Darbedeki yaşananlar oyun mu?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Peki sen inanıyor musun darbe yapanların önce devletin üst kademesindekileri etkisiz hale getirmeyeceklerine?
TBMM bombalanirken üstelik.
Su darbeyi yapan kişiler normal TSK nin komutanları olarak mi dusunuyosun?
Sonuçta zamanında tayyip bu fetoyu adam ettiyse yani sağ kolu gibi yaptigi zamanlar polis asker ve daha nice bi yerlerde kadroda olan kisileri fetonun dediği adamları yaptilar ve ters düşünce polislerden görevden aldiği ve farklı yerler uniformaliya aldiği oldu paralel yüzünden ya demek ki daha paralelci var askeriyenin içinde onlarda fetonun adami olduğu için feto CIA dan emir aldi oda bunlara söyledi bunlarda uyguladi gibi ama sonuçta fetoya nedesek az agzimi bozmak istemiyorum

Su darbeyi yapan kişiler normal TSK nin komutanları olarak mi dusunuyosun?
Sonuçta zamanında tayyip bu fetoyu adam ettiyse yani sağ kolu gibi yaptigi zamanlar polis asker ve daha nice bi yerlerde kadroda olan kisileri fetonun dediği adamları yaptilar ve ters düşünce polislerden görevden aldiği ve farklı yerler uniformaliya aldiği oldu paralel yüzünden ya demek ki daha paralelci var askeriyenin içinde onlarda fetonun adami olduğu için feto CIA dan emir aldi oda bunlara söyledi bunlarda uyguladi gibi ama sonuçta fetoya nedesek az agzimi bozmak istemiyorum

Olay feto dan daha fazlası hala gelmiş feto diyorsun pes.
++ her olusumun içinde çürük vardır ne kadar basit anlatıyorsun o adamları tek tek anında tespit edebilen hükümet (diye duzeltelim) neden halktan medet umuyor ?
Yapılan çağrlar bir akp propagandası haline geldi farkında misin ?

Arkadaşlar ordu ne zaman bürokrasi tıkansa yasama yürütme ve yargı çarkları karışsa müdahale etti.
Yine edecektir ama TRT basıp bildiri okuyup sonra darbe yapılmaz.

Darbe nasıl yapılır,

1 - Darbe saat 20:00'da yapılmaz sabah erken saatte 05:00 gibi yapılır
2 - Devlet yönetim kademesi tutuklanarak kışlalarda alıkoyulur
3 - Bildiri okunur ve sokağa çıkma yasağı ilan edilir.
4 - Tüm radyo televizyon ve iletişim imkanları devredışı bırakılır.
5 - Devlet idaresi tamamen ele geçtikten sonra ilan edilir.
6 - Kanallar ve radyolarda bu bildiri okunurarak en kısa sürede seçim yapılacağı duyrulur.
7 - Yakalanan devlet kademesi yargılanarak ya idamına yada hapsine karar verilir.

Dün akşamı bunlarla karşılaştırıp karar verin sadece TRT basıp bildiri okumakla iki şehirde 500 asker çıkararak darbe yapılmaz.

Olay feto dan daha fazlası hala gelmiş feto diyorsun pes.
++ her olusumun içinde çürük vardır ne kadar basit anlatıyorsun o adamları tek tek anında tespit edebilen hükümet (diye duzeltelim) neden halktan medet umuyor ?
Yapılan çağrlar bir akp propagandası haline geldi farkında misin ?
Bana da çok saçma geliyor bu çünkü bu ülkenin polisi yok mu?
Polisin isini ben yapcaksam polis ne yapacak?
Yanlis adami o kadar seviyorlar ki bir lafiyla ülkeyi döktü sokaklara denilecek bir şey yok bence onun oyunu değil ha yanlislari var ama bence onun yaptigi bir şey değil bu konuda ayni dusunecegimizi düşünmüyorum zaten.

Arkadaşlar ordu ne zaman bürokrasi tıkansa yasama yürütme ve yargı çarkları karışsa müdahale etti.
Yine edecektir ama TRT basıp bildiri okuyup sonra darbe yapılmaz.

Darbe nasıl yapılır,

1 - Darbe saat 20:00'da yapılmaz sabah erken saatte 05:00 gibi yapılır
2 - Devlet yönetim kademesi tutuklanarak kışlalarda alıkoyulur
3 - Bildiri okunur ve sokağa çıkma yasağı ilan edilir.
4 - Tüm radyo televizyon ve iletişim imkanları devredışı bırakılır.
5 - Devlet idaresi tamamen ele geçtikten sonra ilan edilir.
6 - Kanallar ve radyolarda bu bildiri okunurarak en kısa sürede seçim yapılacağı duyrulur.
7 - Yakalanan devlet kademesi yargılanarak ya idamına yada hapsine karar verilir.

Dün akşamı bunlarla karşılaştırıp karar verin sadece TRT basıp bildiri okumakla iki şehirde 500 asker çıkararak darbe yapılmaz.
Dostum her darbe aynı olur diye bir kaide mi var neden saate takıldın anlamış değilim adamlar farklı kurgulamış -)

İşte bir farkımız da bu sen şehit haberi alıp üste 300-500 terörist öldürüldü diye okumaya alışmışsın. İnsanlar sakat kaldı insanlar yaralandı diyerek dramatize etme bildiride açıkça sokağa çıkmayın diye söylendi. Sokağa çıkıldı askerlere saldırıldı darp edildi öldürüldü.

Dün akşam olmasaydı AKP yargı ve orduyu tasfiye edemezdi.
Onca patlamayı umursamayan araştırmayan AKP için dün akşam ölenler bir şey ifade etmiyor.

farkimiz su;
sen herseye muhalif olup hep hinlik ariyorsun
ben ise dunyanin ortak dusuncesiyle ayni gorusteyim.

algi yaratiyorsun ve farkli dusuncede olman insanlari kuskulandiriyor anlik dikkat cekiyorsun

senin mantigina gore generallar niye boyle birseye katlanip omur boyu hapis yatacaklar ustelik erdogan dusmanlari ? erdogan planladiysa?

Bana da çok saçma geliyor bu çünkü bu ülkenin polisi yok mu?
Polisin isini ben yapcaksam polis ne yapacak?
Yanlis adami o kadar seviyorlar ki bir lafiyla ülkeyi döktü sokaklara denilecek bir şey yok bence onun oyunu değil ha yanlislari var ama bence onun yaptigi bir şey değil bu konuda ayni dusunecegimizi düşünmüyorum zaten.

Olayın darbe olduğunu söyleyip duruyorsun darbe böyle yapılmaz kendileri çalıp kendileri oynadı.
Halkı mesajlar ile meydanlara davet ettiler . Biz gezi de demokrasi için dışarı çıkıyoruz adalet istiyoruz diyince niye insanlara çapulcu dendi o halde ? Demokrasi olduğu şimdi mi akıllarına geldi ?
Bu olayı gezi ile bir tutmayın diyenler her ikisinin de halk iradesi ile olduğunu bilmiyorlar galiba. Tek fark birinde siz vatani kurtarmış olduğunuzu düşünüyorsunuz.

Ayrıca ; tsk nin adının lekelendigini görmezden gelip kutlama yapıyorsunuz neyin kutlaması bu?
Tarihimiz de hiç bir vakit Ordumuz bu denli itibsrsizlasmadi.

Ve sizde iyi biliyorsunuz ki daha önce darbeci dedikleri ve yıllarca hapiste tuttukları komutanları yanlışlıkla tutuklayan kişiler bunlar.

Dostum her darbe aynı olur diye bir kaide mi var neden saate takıldın anlamış değilim adamlar farklı kurgulamış -)

Ben bir kaç kitap okuyarak çözdüğüm durumu ömrünü askerliğe vermiş insanlar bilmiyorlar demek olmadı artık öğlen denerler değil mi ?
Bak sana darbe nasıl olur izah ettim dün akşam ile karşılaştır.

farkimiz su;
sen herseye muhalif olup hep hinlik ariyorsun
ben ise dunyanin ortak dusuncesiyle ayni gorusteyim.

algi yaratiyorsun ve farkli dusuncede olman insanlari kuskulandiriyor anlik dikkat cekiyorsun

senin mantigina gore generallar niye boyle birseye katlanip omur boyu hapis yatacaklar ustelik erdogan dusmanlari ? erdogan planladiysa?

Balyoz ve Ergenekon davalarında içeriye alınanlar sadece ergenekona üye olanlar mıydı?
Yoksa kendine muhalif olan herkese karşılık mı yapıldı.

Hadi diyelim ki darbe denendi sorarlar insanlara valinin yargının darbe ile ne işi olur.
Tam 1700 hakim 150 savcı ve 5 HSYK üyesinin listesi ne ara hazırlandı neden şimdi uygulamaya kondu ?

Ülkenin bütün dertlerin bittiğini sanıyorsun ama yanılıyorsun dün akşam ki deneme sadece AKP'ye yaradı. BM de ki dosyalar ABD deki kara para operasyonu için zaman kazanma ve seçim propagandasıdır. Bu dış basında sayfa sayfa veriliyor

Senin bilmediğin çok şeyi biliyorlar ki o makama gelmişler darbe püskürtüldü ama sen bu duruma üzülmüş gibi bir halin var umarım yanılıyorumdur -) Peki bu adamların onuru haysiyeti ailesi vs yok mu böyle bir şeyi kabul ettiler? Hükümet planLadi diyorsun ya

Tamam ama bu darbe meselesi akpnin tayyibin mhpnin chpnin meselesi değil senin gibi düşünülen nice insan var ama ne hikmetse milletle birlik oluyor Türkiye yi kurtarayim diye askerin kafasini kesmesi çok yanlis olsa da onlar bazilari senin gibi düşünen bazilarida benim gibi düşünen insanlar bunada nefsi müdafaa denir her yerde geçerli şuan yazacagim şey nefsi müdafaa olduğu zaman sana kim sıkarsa sıksın asker veya polis kendini koruman için seninde vurman yaralaman gerekiyor fakat bu kadar gerçekten fazla bunu insan yapmis olamaz o asker emir alip geliyor sana sıkıyor bazi askerler emre itaat etmediği için komutanları sıkıyor değneğin iki ucuda b.klu değnek yapmasan kafana sıkacak komutanin yaparsan halktan tepki alacaksin almakla kalmayip boynun kesilecek bilmiyorum ya

Kuzey o kafa kesme muhabbeti yalan 2006 da olan bir kazanın fotoğrafı

Senin bilmediğin çok şeyi biliyorlar ki o makama gelmişler darbe püskürtüldü ama sen bu duruma üzülmüş gibi bir halin var umarım yanılıyorumdur -)

Bende senin bilmediklerini biliyorum ki aylar öncesinden bu günü görebiliyorum. Dün akşamdan beri çaban bu yönde bir bilgi birikim paylaşım olmadan sadece suçlama ile cevap karalıyorsun. Daha iyisini yapabileceğini biliyorum şimdi ne olacak sorusunu sor ama lütfen cevap yazmış olmak için yazma rica ediyorum dolu mesajlar olsun.

He görebiliyorsun takdir ediyorum seni buyuksun -) böylesini daha önce görmemiştim telefonla yazması zor oluyor zaten seni görmezden geleceğim

Kuzey o kafa kesme muhabbeti yalan 2006 da olan bir kazanın fotoğrafı

Bu arada o askerin üzerinde ki kamuflaj 2006 senesinde yoktu.
2008 ve 2009 da dağıtılmaya başlandı yazlık olarak tanımlanır.
Paketinden ilk çıktığında su geçirmezdi yani suyu üzerine dökersin ve akar gider.

İnsanların neye inanıp neye inanmadıklarını yargılamak haddinize değildir. Sadece karşıt fikrinizi belirtir yorumunuzu yapabilirsiniz. Kimseye ot beyinli yada şu beyinli diyemezsiniz. Zira bunu söylediğiniz zaman size de bu şekilde hitap edilmesinin önünü açmış olursunuz.

Evet, bu ülkede bazı kesimler -doğrudur yada yanlıştır- bunun bir senaryo olabileceği ihtimalini akıllarına getirdi. Bu kesimi ''vatan haini'' ilan edeceğinize, neden böyle düşünüyor deyip, 2 dakika tefekkür edin, ağlayacaksanız insanları neden bu duruma getirdiğinize ağlayın. Zira buğday ekerek mısır çıkmasını bekleyemezsiniz.

Bugün okuduğum bir makalede askeri komutaya dair yakında tasfiye olacağı, tasfiye olacak ekibin bundan haberdar olduğu, bu nedenle alelacele davranılıp böyle bir işe karışıldığı söyleniyordu. Bana da son derece mantıklı geldi, zira apar topar acemice yapılmış bir hareketti. En azından Türkiye siyasi tarihindeki darbelerle kıyasladığımda durum buydu.

Halk askeri yönetimin ne olduğunu tecrübe etti defalarca. Ve bunun ne tür sonuçlar verebileceğini yaşı itibariyle belli bir kesim biliyor. Ancak bu saflaşmayı öyle bir hale getiriyorsunuz ki, insanları ''darbeci olanlar'' ve ''akp'li olanlar'' diye ayırıyorsunuz resmen. Direkt olarak böyle söylemesenizde bu şekilde lanse ediyorsunuz. Oysa toplum her iki kesimden birine yamanmak zorunda değil. Taraf tutmak zorunda değil. Hem darbeye karşı olup, hem de hükümete de karşı olabilir. Ya mantığınız bunu kabul etmiyor yada bilinçli bir şekilde bu saflaşmayı dayatıyorsunuz. Bu şekilde kendi tabanınızı konsolide edebilirsiniz, ancak zihniyetinizden nefret eden en az %50'yi tarafınıza çekebilmeniz ve meşruluk sağlayabilmeniz için fazlası gerekiyor.

84 deki gibi darbe olsaydıda tayyip ozmn milleti sokağa dökseydi ne olurdu acaba ? dünyanın en darbe yapamayan grubunu gördük dün akşam tabiki olmasın ama insanın aklına bin türlü şey bu yüzden gelio işte

Ben bir kaç kitap okuyarak çözdüğüm durumu ömrünü askerliğe vermiş insanlar bilmiyorlar demek olmadı artık öğlen denerler değil mi ?
Bak sana darbe nasıl olur izah ettim dün akşam ile karşılaştır.

Balyoz ve Ergenekon davalarında içeriye alınanlar sadece ergenekona üye olanlar mıydı?
Yoksa kendine muhalif olan herkese karşılık mı yapıldı.

Hadi diyelim ki darbe denendi sorarlar insanlara valinin yargının darbe ile ne işi olur.
Tam 1700 hakim 150 savcı ve 5 HSYK üyesinin listesi ne ara hazırlandı neden şimdi uygulamaya kondu ?

Ülkenin bütün dertlerin bittiğini sanıyorsun ama yanılıyorsun dün akşam ki deneme sadece AKP'ye yaradı. BM de ki dosyalar ABD deki kara para operasyonu için zaman kazanma ve seçim propagandasıdır. Bu dış basında sayfa sayfa veriliyor

1)Bana tam bir yanıt veremedin. Kendini emekli bir orgeneral olarak düşün. Kendin bu kaliteli geçmişinden niye feragat edip terörist olarak hayatın boyunca bir hücrede yaşayacaksın? Bunu kimse yapmaz.

2)Savcı ve hakimlerin; yargının ve mahkemelerin elinde olduğuna dair ve bir çok durumda polisle işbirliği halde olup bilerek farklı karar çıkartıp hukuğa zarar verdiğini belki 3 yıldır söylüyorlar.

3) O kadar patlama, ayaklanma, askerlerin heryeri basması vs bunlar hakimleri vs görevden almak için mi yani?

4) Hiçbir başarılı seçilmiş lider bu tarzda plan yaparak kendini riske atmaz.

5) Erdoğan yıllardır bu örgütle savaşıyor. Listeler ne zaman hazırlanmış diye birşey yok zaten bir sonraki ay şura vardı.

Ayrı şeyleri söyleme lütfen banada maddeler halinde cevaplarını yazarsan daha rahat tartışabiliriz. Zira devlet bunu yaptı deyip kaçmakla oluyor.

84 deki gibi darbe olsaydıda tayyip ozmn milleti sokağa dökseydi ne olurdu acaba ? dünyanın en darbe yapamayan grubunu gördük dün akşam tabiki olmasın ama insanın aklına bin türlü şey bu yüzden gelio işte

hacı adamlar her yere el koydu. tayyip' in otelini bombaladı daha ne yapacak zaten havadan vuramadıkça erdoğana karadan saldırması imkansız.

Geri