Dine yapılan eleştiri ifade özgürlüğüne girer mi?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
inanma özgürlüğü kutsaldır.
haktır,saygı duyulur..
inanç konusuna gelince handikap var.
Budist olsam kurban bayramını saygısızlık olarak görürüm.
aslında bir hristiyana göre de siz imansızsınız.
ashil'e inanmadığınız için insçsızsınız.yüzlerce din var
ben sadece sizden bir fazlasına inanmıyorum. felsefik olarak alın bunu
"Allah bir" demeyin hemen.varsa mutlaka bir dir zaten.
ne demiş adam "istersen bir taşa bile tapabilirsin.yeterki onu bana fırlatma "

Bizim dinimizde şeytan taşlanır .. Şeytanın yanında durmazsan sana da taş gelmez Cli :)

İşte böyle düşündüğünüz için sizler gibiler yüzünden hiçbirşey konuşularak çözülemiyor. Eleştirebilirsin, inanmayabilirsn ama dalga geçemezsin , geçerim diyorsan da o senin insani vasıflarının nasıl olduğunun ispatıdır. Kimse ciddiye alıp cevap vermez size.Kaldı ki insanların dinleri inançları, ailelerinden bile üsütündür , biz nasıl ki kimsenin ailesine bile kötü laf etme cürretini kendimizde görmüyorsak , alay edemiyorsak ( etmiyorsak ) siz ve başkaları da benim inandığım dine , o dinin yaratıcısına, peygamberlerine kitaplarına meleklerine yani hiçbirşeyine laf edemezsiniz. Ben hiç kimseye sen hristiyanmısın haha demiyorsam, sen yahudimisin cahil şey demiyorsam herkesten aynı saygıyı beklerim.Bu saygıyı gösteremeyeninde benim gözümde insan olarak değeri yoktur.

Buyrun şimdi dilediğiniz kadar dalga geçin ! kelimelerinizin birçok kişi için hükümsüz olduğundan eminim.

İyi akşamlar

Ama sen sadece dalga geçerim kısmını okumuşsun, beyin cümlenin diğer kısmını kesip atmış direkt.:/

Bir kere olm felan hitabına dikkat et ..
Pagan ile şeytan taşlamayı bir tutmana ise şaştım zira şeytan'a tapılmıyor şeytan taşlanıyor .. Heceleyerek yazarsam arada ki farkı anlayabilir misin ?
Şeytan taşlamanın hikmetini nedenini de bir zahmet öğreniver ..

Pagan ile şeytan taşlamayı bir tutmana ise şaştım zira şeytan'a tapılmıyor şeytan taşlanıyor .. Heceleyerek yazarsam arada ki farkı anlayabilir misin ?

Şeytanı simgeleştirmiyor musun?

Abi.
Boşver bak ben sana ne yazdım mesajını oku.

Abisi sen şeytanı taşlarken şeytana inanan birinin değerlerine hakaret etmiş olmaz mısın?

inanma özgürlüğü kutsaldır.
haktır,saygı duyulur..
inanç konusuna gelince handikap var.
Budist olsam kurban bayramını saygısızlık olarak görürüm.
aslında bir hristiyana göre de siz imansızsınız.
ashil'e inanmadığınız için insçsızsınız.yüzlerce din var
ben sadece sizden bir fazlasına inanmıyorum. felsefik olarak alın bunu
"Allah bir" demeyin hemen.varsa mutlaka bir dir zaten.
ne demiş adam "istersen bir taşa bile tapabilirsin.yeterki onu bana fırlatma "

tabiki de inanç özgürlüktür. Burada arkadaşlar senin üzerine çok geldiler bence, dayatma politikasına dönüyor yavaştan. İşte diyorum ya bir hristiyana göre ben inançsız olabilirim ama bu benim için de onun içinde birbirimizin inandığına saygısızlığı gerektirmez sonuç olarak.Sanıyorum aynı şeyden bahsediyoruz ama eleştiri olarak ta algılansın istemem

Yahu şeytan'ı simgeleştirme ne ki ! Zaten olduğuna inanıyoruz .. Bir şeyi simgeleştirmek o şeye ibadet etmek midir ?
Neyse laf olsun torba dolsun cinsi münazaradan haz etmem ..
Hadi selametle ..

Şeytanı putlaştırmış oluyorsun bir nevi.Simgeleştirme derken putlaştırmadan bahsediyordum.

Yahu şeytan'ı simgeleştirme ne ki ! Zaten olduğuna inanıyoruz .. Bir şeyi simgeleştirmek o şeye ibadet etmek midir ?
Neyse laf olsun torba dolsun cinsi münazaradan haz etmem ..
Hadi selametle ..
beyefendi.şeytan taşlarken,bir taşı,taştan bir bloğa atmıyor muyuz..burada o taş bloğu şeytan yerine koymuyormuyuz? E tamam,uhrevi bir şeyi nesnelleştiriyoruz.elbette tapmıyoruz ama bir cisme çeviriyoruz.işte aslında paganlarda o putlara tapmıyor.putlara ilişkilendirilen kutsal varlığa tapıyorlar.kaldı ki türbe meselesi de benzerdir.mezara tapmazsın ama maneviyat yükler ve Allah (cc) ile aranda aracı olarak konumlandırırsın.kızma hemen yiğidim.adonislim six pack'lim

Hala polemik hala saygısızlık ve dalga geçtiğini sanma ..
Uyarmıştım anlamadın ..

Din ele$tirilemez, din'den kastim butun din'lerdir,
ama sorgulayabiliriz, belirli bi dereceyi a$madan,
hicbir din veyahut inanç kritiklenemez, ona inanana,
onu benimseyene cok buyuk saygisizilik olur bu,
guzel bi dille sorgulamak di$inda ele$tirinin yapilmayacagini du$unmekteyim = )

islamiyeti seçmiş arkadaşlarım zeus'a laga luga yapıp gelip burda dinime eleştiri yapamazsın derse bu samimi olmaz ve hoşgörüyle karşılayamam.

Kimse kimseye saygısızlık yaoma lüksüne sahip değil. Inananda inanmayanda. Küfür etmeden, dalga geçmeden sorgula, eleştirini yap ama haddini bilerek yap ki saygı göresin.

Ama bu forumda öyle kapasitesi yüksek insanlar yok. Hep dalga hep dalga.

Dipnot: inananda inanmayanda.. saygısızlık aştığı sürece kapasite sıfırdır.

Esenle kalın. Asdsa

Bi dinin bi başka dine hoş görülü olacağına inanan var mı bilemiyorum. Insan insana hoşgörülü olabilmeli ama.

dinde eleştiri olmaz.çünkü din şekillenmiş filizlenmiş bitmiş tüm kademeleriyle sona ermiştir.eğer peygamber zamanında olsaydı doğru eleştirilebilir ki peygamberimizi eleştirenler oldu ve hepsinin cevabı verildi onun sahabelerii diğer alimler her konuda son noktayı koydular

Geri