Cumhurbaşkanı adayı kim olmalıdır?

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Çoklu aday da gündeme gelebilirmiş ancak bu konuda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Seçimleri baştan sona ele almak gerekiyor bu analizi doğru yapabilmek için çünkü sorun Kılıçdaroğlu değil, sorun; CHP'nin kendi içindeki muhalifler ve çoğu seçimde de bu muhalif kadro bir türlü birlik olmadığı için seçmene de güven veremedi.

Kılıçdaroğlu, aday olursa şu an, partinin başına kim gelecek o konuda bile anlaşamıyorlar maalesef. Ulusalcı, Yurtsever diye iki ayrı muhalif grup var parti içinde ve bir türlü uzlaşamamaları, farklı açıklamalar yapmaları partiyi kendi içinde bölünmeye sürüklüyor.

Bunlarin secmen gozunde hepsi bahanedir hocam ortada bir basarisizlik var. Bugunlere gelinene kadar ana muhalefetin basinda ki adam kimse ben hesabin bir kisminida ona keserim. Birgunde gelmedi ulkeye bu ucube sistem.

Bunlarin secmen gozunde hepsi bahanedir hocam ortada bir basarisizlik var. Bugunlere gelinene kadar ana muhalefetin basinda ki adam kimse ben hesabin bir kisminida ona keserim. Birgunde gelmedi ulkeye bu ucube sistem.
Elbette ancak öyle bir dönemdeyiz ki şu an bu sorgulamaları yapma şansımız bulunmuyor. Seçim sonrası ne hesaplaşma yapılacaksa yapılır ancak şu an adayın kim olduğunu bile düşünecek durumda değiliz kaldı ki masa da bu yönde aday çıkartmaya çalışıyor yani öncelik seçimi alabilmek.

• Beğen
Tepkiler: X
Peki sevgili Lefty 20 yildir girdiği her secimi kazanan adama diktator yeter artik diyoruz da bu adam 2010’dan beri yerel secimler + genel seçimler + referandum + cb secimleri dahil 10+ secimi kaybediyorsa birakmasi gerekmiyormu?

Balik bastan kokmus olmuyormu.
Abi bende aynını söylüyorum, gelip bana sen muhalefeti bölüyorsun diyorlar.

Parti içinden çıkıpta, yahu yaptıklarınız yanlış yapamıyorsunuz bırakın koltuğu diyenler aynı akp de olduğu gibi hain ilan ediliyor.

2018 seçimlerinde İnce aday oldu KK’dan daha fazla oy aldı.

Ee chp seçmeni destekledi yoksa kendi oyumu diye soruyorlar;

O zaman KK ve Chp hiç %30 alamadı diyorum

Ekmeleddin aldı diyorlar, ama ona 14 parti başta MHP destekledi de ondan o kadar oy aldı, İnce tek başına çalışıp aldı hiç bir ittifakta değildi yani ortak aday değildi.

Ayrıca İnce o seçimde CHP kalesi İzmirde ki oy dağılımında milletvekilliğinde KK’na cumhurbaşkanlığında İnce’ye oy verildi, tek istisna İnce KK’dan daha fazla oy aldı.

Senin dediğin gibi 20 küsür seçim kaybetmiş bir tek belediyeleri kazandırmış ama İyi parti etkisi çok, referandumdaki mühürsüz oylara karşı çıkmamış KK mükemmel, uzun yıllar sonra partinin oyunu yükseltmiş ve arkasından partisi tarafından hançerlenmiş İnce hain…

@Favela sen de mi İnce taraftarısın? İnanmam:(
Beni cebren ve hile ile bu tartışmaya çekiyorsunuz Lefty hanım. Bizim derdimiz ekmek davası... Gerisi fasa fiso. Türk siyasetinin tam anlamıyla boka battığına inanıyorum ve hepsinin aynı terane olduğunu düşünüyorum. Bireysel olarak değişimin başlaması lazım. Tepedekiler gider/gelir mesele değil de. Bizler ne kadar dürüstüz ki hem. Sözün özü umudum yok hiçbir şeyden.

Sokak röportajlarında TERLİĞİ aday yapsalar oy veririm diyenler var ama KK’na o kadar oy verilmez.

Ayrıca Yavaş’ı destekleyen hdp lilerde ya da kürtlerde var.

Diyorum bi site kursunlar aday isimleri yazsın herkes oy kullansın aday öyle seçilsin.

KK bu söylemleri görmezden gelip kendini zorla aday çıkarttırırsa sandığa katılım azalır, azalırsa da yine rte kazanır.

Sokak röportajlarında TERLİĞİ aday yapsalar oy veririm diyenler var ama KK’na o kadar oy verilmez.

Ayrıca Yavaş’ı destekleyen hdp lilerde ya da kürtlerde var.

Diyorum bi site kursunlar aday isimleri yazsın herkes oy kullansın aday öyle seçilsin.

KK bu söylemleri görmezden gelip kendini zorla aday çıkarttırırsa sandığa katılım azalır, azalırsa da yine rte kazanır.

Adayı Kılıçdaroğlu değil, masa belirleyecek ve onlar da tüm detayları dikkate alacaklardır.

Adayı Kılıçdaroğlu değil, masa belirleyecek ve onlar da tüm detayları dikkate alacaklardır.
Yahu chp başkanı olarak seçime katılmak en tabi hakkı ama maalesef kazanamaz.

Keşke kazansa, kazanacağına inansam en başta ben desteklicem ama yok.

Sağ seçmen KK’na maalesef oy vermez, nedeni chp yi ve KK nu din düşmanı görmesi, vasıfsız gibi görmesi.

abi siyasi literatürde siyah zeytinin bir karşılığı yoktur umarım sbjs

Yahu chp başkanı olarak seçime katılmak en tabi hakkı ama maalesef kazanamaz.

Keşke kazansa, kazanacağına inansam en başta ben desteklicem ama yok.

Sağ seçmen KK’na maalesef oy vermez, nedeni chp yi ve KK nu din düşmanı görmesi, vasıfsız gibi görmesi.

Sağ seçmen, Altılı Masa adayına oy verecek yani Kılıçdaroğlu'nun şahsına değil.

Altılı Masa ile HDP / Kürt seçmen oyları zaten yetiyor ve niye işi yokuşa sürüyorsunuz ki?

Geri