Dini Farklı Birisiyle Evlenirmiydiniz..

Konu sahibi son olarak 643 gün önce görüldü
İşte bu yüzden @ßaşak 'ın sorusuna karşı çıkıyoruz
İki farklı dinden birleşim gerçekleştiğinde, iki tarafta birbirine çekmeye çalışacaktır.
Bu da o çocuğun birisinden birisi için dinsiz olarak gösterecektir.

Ya da ikisine de karşı gelip ateist olacaktır.

-------

Diğer soruya geldiğimizde, hiristiyan olarak doğmuş ve etrafında hiç müslüman olmayan kişilerin müslümanlığı sonradan kabul ettiklerini görüyoruz.

Akıl ve sağlığı yerinde olan bir çocuk büyüdükten sonra eğer hak dini seçerse günahları da affolur.

Ama bilipte hala inkar eden kişi ise, vay haline

İnsan inandığı dini savunur.

-------------------

Diğer sözüne de şunu söylemek isterim: kişi çevresinde gördüğü ile devam eder.

Eğer içkiler yasaklanırsa, etrafında kimse içki içmezse o da içemez.

Ya da onla bunla çıkan kişi zaman sonra dışlanırsa tek eşlilik devam eder

Çevre başkısı zaten bir yaştan sonra gelir.

Sen abiye ile Kadıköy de dolaşabilirsin ama bir Fatih de dolaşamazsın. Her şeyden önce bakışlardan rahatsız olursun.

Cook eskiden dunyada daha bilim teknoloji yokken gel bunu sor o zaman cevabim olmaz derdim. ama simdi islami bilmemek imkansiz. Insanoglu aptal degil arastirip ogrenicek ve uygulayacak.

Elhamdulillah musluman olarak dogdum ki arastirmaya din degistirmeme gerek kalmadi.

Hem dipnot duseyim: her bebek musluman olarak dogar, taa kalu bela dedigimiz zamandan beri, Allah ruhlarimizi ufleyip en sizin rabbiniz degilmiyim diye sordugunda. Hristiyan olan aile musluman evlatlarini vaftiz edip hristiyan yapiyorlar malesef.

Aynı yerlerden bakmıyoruz maalesef. Tartışma ortamı olmuyor benim açımdan bu durumda.

Insanlar zaten ayni pencereden baksa tartisma olmazdi :DNeyse eyvallah :)

Benim bildiğim tartışma, farklı düşüncelerin kelimelere dökülmesidir

:kiki:
Neyse herkes için farklıdır tabi, aynı düşünceye sahip olsak ne diyecektik :kiki:

Dinimizce başka dinden biriyle evlenilmeye çok hoş bakılmıyor erkek evlenebiliyor ama kadın bunu yapamıyor hak din İslamdır kurtuluşun tek gerçeğide budur ve bunlar benim sözlerim değil dinimizin hükümleri açık ve nettir ve şunuda demek isterimki Kuranda elbet diğer dinler hakkında ayetler özellikle Yahudiler hakkında ayetler fakat bu ayetler ibretlik olarak anlatılır her insan müslüman doğar ama sonradan geldiği çevreye göre belrileir buda o insanların sınavidır yani Hak dini bulma konusunda diyeceğim o ki İslamı okuyanalr ayrı dinlerde insanlar ile evlenmeye iyi bakmadığını görürler ayrıca dini bir meselede Allah nasıl anılmaz buda ilginç tabi:)

Sevgili bayanlar A diyorum B algılıyorsunuz. Farklı yerlerden bakma kastım buydu.
Iyı forumlar.

Dinimizce başka dinden biriyle evlenilmeye çok hoş bakılmıyor erkek evlenebiliyor

Diğer tüm sözlerinize katılmakla beraber bu sözünüzde eksiği tamamlama gereksinimi hissettim.
Erkek eğer kadının dinini değiştirip kendi dinine döndürürse evlenebilir.

Çünkü ben ne dersem diyeyim asla sonu gelmeyecek. Uzayacak. Hatta geçen okudum bı tartışma kısıselleşmiş muhattabım değilsin denilmiş. Ben bundan hoşlanmıyorum. Tartışmak konusunda problemim yok.:-)

Şu anda yazdığınız söz kişilestirmiş olduğunuzu gösterir.

Ben de size haraket etsem aynı şekilde hitabınız olur bana karşı

Lütfen tartışmaları okurken sağdan soldan okumayın

http://www.forumbahane.net/tartisma/324517-ataturk-ve-din-5.html#post789468

Lütfen alıntımı okuyun ve ona göre görüşünüzü belirtin.
Tartışma konunuzda konuşacak sözünüz yoksa,başkalarına çamur atmayın.

İyi günler dilerim.

(Kimse bana

Hatrım Kalır Nickli Üyeden Alıntı
kafan mı güzel arkadaş?

diyemez!)

Ben genel yazdım neden bu alınganlık? Kimseye çamurda atmadım. Tartısma karsındakını anlayacak insanla yapılır. Farklı olduğumuz açıkca belli.
Şimdi den böyle bi tavır koyuluyorsa demek ki arguman sunsam ne olur?
Ayrıca laf atmak,çamur atmak gibi şeyleri kendime yakıstırmıyorum. Rica ederim kisisel algılamayın şu yazdıklarımı. Ve ben sağdan soldan okumuyorum. Usluba dikkat.

Diğer tüm sözlerinize katılmakla beraber bu sözünüzde eksiği tamamlama gereksinimi hissettim.
Erkek eğer kadının dinini değiştirip kendi dinine döndürürse evlenebilir.

evet orasını tam açıklamadım kusura bakmayın yani erkek anlatıcı hoca oalrak sembollendiği için direk sizin söylediğiniz durum açığa çıkıyor tamamladığınız için teşekkürler:)

Şimdi ben de desem beni ti ye alıp cevaplarınıza gülücuk koymuşsunuz diye alay etmis gibi görünüyor desem ne olur? Ama alınmadım dahi. Cünkü ortak bi nokta da bulusmanın mümkünatı yok baştan bellı. Bunu da kisisel algıladınız ya pes. Neyse bi forum maceramızın daha sonuna geldik.
Hoş kalın.

Çünkü ben ne dersem diyeyim asla sonu gelmeyecek. Uzayacak. Hatta geçen okudum bı tartışma kısıselleşmiş muhattabım değilsin denilmiş. Ben bundan hoşlanmıyorum. Tartışmak konusunda problemim yok.:-)

Ben genel yazdım neden bu alınganlık? Kimseye çamurda atmadım. Tartısma karsındakını anlayacak insanla yapılır. Farklı olduğumuz açıkca belli.
Şimdi den böyle bi tavır koyuluyorsa demek ki arguman sunsam ne olur?
Ayrıca laf atmak,çamur atmak gibi şeyleri kendime yakıstırmıyorum. Rica ederim kisisel algılamayın şu yazdıklarımı. Ve ben sağdan soldan okumuyorum. Usluba dikkat.

Şu iki cümleniz arasında bulunan kırmızıların ne kadar çelişkili ifadeler olduğunu herkes anlayabilir.

Orada okuduğunuzdan bahsediyorsunuz ki muhatab benim çünkü benim öyle bir durumum oldu, şimdi ki mesajınızda da genel yazdım diyorsunuz

Daha ne kanıt gösterebilirim ki.

Ben uslubumu bilecek düzeyde bir insanım. Sadece çelişkilerle dolu olan insanlar olduğunda atılan sözleri çamur olarak nitelendiriyorum

Herneyse konuyu artık başka yöne çekmeyelim

Son olarak iyi günler.

AeQUiTaS Ukala Sözler

Aslinda biliyomusunuz arkadaslar, keske bayanlarinda baska dinden mensup birisiyle evlenmesine izin verilseydi, bence bayanlarin erkeklerden daha cok ögreticiligi ve ikna edici kabiliyeti var :)

Genel tartısmayı kisısel duruma getirmekten bahsetmem kisisel bı durum değil. Şu an yine aynı şeyi yapıyorsun. HK da sana muhatabım değilsin demis ben ortada ki durumdan bahsediyorum. Kisisel algilaman senin sorunun şu an olduğu gibı. Genel yazdığım kısım ise tamamen bu durumlardan hoşlanmamamdı. Sizin mantığınız çeliskilı bulabilir lakin kimsenin cevabını tek tek inceleyip laf atmak meraklısı değilim anlatabildim umarım. Hoş kalın.

@AeQUiTaS @Ukala Sözler

Aslinda biliyomusunuz arkadaslar, keske bayanlarinda baska dinden mensup birisiyle evlenmesine izin verilseydi, bence bayanlarin erkeklerden daha cok ögreticiligi ve ikna edici kabiliyeti var :)

Ama bu zaman dilimi için geçerli bu sanki biraz.:cici:
Çünkü o zamanların tarihine baktığında kadınların önemli oldukları söylenemez ki :icon_yokcanim:
Çağ farkı çıkıyor işte bu durumlarda

<b>
Ama bu zaman dilimi için geçerli bu sanki biraz.:cici:
Çünkü o zamanların tarihine baktığında kadınların önemli oldukları söylenemez ki :icon_yokcanim:
Çağ farkı çıkıyor işte bu durumlarda
</b>

Evet iste eksik söylemis olabilirim bu zamanda biz sanirim daha cok ögretici olurduk. Neyse Rabbimin bir bildigi vardir :cici:

Çok seviyorsa Müslüman olsun evlenmezdim :)

@AeQUiTaS @Ukala Sözler

malesef bunun neden olmayacağını açıklayamıcam burda hehe bu kadını ikinci plana atılma durumu olarak algılamayın ama açıklamak burda zor:D

ve ayrıca Erkek dediğim gibi hoca sembolüdür herzaman

Geri