Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ermeni soykırımı ile ilgili iddiaları pek ciddiye almıyorum. Bunu ciddiye almama sebebim meselenin ciddiyetsizliği değil, Ermeni Diasporası'nın birtakım beyinsizlerden müteşekkil olması. Bu insanların iddialarının ciddiye alınır tarafı olması için evvela bu insanların makul ve ortak noktada buluşulabilir olmaları gerek ancak Ermeni Diasporası yalnız ve yalnız Türk düşmanlığı yapıyor. Amerikalı senatörler ve Fransız siyasetçilere sırf bu düşmanlığı daha da körüklesinler diye milyonlarca dolar para akıttılar. Günün sonunda yıllarca para verdikleri hatta kabaca ifade edeyim, Ermeni'lerin parasıyla semirmiş siyasetçiler dahi Ermeni'leri ciddiye almıyor. Çünkü oturma organlarının da yardımıyla öyle argümanlar ürettiler ki parayla dahi ciddiye almak mümkün olmuyor. Ha, hakkını yemeyeyim, Ermeni Diasporası Türkiye'de diğer ülkelere nazaran çok daha başarılı oldu. Bizim sol görünümlü beyinsiz ve kendini aydın sanan kifayetsizler üç kuruş paraya daha kolay tav oldu. Hatta bir kısmı da bırak para almayı, networkünden götüne tekmeme yememek için mecburiyetten soykırım iddialarını savunmak zorunda kaldı. Hoş onların da bir kısmı dönmeye başladı. Hatırladığım kadarıyla Twitter'ın meşhur Ermeni kanaat önderlerinden biri üstü kapalı olarak bu kişileri hedef alıp "Bir daha bana gelip Ermeni X, Ermeni Y çalışacağız diye para istemeyin" tarzı bir gönderi bile atmıştı.
Meseleyi biraz daha farklı bir noktaya çekmek istiyorum. Kürt hareketi ve Ermeni Diasporası arasındaki ilişki bana her zaman garip gelmiştir.
Kürt hareketinin Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili soykırım argümanını savunması boşa değil. @Psinoza 'yı severim ama geçmişin acılarıyla yüzleşelimci söylemleri bana pek inandırıcı gelmiyor.
Kürt hareketi Ermeni soykırım iddialarının kabulünün kendileri için bir emsal olma ihtimali üzerine bir politika güdüyor. Bu vesileyle kendilerine de yeni bir mağduriyet sahası yaratıp Türkiye Cumhuriyetine karşı sürdürdükleri mücadeleyi uluslararası ölçekte daha desteklenebilir hale getirmeye çalışıyorlar. Bu anlamda Ermeni Diasporası ile de birbirlerinin kuyruğuna basmadan hatta çoğu zaman omuz omuza vererek Türkiye'ye karşı mücadele ediyorlar. Halbuki Kürt'ler, bu soykırım iddialarının en az Türk'ler kadar muhatabı. Çok değil, bundan 120 sene evveline kadar Kürt'ler ve Ermeni'ler kanlı bıçaklı iki milletti ve çoğu noktada Ermeni'ler Kürt'leri katletti ancak bugünün Kürt siyaseti belli ki kendi çıkarları uğruna kendi soydaşlarını katleden bir milletin şemsiyesi altına girmek için büyük mücadele veriyor. Bana kalırsa Kürt hareketinin soykırım iddialarını falan bir kenara bırakıp Ermeni'lerden katledilen binlerce Kürt'ün hesabını sormalı. Tabii bunu sorarken de Ermeni Diasporası'nın Avrupa ve Amerika'da Kürt hareketine bütün desteğini çekeceğini de hesaba katmalı.
Bu işler öyle bir iki kuru argümanla, mabaddan fırlamış iddia ile çözülecek meseleler değil. Hoş çözümü de imkansız değil. Yeter ki birileri çözüm için mücadele etsin.
Yine vicik vicik duygusallastin analiz gerektiren bir konuda.
Psicim..sen de benim kadar gercekleri görüyorsun..ben davana dava numunesi ariyorsun dedigimde, bunun bir nedeni vardi.gel cnm, el emegi göz nuru analizler kasıldı. ortam müsait...
Hayaller ölü Türk, gercekler suriye cölü.ne ne ne... yozgat sancağından toplayıp suriye çöllerine trenlerle sürdüler yahu. hepsi arşivli...
Psicim..sen de benim kadar gercekleri görüyorsun..ben davana dava numunesi ariyorsun dedigimde, bunun bir nedeni vardi.
Katliamsa dogu da niye öldüler de batida ölmediler?Örgütlesip,belki de örgütlestirilip???, meydana cikarsan ne bekliyorsun?Kim örgütlestirdi?Beklenti neydi?Planlanmis (fekat gerceklesememis) Türk kapitulasyonu umutlarini yesertmisti Ermenilerin.Azdilar.Ne yapaydi Osmanli.Oldu mu deseydi?Bunlar kaynaklarda var.Rus ermeni bir cogu da ingiliz arsiflerinde.
Pareleller ariyorsan statuko ya bakman yeterli olacaktir.
Holokost ile kiyaslama cabalarin beyhude.
Yahudileri Avrupa nin her yerinden toplama kampina götürülmek icin, Nazi Deutschland avrupada lojistik kurdu.
Sistematik anlican.
Planli.
Akut bir atak vs yoktu yahudiler tarafindan
Valla skldm sizin bu magdurum da magdurum safsatalarinizdan.
Benim dedem de katil degil üstelik.Senin deden katilse,bilemem.
Biri şu morona belge göstermesi gerektiğini hatırlatsın.
pro'nun psi'nin kendisine "moron da sensin" dediği mesajı beğenmesi mdjdj nereden baksan kral hareket kdkdj
yalnız -da'yı ayırmadan yazmıştım, aze uyardı da sen yazınca yine uyarmaya mı geldin diye korkmadım değil...
evet pro sevimsiz bir moron, ama bazen sevimli gelmiyor değil, nadiren...