Coolumsu kimdir?

Konu sahibi son olarak 1338 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kuran da yazılan mucizelere tabiki de inanıyorum. Ama uydurulan şeylere değil..
Mesela Hz. İsa öleleri diriltmiştir.. Peygamberlere verilen mucizeler onların Peygamberlik belgesidir.. Aksi halde insanlar Peygamber olduklarını bilemezlerdi çünkü peygamberlik iddia eden sahte insanlarda var..

Din sınıfını kabul etmiyorum.
Dinden para kazananları tarikatları kendine taptıran adamları
Şefaat, rabıta gavs gibi şeyleri bunlar hezeyan..

Kuran dışındaki diğer kaynaklar din açısından güvenilmez.. Doğru yanlış birbirine karışmış..
Din sınıfından kastın nedir ?
Dine inanıyorsun , peygambere ve mucizelerine de inanıyorsun . Buna da tamam . Bunlar kuranda geçiyor. Gayet güzel . Ama namazın kaç vakit olduğu kur’anda bahsedilmez . O zaman namaz konusunda ikilem de mi oluyorsun ? Süreyya arkadaşımıza açıklama yaparken akla ve gerçeğe uygun olarak tanımlamışsın. Hz.İsa nın ölüleri dirilttiğine inanıyorsun. Peki bu akla ve mantıkla aykırı değil mi ? Burada bir miktar tezatlık seziyorum sanki . Çok merak ettiğim bir konu daha var . Hadislere inanıyor musun mesela ? Şu konuda yanlış düşünüyorsun, din üzerinden algı yapanlar veya din üzerinden sapık tarzda açıklamalarda bulunanlara inat sende dini tamamen yok sayamazsın, dinini dosdoğru tastik edenler de var . Sen sürekli negatif yönden bakıyorsun olaylara, bana kalırsa sen sana kolay gelen şeyi seçiyorsun gibime geliyor :)

Son düzenleme:
Namaz emri Kuran'da geçer. Ve zaten yüzyıllardır görülerek gelmiştir. İlk peygamberlerden bu yana.. Namazı hadisten öğrenmiyoruz, namaz zaten bilinen bir ibadet.. Hadis denilen şeylerin çoğu sonradan üretilmiş şeylerdir..

Hayır akla mantığa aykırı değil, sana hayat veren bir yaratıcıya inanıyorsan onun hayatı almasına inanacaksın. Ölmek yaşamak hayatın gerçeği.. Ölüleri diriltmesine kesin olarak inanıyorum. Merhamet dolu bir yüreğe sahip olan İsa Allah'ın kudretiyle-kendi kudreti değil- peygamberlik belgesi olarak diriltmiştir..

Dini yok saymıyorum. Peygamberlerin ölümünden sonra o dinlere düşman kesilen din adamlarını yok sayıyorum.. Kuran'ın şeytan evliyası dediklerini..
Mesela İncil'e göre de dinden para almak haramdır. Ama papazlar yıllarca insanları soymuşlardır.. İmamlar çok farklı mı? Hayır...

Bu gibi sarlatanlıkları eleştirmek dini reddetmek değil dine hizmet etmektir..

Ben namazın kur’anda geçmesinden bahsetmedim , kaç vakit olduğu yazmaz , o zaman otomatikman senin namazın vakit konusunda ikileme düşmen gerekmiyor mu ? Peki Hz.Muhammet(SAV) hadisleri hakkında ne düşünüyorsun ? Veya hangi hadisinin uydurulduğunu düşünüyorsun ? Ama sen Süreyya ya ne demişin ? O kurduğun cümle ile şimdiki söylediklerin apayrı şeyler . Sen kendine göre isim vermekle zaten dini yok saymış oluyorsun. İslam tektir. Yeni bir isim koymaya veya isim türetmeye gerek yok . Sen namazını kıl, orucunu tut, durumun iyi de zekatını ver , islamın gerektirdiği gibi yaşa, kimin ne yaptığı seni değil onları ilgilendirir

Merak etme ben Kuran'ı okudum anladım. Tavsiyelerin için teşekkürler..
Sünnet Kuran'da olan şeylerde ararım ben sadece..
Kuran'da olan konularda hadise bakılabilir senet ve anlam yönünden tabi sert kriterler olmalı seçiçi olunmalı.
Orada yazmayan konularda yazmam..

Benim nasıl yaşayacağımı değerlendirmek kimsenin hakkı değil, kimseye de kendimi yargılama hakkı vermiyorum.. :D
Şirkten sakınmak da İslam'ın şartı değil mi? :)

Tonla uydurulmuş hadis vardır.. İslam'ın kaynağı tektir Kuran'dır. Hadisler, sünnet ancak Kuran'ın yaşanmasında faydalı olabilir. Yoksa ayrı bir kaynak olarak görmek yanlış olur. Hadislerin hepsini reddetmem ama baya seçiciyimdir hadis konusunda.. Yeni bir isim türetmiyoruz ki sadece gelenekteki saçmalıklardan kendimizi ayırıyoruz.. :)

"Sen bizim efendimizsin!" diye hitap ettik.
"Efendi, yalnızca Allah'tır!" buyurdular. Biz:
"Fazilette en ileride olanımız, mertlikte en başta gelenimizsin!" dedik. Bize:
"Söylediğinizin hepsi bu veya buna yakın bir söz olsun. Şeytan sizi (mübalağalı medihlerde) koşturmasın!" buyurdular."

"Her kim benim adıma bilerek yalan söylerse, cehennemdeki yerine hazırlansın."
Benden çok hadis nakletmekten sakının! Kim benim adıma bir şey söylerse sadece hakîkati (veya) doğruyu söylesin! Kim, söylemediğim bir şeyi bana izafe ederse Ateş’teki yerine hazırlansın!»

Hadis konusundaki görüşüm bu hadisler çizgisindedir.. :)
Yalnız bir söz hezeyanlar içeriyorsa, Kuran'a aykırıysa o hadisin uydurulduğuna kanaat getirirm. Falanca adam sahih dedi diye kabul etmem :D

Din adamları şeytanın askerleridir.. O yüzden din sınıfı kabul etmem dedim.. Dinden para kazananlara uymayın diyor Kur'an :)
Bu zamana kadar kur-a’nı tam anlamıyla kim anlamış ki sen anlayacaksın ? Tonla hadis var diyorsun ben sana yalnızca 1 örnek ile söyle diyorum konuyu alakasız yerlere taşıyorsun . İslamın sadece tek şartı yok bu arada. Sadece onu tatbik etmekle kurtulacağını mı zannediyorsun sen :) Her neyse sen inandığın şeye inanmaya devam et. Uydurma isimler ile kendini kandırırsın sadece . Teşekkürler . Kolay gelsin ..

Cehalet ne kadar büyük olursa olsun hakikat karşısında gücü sıfırdır.
Müstakil ayet olarak belirlenen bir ibare bazı âlimlerce iki âyet olarak düşünülmüş
böylece ayetlerin numaralandırılması konusunda küçük farklılıklar ortaya çıkmıştır.

Ne yani sen diyorsunuz ki Allah anlaşılmayacak bir kitap indirdi..
Bu Allah’a iftiradır.. Asıl kendinizi kandıran sizlersiniz.. Biz İslam’ın şartlarına uyarız merak etme insanların uydurduklarına uymuyoruz :) Dini Allah’a aittir..
Din anonim şirket değildir..

Bak senin zihniyetinde bir adam o da Kuran’dan rahatsız olanlardandı Allah nasıl rezil etti..

Bu ayetleri oku..

Araf
3: (Ey insanlar) RABBİNİZDEN, SİZE İNDİRİLENE UYUN ve O’ndan başka dostlara/velilere uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!

Enbiya
10; And olsun, SİZE ÖYLE BİR KİTAP İNDİRDİK Kİ, BÜTÜN ŞAN VE ŞEREFİNİZ ONDADIR. Hâlâ akıllanmayacak mısınız?

Enbiya
45: De ki: “Ben sizi ancak VAHİYLE UYARIYORUM.” Ama sağırlar, uyarıldıklarında çağrıyı işitmezler ki!

Rad
40: Onlara va’dettiğimiz azabın bir kısmını sana göstersek de, (göstermeden) senin ruhunu alsak da SENİN GÖREVİN SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR. Hesap görmek ise bize aittir
Ankebut
18: “Eğer siz yalanlarsanız bilin ki, sizden önce geçen birtakım ümmetler de yalanlamışlardı. PEYGAMBERE DÜŞEN APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR.”
Neml
92: “Ve Kur’ân’ı okumam emredildi.” Artık kim doğru yola gelirse, yalnız kendisi için gelmiş olur; kim de saparsa ona de ki: “BEN SADECE UYARICILARDANIM.”
Ankebut
50: Dediler ki: “Ona Rabbinden mucizeler indirilseydi ya!” De ki: “Mucizeler ancak Allah katındadır ve BEN ANCAK APAÇIK BİR UYARICIYIM.”
Gaşiye
21: Artık sen öğüt ver! SEN ANCAK BİR ÖĞÜT VERİCİSİN
Kehf
56: Biz peygamberleri, SADECE MÜJDELEYİCİ VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERİRİZ. Kâfir olanlar ise hakkı yerinden kaydırıp ortadan kaldırmak için bâtıl uğruna mücâdele verirler. Ayetlerimizi ve kendilerine yapılan tehditleri de alay konusu edinirler.

Sen benim zihniyetimi ne biliyorsun ?
Ben orada “Tam” anlamıyla vurgusunu yaptım . Şimdi sana Dil Bilgisi dersi mi vereyim ? Anlaşılmayan Kitap demedim, Tam Anlamıyla Kim Anlamış ki dedim. Bu iki cümle ayrı anlam taşır . Sonra kalkmış millete Tıp okuyorum bilmem ne diyorsun , bu dil bilgisi ile sen TIP fakültesini nasıl kazandın acaba ?
İslamın şartları ile insanların uydurması ne alaka ?

1 - Kelime-i Şehadet Getirmek - Sana insanlar getirme mi diyor ?
2- Namaz kılmak - Sana insanlar kılmamı diyor ?
3- Hacca gitmek - Sana insanlar hacca gitme mi diyor
4- Oruç tutmak - Sana insanlar oruç tutma mı diyor?
5- Zekat vermek - Sana insanlar zekat verme mi diyor ?
Kolayınıza geldiği gibi davranıyorsunuz , sonra yok hadisleri uydurma, yok hocalar bilmem ne, yok ocusu, bucusu, yok sucusu. Bazı şeyleri reddetmek için bahane arayıp duruyorsunuz , pire için yorgan yakmak seninkisi . Zayıfım de , başka şeylere meğil ettim de , ona buna suç ayıp durma bence :)

Allah şirk koşma diyor din adamları şirk koş diyor.. Bilmem anlayabildin mi? :emoji_sunglasses:
Yahu sanane ? Kim ne derse desin. Seni ne bağlıyor sen kendini bildikten sonra . Diyanet faiz de haram değil dedi , ne yapayım şimdi inanayım mı ? Aşı orucu bozmaz dedi . İnanayım mı ? Ya da bunlara kızıp dini mi yok sayayım ? Veya ismini değiştirip yok bilmem ne mantosu mu diyim . Hayatta kırmızı çizgilerin varsa bunların dışına çıkma kafi. Dinimizde alkolün 1 damlası da haram ise faizin de devleti şusu busu olmaz . Faiz faizdir. Vücuda giren herhangibişey kana karışıp orucu bozuyor ise buna aşı da dahildir . Her söyleneni yapmazsın, kulak asmazsın olur biter . Din adamları onu demiş, ee ne oldu şimdi gidip şirk mi koştun ? Din kirlenmez unutma , insanlar kirlidir . Dini değil insanları temizle . Neyse bu kadar yeter , yolunu bulman dileğimle ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri