Eksik Kalmasın

Konu sahibi son olarak 3957 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beş Küçük Domuz/Agatha Christie.. 16.50 Treni'nden daha etkileyici olduğu kesin.. Bu kadar kitabını okuduktan sonra yazar gibi düşündüğümü zannedip, katili bulduğum yanılgısına düştüm.. Yine yanıldım.: )))) Muhakkak okunmalı...

Evet.. Sıradaki Agatha Christie kitabımız Briç Masasında Cinayet.. Umarım bu da heyecanlı gider...

Beklemekten zevk almayı öğrenmedikçe, hayat hep bekletecek beni.. Sabırlıyım, çok sabırlıyım.. Gör artık.. Daha ne kadar duracağım?

**

Buraya biraz da süslü cümleler mi serpiştirsem, havası olsun az.: )))

Seçimlerimden hoşnut değilim. İlgimi çeken ve kurcalanmaya değer o kadar çok şey varken, oturmuş burada işe yaramaz şeylerle uğraşıyorum.

- Şşş yine başlamışsın, dünyayı mı kurtaracaksın, ne bu faydalı şeyler yapma inadı? Kim zorluyor seni? İlle suçluluk hissedeceksin, ille kendinle uğraşacaksın, bi rahat bırak ya..!

Susmuyor işte! Böyle ne düşünsem, neye sıkılsam hemen muhalefet oluyor.. Onun da başka çaresi yok. Bana karşı gelmezse, beni eleştirmezse nasıl varlığını sürdürecek ki..

- Sıkışınca bana sar, savunsana biraz kendini, bu kadar mı zayıf düşüncelerin? İtiraf et gayet de hoşnutsun o küçümsediğin şeylerle oyalanmaktan. Merakını cezbeden şeyler baskın geldiğinde saniyesinde bırakırsın bunları, dürüst ol..

Neyi kanıtlamaya çalışıyorsun ki, burada olmam, bunları buraya yazıyor olmam zaten dediklerinin gerçekliğini ispatlamaz mı? Çok konuştuk, susalım mı?

- Ok..

Sustuk..(?!):dusun:

Biraz Atilla İlhan kaçsın içimize..
...

Sevmek kimi zaman rezilce korkuludur
İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur
Tutsak ustura ağzında yaşamaktan
Kimi zaman ellerini kırar tutkusu
Birkaç hayat çıkarır yaşamasından
Hangi kapıyı çalsa kimi zaman
Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu

Fatih’te yoksul bir gramofon çalıyor
Eski zamanlardan bir cuma çalıyor
Durup köşe başında deliksiz dinlesem
Sana kullanılmamış bir gök getirsem
Haftalar ellerimde ufalanıyor
Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem
Ben sana mecburum sen yoksun

...

Beş Küçük Domuz/Agatha Christie.. 16.50 Treni'nden daha etkileyici olduğu kesin.. Bu kadar kitabını okuduktan sonra yazar gibi düşündüğümü zannedip, katili bulduğum yanılgısına düştüm.. Yine yanıldım.: )))) Muhakkak okunmalı...

Evet.. Sıradaki Agatha Christie kitabımız Briç Masasında Cinayet.. Umarım bu da heyecanlı gider...

Okuduğum 7. kitabında katili bulmayı başardım.. Yazarı çözmeye başladığımın işaretidir bu.: )))

Sahte gülücükler atmaktansa doyasıya zırlamayı tercih ederim.. Yine üstüme kasvetler çökmüş, boğulup kendime gelmek istiyorum artık..

Bir tutam da Orhan Veli gelsin:

Her şey birdenbire oldu.
Birdenbire vurdu gün ışığı yere;
Gökyüzü birdenbire oldu;
Mavi birdenbire.
Her şey birdenbire oldu;
Birdenbire tütmeye başladı duman topraktan;
Filiz birdenbire oldu, tomurcuk birdenbire.
Yemiş birdenbire oldu.

Birdenbire,
Birdenbire;
Her şey birdenbire oldu.
Kız birdenbire, oğlan birdenbire;
Yollar, kırlar, kediler, insanlar…
Aşk birdenbire oldu,
Sevinç birdenbire.

Şu adamın samimiyet dolu cümleleri hiç kimsede yok..

Biraz da Necip Fazıl gelsin..

Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.

...

Bizler aynı kalmadık ki hayat değişirken..

Pis yalancı.. Ben hep aynıyım, ot geldim ot gidiyorum.. Bu arada İzmir'in otları müthiş... Ebegümeci toplasam mı bahçeden?

Okuduğum 7. kitabında katili bulmayı başardım.. Yazarı çözmeye başladığımın işaretidir bu.: )))

sevgili rapunzel;
saçların bu aralar fazlasıyla etrafa ilgisiz bir şekilde uzuyor
sana zamanında anahtarın yerini söylememişmiydik?
doğru kapıyı ne zaman bulacaksın kibritci kız?
elinde ki tek çöp hepinizi ısıtmaya yetecek mi?

Durdukça büyümüyorum ki, suya ve güneşe de ihtiyacım var..

Oyun algısında gerçekler..

Bazı şeyleri gördükçe, çok mu abartıyorsun diyorum kendi kendime.. Sonra diyorum ki, boşver.. Boşver gitsin.. Gitmiş zati.. Tadını çıkar eksilenlerin..!!

Aynalarımı değiştirmenin vakti gelmiş.. Hep aynı şeyi yansıtıyorlar..

"Sen bütün cehennemleri biliyordun içindekileri
ve diğerlerini. Deliresi karanlıklar yaşadın
gözlerin ardına dek açık. Gidilmez uzaklara gittin
çelikten atlarınla, görülmez uzakları gördün
ve yıkık tapınaklarda tanrı düşlerini."

Hüzn-ü Rahim, Kahırratlı Cemal,
Destan-ı Sitarü'l- Cevza, XVI. yy elyazması,
İskenderiye Kütüphanesi

Yargılayıp kalıplara sokmadan da güzel önümüze serilenler..Sadece hissederek de yaşanabilir (kimileri).. Geçip gidelim..

Sihirli dokunuşlar, altın vuruşlar..

İnsan kendi gibi olanı çekermiş ya, bu kadar düzenbaz insanla muhattap olmaya başlayınca, durup bir "acaba" diyorum. Bir şeyler ters gidiyor olmalı..:dusun:

Koptum.. Halkalar içinde dönüp duruyorum, merkezine yaklaşmadan ya da dışına hiç çıkamadan.. Avare avare.. Pehhh..

Yarışmıyoruz ki! Neyin telaşı bu? Kuş cıvıltıları korna seslerine karışmış, sımsıcak balkonumda minik cesetlerle... Oturuyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri