En son hangi etkinliğe gittiniz yada gideceksiniz?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
bu haftasonu bir bale gosterisi var planda. gidecegimiz gosterinin hikayesi biraz degisime ugradigi icin, izleyiciler gosterinin ilk 15 dakikasinda terk etmis salonu :emoji_grimacing: yorumlar pek olumlu degildi. haftasonu konuya geri donuyorum yazmak icin***

bir bale gösterisinin değişime uğrayan hikayesi nasıl bu denli izleyicileri etkileyebilir ve salonu terk etmelerini sağlayabilir ki : S bale sonuçta diyip geçebiliyorum bilmediğim için takip etmediğim için ama ilginç geldi korku filmi gibi : S

Gönül ister tomorrowland yazalım, szimget falan yazalım ama esenyurttan çıkamıyoruz ki

Dün ani bir kararla buradaydım. Çok iyiydi gidin net

1776322756654.png

bu haftasonu bir bale gosterisi var planda. gidecegimiz gosterinin hikayesi biraz degisime ugradigi icin, izleyiciler gosterinin ilk 15 dakikasinda terk etmis salonu :emoji_grimacing: yorumlar pek olumlu degildi. haftasonu konuya geri donuyorum yazmak icin***
muthisti. sosyal medyadaki olumsuz yorumlar abartiliydi, ki gosteriyi gordukten sonra ne demek istediklerini anladim. fazla dusen veya dans esnasinda kayan vardi. buna ragmen genclere sans taniyin be. cok guzeldiler. 16-22 yas araliginda olan yeni danscilar bunlar. sunu da diyeyim, rus baleti bambaska bir seviye. bu yuzden danscilarda slav soyismi gordugumde, kaliteli olacagindan emin oluyorum:d

bundan zaten spesifik olarak anna ve giorgi'yi basrolde gormek istemistim :( farkli bir ikili vardi benim gittigim gosteride.

bakiniz, ne kadar guzeller:

mayis ayinda iki opera gosterisine gidiyoruz :emoji_womans_hat: :emoji_on::emoji_notes: son biletlere yetistik.

23 Nisan etkinliklerinin içinden geçtim. Yüzleri boyalı bıcır bıcır minnaklar ne kadar tatlı derken 5 dk sonra bunalıp kaçtım aralarından.

Bugün kendi etkinlik programımı oluşturup yeğenime vakit ayırdım ama bir kaç gündür kitap fuarındayım ve hatta bir kaç gün daha oradayım beklerim efenim=)

hikaye kisacasi boyle: 1960 yilinda brezilya'ya giden gemide, lisa (nazi toplama kampinda gardiyanlik yapti gecmisinde) ve marta (nazi kampindan canli cikabilmis bir kadin) birbirlerini goruyor/taniyor. gecmise dair hissedilen sucluluk duygulari, kotu anilar ve aci olaylar canlaniyor her iki tarafta da. hatta bu hikaye gercekten yasandi. marta'nin yerinde olan kisi, nazi kampinda gardiyanlik yapan kadini, yillar yillar sonra bir yerde goruyor ama emin olamiyor onun olup olduguna. ''ya gercekten o olsaydi? ne yapardim?'' sorusuyla, boyle bir saheser ortaya cikti diye diyebiliriz. sadece lisa'nin perspektifinden yazildi hikaye. bu hikayenin kitabi var (yazar: zofia posmysz). yazar=marta hikayede. kitabin ingilizce, hollandaca veya turkce'ye cevirisi yok. ha, muzik mieczieslaw weinberg (onun da biyografisi anlatildi gosteri oncesi).

aksama sendeyiz:
1777707240179.png

edit: wow. gosteriye tek tepkim bu. ara ara bazi kisimlarda 'attack on titan' muzikleri aklima geldi. 'insan neden yasamak icin bu kadar caba sarf ediyor?' veya 'eger olumumu secebilseydim, tanri bana bunu bahsetseydi, soyle olurdu......' bolumlerinde ben :emoji_cry:

Son düzenleme:
bir opera gosterisinden donuyoruz simdi. kadin muhtesemdi. galiba kendi kulturundeki turku/sarkilari bu sekilde opera haliyle seslendiren tek sopran.

haziran ayinda yine farkli kulturun klasik muzik konserindeyiz: iran :emoji_raising_hand:

Son düzenleme:
Geri