Deprem haberleri

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
yorum yapanlar konuyu yanlış anlıyor olabilir mi? twitter'da görmüştüm bunu. video üzerinde açıklaması yapılmıştı şimdi tekrar baktım. adam deprem bölgesindeki demografik yapıdan bahsediyor. o bölgenin ileri gelenleri ve belediye başkanı da bu hususu ön plana çıkarıyor. bırakıp gidemeyiz o bölgeleri.

tam metin:
zeytinoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "türkiye olarak büyük bir afet yaşadık. bu afetin yaralarını hep birlikte sarmak için bir haftayı aşkın süredir devletimiz ve milletimiz ile el ele vererek çalışıyoruz. türkiye’nin dört bir yanından depremzedelerimize kucak açtık, açacağız. daha yapacak çok işimiz var, afetin neden olduğu yıkımdan elbette hep birlikte ayağa kalkacağız. nitekim odamızın meclis toplantısında bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatın devamı ve demografik yapının bozulmaması adına çalışan nüfusun o bölgede güvenli bir şekilde yaşamını sürdürmesinin sağlanmasının, bölgede kalıcı konaklama imkanlarının arttırılmasının önemini vurguladım. biliyoruz ki bölgedeki işyerlerimizin ve fabrikalarımızın çok büyük kısmı hasar görmedi.

işyerleri bir süre sonra tekrar kapılarını açacak, üretime başlayacak. bu nedenle çalışan nüfusun bölgede kalması hem ekonomik olarak bölgenin ayağa kalkması, hem sosyal hayatın yeniden başlaması, hem de milli güvenlik açısından önemlidir. nitekim depremin vurduğu 10 ilin ülke ekonomisine verdiği katkı yaklaşık yüzde 20’dir. iş dünyası olarak da bölgenin ayağa kalkması için üzerimize düşeni yapıyor, güvenli konaklama için yaşam konteynerleri göndermeye devam ediyoruz. depremzedelerimize şahsi olarak da destek veriyor, bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatın başlaması için çaba sarf ediyorum. ayrıca bölgenin yeniden yapılanması adına da türkiye odalar ve borsalar birliğimizin iş dünyasına çağrısı ile bölgeye konut seferberliği de başlatıldı. konut seferberliğinin detayları ilerleyen günlerde birliğimiz tarafından açıklanacaktır. oda borsalar olarak bu süreçte depremzedelerimiz için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.yaralarımızı birlikte saracağız."

yorum yapanlar konuyu yanlış anlıyor olabilir mi? twitter'da görmüştüm bunu. video üzerinde açıklaması yapılmıştı şimdi tekrar baktım. adam deprem bölgesindeki demografik yapıdan bahsediyor. o bölgenin ileri gelenleri ve belediye başkanı da bu hususu ön plana çıkarıyor. bırakıp gidemeyiz o bölgeleri.

tam metin:

video başlığına karşı bir ön yargı oluştuğundan, izlemediğimi söylemiştim ben. neyden bahsediyor diye soruyorum İsmail bana ''etnik köken karıştırmayın'' dedi diyor. sonradan izliyorum; videoda karıştırmayın diye bir kelime yok. ben de ismail'in kendi içindekini dökmesini istediğim için soruyorum, o bana chpli tanju özcan'ın suriyeli sığınmacılar hakkında yaptığı açıklamaları örnek gösteriyor. klasik ismail. neyi ve neden desteklediğinden bir haber. yoksa videonun o kırpılmış hali ile şu an bu açıklama arasında çok fark var.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Süreyya ile hadi namaza programı yapılırsa bende katılırım..

Toplumun yarisindan cogu kader ve tanrinin insanlari uyarmasi gibi seyleri dusunmesinden kaynakli bir olusum.
Gunahlar arttigi icin depremin oldugunu soyleyen bir kitle alttan gelenleride bu sekil de korumak istiyor. Doga ile basacikilmasindan ziyade bu fani dunya icin degil oteki taraf amelleri icin dogru isler yapip dogru sekil de dini ogrendiklerinde daha faydali olacaklarina inaniyorlar.
(alt metni ise diger arkadaslar belirtmiş)

Son düzenleme:
4-6 yaş aralığındaki bireylerin şu aşamada -kayda değer kısmının- herhangi bir yetkinliği olmayan bireylerin değil, alanında uzman insanların yanında olması gerek. Diyanet bu konuda kaynaklarını ve organizasyon becerisini daha doğru kurumlarla paylaşabilirdi. Bu vesileyle çocuklara daha hızlı ve yaygın bir şekilde ulaşılır ve oluşabilecek hasarlar minimize edilebilirdi ama bu yolun bir algı ve reklam değeri olmazdı.

İyi olur cüz. İhtiyaçları cüzse, kolay

beyefendinin niyeti kötü değil ama işe almamak da çözüm değil. devletin en kısa zamanda bölgedeki sanayi ağını tekrar örmesi ve istihdamı artırması gerekiyor.
saygı değer üyemiz ismail bey konuyu eni bonu düşünmeden ön yargılı bi şekilde yorum yapıp ortalığı karıştırmış.

Türk vatandaşı herkes istediği yerde yaşar ve çalışır. Irkçılığa kimse kılıf aramasın, çanak tutmasın.

Doğru söylüyor ve herkes oraları terk edip başka illere mi göç etsin?

"Ülke ekonomisine ciddi katkısı olan deprem bölgesini yeniden yapılandırıp depremzedelerin de tekrar yaşam alanlarına, işlerinin başına güvenli şekilde dönmesini sağlayalım" diyor.

KSO Başkanı Zeytinoğlu’na Odalardan ve iş dünyasından destek
Depremden etkilenen illerimizin ekonomik ve sosyal olarak ayağa kalkması adına çalışan nüfusun bölgede kalması için kalıcı konaklama imkanlarının artırılmasına dikkat çeken Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na hem bölge odalarından hem de iş dünyasından destek geldi

Afet bölgesinin ekonomik ve sosyal olarak ayağa kalkması adına çalışan nüfusun bölgede kalması için kalıcı konaklama imkanlarının artırılmasına dikkat çeken Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na hem bölge odalarından hem de iş dünyasından destek geldi. Deprem bölgesinin Türkiye ekonomisine ciddi oranda katkı sağladığına ve üreten bir bölge olduğuna işaret eden Zeytinoğlu, “İş dünyası olarak bizlerin amacı bu değerli bölgenin çalışması ve üretime devam etmesidir. Deprem felaketinin konutlarda yarattığı hasar kadar fabrikalarda hasar olmadığını biliyoruz. Bölgenin yaşadığı travmadan ötürü ise vatandaşlarımızın bölgeyi terk etmesi söz konusu oldu. Yüzde 16 mertebesinde üretim kapasitesine sahip olan bölgenin çalışma hayatına devam etmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. O bölgedeki çalışabilir nüfusun mümkünse en kısa sürede çalıştıkları işyerlerine dönemlerini ve yaşamlarına o bölgede devam etmeleri için bölgede kalıcı konaklama imkanlarının artırılmasını sağlamalıyız” demişti.

Kaynak: KSO Başkanı Zeytinoğlu’na Odalardan ve iş dünyasından destek

Deprem bölgesi tekrar onarılıp, herkes kendi memleketinde tekrar iş bulana kadar o insanlar nasıl yaşayacak? Bunu da düşünmeli. Deprem her yeri bir anda yıktı ama tekrar toparlaması seneler sürecek. İyi niyet her zaman iyi sonuç vermez.

Deprem bölgesi tekrar onarılıp, herkes kendi memleketinde tekrar iş bulana kadar o insanlar nasıl yaşayacak? Bunu da düşünmeli. Deprem her yeri bir anda yıktı ama tekrar toparlaması seneler sürecek. İyi niyet her zaman iyi sonuç vermez.
Yardım edilecek zaten ve yıkılan evler de yeniden inşa edilip teslim edilecek ancak evi sağlam olduğu halde bölgeyi terk edenler de var.
O bölgede yaşam yeniden kurulmak zorunda.

Yardım edilecek zaten ve yıkılan evler de yeniden inşa edilip teslim edilecek ancak evi sağlam olduğu halde bölgeyi terk edenler de var.
O bölgede yaşam yeniden kurulmak zorunda.
Sağlam eve de o illerde pek güven olmaz artık. En azından artçılar son bulana kadar.

Geri