Dine yapılan eleştiri ifade özgürlüğüne girer mi?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
islam eleştiremez. ancak yahudilik, hristiyanlık, alevilik, musevilik, şamanistlik, ateistlik, humanistlik, pesimistlik falandı filandı eleştiriye açıktır. :)

Eleştri adı altında sizin Allahınızın egosu, sizin peygamberiniz sapıkmıydı küçük bir kızla evlendi gibi haddi aşan ve saygıdan uzak sorular sorulursa eleştirilmesin kardeşim. Adam gibi eleştirecek olan zaten eleştiriyor, gayette güzel tartışıp sohbet ediyoruz.Kendini bilen kendine yakıştığı gibi eleştiriyorsa başımızın üstünde yeri var , eğer kafa bulup eğlence ortamı oluşturmak için benim kutsalımı küçük düşürmek için bişeyler zırvalıyorsa eleştirilemez , kusura bakmayın.

yapılan eleştirilere bağlı. küfürlü vs. eleştiri eğer gerçekten eleştiri sayılıyosa yapılmamalı. Sadece islam değil tüm dinlerde.

aldığın tepkilere göre değişir. hııı zındıık kafiiiir yanacaksıııın diye cevap alacaksan istediğin kadar nazik eleştir.

İfade özgürlüğüdür tabii ki.
Hatta yolda yürüye yürüye "Allah yooook, Allah yooook" diye bağırmam bile bir ifade özgürlüğüdür, kesinlikle saygısızlık değildir.

Teşekkürler Ricky Gervais :rolleyes:
kbRWyJ.jpg

Bakınız: Ateizmi kendi eliyle bir "inanç" yapmak :)

Yurtdışındaki agnostiklerin eleştirine bakıyorum. Gayet kaliteli eleştiriler, bizim ülkemizdeki ateistlerin eleştirilere bakıyorum çok ucuz ve kalitesiz saldırganlıklar.

Bazı arkadaşlar nefret kusmak ile eleştiri arasındaki farkı öğrenmelidir.

Yurtdışındaki agnostiklerin eleştirine bakıyorum. Gayet kaliteli eleştiriler, bizim ülkemizdeki ateistlerin eleştirilere bakıyorum çok ucuz ve kalitesiz saldırganlıklar.

Bazı arkadaşlar nefret kusmak ile eleştiri arasındaki farkı öğrenmelidir.

İyi bakamamışsın, George Carlin izle biraz.

Ramazan geliyor dayağa hazır mıyız? Ben oyumu Erzurum'a veriyorum ilk dayağı günahsız olanınız atsın.

İyi bakamamışsın, George Carlin izle biraz.
"Dünyadaki en büyük yalan dindir. En baba palavra dindir. Gerçekten inanmayı denedim. Bizi her daim izleyen, tepemizde duran birinin varlığına inanmayı denedim. Fakat olmuyor. Dinler palavra"

Adam tam bir troll. Tüm konuşması boyunca bunlardan bahsediyor. Bu tür söylemlerle ne olmasını bekliyor acaba? :D

"Dünyadaki en büyük yalan dindir. En baba palavra dindir. Gerçekten inanmayı denedim. Bizi her daim izleyen, tepemizde duran birinin varlığına inanmayı denedim. Fakat olmuyor. Dinler palavra"

Adam tam bir troll. Tüm konuşması boyunca bunlardan bahsediyor. Bu tür söylemlerle ne olmasını bekliyor acaba? :D

Dili çok serttir. Mizah şovu yapması nedeniyle satabildiği mizahla aktarıyor düşüncelerini.

Din ve ırk üzerine yapılan eleştiri ifade özgürlüğüne girer ancak küçük düşürücü, alay konusu edici ve hakaret boyutunu alırsa o zaman ifade özgürlüğüne girmez.

Dili çok serttir. Mizah şovu yapması nedeniyle satabildiği mizahla aktarıyor düşüncelerini.
Sorunda orada ortaya çıkıyor zaten. Herkes kendi işini yapsa ortada bir problem kalmaz. Ya da, illa başka bir işi yapmak istiyorsa bir kişi, o alanda ciddi bir bilgi birikimine sahip olmalı.

Moda oldu bu iş, nerede bilim insanı varsa, sanatçı, komedyen varsa Ateizm veya Non-Teizm adına konuşma yapıyor ve sonu hüsran oluyor. Gereksiz kişiler ortalıktan çekilse, ortamın kalitesi artar aslında.

Nasıl ki Dawkins gibi bir bilim insanı, eksik felsefi birikimiyle Ateizm savunuculuğu yapıyorsa, ve yapmaması gerekiyorsa, diğer kişiler için de aynı. Herkes kendi işine baksa her şey yoluna girer. Bırakalım bu tarz işleri filozoflar yapsın.

Stephen Hawking'in "Evrenin başlangıcından önce zaman yoktu, dolayısıyla Tanrı'nın evreni yaratmak için zamanı da yoktu. Bu yüzden evreni Tanrı'nın yaratması imkansız." sözünü duymuşsundur. :D Rezillik.

Veya Richard Dawkins'in Tanrı Yanılgısı kitabını okumuşsundur. Bir kaç güzel argüman dışında, kitabı kaldır at çöpe gitsin, felsefi yönden 0.

Dediğim gibi, herkes kendi işine bakmalı, ya da gireceği alan hakkında en az asıl kendi alanı gibi bilgi sahibi olmalı. Aksi halde buram buram çaylaklık kokan hareketler, savunulan görüşe zarar veriyor.

Dine elestiri yapilavilir herkesin dusuncesi deriz de inananlara elestiri ve sacma yorumlar yapilinca sinirleniyorum.

Sorunda orada ortaya çıkıyor zaten. Herkes kendi işini yapsa ortada bir problem kalmaz. Ya da, illa başka bir işi yapmak istiyorsa bir kişi, o alanda ciddi bir bilgi birikimine sahip olmalı.

Moda oldu bu iş, nerede bilim insanı varsa, sanatçı, komedyen varsa Ateizm veya Non-Teizm adına konuşma yapıyor ve sonu hüsran oluyor. Gereksiz kişiler ortalıktan çekilse, ortamın kalitesi artar aslında.

Nasıl ki Dawkins gibi bir bilim insanı, eksik felsefi birikimiyle Ateizm savunuculuğu yapıyorsa, ve yapmaması gerekiyorsa, diğer kişiler için de aynı. Herkes kendi işine baksa her şey yoluna girer. Bırakalım bu tarz işleri filozoflar yapsın.

Stephen Hawking'in "Evrenin başlangıcından önce zaman yoktu, dolayısıyla Tanrı'nın evreni yaratmak için zamanı da yoktu. Bu yüzden evreni Tanrı'nın yaratması imkansız." sözünü duymuşsundur. :D Rezillik.

Veya Richard Dawkins'in Tanrı Yanılgısı kitabını okumuşsundur. Bir kaç güzel argüman dışında, kitabı kaldır at çöpe gitsin, felsefi yönden 0.

Dediğim gibi, herkes kendi işine bakmalı, ya da gireceği alan hakkında en az asıl kendi alanı gibi bilgi sahibi olmalı. Aksi halde buram buram çaylaklık kokan hareketler, savunulan görüşe zarar veriyor.

Sizin işiniz ne? Herkes kendi işine bakmalı iddiasında bulunurken mizah, bilim, felsefe, din, sanat, her alana girmişsiniz.

Bence Carlin, sizden çok daha faydalı. Bence siz çekilin, yol açılsın. En azından kendisini yetkin, karar merci olarak sunmak yerine ağzına geleni söyleme cesaretine sahip.

Ben kimseyi değerlendirmiyor, sizin otorite olma çabanızı kahkaha ile karşılıyorum.

Nitekim ben de ulaşabildiğim kadarını aktaran bir çaylak olmaktan öte geçemem. Siz üstat olmalısınız ki, hepimizi kenara ittiniz.

Sahi; sizin işiniz ne ki her boka müdahil oldunuz?

Geri