Merak etme ben Kuran'ı okudum anladım. Tavsiyelerin için teşekkürler..
Sünnet Kuran'da olan şeylerde ararım ben sadece..
Kuran'da olan konularda hadise bakılabilir senet ve anlam yönünden tabi sert kriterler olmalı seçiçi olunmalı.
Orada yazmayan konularda yazmam..
Benim nasıl yaşayacağımı değerlendirmek kimsenin hakkı değil, kimseye de kendimi yargılama hakkı vermiyorum..

Şirkten sakınmak da İslam'ın şartı değil mi?
Tonla uydurulmuş hadis vardır.. İslam'ın kaynağı tektir Kuran'dır. Hadisler, sünnet ancak Kuran'ın yaşanmasında faydalı olabilir. Yoksa ayrı bir kaynak olarak görmek yanlış olur. Hadislerin hepsini reddetmem ama baya seçiciyimdir hadis konusunda.. Yeni bir isim türetmiyoruz ki sadece gelenekteki saçmalıklardan kendimizi ayırıyoruz..
"Sen bizim efendimizsin!" diye hitap ettik.
"Efendi, yalnızca Allah'tır!" buyurdular. Biz:
"Fazilette en ileride olanımız, mertlikte en başta gelenimizsin!" dedik. Bize:
"Söylediğinizin hepsi bu veya buna yakın bir söz olsun. Şeytan sizi (mübalağalı medihlerde) koşturmasın!" buyurdular."
"Her kim benim adıma bilerek yalan söylerse, cehennemdeki yerine hazırlansın." ”
Benden çok hadis nakletmekten sakının! Kim benim adıma bir şey söylerse sadece hakîkati (veya) doğruyu söylesin! Kim, söylemediğim bir şeyi bana izafe ederse Ateş’teki yerine hazırlansın!»
Hadis konusundaki görüşüm bu hadisler çizgisindedir..

Yalnız bir söz hezeyanlar içeriyorsa, Kuran'a aykırıysa o hadisin uydurulduğuna kanaat getirirm. Falanca adam sahih dedi diye kabul etmem
Din adamları şeytanın askerleridir.. O yüzden din sınıfı kabul etmem dedim.. Dinden para kazananlara uymayın diyor Kur'an