Günlük Dönüp Dolaşıp Aynı Yere Gelmiyor Muyuz?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Düşünsene, ölmesini istediğin bir kişi tam da sen alkollüyken ölüyor ve sen o sırada mutsuz görünmek zorundasın. Ama istemsizce kahkahalar atıyorsun alkolün etkisiyle.
Tam bir rezalet!

"GİYİNMEK
İnsanın kendinde, "kendinden fazlasını" bulduğu ilk andır giyinmek. Kendi bedenine, kendi bedeninde olmayanı kattığı andır.
Biz de olmayanın, bize ait olabileceğini o zaman fark ettik.
Geliştirdik ama asla terk etmedik, çünkü kendimizden fazlasını hep istedik."

"Bedeniniz ne denli iyi durumda olursa bilinciniz o denli gelişme olanağına kavuşur. Bu organik bir bileşimdir."
Ruh Eczanesi - OSHO

Hayatın aptalca yanı;
En hareketli ve enerjik zamanlarınız, algı ve farkındalığınızın EN DÜŞÜK olduğu dönemdedir.
Siz gelişip, deneyimleriniz arttıkça, bu en verimli zihne karşı, çark tersine dönüp insanı törpülemeye başlar.
Siz oyunu çözersiniz; Hayat size "Oyun bitiyor" der.

Bizim sorunumuz da bu dostum.
Havale edecek kimse yok, güvenecek bir kader sığınağımız yok.
Ne yaşıyorsan kendin çözmelisin.
Fazlasıyla yorucu.

"Bir insanın zekası, kaldırabileceği belirsizliklerin sayısıyla ölçülür."
Immanuel Kant

Sevinmeli miyim?

Freud'un kızına yazdığı mektup; "Sevgili kızım Anna, en güvendiğin insanlardan kötülük görüp üzülmen güçsüz biri olduğun anlamına gelmiyor, Fizik kurallarına göre; sırtını dayadığın bir nesne birdenbire giderse sen de o yöne doğru devrilirsin. Yani bunun güçsüzlükle alakası yok."

"Sevdiğiniz insanların burcunu, parfümünü biliyorsunuz ama korkularından, pişmanlıklarından, hayal kırıklıklarından haberiniz yok."

Charles Bukowski

bazen düzeltebilmek için biraz daha kötüleşmesini beklemek gerekir. zamanı iyi ayarlayamak ve gözetlemeye ara vermemek gerekir.

hatayı bilinçli yapmadı,
hata yaptığını fark etmediği için sürekli kendini haklı zannetti.
haklı zannettikçe ezmeye devam etti,
ezdikçe azaldığını da fark edemedi.
ilk hatanın sorumluluğunu alsaydı sonrakileri de aynı kararlılıkla yapacak ya da hiç yapmayacaktı.
zincirleme bir şekilde hataları tekrarlayıp durdu.
çözüm ezilendeydi.
ezilen hataları aşıp, ezeni affetmeyi başardı.
eksilen de artan da eşitlendi.

Duygu kelimesinin kökeninde bile hareket var.
Hücreler sürekli çalışıyor.
Bu tembellik ve boşvermişlik niye o halde?

Madem hayat hep beklemediklerimizi önümüze koyuyor, o halde ters yönde beklenti oluşturalım.

Belki o zaman bir şeyler düzelir.

seni anlıyorum dostum ama senin için hiçbir şey yapmayacağım.
durup izleyeceğim sadece.
bölündüm resmen.

sabaha kadar çalıştığım gecelerin sabahında inanılmaz dinç oluyorum.
bu tamamen zihinsel bir şey.

stres uykuyu getiriyor, uyku stresi artırıyor, işler artıyor, stres artıyor, uyku yine geliyor.
kısır döngü.

Geri