Cumhurbaşkanı adayı kim olmalıdır?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Sağ seçmen, Altılı Masa adayına oy verecek yani Kılıçdaroğlu'nun şahsına değil.

Altılı Masa ile HDP / Kürt seçmen oyları zaten yetiyor ve niye işi yokuşa sürüyorsunuz ki?
Aday KK olursa vermeyecekler.

Önemli olan akp ve mhp oylarını alabilmek.
hdp muhalefette olduğu için kendi içinde oy oranın aynı gibi,

2018 seçiminde rte %51 aldı
İnce, Akşener, Demirtaş, Karamollaoğlu %49 yapıyor ortalama

Yani rte ye oy veren akp ve mhp den oy almak önemli.

Aday KK olursa vermeyecekler.

Önemli olan akp ve mhp oylarını alabilmek.
hdp muhalefette olduğu için kendi içinde oy oranın aynı gibi,

2018 seçiminde rte %51 aldı
İnce, Akşener, Demirtaş, Karamollaoğlu %49 yapıyor ortalama

Yani rte ye oy veren akp ve mhp den oy almak önemli.

Vermezlerse kendileri bilirler... Ülkede enflasyon üç haneli rakamlara çıkmışken halen aday seçme lüksümüz olmadığını anlamayan da kendi bilir. Nasılsa bedelini hep birlikte ödeyeceğiz.

Ülke iflasa gidiyor ve bu gerçeği görmek istemeyene ne anlatabilirsin ki?

Gözlemlerime göre CHP tarafında anormal bir koltuk kapma yarışı seziyorum. İYİ Parti tarafında da tam aksine hareketli olmaları gereken yer de sükûnetle fazla ön plana çıkmadan alttan alttan Mansur YAVAŞ (kazanma potansiyeli en yüksek isim olabilir.) ismini dillendirip şimdiden halkı hazırlıyorlar. Fakat açıklamıyorlar, çünkü R.T.E'nin muhalif adayı baya hırpalayacağının farkındalar, hem de elinde devlet erkan ve imkanları varken.

Halkın sesine kulak verirlerse, kamuoyu yoklamalarında almış oldukları sonuçlara uyup, kişisel hırs ve kinlerine yenik düşmezlerse bu seçimi kaybetmek için yeteneksiz olmaları lazım. Overlokçu ayağınıza geldi, daha neyi bekliyorsunuz ?

Kürt seçmeni hafife alıyorsunuz arkadaşlar...

Belediye seçimlerinde de Kürt seçmen sayesinde CHP çoğu belediyeyi AKP / MHP'den alabildi.

Yahu adam bir seçime girmiş %30 oy almış, İzmirde KK’dan daha fazla oy almış

KK, ben 17 yaşındayken parti başına geçti, neredeyse 20 yıldır parti başında bütün seçimleri kaybetmiş.

Madem 1 kere kaybedeni bu kadar aşağılıyorsunuz, KK idam edilmeli o zaman :D

Yahu Türkiye’de başarılı olanlar hep düşman sayılıyor, başarız olanlar Kahraman…

Ne demişler hiç bir BAŞARI Cezasız kalmaz diye çok güzel söz var aynen İncenin yaşadığı durum.

Kürt seçmeni hafife alıyorsunuz arkadaşlar...

Belediye seçimlerinde de Kürt seçmen sayesinde CHP çoğu belediyeyi AKP / MHP'den alabildi.
KK’na oy vermezler diyorum

Vermezlerse vermesinler diyorsun,

Yavaş kazanmakta en büyük aday diyorum, kürtler vermez diyorsun…

Neden bu kadar kendinle çelişen açıklamalar yapıyorsunuz.

KK hariç herkes kazanır.

Tuvalet terliği koy o bile daha fazla oy alır KK’dan

@Lefty

al bak hdp den oy alıp akp mhp den oy alamazsan seçim kazanamıyorsun.

Azıcık MATEMATİK

%52 akp-mhp
%48 muhalefet

1661279176771.jpeg

KK’na oy vermezler diyorum

Vermezlerse vermesinler diyorsun,

Yavaş kazanmakta en büyük aday diyorum, kürtler vermez diyorsun…

Neden bu kadar kendinle çelişen açıklamalar yapıyorsunuz.

KK hariç herkes kazanır.

Tuvalet terliği koy o bile daha fazla oy alır KK’dan
Çelişki yok... Matematik ve istatistik var.

Aynı şeyleri yazıp duruyorum çünkü veriler bu yönde.

Cumhur İttifakı şu an zorlasa %35'i zor buluyor. MHP çok oy kaybetti ve hadi %40 olsun. Altılı Masa + HDP oyları ile seçmi Millet İttifakı alır.

Altılı Masa şayet Kılıçdaroğlu der ve birileri de inatla desteklemezse de kendileri bilir. Ekonomik çöküşü de hep birlikte yaşarız.

@Thor ben ne diyorum, sen ne diyorsun?

Eski çamlar bardak oldu ve sen yeni anketlere bakmayı dene.

Çelişki yok... Matematik ve istatistik var.

Aynı şeyleri yazıp duruyorum çünkü veriler bu yönde.

Cumhur İttifakı şu an zorlasa %35'i zor buluyor. MHP çok oy kaybetti ve hadi %40 olsun. Altılı Masa + HDP oyları ile seçmi Millet İttifakı alır.

Altılı Masa şayet Kılıçdaroğlu der ve birileri de inatla desteklemezse de kendileri bilir. Ekonomik çöküşü de hep birlikte yaşarız.
Matematik demişken

ülke bu haldeyken hala çare olarak muhalefet görünmüyor

%15’ten fazla kararsız var gelip muhalefete oy vermiyor

Sen hala diyorsun ki 20 seçim kaybeden KK kazanacak :D

KK olduğu için sağ taban oy vermiyor hala görmüyorsunuz

Tamam 2 aday girsin bakalım kim kazanıyor
Yavaş
Akşener

Yahu Akşener bile KK’nun önünde…

Hala bu istatistiklere bakmadan üstün körü tutturmuşsunuz KK da KK.

Vallahi 100 sayfadır yazdım, anlattım. Yok anlamıyorsunuz.

20 sene akp lilere anlattık anlamadılar, şimdi size anlatıyoruz.

Vallahi daha alıntı yapıp cevap yazmıcam.

Matematik demişken

ülke bu haldeyken hala çare olarak muhalefet görünmüyor

%15’ten fazla kararsız var gelip muhalefete oy vermiyor

Sen hala diyorsun ki 20 seçim kaybeden KK kazanacak :D

KK olduğu için sağ taban oy vermiyor hala görmüyorsunuz

Tamam 2 aday girsin bakalım kim kazanıyor
Yavaş
Akşener

Yahu Akşener bile KK’nun önünde…

Hala bu istatistiklere bakmadan üstün körü tutturmuşsunuz KK da KK.

Vallahi 100 sayfadır yazdım, anlattım. Yok anlamıyorsunuz.

20 sene akp lilere anlattık anlamadılar, şimdi size anlatıyoruz.

Vallahi daha alıntı yapıp cevap yazmıcam.
Sen benim yazdıklarımı okumuyorsun, şu an emin oldum.

Kılıçdaroğlu'nu ben aday göstermeyeceğim ve diyorum ki Altılı Masa bu yönde karar verirse desteklemek gerekiyor. Benim adayım olsa ne yazar? Altılı Masa gelip bana mı soracak?

Yahu belediye seçimimde Hdp aday çıkartmayıp Yavaş’a oy vermedi mi?

O zaman Yavaş komünist miydi? :D

Sen benim yazdıklarımı okumuyorsun, şu an emin oldum.

Kılıçdaroğlu'nu ben aday göstermeyeceğim ve diyorum ki Altılı Masa bu yönde karar verirse desteklemek gerekiyor. Benim adayım olsa ne yazar? Altılı Masa gelip bana mı soracak?
Ha işte ben desteklemicem

Benim oy verip destekleyeceğim
Yavaş
İmamoğlu
İnce

rteye karşı;
%53 Yavaş
%48 İmamoğlu
%46 Akşener
%45 KK

Forumda sürekli aktif olmadığım için bu verileri hususi senin paylaşıp paylaşmadığını bilemiyorum. Eğer bir tezi bir temele dayandırmamız gerekiyorsa konu içeriğinde bu veriyle cevap vermemiz gerekir diye düşünüyorum. Konu çok içeriğinden sapmasın zaten. Şahsen, kişilerinde bir öneminin olduğunu düşünmüyorum. Araç, sadece seçimi kazanabilecek bir adayın bulunması gerekliliği. Amaç ise gücü bir insanın zihniyetinden alıp, halka vermek olmalıdır. Buradaki en temel nokta güç üzerine değil, halk üzerine bir sistemin kurulmasıdır.

Kimse çıkıpta KK' nun " Halkçı " ve " Dürüst " bir insan olduğundan bahsetmesin, hele hele başarılı ve liderlik potansiyeli olan.. CHP başına nasıl geldiğini liseden, o kadar seçim kaybetmesine rağmen onurlu davranmayıp diğer siyasi parti başkanları gibi koltuk sevdasına düşüp parti içerisinden asıl milliyetçi ve " ATATÜRK " ü seven kitleyi nasıl yok ettiğini, bu işi gerçekten bilenler farkında.
CHP’ye küfür etmiş, nefret kin kusan eski akpliler, şimdi chp’nin vazgeçilmez adamları oldu.

Partisi için, ilkeler için savaşanlar bugün hain :)

altılı masa olsam lefty’i aday gösteririm… geçen seneden beri 500 kere aday konusu açıldı ama altılı masa bile lefty kadar sahip çıkmadı görüşlerine. valla meral akşener gitsin lefty gelsin… ben oy veririm. <3

altılı masa olsam lefty’i aday gösteririm… geçen seneden beri 500 kere aday konusu açıldı ama altılı masa bile lefty kadar sahip çıkmadı görüşlerine. valla meral akşener gitsin lefty gelsin… ben oy veririm. <3
Adayın kim sevgili @Melodram ?

İnce deme de kimi dersen de lütfen.:)

Geri