gelmiştir.

Kürt hareketinin Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili soykırım argümanını savunması boşa değil. @Psinoza 'yı severim ama geçmişin acılarıyla yüzleşelimci söylemleri bana pek inandırıcı gelmiyor.

Kürt hareketi Ermeni soykırım iddialarının kabulünün kendileri için bir emsal olma ihtimali üzerine bir politika güdüyor. Bu vesileyle kendilerine de yeni bir mağduriyet sahası yaratıp Türkiye Cumhuriyetine karşı sürdürdükleri mücadeleyi uluslararası ölçekte daha desteklenebilir hale getirmeye çalışıyorlar. Bu anlamda Ermeni Diasporası ile de birbirlerinin kuyruğuna basmadan hatta çoğu zaman omuz omuza vererek Türkiye'ye karşı mücadele ediyorlar. Halbuki Kürt'ler, bu soykırım iddialarının en az Türk'ler kadar muhatabı. Çok değil, bundan 120 sene evveline kadar Kürt'ler ve Ermeni'ler kanlı bıçaklı iki milletti ve çoğu noktada Ermeni'ler Kürt'leri katletti ancak bugünün Kürt siyaseti belli ki kendi çıkarları uğruna kendi soydaşlarını katleden bir milletin şemsiyesi altına girmek için büyük mücadele veriyor. Bana kalırsa Kürt hareketinin soykırım iddialarını falan bir kenara bırakıp Ermeni'lerden katledilen binlerce Kürt'ün hesabını sormalı. Tabii bunu sorarken de Ermeni Diasporası'nın Avrupa ve Amerika'da Kürt hareketine bütün desteğini çekeceğini de hesaba katmalı.

Bu işler öyle bir iki kuru argümanla, mabaddan fırlamış iddia ile çözülecek meseleler değil. Hoş çözümü de imkansız değil. Yeter ki birileri çözüm için mücadele etsin.

siz türklerin asıl istedikleri şey nedir hakketten. kürt'ün kürt, ermeni'nin ermeni, laz'ın laz, rum'un rum, alevi'nin alevi ve 'öteki'nin öteki olmaktan vazgeçip boynunu uzatması mı?
böylece yok sömürge meselesi, yok soykırım meselesi, yok işsizlik meselesi, yok yolsuzluk meselesi, yok trafik, göç, rüşvet, adaletsizlik, siyasal kabızlık meseleleri filan çözülüverecek, türkiye kanatlanıp uçuşa mı geçecek?

yüzyıllardır bizimle yaşamış, sonra da devlet eliyle yok edilmiş ermeni ve süryani halklarının geride bıraktığı evler, köşkler, araziler, iş yerleri, hatta matbaalar şimdi kimlerin elinde? geçmişte ne oldu, kaç kişi öldü gibi tartışmaların yanı sıra bu mülkler hangi 'vatanseverlerin' oldu mesela? işte, soykırımı namus meselesi haline getiren milliyetçilerin asıl amaçları gasp edilen mülklerin hesabını örtmektir... sizleri de anlıyorum, hadi diyelim ülkenin onurunu korumakla mükellef, kendini sorumlu hisseden yurtseverler olarak savunmaya geçiyorsunuz da yahu yerli ve milli sermaye dedikleri zırva dahi ermeni, rum, süryani sermayesinin el değiştirmesi, zorbalık ve talan. bunu en iyi koç, sabancı, eczacıbaşı vb. bilir. (tabi sonradan demirorenler falan da dersine çalışıp gerekeni yapmış) ülkenin degil türk burjuvazisinin bekçiliğini yapmaktan fazlası değil bu...

ermeni diasporasının döktüğü paralar herkese ayan, kim bunlar? techir de yaşamını yitirmişlerin çocukları torunları. onlar para akıtıp senato da gündeme getirip, bununla da yetinmeyip başkan'ın ağzından istediklerini döktürüveriyorlar da bizimkiler boş mu duruyor sanıyorsunuz? özellikle abd-türkiye platformunda ermeni soykırımı konusunda muazzam boyutlara varan bir inkar endüstrisi vardır ezelden beri...
örneğin, abd türkiye’ye silah ya da başka bir şey satmak, türkiye’de bir ihale koparmak ya da jeopolitik-jeostratejik çıkarları doğrultusunda türkiye’yi kullanmak istediğinde, politikacıları ve medyayı harekete geçirerek, ermeni kozunu oynar. bir ermeni tasarısı filan gelir temsilciler meclisine. türkiye, emekli kongre üyelerinin de yer aldığı amerikan lobicilik şirketlerine tasarıların geçmemesi için milyonlarca dolar akıtır (hala da akıtıyor). sonra, ermeni tasarısının gündeme alınmasıyla bir pazarlık başlar. türkiye’de tbmm, iktidar, hatta muhalefet ağız birliği eder; milliyetçi hezeyanlar havalarda uçuşur, buna paralel olarak devlet medyası derhal harekete geçirilir. genelde, sonunda şantajcılar istediklerini alır ve dosya ‘şimdilik’ kapatılır...

bazen de, türkiye güya misilleme yapıyormuş gibi yapar. mesela amerikan mallarına göstermelik bir boykot hamlesi yapılıp ihalelerin iptal edileceği söylenir; iç tribünlere dönük 'eyy amerika' heyheylenmesi yapılır. bu sefer de çokuluslu şirketlerin karşı-şantajı gündeme gelirdi; 'eğer boykot devam ederse sermayemizi geri çekeriz, ekonominiz çöker...' böylece ekonominin gereği olarak boykot daha başlamadan biter ya da kadükleşirdi. ama böylece türk milleti tepkisiz kalmamış, ‘ulusal onur’ korunmuş, milli duygular kabarmış olurdu. boru değil yani!

kürtlerin-ermenilerle olan savaşı, kürt hareketinin tavrı ve politikası o kadar kapsamlı bir mesele ki, şurada bahsetmeye kalksam sabahı ederiz. kendi icinde bile 'biz ermenileri katlettik, yok onlar bizi katletti' tartışması sürerken, ahmet türk'ün çıkıp 'özür' dilemesi üzerine daha da icinden çıkılmaz bir hale geldi. kusura bakma hiç giremem o konuya... Ahmet Türk: Süryani, Ermeni ve Ezidilerden özür diliyorum | Agos

velhasıl, her büyük devletin geçmişinde büyük suçlar yatar dostlar... bu devletlerin 'devlet' olma aşamalarını ve "büyük"lüklerini de göz önünde bulundurarsak işlenen suçlar uzar gider... ancaaak bu bağlamda hem büyük, hem de erdemli devlet olmak için tarihinle yüzleşip özür dilemek gerekli. iyi kötü herkes yaptı; türkiye yapmıyor bunu!

bu arada teşekkür ederim, ben de seni sever, saygı duyarım...henüz 'glu seven dikenine katlanır* yapılmadıysa ben yazmış olayım ehehe

İnsanları toplayıp yaktıkları camilerdeki izler duruyor bazı bölgelerde. Kabaran öfkemiz boylarını aşınca da ağlamaya başladılar.

gel cnm, el emegi göz nuru analizler kasıldı. ortam müsait...
Psicim..sen de benim kadar gercekleri görüyorsun..ben davana dava numunesi ariyorsun dedigimde, bunun bir nedeni vardi.
Katliamsa dogu da niye öldüler de batida ölmediler?Örgütlesip,belki de örgütlestirilip???, meydana cikarsan ne bekliyorsun?Kim örgütlestirdi?Beklenti neydi?Planlanmis (fekat gerceklesememis) Türk kapitulasyonu umutlarini yesertmisti Ermenilerin.Azdilar.Ne yapaydi Osmanli.Oldu mu deseydi?Bunlar kaynaklarda var.Rus ermeni bir cogu da ingiliz arsiflerinde.
Pareleller ariyorsan statuko ya bakman yeterli olacaktir.
Holokost ile kiyaslama cabalarin beyhude.
Yahudileri Avrupa nin her yerinden toplama kampina götürülmek icin, Nazi Deutschland avrupada lojistik kurdu.
Sistematik anlican.
Planli.
Akut bir atak vs yoktu yahudiler tarafindan
Valla skldm sizin bu magdurum da magdurum safsatalarinizdan.
Benim dedem de katil degil üstelik.Senin deden katilse,bilemem.

**Spam/Adversiting** bi ozur dilendiginde bitecekmi bu aci? Dinecekmi izdiraplar???

Yillar once her savasda her ulkede karsilasacak bir aci durum malesef. Bakiniz kacinci yuz yildayiz ruslar ukr. Bombaliyor. Ee bundan kac yuz sene sonra ukranyalilar kalkipda o zamanin ruslarina ozur dileyin diyemez sorry.

Psicim..sen de benim kadar gercekleri görüyorsun..ben davana dava numunesi ariyorsun dedigimde, bunun bir nedeni vardi.
Katliamsa dogu da niye öldüler de batida ölmediler?Örgütlesip,belki de örgütlestirilip???, meydana cikarsan ne bekliyorsun?Kim örgütlestirdi?Beklenti neydi?Planlanmis (fekat gerceklesememis) Türk kapitulasyonu umutlarini yesertmisti Ermenilerin.Azdilar.Ne yapaydi Osmanli.Oldu mu deseydi?Bunlar kaynaklarda var.Rus ermeni bir cogu da ingiliz arsiflerinde.
Pareleller ariyorsan statuko ya bakman yeterli olacaktir.
Holokost ile kiyaslama cabalarin beyhude.
Yahudileri Avrupa nin her yerinden toplama kampina götürülmek icin, Nazi Deutschland avrupada lojistik kurdu.
Sistematik anlican.
Planli.
Akut bir atak vs yoktu yahudiler tarafindan
Valla skldm sizin bu magdurum da magdurum safsatalarinizdan.
Benim dedem de katil degil üstelik.Senin deden katilse,bilemem.

"ben size demedim mi cumhuriyeti kurarsınız ama osmanlılıktan kurtulamazsınız diye" yazan kemal tahir yerden göğe haklı valla...

'öteki' halklara ve azınlıklara ve alevilere yönelik mezalim ve katliamlar osmanlı'da nasıldıysa cumhuriyet'te de aynen sürdürülmüştür. aşağıdan yukarı değil de yukarıdan aşağı gerçekleşen ve halkın, hatta meclisteki vekillerinin bile haberleri olmayacak şekilde ilan edilen şey ‘eski rejimden’ kopuş değil bir hükümet darbesidir.

bunu fikret başkaya şöyle tanımlar suricim; "cumhuriyeti kuran ekip bir burjuva sınıfı üretmek istiyordu, tercihini kapitalizmden yana yapmıştı. burjuva sınıfı zayıf olduğu için ermeni ve rumlardan oluşan komprador burjuvazi tasfiye edildi ve onların servetine türk-müslüman olanlar el koydular'

gelelim, cumhuriyet ile demokrasi arasında bağıntı olup olmadığına. bizimki sadece verasetin babadan oğula irsi olarak geçmediği bir rejimdir. bir ittihat-terakki eseridir. faşizm ve nazizm ile eşzamanlı doğarak iyi ilişkiler sürdürmüştür. harcında demokrasi olmamıştır hala da yoktur...

Biri şu morona belge göstermesi gerektiğini hatırlatsın.

Annem ben sana gecmiste yasananlari ve tetikleyicileri aciklamaya calistim.
Sen yine de sap ile samani karistiriyorsun.Sen bana lafta soykirimin olup bittigi dönemi anlatmaya calisiyorsun.Hos o da yorum isi.
Mevcut ve ya nonmevcut ideolojiyi konuscaksak baska konuya gecelim.

Katschasnuni nin aciklamalarini oku bari.
Neyse..

pro'nun psi'nin kendisine "moron da sensin" dediği mesajı beğenmesi mdjdj nereden baksan kral hareket kdkdj

yalnız -da'yı ayırmadan yazmıştım, aze uyardı da sen yazınca yine uyarmaya mı geldin diye korkmadım değil...
evet pro sevimsiz bir moron, ama bazen sevimli gelmiyor değil, nadiren...

yalnız -da'yı ayırmadan yazmıştım, aze uyardı da sen yazınca yine uyarmaya mı geldin diye korkmadım değil...
evet pro sevimsiz bir moron, ama bazen sevimli gelmiyor değil, nadiren...

kdjdj pro'nun ne zaman sevimli olacağı belli değil, laf aramızda bazen doğru tespitleri de oluyor... (moron meselesi değil tabi ki kxkj) ben pro'yu okumayı severim her şeye rağmen :d

Geri