Günlük Dönüp Dolaşıp Aynı Yere Gelmiyor Muyuz?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
sayisiz ayna var, sayisiz yansima.
kim nerde?
peki ya kiriklardaki yansimalar?
yanilsamak kacinilmaz su halde..

bazen bazilarina s.tir git diye bagirmak istiyorum. sonra hanimefendi kisiligim devreye giriyor, susturuyor beni. dur evladim, dur cocugum, dur kizim, sana yakismiyor hic, ne derler sonra diyor. bir an ona da sovmek geliyor icimden, basimi oksuyor, bu sefer konusmadan sakinlestiriyor beni.

sonra bir bakiyorum kufretmek istedigim kisi de bana gulumsuyor. ben de aptallasiyorum durdugum yerde.. ne oluyor, hic bilmiyorum...

acinizdan zevk alan insanlari kendinizden uzak tutun.

Bugunun cagdas dunyasinda bilincsiz bir kurtulus yoktur. Bilincsizce sınıf atlamak insana hicbir cozum getirmez.

Yeryuzune Dayanabilmek İcin, Tezer Ozlu

[YOUTUBE]/hdmIhCkp3p4[/YOUTUBE]

Sevdiklerinden kuskulanma :hile:

predestination izledim @döngüsel güzeldi.
hatta ''aa demekki buymuş mesele'' deyip geçiştirdim. ama geçmedi. alın yazısı denen şey hala bir muamma. takılıyor işte insanın aklına böyle şeyler.

sence hayatın her safhası kader midir?
bu konuda çok düşündüm ben, belki de hiçbir yere varamadım, bilmiyorum.
predestination filminden çok daha önceleri izlediğim kısa bir film vardı. bir sürü zincirleme olayı gösteriyordu. şu olmasa bu olurdu ya da bu olsa bu olmazdı gibisinden... her seçimde farklı olaylar oluyordu.
önümüze sunulan seçenekler var mı gerçekten yoksa o seçenekleri biz mi belirliyoruz?
bence doğduğumuz anda değil; bilinçlenmeye, hayatımızın sorumluluğunu almaya başladığımız anda seçim yapmaya başlıyoruz. belli bir yaşa kadar yönlendiriliyoruz, eğitiliyoruz, şekilleniyoruz. yaptıklarımız seçimlerimiz değil daha çok dayatılanlar oluyor. bu durumda hayatın her safhası kader olamaz, seçtiklerimiz irademizle oluyorsa, kader denen şey önüne sunulan bi dolu seçenekse ve sen onlardan hangisini seçersen seç varacağın yerler belliyse, bu ancak hayatın bir dönemini kapsayabilir. o dönem de tahminimce bebeklik, çocukluk ve ergenlik yılları ile sınırlı olmalı.

her şeyi kadere dayadığında sorumluluk duygusu zayıflıyor, en azından bende öyle oluyordu. sorumlu hissetmeyince ise bambaşka sorunlar ortaya çıkıyor.

sen de fikrini söyle, hep beni konuşturma. (hoş geldin bu arada.: ) )

Bu toplum tecavüz eden adamın tecavüz ettiği kadınla evlenip mutlu olduğuna inanan bir toplum.

Kardeşini Doğurmak, Büşra Sanay

''sakin sakin otur yüreğim,

toz kaldırma bırak,

dünya sana gelecek yolu,

kendisi bulsun...''

Rabindranath Tagore

Mutlu yillar döngücüm.

Ali yazar Veli bozar
Küp suyunu çeker azar azar
Üzülmüşüm neye yarar?
Keskin sirke küpüne zarar.

hasta olunca insan vücudu enerjiyi dengeli kullanıp temel işlevlerin sürdürülebilmesi için harcıyormuş. hastayken sağlıklı düşünememenin nedeni de buymuş. düşünmek hayati bir gereklilik değilmiş çünkü. : ))

Teşekkürler yönetim.: )

**

"Problemleri genellikle beni yiyip bitirmelerine izin vererek çözüyorum."

F. Kafka

Şu sosyal medyanın ve forumların bana kattığı en büyük şey, daha az düşünmek.

Aptallaştıkça mutlu oluyorum.

Donanımlarımı sıfırlıyorum, bi tat vermedi şimdiye dek. Bu saatten sonra kendime ekleyeceklerim ölene kadar beni idare eder diye umuyorum.: )

Geri