Günlük Dönüp Dolaşıp Aynı Yere Gelmiyor Muyuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
tercihler, seçimler, izinler..
kehanet yoksa birebir çıkan rüyalar da neyin nesi?

galiba eğitilmeye ihtiyacım var..

Farklı insanlar diğerleri gibi değildir fakat farklı olmak utanılacak bir şey değildir... Çünkü diğer insanlar böyle harikulade insanlar değillerdir... Onlar binin yüz katıdır... Sen _bir'likteki bir'sin..._ Onlar dünyanın her karışındalar... Sen yalnızca buradasın... Onlar çalı çırpı kadar alışıldıklar... Ama sennn..
Sen mavi güllersin...

Tennessee Williams

Bu yazarin sinemaya aktarilmis "Kayip Elmas" diye bir filmi var.Zamanin olursa,bir izle derim.O Fisher ayni senin karakterin.

Farklı insanlar diğerleri gibi değildir fakat farklı olmak utanılacak bir şey değildir... Çünkü diğer insanlar böyle harikulade insanlar değillerdir... Onlar binin yüz katıdır... Sen _bir'likteki bir'sin..._ Onlar dünyanın her karışındalar... Sen yalnızca buradasın... Onlar çalı çırpı kadar alışıldıklar... Ama sennn..
Sen mavi güllersin...

Tennessee Williams

Bu yazarin sinemaya aktarilmis "Kayip Elmas" diye bir filmi var.Zamanin olursa,bir izle derim.O Fisher ayni senin karakterin.
çok merak edip sabah açtım. 24. dakikada işim çıktı, bıraktım. Hala 24. dakikada bekliyor.
Sonuç: Kızı sevdim.:p

valla 24. dakikanın hiçbir özelliği yok, oğlanla kız konuşuyor yalnızca. sadece oturamıyorum başına.: )

Yerim:D
Sadece kiza odaklanmak lazim.Icindeki ates ve alayinizi kaziga oturturum halleri,beni benden aldi.Tek makani ise 10.köy.
Vaktin olursa canimcim.

Yerim:D
Sadece kiza odaklanmak lazim.Icindeki ates ve alayinizi kaziga oturturum halleri,beni benden aldi.Tek makani ise 10.köy.
Vaktin olursa canimcim.
bitti.
film hakkında konuşmayacağım (açıkçası sevmedim)
Fisher'a gelince; kuzen kızıyla oğlanı birarada bıraksam ben çıldırmaz mıydım, ortalığı ayağa kaldırmaz mıydım ya da maça ası bende diyip kontrolü baştan elime almaz mıydım diye düşündüm. Yapmazdım sanırım. Piyanonun başına geçmesem de kendimi sakinleştirecek başka bir şey bulurdum muhakkak. Hem giderse gider, başkası mı yok..
Yaşlı teyzeye o ilacı verir miydim peki? Kadın kendi istiyor ilacı, zaten yaşayacağını yaşamış, o yatakta kalması onun için daha acı verici. İnsanlar ona sevgisini göstersin, kendilerini rahatlatsınlar diye kadın niye acı çekmeye devam etsin ki?
Ve babasının yaptıklarını telafi etme çabalarını sevdim. Bu konuda kesinlikle farklı davranmazdım.
Fazla duygusal diyeceğim ama kendini kontrol etmesini biliyor. Kimsenin ne diyeceğini düşünmeden ortalıkta deli gibi dans edebiliyor, kimse onaylamasa da bildiğini okuyor, bu halleri gerçekten çok hoş.: )

Hımm, bir de Fisher teyzesiyle kahvaltı sahnesi vardı. 3 kahve içtikten sonra bunu yapmamalısın türünden bir tepkiyle karşılaşıyordu, fakat o teyzesinin sorusunu cevaplamak yerine aynı soruyu teyzesine soruyordu. Bunu uygulamalıyım, karşı tarafı sersemletiyor birkaç saniyeliğine.ddd

Filmi değil, kızın tombulluğunu da değil ama karakterini sevdim. Teşekkür ederim, sen önermesen uzunca bir süre hiçbir filmi izleyecek halde değildim.
Öpüyorum.:papatya:

Dedikodu yapma
İçsel konuşmaları azalt
Zihinsel gevezeliklerini sınırla
...

Psişik korunma için en mühim şeyler bunlarmış.

ben konuşurken karşımdaki insan tepki vermeyince kendi tepkimi kendim veriyorum.:D
kendime cevap veriyorum, aaa ne kadar ilginçmiş diyorum, kafamı sallıyorum, sana hak veriyorum diyorum ya da yok canım daha neler, olur mu öyle saçma şey diye kendime kafa tutuyorum.
ben böyle davranınca karşımdaki kahkahalarla gülmeye başlıyor, ne ben sinirleniyorum ne o.

geçinip gidiyoruz.:p

"Birisinin size negatif bir duygu gönderdiğini hissediyorsanız veya kavga ettiğiniz, hiç hoşlanmadığınızı birisi varsa ona nefret, öfke gibi negatif duyguları yollamayın. Tam tersine sevgi enerjisi gönderin. Bu kesinlikle ikiyüzlülük değil tam tersine sizi bağışlamanın engin iç görüsüne götüren bir basamak olabilir. Psikolojik yönden kendinize zarar vermenizi önleyen aktif bir eylemdir. Üstelik çevrenin psişik yönden kirlenmesine katkıda bulunmadığınızı için dünyaya yaptığınız pozitif bir katkıdır."

dursun burada, ısrarla anlamadığım sevgi ve hoşgörü konusunda hatırlamam gerekiyor.

siz övmeseniz de biz övsek sizi.
fırsat bıraksanız,
az daha az konuşsanız da görsek güzelliklerinizi
hiç fena olmazdı hani.
bazen doluyor gözlerim sinirden,
kırmak istemeden kalbinizi,
akıtmak istiyorum düşüncelerimi yüzünüze,
ama öyle tatlı bakışlar sarmış ki gözlerinizi,
kıyamıyorum,
susuyorum.
kendimi yakıyorum.
vayyy.: )))) içime şair kaçmış. :D

40 yillik hatirlara, inanci kaybedeli bir hayli oldu.
Öyle ki,birlikte yenilen aci biberler daha agir bir motivasyon olabilir.
Kahvenin çeşidi kadar,hatır da ceşit ceşittir.
Aci biberin tadi ise hep stabil.Hatır hatır yendikten sonra,bir yanmalar olur ki sorma.Ne şen kalır,ne han.
Acilari anlayabilmek,iki gönülü bir yerlerde kesiştirebilir.
Hatırdan sıyrılıp,ihtiyaç olur.
Sonra da ihtiyaçtan doğan,huzur.
Bilmiyorum,kaç kişi gerçek anlamda huzur pesinde.
Öylesine diyoruz belki de.
Amacin ne diye sorduklarimiz;huzur diye firlatirlar kafamiza.
Bazilarina huzur batar.Kaldiramaz,fazla gelir.Belki de etrafindaki insanlarin belirli bir dayatmasi oldugu icin.Kim bilir?
Korkularini korkutmak icin bir firsat kolluyor olabilir.
Biz yine de,herşey güzel olacak diyelim demesine de,bazen içimizden gelmiyor.

[YOUTUBE]/_8Yw3owRC0k[/YOUTUBE]

bugün acayip bir şey oldu. bisiklet sürüyorum, yol bomboş, hafif bir rüzgar var. hızlandım, hızlandım, ayaklarımı hissetmediğimi fark ettim. sonra başımı da hissetmediğimi fark ettim. gittiğimi biliyorum, bisiklet sürdüğümü biliyorum ama sanki bisikleti süren ben değilmişim gibi.. sanki biri var dışımda onun gözüyle bakıyorum yola.. bir ara çocuğun biri geçti önümden hızlıca, yavaşladım, tüm büyü bozuldu, o an kayboldu gitti. bacaklarımın ağrıdığını hissettim, rüzgarın kontrolümü zorlaştırdığını fark ettim...

Insanlar sevilmek icin yaratildilar, esyalar ise kullanilmak icin. Dunyadaki kaosun nedeni; esyalarin sevilmeleri ve insanlarin kullanilmasidir.
Cemil Meric

11015115_1089777624382404_9054042296727717967_n1.jpg

Geri