Nyctophilia
Platin Üye
Dizi için ayrı başlık olmadığı için buraya yazıyorum.
We Own This City
The Wire'ın yapımcılarından based on a true story bir mini dizi. Bir polisiye olan bu mini dizi yine Baltimore'da geçiyor. Polis teşkilatının gözde bir biriminin esasında nasıl bir yolsuzluk sarmalına girdiğini işliyor dizi. Tempolu olmasa da epey akıcı bir yapım. The Wire izleyenlerin aşinalık hissedeceği durumlar, sahneler ve oyuncular var. Ben çok beğendim. 8/10
Broadchurch, Line of Duty ve Luther gibi müstesna yapımları bir kenara bırakırsam Amerikan polisiyelerini ve yapımlarda yaratılan dünyaları İngiliz polisiyelerinden daha çok seviyorum. Ehveni şer denecek İngiliz polisiyelerinde çoğunlukla bir mıy mıy mıy hali var. Amerikan polisiyelerinde, bilhassa Hbo yapımlarında dizi ağır ve bol diyaloglu olsa dahi insanı ekran başında tutuyor, bir sonraki sahne için hazırda bekletiyor. Bu da muhtemelen yaratılan kült karakterlerden dolayı diye düşünüyorum.
Bu arada çoğu Hbo dizisi gibi bu dizi de Blu Tv'de. Blu Tv bence şu an ülkemizdeki en f/p streaming platformu.
Bu arada 2, dizi, Justin Fenton'ın aynı isimli bir kitabından uyarlama. Epey bir ilgimi çekti. Fırsat olursa kitabı da okumak istiyorum. Malum platformlarda e kitap formunda bulunabilir kitap da.
Neden izledin?