Dini Farklı Birisiyle Evlenirmiydiniz..

Konu sahibi son olarak 641 gün önce görüldü
Özellikle belirtiyorum arkadaşlar lütfen konu Allah'a dayandırılmasın ...

Tabi ki evlenırım. Dünya ya gelirken kimse dilini,dinini,ırkını,ailesini seçemez bu tarz şeyler yüzünden insanların yargılanmasına karşıyım. Herkesin doğrusu,inancı kendine. İnanc bireyseldir.

Konu dinken nasil Allahi katistirmicaz balim :D

hayir evlenmem. dinimizce yasaklanmistir zaten.

Evlenirim ama sonu nereye varır onuda bilemem,çünkü sorun en geç çocuk olunca ortaya çıkar o gayri müslüm olduğu için kendi inancına göre yetiştirmek isticektir ee sende kendi dini inancına göre derken o evlilik çatırtamaya başlar ve büyük anlaşmazlıklar , bu sebepten bi kere daha düşünmek lazım böyle evlikleri:)

dinimizce erkek evlenebiliyor ama kadın evlenemiyor evlenmek istemem ya da onun müslüman olması için dinimi ögretir anlatırım öyle evlenirim ... (korelilere zaafım var :) bi koreli gelirse naparım bilmiyorum fikrim değişir mi emin değilim :) )

Benim için dil din,ırk önemli değil sorun etmem fakat biz etmesek bile ailemiz bu duruma olumlu bakmaz, o nedenle hayır diyorum.

Hayır evlenmem!
Ama müslüman olacaksa evlenirdim. Çünkü bir kulu bile yolumuza çevirmek çok büyük sevaptır.!

Kendimden çok gelecek nesiller için sorun oluşturur bu durum. Benim çocuğumun özgür iradesine göre hareket olur ama söyle düşünün bir kız çocuğuna Allah'ı ben anlatırken babası da başka bir Allah'tan bahseder hatta olmadığını söyler.
Ben namazımı kılarken babasının hiç kılmadığını düşünür

En basit örneğini vermek gerekirse; Erkek evladım olursa camide namaz kılmasını ben nasıl öğretebilirim ya da pazar günü kliseye mi gitmeliyiz beraber eşim daha camiye gitmemişken

İllaki sorunlar oluşur, hem de çok...

Ayrıca dini bırakın, biz daha meshep ayrılıkların da bile doğru düzgün beraber olamıyoruz da inanç ayrılıklarında mı beraber olucağız...

Çocuğumun çeşitli kültürleri de öğrenmesi ve kendi tercihini kendi yapmasından yanayım.
Birey olma yolundaki en büyük adım bu olur sanırım.
Ayrıca Allah katında tüm kulların eşit olmasından mütevellit bireysel tercihler toplumsal baskılara yenilmemeli diye düşünüyorum.
Ne deniyordu; senin dinin sana,benim dinim bana.

Çocuğumun çeşitli kültürleri de öğrenmesi ve kendi tercihini kendi yapmasından yanayım.
Birey olma yolundaki en büyük adım bu olur sanırım.
Ayrıca Allah katında tüm kulların eşit olmasından mütevellit bireysel tercihler toplumsal baskılara yenilmemeli diye düşünüyorum.
Ne deniyordu; senin dinin sana,benim dinim bana.

Allah katinda insanlar esittir ama kulluk ayri meseledir. Malesef her kul esit degildir, Allaha iman etmeyrn kafirler Cennetten mahrum kalicaktir.
Rahman ve Rahim sifatlari arastirilirsa ne demek istedigimi herkes anlayacaktir.

Senin dinin sana benim dinim bana olmuyor bazı durumlarda.
Biraz abest örnek olacak ama cenabet gezen bir eşimle sabah kahvaltısı yapmak istemem.
Bir kelimeyi saadet getirmeyi bilmeyen kişi eşim olmaz.
Bir çocuğun yetiştirme tarzı ve çevresi büyüdüğü zaman da peşinde olacaktır.

Senin şu anki düşüncelerinle benim şu anki düşüncelerimin sebebi ailemiz ve çevremizdir.

Ailemizden ve çevremizden başka şekillerde baskı görseydik, düşüncelerimiz başka olurdu.

Kuran da kulluk vazifesini yapan hristiyan ve yahudiler içinde ayetler var. Okudunuz mu?
Bir çocuğun hristiyan olarak doğmasında hiç bir suç yok. Ergenlik döneminden evvel ölürse aynı cennete düşeceksiniz:-) o yüzden kimse dini ile yargılanamaz.

Benim bu şekilde düşünmemin ailem ile bi alakası yok ailem dinine bağlı,annem 5 vakit namazında bi insan. Kesin konuşmaları sevmem. Hayatta asla yapmam,etmem diyen ama yapan insanlar tanıyorum. Bu benim için en güzel örnek.

Kuran da kulluk vazifesini yapan hristiyan ve yahudiler içinde ayetler var. Okudunuz mu?
Bir çocuğun hristiyan olarak doğmasında hiç bir suç yok. Ergenlik döneminden evvel ölürse aynı cennete düşeceksiniz:-) o yüzden kimse dini ile yargılanamaz.

Cocuktan bahseden yok zaten. O cocuk buyumeyecek mi? Iste o zaman ondan sorumlu olacagiz. Ayetleri tekrar gozden gecirmeni isterim. Kafalarina gore SOnradan degistirilmis kitaplara inanan kisilerin Allah katinda bi degerinin oldugunu dusunmuyorum.
Oyle olsa Peygamberimiz neden herkesi muslumanliga davet etsin? Her hristiyan ve her yahudi de kurana peygambere iman etmeleri gerekir. Yani imanin 6 sartlarindan hepsini yerine getirmesi gerekir. Bi hristiyan hem Allahi Hz. Isanin babasi yapip hemde ona kulluk mu edecek?

Bu konu boyle uzar gider.. :) din konusunda tartismayi pek sevenlerden degilim, sadece bildiklerimi ve inandiklarima anlatmak istedim kisaca.

Kulluk vazifesinden bahsettiğin nedir?
Sadece Ahlak dersi mi?

Kuran da Hz. Muhammet'i tanımayan kimsenin cennete düştüğünü de söyleyemezsiniz.

Ayrıca Kelime-i tevhid'in anlamını hissetmeyen kimse de cennet yüzünü görmeyecektir demekte kuran.

Çocuğun hiristiyan doğmasından bahsetmiyor soru, çocuğun iki din arasında kalırsa siz hangisini desteklersiniz demek istiyor.

Çünkü iki kişi (farklı dinlere mensup) bir şekilde evlenebilir, doğacak çocuk hangi dinle devam edecek sorun burdan başlıyor.
(Tabi evlenen kişi daha önce yazdığım şeyi önemsememiş olabilir, hatta kendini müslümandan sayıpta hiç bir şeye inanmayan da olur)

Benim bu şekilde düşünmemin ailem ile bi alakası yok ailem dinine bağlı,annem 5 vakit namazında bi insan. Kesin konuşmaları sevmem. Hayatta asla yapmam,etmem diyen ama yapan insanlar tanıyorum. Bu benim için en güzel örnek.

Eğer ailenle alakası yoksa cevreden kaynaklanıyordur.
Ben sadece aileden bahsetmiyorum ki yetiştirdiğin ile çevre beraber ilerler diyorum. Yazdığımı biraz daha detaylı okursan ve ona göre yargılarsan memnun olurum.

O halde siz müslüman değil hristiyan olarak doğmuş olsaydınız ne olurdu? Size aileniz en başından bunu öğretmiş tıp ki müslüman olarak doğmaya karar vermediğiniz gibi neyin doğru olduğunu bilemeyip,inandığınızın doğru olduğunu savunucaktınız.:-)

3 din hakkında da araştırmalar yapmış biri olarak o kadar çok benzer yönleri var ki. Ona binayen böyle konuşuyorum. Çevremin ve ailemin etkisinde kalacak yaşı geçtim sanırım.

Geri