Deprem haberleri

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Sağlam eve de o illerde pek güven olmaz artık. En azından artçılar son bulana kadar.
Artçılar sürekli olacak ve bu süre zarfında evlerin kontrol edilmesi gerekiyor. Zorlu bir süreç olsa da başka çare bulunmuyor. Büyük depremlerde ciddi hasar almadılarsa ve şiddetli bir artı yaşanmazsa sorun olmaz.

Biz de denetim için başvurduk ve rapor sonucunu bekliyoruz. Herkes bu illerden taşınırsa nasıl olacak?

Doğru söylüyor ve herkes oraları terk edip başka illere mi göç etsin?

"Ülke ekonomisine ciddi katkısı olan deprem bölgesini yeniden yapılandırıp depremzedelerin de tekrar yaşam alanlarına, işlerinin başına güvenli şekilde dönmesini sağlayalım" diyor.

Deprem bölgesinin terk edildiğini ve

KSO Başkanı Zeytinoğlu’na Odalardan ve iş dünyasından destek
Depremden etkilenen illerimizin ekonomik ve sosyal olarak ayağa kalkması adına çalışan nüfusun bölgede kalması için kalıcı konaklama imkanlarının artırılmasına dikkat çeken Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na hem bölge odalarından hem de iş dünyasından destek geldi

Afet bölgesinin ekonomik ve sosyal olarak ayağa kalkması adına çalışan nüfusun bölgede kalması için kalıcı konaklama imkanlarının artırılmasına dikkat çeken Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na hem bölge odalarından hem de iş dünyasından destek geldi. Deprem bölgesinin Türkiye ekonomisine ciddi oranda katkı sağladığına ve üreten bir bölge olduğuna işaret eden Zeytinoğlu, “İş dünyası olarak bizlerin amacı bu değerli bölgenin çalışması ve üretime devam etmesidir. Deprem felaketinin konutlarda yarattığı hasar kadar fabrikalarda hasar olmadığını biliyoruz. Bölgenin yaşadığı travmadan ötürü ise vatandaşlarımızın bölgeyi terk etmesi söz konusu oldu. Yüzde 16 mertebesinde üretim kapasitesine sahip olan bölgenin çalışma hayatına devam etmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. O bölgedeki çalışabilir nüfusun mümkünse en kısa sürede çalıştıkları işyerlerine dönemlerini ve yaşamlarına o bölgede devam etmeleri için bölgede kalıcı konaklama imkanlarının artırılmasını sağlamalıyız” demişti.

Kaynak: KSO Başkanı Zeytinoğlu’na Odalardan ve iş dünyasından destek
Ekonomiye negatif etkisi olmaması için göçü engelleyici tedbirler almak ayrı yok efendim göç bölge demografik yapısını değiştirir korkusuyla karşı gelmek ayrı. Lafa gelince hepimiz Türküz ve kardeṣiz. Batsın böyle kardeşlik.

Ekonomiye negatif etkisi olmaması için göçü engelleyici tedbirler almak ayrı yok efendim göç bölge demografik yapısını değiştirir korkusuyla karşı gelmek ayrı. Lafa gelince hepimiz Türküz ve kardeṣiz. Batsın böyle kardeşlik.
Özür dilemiş ve basın toplantısı da düzenlemiş. Üzerinden de üç gün geçmiş ancak ilk söylemi üzerinden konu açılmış olunca ortalık karıştı. Orada Türkler de yaşıyor ve doğru ifade edemediği ortada.

KSO Başkanı Zeytinoğlu: "Kendimi ifade edemedim, özür dilerim"
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'ye gelen depremzedelerin işe alımlarıyla ilgili sözlerine gelen tepkiler sonrası basın açıklaması düzenledi. Zeytinoğlu, kendisini doğru ifade edemediği için özür dilerken, istifasının söz konusu olmadığını belirtti

KENDİMİ DOĞRU İFADE EDEMEMİŞİM

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu açıklamasında şunları söyledi: "Deprem ile ilgili bir takım açıklamalarda bulunduk fakat kendimi doğru ifade edememişim, özür dilerim. 10 ilin toplam nüfusu 13,4 milyon kişi olup, ülke nüfusu içindeki payı yüzde 15,7`dir. Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 9,3'ü bölgeden sağlanmaktadır. 20 milyar doların üzerinde ihracatla bölgenin toplam ihracatımızdan aldığı pay %8 civarındadır. Bölgede TOBB'a bağlı oda ve borsalara üye 200 bin civarında tacir ve sanayici bulunmaktadır. Aktif gelir-kurumlar vergisi mükellefi sayısı 350 bin civarındadır. Tarımsal üretim içerisinde bölgenin rolü önemli olup, işlenen tarım alanı açısından payı yüzde 14,5`dir. Bölgede aktif sigortalı çalışanların payı yüzde 11,7’dir. Bu oran 3,1 milyon kişiye tekabül ediyor.

Bölgeyi terk edenler zaten parası bol olanlar. Sıradan bir vatandaş bölgeyi terk edecek te kira ve yol parasını nereden ödeyecek? Çoğu kişinin mal varlıklarına sahip çıkmak için kaldıklarını düşünüyorum. Gece Depreme yakalananlar pijama ile çıkmış olmalılar. Her şeyleri göçük altında veya giremedikleri evlerinde olmalı.

Özür dilemiş ve basın toplantısı da düzenlemiş. Üzerinden de üç gün geçmiş ancak ilk söylemi üzerinden konu açılmış olunca ortalık karıştı. Orada Türkler de yaşıyor ve doğru ifade edemediği ortada.

Bu tür sonradan açıklamaları hiçte samimi bulmuyorum. Koskoca bir oda başkanı öyle ulu orta içeriği ırkçılıkla dolu cümleler kuramaz. Tabii baktıki eleştiri fazla, bir yerlerden aldı ikazı ve ṣimdi de yok efenfim kendimi doğru ifade edemedime yatıyor. Bu tipler içindeki pisliği bazen böyle dışa vururlar
Burada bile destek veren yorumlar var.
Ayıp yaaa ayıp, sonrada gene bu tipler bölücülük yapıyorsunuz diyorlar.

Adam ilini ilçesini koruyor haklı.
İşe girmek demek yerleşmek demek.
Homojen yapısı olan yerler yabancı sevmez. Doğru yanlış demiyorum ama bu böyledir. Bolu'da bir köyde arazi alacak oldum. Hiç biri beni kabul etmedi. Yabancı almıyoruz aramıza dediler. Seni tanımıyoruz dediler. Bu köyde biri sana referans olacak kefil olacak dediler. Yoksa iki katını da versen tek karış toprak alamazsın dediler. Saygı duydum. Gocunmadim

Kur'an eğitiminin travma sonrası rehabilite edici etkisi var mı? @Süreyya
Yok.

Islamin yaygin inanc ventili,cezalandirici bir yaradana inanmasidir.
Iste su su yaptiklarindan dolayi cezalandirilicaksin..yanacaksin vs.
Bu korku ve kaygiyi fisekler ve bireyin saglikli düsünebilmesi ve yol alabilmesini engeller.Oysa yaradan yalniz cezalandirmaz.Ama bu baska bir konu.

Bu kuran kurslarin amacinin cogu, ezberleme bir ögreti hatta indoktrine edilen bir ögreti.Böyle büyütülen cocuk,empati yoksunlugu,yalniz kendi cevresine cakilan,önyargilarla dolu bir yetiskin haline gelir.Ve akli erince de,bu ögreti ters tepip,kendine bile zarar verir hale gelir.
Ezbere egitimin hicbir getirisi yoktur.Bireyin potansiyelini engeller.

3 6 yas arasi cocuk ona yakin olan birini kayipedince en büyük travmayi yasar.
Bu anne olur baba olur.
Anne ve baba yasayan varliklar.Onlara sarilabilir onlarla konusabilir.Ve kayiplarinda onlarin neden yok oldugunu anlamak ister.
Akillarina tanri yaradan gelmez.
Yaradan niye böyle acimasiz diye sorduklarini düsün bu kurslarda.
Allah kötü dediklerini...tepkiyi düsüjebilio musun?
Bu sorulara karsi,sayet cocugun travmadan önce,tanri ile, vesile halinde (ebeveyn ögretisi mesela) tanismissa, soracaktir zaten.
Anlayisli ve profesyonel insanlar tarafindan yardim almasi sart..yargilamayan bilhassa.
Travma atlatmakta,en önemli faktor cocugun kendisi.
O bildirir neye ihtiyaci oldugu.
Hislerini bir sekil belirtir.
Allahin takdiri dersek,anlamaz.O cocuklarin su anki ihtiyaci,yalniz olmadiklarini bilmek ve güvenebilecekleri bir ortam.
Yapilacak cok is var..bunu tanrinin üstüne atmak,insanlik disi ve haksizlik.

Öte yandan,grupsal faaliyetler cocuga iyi gelebilir.
Okullarin kapatilmasi pek verimli degil mesela.

Ne bu böyle herkes süroy ile uğraşıyor gurbetçi diye hor görüyorlar

traştan işler, kimin kurana ihtiyacı var ?

ölmeden önce yaşamaya ihtiyaçları var bu çocukların .

Kuran eğitimini bilemem ama manevi değerler eğitimi insanı rehabilite eder Murat. Değerler eğitimi çocuğun seviyesine indirgenerek en azından psikolojik olarak iyi hissetmesini sağlayabilirsin.
Ayşam 3 6 arasi cocuga manevi olarak ölümü,moral algisini nasil aktaracaksin?
O yaslarda benmerkezci olan cocuk,piaget e göre kendi görüsü ile baskasinin görüsünü ayirt edemez..ve hakli da.
Hangi manevi deger,o yastaki cocugun kaybini hafifletebilir?

Okulların açılmadığı ortamda bana mantıklı gelmiyor bu. MEB neden böyle bir işe girişmiyor da Diyanet hemen atılmış şaşırtıcı. Keşke tek şaşırtıcı şey bu olsaydı…

Ayşam 3 6 arasi cocuga manevi olarak ölümü,moral algisini nasil aktaracaksin?
O yaslarda benmerkezci olan cocuk,piaget e göre kendi görüsü ile baskasinin görüsünü ayirt edemez..ve hakli da.
Hangi manevi deger,o yastaki cocugun kaybini hafifletebilir?
Aktarılıyor Süreyya. Bize öğretilen bu yönde. Tabii belli ilkeleri var. Yalansız, mizahsız çocuğa anlatılmalı ölüm. Çocuklar sandığımızdan çok daha fazlası.

sağa sola ''nefesinizi keseriz" diye tehdit eden adam, depremi koklayarak hissedip arkasına bakmadan tabanları yağladı ya.
yani refleks, hayatta kalma güdüsü, korku insani her hareket normal karşılanabilir ama ne derseniz deyin orada farklı bir siyasi figürün olduğunu düşünün muharrem ince olsun mesela, ya da ne bileyim barış atay olsun bu şekilde kaçmak yerine insanlara koşup panik havasını yatıştırmak için çaba gösterirdi en azından... bu eleman bildiğin fay hattı henüz kırılmadan ışık hızıyla kayboldu.

Geri