En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 311 gün önce görüldü

ben mi görmedim yoksa konuşulmadı mı bilemiyorum, bu dizi neden arka planda kalmış ki. hiç öneren, konuşan kimse görmedim.
platformda dizi ararken denk geldim. fazla beklentim olmadan açtım, iki bölüm nasıl geçti anlamadım.

1734336196263.png

hafta içi akşam yayılmalarımda tamamladım. gayet başarılı bir iş olmuş. no in-ji sapığının sahnelerinde acayip gerildim, çok korku vericiydi. fazla detaya girersem spoiler vermiş olacağım, nefretlik.dshdf dizi birkaç bölüm daha devam etseydi, izlemesi keyifli olurdu ama ben de imzama "gong yoo fangirl" falan yazardım herhalde.....yerim.sdjhg

1734336373756.png

1734336484892.png

hafta sonu, hasta yatağımı da iki güzel anime ile kapattım. ikisi de ödüllü işler ama rüzgar yükseliyor'u çok beğendim, çok güzeldi. hem kitap hem de japon uçak mühendisi jiro horikoshi'nin yaşamından uyarlama bir iş imiş; çok hoş.

8c1ef7716c0a78c18144f8b76035a7917f7bcfb3.jpg

Hanım filmi çok güzeldi...
Her seferinde izlemeyi erteliyordum çok üzülürüm diye ama tiktokta o kadar çok edit gördüm ki dayanamadım izlemek istedim.
Ölmek üzere olan bir kadının kedisi Hanım'a güvenli bir yer araması kısaca konu.
Ama o yalnızlık duygusunu öyle bir hissediyorsun ki. İnsanların hayvanlara karşı olan zulmü o zamandan bu zamana değişen bir şey yok.
Kadının kanser olduğunu duyduğunda, kızının tavrını gördüğünde hep dik durup o kedilerin haberini aldığında çöküp ağlaması.
Yıldız Kenter'in gözlerinden tüm acıyı hissetmek çok büyük bir sanatçı, ruhu şad olsun.
O salak kızını da dövmek istedim....
Neyse ki filmin sonu bir parça olsun mutlu etti.

Bir iki tane de korku filmi izledim her zamanki gibi ama üşendim onları yazmaya.

geçen gün yüzyıllık yalnızlık mıdır nedir ona bakayım dedim.
50 dakikada sıkılıp kapattım.
çok saçma abi.
neymiş kapı açılacakmış, çatal bıçak yere düşecekmiş, yeni bi yer inşa edeceklermiş falan filan.......
geç abicim.
lan zaten netfilikş dizisi olup da içinde sevişme, sex, lez, gay vs olmayan bi dizi var mı çok merak ediyorum.
acaba romanda da böyle sevişme filan senaryosu yazmış mı mesela marquez?
dizi dediğin, film dediğin hadi bilemedin 15. dakikasında beni içine çekmeye başlamalı.
zaman kaybı.
yok efendim neymiş dünya edebiyatının cart curt.......
bak sabahattin ali'nin romanlarına.
hala söver dururum raif'e........
çekin artık şu kürk mantolu madonna'yı abicim sizde :/ 6 senedir beklemekten ağaç olduk.
kusura bakmayın bu sabah birazcık gerginim arkadaşlar.........

edittin: kendisine o kadar sinirliyim ki adını bile her defasında yanlış yazıyorum.
(isim düzeltildi)

Son düzenleme:
evet, maalesef. gereksiz abartıldığını düşündüğüm bir kitaptı benim de. okurken acı çekmiştir elimde rghdf o kadar zor bitirdim...... yine de diziye bir bakacağım; nasıl aktardılar, merak ediyorum.

-supoylır-
giriş-sevişme-horoz dövüşü-sevişme-bi iki iş güç-sevişme-göç hayatı-sevişme-hayatta kalma mücadelesi-sevişme-yerleşik düzene geçme-sevişme-anne bak kapı açılacak-dur olum babanla az işimiz var(sevişme).............................
-supoylır-

platformu öne çıkarmak için dizinin reklamını iyi yapmışlardı. sosyal medyada da çok övgü alınca bu yönde bir çalışma olduğunu düşünüyordum fakat öyle değilmiş. üç bölüm itibariyle şunu diyebilirim gayet iyi dizi yapmışlar. tam hayatın içerisinden bir dizi. duygudan duyguya sürükledi. bölüm sonlarındaki müzik tercihlerini biraz daha farklı kullansalar daha güzel olurdu sanki. ne yalan söyleyeyim üçüncü bölümde o helva sahnesi sarstı beni. boğazım düğümlendi, ufak bir gözyaşı döktüm. neyse.. tek gerçeğin ölüm olduğu, gerisinin yalan olduğunu arada hatırlamak iyi oluyor.

Ahmet kural’ı komedi dışında bir senaryoda görmek şaşırtıcı oldu ….. gülerim ben buna kjkhkh

platformu öne çıkarmak için dizinin reklamını iyi yapmışlardı. sosyal medyada da çok övgü alınca bu yönde bir çalışma olduğunu düşünüyordum fakat öyle değilmiş. üç bölüm itibariyle şunu diyebilirim gayet iyi dizi yapmışlar. tam hayatın içerisinden bir dizi. duygudan duyguya sürükledi. bölüm sonlarındaki müzik tercihlerini biraz daha farklı kullansalar daha güzel olurdu sanki. ne yalan söyleyeyim üçüncü bölümde o helva sahnesi sarstı beni. boğazım düğümlendi, ufak bir gözyaşı döktüm. neyse.. tek gerçeğin ölüm olduğu, gerisinin yalan olduğunu arada hatırlamak iyi oluyor.
Harbiden cok saglam yapmislar. Ince espirileri olsun , kamera gecisleri , sahne cekimleri..
Bir de ahmet kural'in harika oyunculugu ile yalnizligin ve depresifligin dibine cekiyor adami. Karanlik havasina bayildim. On yargiliydim ama iyi is cikarmislar.

isme bakıp beklentiyi yüksek tutmamak gerekiyormuş. şu film kıtlığında izleniyor mu? izleniyor ama olmamış. senaryo kötüydü. dövüş sahneleri, ölüm sahneleri neydi öyle. ilk film hatrına izle, geç, unut.

Bir arkadaşım Manifest diye bir dizi önerdi ama izlemedim daha.
İzleyen varsa yorum yapabilir.

merakımıza yenik düşüp başladık gassal’a başladığımız gibi de bitirdik. espriler ince; hüzünlü ama bunaltıcı değil, ağır akıyor ama sıkıcı değil. her yönden bayağı iyi bir iş olmuş. ahmet kural’ın oyunculuğu muazzam. bölüm sonu şarkı seçimleri cuk oturmuş. teybten çalar gibi şarkıları sadece fona koymamış olunması, popüler, çok bilindik bir ses (yüz) yerine şahin’e şans vermeleri bence güzel bir ayrıntı. emeği geçen herkesi takdir etmek gerek. izleyiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri