Günlük Dönüp Dolaşıp Aynı Yere Gelmiyor Muyuz?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
uykuma yenik düşebilirim.
bedenim mola ver diyor, zihnim azcık daha diren diyor.
ikisinin arasında kalan kim?

"sana değil kendime kızardım ben"

"acıyı sevmek olur mu?"

baydınız he! beynimde yankılanmaktan vazgeçin artık.

Hiçbir şey yok olmaz, dönüşür.

Kaybettiklerim nerede? Neye dönüştüler?

ya hep ya hiç
uçlarda dolanıp duruyoruz
orta noktayı bir türlü bulamadık...

"Sürekli affediyoruz diye, karşımızdaki vazgeçilmez olduğunu sanıyor.

Halbuki o şansı size değil, harcadığımız emeklere veriyoruz."

Nejat İşler

"Her geçen gün daha az, daha güçsüz şekilde arzuladığımı fark ediyorum. Öyle ki duygularıma bir nevi atalet hakim olmuştu, hatta belki böylesi bir ifade daha doğru olacaktır. Zihinsel bir iktidarsızlıktan, hayata tutkuyla tutunma becerisinin yokluğundan muzdariptim."

Olağanüstü Bir Gece, Stefan Zweig

"Çünkü doğru düzgün bitirilmeyen şeylerin ardında hep açık bir kapı, keşfedilmemiş bir olasılık, her şeyin yine eskisi gibi olacağına dair bir ihtimal kalır."
Aldatmak - Paulo Coelho

Ah şu yarım kalanlar, yediniz bitirdiniz beni!

Kavga eden iki köpeği izledin mi? Hemen kavgaya tutuşmazlar. Önce gövde gösterisinde bulunurlar. İkisi de havlamaya başlar. Bu kimin daha kuvvetli olduğunu ölçmek, değerlendirmek için bir oyundur yalnızca. Hemen kavgaya tutuşmayacaklar, çünkü bu aptallık; bunu ancak insanlar yapar. Önce birbirlerine havlamayı, birbirilerinin üzerine atlamayı, bütünlüklerini göstermeyi deneyecekler. Bir tanesi "Ben buyum" diyecek, öteki de "Ben buyum" diyecek. Sonra hemen değerlendirecekler: Bu değerlendirme başka birisinin onları ikna etmesini gerektirmez. Hemen bir tanesi daha güçsüz olduğunu hisseder, kuyruğunu indirir ve yoluna devam eder. "Buraya kadar. Kavga etmenin ne anlamı var? Ben güçsüzüm, sen daha kuvvetlisin ve daha kuvvetli olan kazanacak! Anlamı kalmadı." Korkak olduğundan değil, açıkça akıllı olduğu için. Ben buna korkaklık demem.

Osho - Çamların Kadim Müziği

"‘Çok bilmiş’ olmak için, malumunuz, az bilmek hatta belli konuları hiç bilmemek gerekiyor. ‘Az bilmek’ ve olabildiğince ‘az düşünmek’ gibi nitelikler, yerli ve milli eğitim tornamızın yurttaşlara yaşamlarının ilk yıllarında kazandırmaya çalıştığı ve büyük ölçüde başardığı hasletler, aynı zamanda."
...
"Eskiden, örneğin İstanbul’da çok daha fazla kar yağdığı için uzun kar tatilleri olabiliyor ve bu durum eğitimin zararlı etkilerini biraz olsun giderebiliyordu. Şimdi pek kar yağmadığı gibi, ne yazık ki tatilleri de kısaltmaya niyetliler ki bu, genç insanların eğitime daha uzun saatler maruz kalacağı anlamına geliyor!"

Murat Sevinç'in bugünkü Diken'deki yazısından alıntıdır.

Son düzenleme:
"Sokakta giderken, kendi kendime gülümsediğimin farkına vardığım zaman
Beni deli zannedeceklerini düşünüp
Gülümsüyorum."

Orhan Veli Kanık

Accayip zırvalamışım. Kendinden iğrenmelik sayfalar serisi adeta.
O değil de bir kitap aradım burada, kütüphaneden ödünç alıp okuduğum. Hiç alıntı yapmamışım, ara da bul şimdi. Bir de o dönemler en sevdiğim yazar diyordum.

İnsan nasıl unutur en sevdiğini?!?!?!?!?!?!?

Yap, et, aradan yıllar geçsin ve hoop her şey en başa dönsün. bu genelde ulaştığım yerden bir çıkış aradığımda yani işler sarpa sardığında oluyor. eski fikir ve düşüncelerime tutunarak kendimi korumaya çalışıyorum. acizce ancak insan bunu yapıyor. geldiğin noktadan daha ileriye gitme şansın olmadığını ve bir şeyleri değiştirmen ya da daha iyi yapman gerektiğıni fark ettiğinde, alman gereken riskler sana korkuyla bezenmiş anılar olarak dönüyor. yapmak lazım, ileriye bakmak lazım. adı üstünde geçmiş.

Anacığım, çocukluğumdan beri beynime kazınmış hayalini gerçekleştirdikten bir iki sene sonra göçüp gitti bu dünyadan. Birçok konuda benzer kaderlerimiz var. Ben de hayallerimi gerçekleştirirsem ölümüm yaklaşır düşüncesiyle yaşıyorum. Hayallerimi ulaşılmaz yapıp burada daha çok kalmak için çabalıyorum. Her şeyi sağlama aldıktan sonra onları da bırakacağım.

Galiba...

"Yeni bir günle savaşmak için yaşarız."

Breaking Bad (Avukat)

"Sen ki müziksin, müzik dinlerken hüznün niye?
Tatlılar kavga etmez; sevinç, sevinçle coşar.
Sana zevk vermeyene katlanırsın ne diye?
Can sıkanı bağrına basmakta ne anlam var?
Birbirine eş olan hoş seslerin uyumu
Yine de kulağına sıkıntı mı veriyor?
Bil ki âhengin sana tatlı bir sitemi bu:
“Parçaları dinleyip tümü unuttun,” diyor.
..."

Shakespeare - Soneler 8

Geri