Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yurtdışındaki agnostiklerin eleştirine bakıyorum. Gayet kaliteli eleştiriler, bizim ülkemizdeki ateistlerin eleştirilere bakıyorum çok ucuz ve kalitesiz saldırganlıklar.
Bazı arkadaşlar nefret kusmak ile eleştiri arasındaki farkı öğrenmelidir.
"Dünyadaki en büyük yalan dindir. En baba palavra dindir. Gerçekten inanmayı denedim. Bizi her daim izleyen, tepemizde duran birinin varlığına inanmayı denedim. Fakat olmuyor. Dinler palavra"İyi bakamamışsın, George Carlin izle biraz.
"Dünyadaki en büyük yalan dindir. En baba palavra dindir. Gerçekten inanmayı denedim. Bizi her daim izleyen, tepemizde duran birinin varlığına inanmayı denedim. Fakat olmuyor. Dinler palavra"
Adam tam bir troll. Tüm konuşması boyunca bunlardan bahsediyor. Bu tür söylemlerle ne olmasını bekliyor acaba?![]()
Sorunda orada ortaya çıkıyor zaten. Herkes kendi işini yapsa ortada bir problem kalmaz. Ya da, illa başka bir işi yapmak istiyorsa bir kişi, o alanda ciddi bir bilgi birikimine sahip olmalı.Dili çok serttir. Mizah şovu yapması nedeniyle satabildiği mizahla aktarıyor düşüncelerini.
Sorunda orada ortaya çıkıyor zaten. Herkes kendi işini yapsa ortada bir problem kalmaz. Ya da, illa başka bir işi yapmak istiyorsa bir kişi, o alanda ciddi bir bilgi birikimine sahip olmalı.
Moda oldu bu iş, nerede bilim insanı varsa, sanatçı, komedyen varsa Ateizm veya Non-Teizm adına konuşma yapıyor ve sonu hüsran oluyor. Gereksiz kişiler ortalıktan çekilse, ortamın kalitesi artar aslında.
Nasıl ki Dawkins gibi bir bilim insanı, eksik felsefi birikimiyle Ateizm savunuculuğu yapıyorsa, ve yapmaması gerekiyorsa, diğer kişiler için de aynı. Herkes kendi işine baksa her şey yoluna girer. Bırakalım bu tarz işleri filozoflar yapsın.
Stephen Hawking'in "Evrenin başlangıcından önce zaman yoktu, dolayısıyla Tanrı'nın evreni yaratmak için zamanı da yoktu. Bu yüzden evreni Tanrı'nın yaratması imkansız." sözünü duymuşsundur.Rezillik.
Veya Richard Dawkins'in Tanrı Yanılgısı kitabını okumuşsundur. Bir kaç güzel argüman dışında, kitabı kaldır at çöpe gitsin, felsefi yönden 0.
Dediğim gibi, herkes kendi işine bakmalı, ya da gireceği alan hakkında en az asıl kendi alanı gibi bilgi sahibi olmalı. Aksi halde buram buram çaylaklık kokan hareketler, savunulan görüşe zarar veriyor.