Günlük Dönüp Dolaşıp Aynı Yere Gelmiyor Muyuz?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
"Hepimizinki günübirlik hayatlar; hatırlayanın, hatır/anandan farkı yok. Hepsi geçici. Hem anılar hem de onların nesnesi. Her şeyi unutmuş olacağın günler kapıda, her şeyin seni unutacağı günler yakın. Bil ki çok geçmeden hiç kimse ve hiçbir yerde olacaksın."
Marcus Aurelius, Düşünceler

"Evrensel bakış her zaman trajedinin etkisini dağıtır."

Tamam canım ama o zaman da her şey sıradanlaşıyor...

Yalom, inşallah diğer kitapların da bu kadar sıkıcı değildir. Nietzche Ağladığında ile çıtayı çok fazla yükselttin, Aşkın Celladı'nda ve Ölüm Korkusunu Yenmek'te dibe vurdun. Divan'da beklentimi düşüreceğim, bir şans daha vereceğim sana.

"... Bana birkaç dakika önce yaptığın gibi kişisel olmayan sorular sorup durduğun zaman kendimi itilip uzaklaştırılmış hissediyorum." (Yalom - Aşkın Celladı)

: )))))))))))))))))

(Fazla tanıdık. Hiç böyle düşünmemiştim.)

"Evrende hiçbir tanrı, millet, para, insan hakkı, yasa ve adalet insanların ortak hayal gücü dışında var olmaz."

Hayvanlardan Tanrılara - Harari

"Sorumluluk ve özgürlük aynı madalyonun iki yüzüdür. Ve sen ıstırabından başkalarının sorumlu olduğunu düşündüğün içindir ki şarlatanlar, sözde kurtarıcılar “Beni takip etmek dışında yapmanız gereken hiçbir şey yok. Bana inanın ve sizi kurtaracağım. Ben sizlerin çobanınızım ve siz de benim koyunlarımsınız” diyenler var. Fakat biz ıstırabımızın sorumluluğunu başkalarının omzuna attığımız için saadetin de başkalarından geleceği mantıksal sonucunu kabul etmiş durumdayız. Doğaldır ki şayet ıstırap başkalarından geliyorsa, o zaman saadet de başkalarından gelmek zorundadır. "

Özgürlük - Osho

Öğrenilen şeyin otomatikleştikten sonra hiçbir işe yaramaması ve sonrasında beynin sürekli farklı teknikler arayışına girip kendini güncelleyip diri tutması...

Hoş!

"Yeterince korkmadığın için cesur değilsin."

(Aslı Şafak'ın konuklarından biri mi dedi yoksa uyuklarken rüyamda mı duydum bu sözü emin değilim. Kaynak önemsiz...)

"Rahatsız olduğun davranışla sınanırsın."

Zorlamayı çok seviyorsun di mi? Aldım, işleyeceğim, allayıp pullayıp göndereceğim o davranışı...

Geliyoruz.
O halde soluklanıp, biraz biricik kendimize zaman tanıyalım.
Sütlü kahve ile iyi gidiyor.

Birinin beddua etmesine vesile olduğum için karmamı ne kadar kirletmiş olurum?

Sancılı bir sürecin ardından farklı deneyimler yaşıyorum bu aralar. Bir kez daha ve bir kez daha anlıyorum şunu: Her şeyin bir bedeli var.

Rüyamda Sezen Aksu'yu gördüm. Konserdeydi, sonra bir anda herkesin arasından sıyrılıp denize atladı. Çok üşüdüm diyerek sudan çıktı. Konser elbisesinin altına paçalı don (!?) giymiş. O şokla uyanmışım.: )))

Geri