Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Birak kendi davana yandas sandigin olaylari aramayi.arkadaşlar katil, dedeniz bile olsa katildir ve cezasını çekmesi gerekir. dedeniz katil diye siz de katil olmazsınız; ama dedenizin suçunu inkar edip onu saklamaya kalkarsanız siz de suç ortağı olursunuz. türkiye toplumuna sabırla soykırım suçu ortağı olmak zorunda olmadığını katil dedelerin yanında mağdurları koruyan ve suça direnen başka tür dedelerin de olduğunu, dede olarak onları da tercih edebileceğini anlatmak gerekmektedir....
nitekim, ermeni soykırımı’nın faillerini yargılama ve cezalandırma konusunda dünyanın çaresiz ya da umursamaz kalması 2. dünya savaşından sonra herkesin başına bela olmuştur. esasen bir suçun yargılanmamış olması, onun hukuki mevcudiyetini yok saymaz, ancak bu mevcudiyet türünden dolayı, bu suçu aşan başka suçlar üreyebilir. işte bu yüzden, cezasız kalan 1. dünya savaşı ermeni soykırımıyla 2. dünya savaşı holokost'u arasında bağlantı vardır...
birinci soykırım, ikinci soykırımın tetikleyicisi olmasa bile şartlarını hazırlamıştır. çünki 'hiçbir şey, bir suçluyu, yanına kar kalacağını bilmek kadar cesaretlendirmez. ermeni trajedisinin cezasız kalmasının nazilere verdiği mesaj budur işte. nitekim hitler'in yirmi beş yıl sonra ermenilerin başlarına gelenlerden sitayişle bahsetmişliği ve komutanlarına örnek göstermişliği de bundandır... bugün erdoğan'ın atatürk'ü hedef alıp 'dersim isyanına' atıfta bulunup, kürtleri hedef alıp üzerlerine bomba yağdırmasıda bundandır...
böyleyken böyle...
Birak kendi davana yandas sandigin olaylari aramayi.
Holokost ile karsilastirmaya calisman ayri bir trajedi.
Bir de sürece sokmak istemissin.
Yine vicik vicik duygusallastin analiz gerektiren bir konuda.sizi bu utançtan kurtarmaktır tüm gayem. yoksa süreyya koş gel davama katıl diyecek halim yok. her yan trajedi canım, suçlar ve suçlular bilakis karşılaştırılabilir, neden olmasın?
neden öyle dedin, duygusala bağlamamıştım. ben her sorunun olduğu gibi geçmişle hesaplaşılarak yüzleşilmesini ve birlikte yaşayan halkların, toplumların birlikte barış içinde yaşamasını arzuluyorum. öncelikli çözümün ilk basamağı elbette soykırımın tanınması ve özür dilenerek ciddi bir kamuoyu oluşturulması, çalınan malların geri iadesi, soykırımdan bir şekilde kurtulmuş ermeni ailelerin eğer isterlerse eski yerlerine yerleşimi. ama yapılacak en önemli şey; ırkçılığın zihinsel soykırıma uğratılması. bu soykırımın durdurulması için atılacak bir adımdır. ve bu sayede türk komsularımız da yaban ellerde yürütülen 'şantajdan' kurtulmuş olur.. kardeşçe yaşamanın en gerçekçi şartı...Yine vicik vicik duygusallastin analiz gerektiren bir konuda.
Oldu canim.neden öyle dedin, duygusala bağlamamıştım. ben her sorunun olduğu gibi geçmişle hesaplaşılarak yüzleşilmesini ve birlikte yaşayan halkların, toplumların birlikte barış içinde yaşamasını arzuluyorum. öncelikli çözümün ilk basamağı elbette soykırımın tanınması ve özür dilenerek ciddi bir kamuoyu oluşturulması, çalınan malların geri iadesi, soykırımdan bir şekilde kurtulmuş ermeni ailelerin eğer isterlerse eski yerlerine yerleşimi. ama yapılacak en önemli şey; ırkçılığın zihinsel soykırıma uğratılması. bu soykırımın durdurulması için atılacak bir adımdır. ve bu sayede türk komsularımız da yaban ellerde yürütülen 'şantajdan' kurtulmuş olur.. kardeşçe yaşamanın en gerçekçi şartı...