Cumhurbaşkanı adayı kim olmalıdır?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Adayın kim sevgili @Melodram ?

İnce deme de kimi dersen de lütfen.:)
hayatımda sevdiğim tek ince şey düşüncelerimdir… onun dışında ince hiçbir şeyi sevmem!
melo özeti yaparsam:
• ince ve ümit özdağ’ı da sevmiyorum, ortalığı bulandırmak için şov peşindeler.
• genel olarak kimseden ekstra beklentim ve umudum yok, işte bu dediğim biri de yok.
• mansur ve ekrem’in de bu adaylıkta yer alacaklarını düşünmüyorum, belediyecilik başka bir şey ve şu an böyle bir göreve hazır değiller. oy aldıkları için isimlerinin sık duyulmasına şaşırmıyorum, gündem oyalanmalı bir şekilde.
• aday kemal olur diye düşünüyorum, kemal’e çok yüksek değilim ama masadan biri çıkacaksa da bu kemal olur, oyumuzu da veririz.
• meral akşener out lefty in bu arada… tekrarlamak istedim <3

hayatımda sevdiğim tek ince şey düşüncelerimdir… onun dışında ince hiçbir şeyi sevmem!
melo özeti yaparsam:
• ince ve ümit özdağ’ı da sevmiyorum, ortalığı bulandırmak için şov peşindeler.
• genel olarak kimseden ekstra beklentim ve umudum yok, işte bu dediğim biri de yok.
• mansur ve ekrem’in de bu adaylıkta yer alacaklarını düşünmüyorum, belediyecilik başka bir şey ve şu an böyle bir göreve hazır değiller. oy aldıkları için isimlerinin sık duyulmasına şaşırmıyorum, gündem oyalanmalı bir şekilde.
• aday kemal olur diye düşünüyorum, kemal’e çok yüksek değilim ama masadan biri çıkacaksa da bu kemal olur, oyumuzu da veririz.
• meral akşener out lefty in bu arada… tekrarlamak istedim <3
Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.:)

Altılı Masa'nın adayını her koşulda desteklemek gerekiyor ve bu düşüncede olmana çok sevindim. Kılıçdaroğlu'nun da CHP'nin de elbette çok eleştirilecek yanları var ve daha önce de yazdım bunu ancak şu an bu konuları düşünmenin vakti değil.

Masa derse ki adayımız; Yavaş... İmamoğlu... Kılıçdaroğlu... Ali ya da Veli... Bize düşen sadece destek olmak ve o zaman zaten kazanmamak için sebep kalmıyor.

Yorumun için tekrar teşekkür ederim.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını bu kadar problem edip de ülkeyi düşünüyorum demek de bana göre ciddi bir çelişkidir ancak elbette seçimlerinizde özgürsünüz.

Neden yerine gelecek genel başkan bulunmasın?

Özgür Özel var
İmamoğlu var
Ali Başarır mıy dı sürekli yap-işlet veya dört beş maaş alanları açıklayan o var (adını bulunca yazarım)

Koskoca ülkede CHP’nin başına geçecek marifetli, Atatürkçü, çalışkan biri yok yani?

Ölene kadar KK, Erdoğan, Bahçeli partilerini yönetsinler, onlar ölünce de parti kapansın süper olur. Nasılsa yönetecek kimse yok :D

Kimse sevmiyor, kimse oy vermez…

Adam gece - gündüz demeden
Şehir, ilçe, köy, tarla, sahil demeden geziyor

FZ8OhqKXEAA6u0q

Yavaş ne kadar önde görünse de sonuçta Altılı Masa karar verirken çok daha farklı istatistikleri de dikkate alacaktır. Altılı Masa'nın seçtiği aday, halkın seçiminden çok daha güvenilir olacaktır çünkü ellerinde farklı analizler de bulunacak, bu veriler ışığında karar verecekler. Halktan bazı kesimler ise duygusal bakıp kendi ideolojisine yakın isimlere yönelebilir.

Seçilecek adayın desteklenmesi konusunda duygusal hareket etmemek gerekiyor.

Altılı Masa'nın kararını kendi adıma destekliyor olacağım ve bu konuda yapılan eleştirilere de kulak asmıyorum çünkü ekonomik anlamda yaşananları görüyorum ve cebimden çıkan para beş katına çıkmışken, ideolojilere takılıp kalacak ya da geçmiş hesaplaşmalarla uğraşacak durumda değilim ayrıca ülkenin her geçen gün büyüyen iç / dış borçlarının bilincindeyim.

Seçmen açısından ise geçmişte olanın bitenin bir önemi kalmadı çünkü herkes kendi yaşadığı zorlukları düşünüyor ve adayın kim olduğuna değil, ne sunduğuna bakacaktır.

Bu sebeple de Kılıçdaroğlu, Yavaş, İmamoğlu ya da bir başka isim konusunda Altılı Masa'ya güvenmek durumundayız. En azından kendim bu şekilde hareket edeceğim.

Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun, CHP’nin de lideri Kılıçdaroğlu’nın son yıllarda bölgede algısının çok değiştiğini ifade ederek; “2020 yılından bu yana da Kılıçdaroğlu’nun Kürt seçmenler içerisinde oyu en çok artan aday olduğunu görüyoruz. Adaylık ihtimali güçlendikçe Kılıçdaroğlu’nun olası desteğinin artmasını beklemek mümkün” dedi.

Kürt seçmenlerde oyu en çok artan lider: Kılıçdaroğlu

Rawest Araştırma, Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Van illerinde Haziran 2022’de yürüttüğü saha araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Ankete katılan kişilere “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Anket sonuçlarına göre, AKP’nin oy oranı yüzde 23,8’e düştü. AKP’nin araştırmanın yapıldığı dört şehirdeki ortalama oy oranı yüzde 34,7’ydi. HDP’nin oy oranında ise kayda değer bir değişim yaşanmadı. HDP’nin oyu yüzde 52,4’ten 51,3’e düştü.

Anketin sonuçlarına göre oy oranında en büyük değişimi yaşayan parti CHP oldu. “CHP’ye oy vereceğim” diyenlerin oranı yüzde 2,7’den, yüzde 9,8’e yükseldi.

ezgif-1-233230a6ba-750x422.jpg

Kaynak: Rawest Araştırma'dan anket: CHP Güneydoğu'da oylarını dört kat artırdı - Medyascope

Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun, CHP’nin de lideri Kılıçdaroğlu’nın son yıllarda bölgede algısının çok değiştiğini ifade ederek; “2020 yılından bu yana da Kılıçdaroğlu’nun Kürt seçmenler içerisinde oyu en çok artan aday olduğunu görüyoruz. Adaylık ihtimali güçlendikçe Kılıçdaroğlu’nun olası desteğinin artmasını beklemek mümkün” dedi.

Kürt seçmenlerde oyu en çok artan lider: Kılıçdaroğlu

Rawest Araştırma, Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Van illerinde Haziran 2022’de yürüttüğü saha araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Ankete katılan kişilere “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Anket sonuçlarına göre, AKP’nin oy oranı yüzde 23,8’e düştü. AKP’nin araştırmanın yapıldığı dört şehirdeki ortalama oy oranı yüzde 34,7’ydi. HDP’nin oy oranında ise kayda değer bir değişim yaşanmadı. HDP’nin oyu yüzde 52,4’ten 51,3’e düştü.

Anketin sonuçlarına göre oy oranında en büyük değişimi yaşayan parti CHP oldu. “CHP’ye oy vereceğim” diyenlerin oranı yüzde 2,7’den, yüzde 9,8’e yükseldi.

ezgif-1-233230a6ba-750x422.jpg

Kaynak: Rawest Araştırma'dan anket: CHP Güneydoğu'da oylarını dört kat artırdı - Medyascope
Bu seçimde partinin önemi yok.

Çünkü meclis yok.

Bu seçimde partinin önemi yok.

Çünkü meclis yok.
Parti olarak oy oranın yükselmesini baz almadan nasıl anket yapıp soru soracaklar?
Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı ayrımını neye göre yapacaklar?

Sonuçta CHP ve Kılıçdaroğlu'na artan desteği gösteriyor bu anket. Cumhur İttifakı ise oy kaybediyor.

Geri