-
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Burada demek istenen din, inanç, ahlak adı altında ayrıştırma ve sapkınlık.Erkek ve kız oturmasın diyen din değil, en azindan belirli bir yaşa kadar değil. Okul müdür veya öğretmendir... Kocanız 60 yaşında olsun diyen din değil para avcıları ailelerdir muhtemelen. Kur'an'ı Kerim de eşleriniz sizden büyük olsun diyor. 1 - 2 -10 olur 20 yaşındaki biri 60 yaşındaki biriyle evlenilsin denilmiyor. Ki zaten bunu normal karşılayan insan sayısı da oldukça çok. Yani bunların dinle alakası yok.. okumadan etmeden konuşmak için konuşuyorlar. Boş boş twit atmak yerine gidip biraz araştırın yahu!
Ahbap muhammed 27 yaşında evlendiğinde aişe 10 yaşındaydı. Bunun dışında tabi ki erkek ve kız birlikte oturmasın diyen de din hem bunun neresi yanlış? Bir kız çocuğu ile akil bir kafa ile aynı ortam da bulunan bir çocuk nasıl ailenin öğrettiği haremlik selamlık yasasına uyucak? Şimdi bu çocuğu böyle yetiştiren aile yabancı bir erkek çocuk ile oturmasını ister mi. Mesela bizim üst katımızda belirli bir tarikate üye aile yaşamakta kızlar 5 yaşından beri kapalı ve erkek kardeşleri ile neredeyse ap ayrı bir şekil de yetiştirilmiş büyütülmüş. Kur-an sana eşleriniz büyük olsun der 60 yaşında ki adam ise evlat alamayacağı için ki bu haramdır evlenmek zorunda kalıp peygamber gibi himayesi altına alabilir. Dostum kim-e-nee? Bu daha önceleri de böyle yapılmamışmı zaten. Sakın evlat edinmek yasak değil deme bana darılırım.Din ile sizin alakanız yok çünkü din dediğimiz dogma çoğu şeye senin baktığın pencereden ılımlı bakabilirsin gibi bir açık vermez. Katıdır.Bugün sen arap yarımadasında yaşayanlara "onlar dini uçta ve yanlış yaşıyorlar" diyebilirsin. Ama mesela onlar da sana ya da türkiyedekilere "müslüman değil ki onlar" gözü ile bakıyorlar. Şimdi soruyorum islam bozulmayan bir dinmidir? Yoksa herkesin isteği doğrultusunda tahribe gayet gebe ilkel ve çok eskimiş bir dinmidir? Siz önce dinin en derinliklerine en koyu hallerine inip bir göz gözdirin , çevrenizde olup bitenlere hadis inkarcıları ile ümmetcilere risaliyecilere ve bir birileri arasında uzun süredir süren savaşa bir bakın derim twit atmak yerine araştırmalarını söylemeden önce araştırarak. Ahbap tanrı aşkına ben senin ayak bileklerini görüyorum ve bu haram! Din ya vardır ya da yoktur. Din denen dogmanın ılımlısı ya da günümüze modernize edilmesi diye bir şey yoktur. Mesela (protestan) türü müslümanlar (katolik) olan sarıklı cübbeli bu abilere göreErkek ve kız oturmasın diyen din değil, en azindan belirli bir yaşa kadar değil. Okul müdür veya öğretmendir... Kocanız 60 yaşında olsun diyen din değil para avcıları ailelerdir muhtemelen. Kur'an'ı Kerim de eşleriniz sizden büyük olsun diyor. 1 - 2 -10 olur 20 yaşındaki biri 60 yaşındaki biriyle evlenilsin denilmiyor. Ki zaten bunu normal karşılayan insan sayısı da oldukça çok. Yani bunların dinle alakası yok.. okumadan etmeden konuşmak için konuşuyorlar. Boş boş twit atmak yerine gidip biraz araştırın yahu!
Ahbap muhammed 27 yaşında evlendiğinde aişe 10 yaşındaydı. Bunun dışında tabi ki erkek ve kız birlikte oturmasın diyen de din hem bunun neresi yanlış? Bir kız çocuğu ile akil bir kafa ile aynı ortam da bulunan bir çocuk nasıl ailenin öğrettiği haremlik selamlık yasasına uyucak? Şimdi bu çocuğu böyle yetiştiren aile yabancı bir erkek çocuk ile oturmasını ister mi. Mesela bizim üst katımızda belirli bir tarikate üye aile yaşamakta kızlar 5 yaşından beri kapalı ve erkek kardeşleri ile neredeyse ap ayrı bir şekil de yetiştirilmiş büyütülmüş. Kur-an sana eşleriniz büyük olsun der 60 yaşında ki adam ise evlat alamayacağı için ki bu haramdır evlenmek zorunda kalıp peygamber gibi himayesi altına alabilir. Dostum kim-e-nee? Bu daha önceleri de böyle yapılmamışmı zaten. Sakın evlat edinmek yasak değil deme bana darılırım.Din ile sizin alakanız yok çünkü din dediğimiz dogma çoğu şeye senin baktığın pencereden ılımlı bakabilirsin gibi bir açık vermez. Katıdır.Bugün sen arap yarımadasında yaşayanlara "onlar dini uçta ve yanlış yaşıyorlar" diyebilirsin. Ama mesela onlar da sana ya da türkiyedekilere "müslüman değil ki onlar" gözü ile bakıyorlar. Şimdi soruyorum islam bozulmayan bir dinmidir? Yoksa herkesin isteği doğrultusunda tahribe gayet gebe ilkel ve çok eskimiş bir dinmidir? Siz önce dinin en derinliklerine en koyu hallerine inip bir göz gözdirin , çevrenizde olup bitenlere hadis inkarcıları ile ümmetcilere risaliyecilere ve bir birileri arasında uzun süredir süren savaşa bir bakın derim twit atmak yerine araştırmalarını söylemeden önce araştırarak. Ahbap tanrı aşkına ben senin ayak bileklerini görüyorum ve bu haram! Din ya vardır ya da yoktur. Din denen dogmanın ılımlısı ya da günümüze modernize edilmesi diye bir şey yoktur. Mesela (protestan) türü müslümanlar (katolik) olan sarıklı cübbeli bu abilere göre
attıkları her adımda günah işliyorlar ya da işliyorsunuz; Abi açıp bi kuran okusanız zaten olayın vahimliğini anlayacaksınız.
Arap yarımadasını İslamiyet sanmakla Avrupayı medeniyet sanmak aynı ahmaklıktır demiş atalar. Çok rica edicem (Kadınları 2. sınıf hatta mal gibi gören toplumlar ve maalesef ülkemizde de araplaşmayı böyle bağnazlıklar yaparak Allah'ın emirlerini yerine getirdiklerini sanıyorlar.) Kuran da kadınlar ilgili sayfaları okur musunBurada demek istenen din, inanç, ahlak adı altında ayrıştırma ve sapkınlık.
Sen İran'da ya da Mısır gibi ülkede yaşasan, doktor, avukat, savcı olabilir misin?
Ya da ehliyet alıp araba kullanabilir misin?
Kadınları 2. sınıf hatta mal gibi gören toplumlar ve maalesef ülkemizde de araplaşmayı böyle bağnazlıklar yaparak Allah'ın emirlerini yerine getirdiklerini sanıyorlar.
Bunlar böyle ahlaktan bahsedip erkek erkeğe bile ilişkiye giren şeyler var.
Yani kim ahlaktan, sapıklıktan çok bahsediyorsa yani böyle kötüdür böyle günahtır diye bil ki en çok onlar o günahı işlerler.
Kuran ın hangi ayetinde eşleriniz sizden büyük olsun diyor?Erkek ve kız oturmasın diyen din değil, en azindan belirli bir yaşa kadar değil. Okul müdür veya öğretmendir... Kocanız 60 yaşında olsun diyen din değil para avcıları ailelerdir muhtemelen. Kur'an'ı Kerim de eşleriniz sizden büyük olsun diyor. 1 - 2 -10 olur 20 yaşındaki biri 60 yaşındaki biriyle evlenilsin denilmiyor. Ki zaten bunu normal karşılayan insan sayısı da oldukça çok. Yani bunların dinle alakası yok.. okumadan etmeden konuşmak için konuşuyorlar. Boş boş twit atmak yerine gidip biraz araştırın yahu!
9 yaşında kim evlenmiş ki? İslam sadece kurandan ibaret değil. hadisler de var. Evliliğin yaşı konusunda belirlenen bir sınır yoktur. Bu Kuran'da geçen şey yani kimse gidip 60 yaşında biriyle evlenin dememiş. Okuduğum bir hadiste erkekler hanımlarından büyük olsun çünkü erkek yaşlandığında kadın hala genç ve güzel kalabilsin şeklindeydi. Sahih olup olmadığını hatırlamıyorum.Kuran ın hangi ayetinde eşleriniz sizden büyük olsun diyor?
Evliliğe hazır hissedenin evlenmesi gerektiği söyleniliyor evliliğe hazır hissetmeyen de zina yapmamak için oruç tutsun diyor.
Ezbere yorum yapmışsınız yine Ela hanım .) bakınız sizin peygamberinizin ve hanımlarının arasında 20 yaş vardı
9 yaşında bir kız çocuğu nasıl olurda evliliğe hazır hisseder? (Aişe den bahsediyorum) bu da islam dininin çelişkilerinden biri diyelim.
Hem kuranda geçiyor diyorsun hem de hadis okumuştum diyorsun9 yaşında kim evlenmiş ki? İslam sadece kurandan ibaret değil. hadisler de var. Evliliğin yaşı konusunda belirlenen bir sınır yoktur. Bu Kuran'da geçen şey yani kimse gidip 60 yaşında biriyle evlenin dememiş. Okuduğum bir hadiste erkekler hanımlarından büyük olsun çünkü erkek yaşlandığında kadın hala genç ve güzel kalabilsin şeklindeydi. Sahih olup olmadığını hatırlamıyorum.
Atlamışım afedersin.. zaten bende sahih mi yani gercek mi hatırlamıyorum dedim. Ama 9 yaşında biri ile evlenmek diye birşey yok. Nur,nisa,nahl,bakara sürelerinde yada kadın veya evlilik geçen her ayette blu çağına girmiş kişiler diyor 9 yaşında çocuk blu çağına girmiş olamaz sanırsam. O dediğim Hadis de şu şekilde (((Kadının erkekten yaş bakımından biraz farklı ve küçük olmasının fizyolojik açıklaması da vardır. Kadın erkeğe göre daha çabuk yıpranır, kırk-elli yaşlarında menapoza girmektedir. Böylece arada beş-on senelik bu yaş farkı bu dengesizliğe engel olacaktır.))))Hem kuranda geçiyor diyorsun hem de hadis okumuştum diyorsun
Ayrıca hadislerin çoğu düzmece bir çoğu da uydurma şeyler sırf peygamber çocukla evlendi diye onun her yaptığını sünnet kabul edip çocuk yaşta kızlarla evlenen bir kesim var .)
Olayın özeti budur bence.
15 aksbdjdjjfkd islami yaymak? ajdbdbfj 20 yasinda birini alsa yayamacakti yani oyle mi? Benim okuyup anladigimi anlaman icin okumus olman gerek iliman islamcim benim. Ayrica ayak bileklerini hala goruyorum. Kadinin erken yipranir yaratilmasi bile senin tanrinin tam olarak yaratilis vizyonunu gosterir. Erken yipranicak hemen evlenmeli. Bu arada evlat edinmedende bahsettim ablacim ona niye deyinmiyorsun?Peygamberin evlenme nedeni İslami yaymak içindi. Kur'an'ı Kerim'de kendinizden 30 , 40 yaş büyük adamla evlenin mi diyor? 10 değil 15 yaşındaydı. Yani blu çağına girmiş demek..
(attıkları her adımda günah işliyorlar ya da işliyorsunuz; Abi açıp bi kuran okusanız zaten olayın vahimliğini anlayacaksınız.) Okuyup anladığınız bu mu? Senin yazdığın şeylerde aileler bunu yapıyor, böyle olmasını ister mi? Yada Arap yarımadasından örnek veriyorsun. Kuran'da bu tarz şeyler geçmiyor (:
15 aksbdjdjjfkd islami yaymak? ajdbdbfj 20 yasinda birini alsa yayamacakti yani oyle mi? Benim okuyup anladigimi anlaman icin okumus olman gerek iliman islamcim benim. Ayrica ayak bileklerini hala goruyorum. Kadinin erken yipranir yaratilmasi bile senin tanrinin tam olarak yaratilis vizyonunu gosterir. Erken yipranicak hemen evlenmeli. Bu arada evlat edinmedende bahsettim ablacim ona niye deyinmiyorsun?
Ayak bilekleri konusunda kimsenin karismaya hakki yok amenna ben onu ironik bir sey olarak soyledim. Yani olayin derinine in derken şu an bile gunahtasin (islama gore) bana gore degilsin o ayri nasil giyinmen gerektigi konusu haddim degil bunu belirtiyim . Ben konu duzleminde gittigim icin islam da gormek istemedigin taraflari anlatmaya calisiyorum. Bir kere islamin en koyu halini gormeni istmemin nedenide bu. Emin ol cok seviceksin ahbap.. Her gun isteyeceksin mary jane gibi yaninda. Kiz cocuklarinin kadinin kocasina haram olmasi normal ki insan nefsi hakkinda islamin kendi soylediklerinden yola cikarak zaten kafaya sokulan bir suru elzem seyler ortaya cikiyor. Dusunsene bir peygamber islam yaymak icin evlat edinmek yerine eş ediniyor. Ahbap edinir kime ne dimi kajshdbndbdBlu çağına girmiş biri diyor, 9 10 yaşlarında kimse ile evlenilmemiş.. ayak bileklerimi de görebilirsin ben yapmiyorsam buna kılıf uydurmam. İslam bir tesettür giyme biçimi farz kılmıştır ben bunu ya yaparım yada yapmam bu tamamen benimle ilgili. Ben bunu yapmıyorum diye tesettür de ayak bileği haram değil demem. Erkekler yıpransın mı diyor? Evlat edinme hakkında çok fikrim yok.
Sadece kız çocuklarının kadının kocasına haram olduğunu biliyorum, nikah düştüğü için aynı şekilde erkeklerin de
Çoğunlukla Arap yarımadasını anlatıyor gibi geldi bana.Ayak bilekleri konusunda kimsenin karismaya hakki yok amenna ben onu ironik bir sey olarak soyledim. Yani olayin derinine in derken şu an bile gunahtasin (islama gore) bana gore degilsin o ayri nasil giyinmen gerektigi konusu haddim degil bunu belirtiyim . Ben konu duzleminde gittigim icin islam da gormek istemedigin taraflari anlatmaya calisiyorum. Bir kere islamin en koyu halini gormeni istmemin nedenide bu. Emin ol cok seviceksin ahbap.. Her gun isteyeceksin mary jane gibi yaninda. Kiz cocuklarinin kadinin kocasina haram olmasi normal ki insan nefsi hakkinda islamin kendi soylediklerinden yola cikarak zaten kafaya sokulan bir suru elzem seyler ortaya cikiyor. Dusunsene bir peygamber islam yaymak icin evlat edinmek yerine eş ediniyor. Ahbap edinir kime ne dimi kajshdbndbd
ayni dini savunuyoruz ama ben koyusunu daha cok seviyorum ozellikle sehabe donemindekini
Evet cikis yeri orasi dolayisi ile oranin sartlarina uygun bir din yasamalisin. Dedim ya islam degistirilmemis ve tahrip edilmemisse isiniz daha zorÇoğunlukla Arap yarımadasını anlatıyor gibi geldi bana.