çocukluğa dair unutulmayan şeyler

Konu sahibi son olarak 2421 gün önce görüldü
işin en çelişkili yani, ben hafıza ilaclariyla ayakta duruyorum. su forumda bile defalarca sifre unuttum. mesela suanda sifremi bilmiyorum. otomatik giriyor sayfa. ama bu olan bitenler neden aklimda bilmiyorum. mesela ettiğim ilk küfürde sahiden 4 yada 5 yaşındayım. nasil hatirlayabilirim ki bunu yani? ve hikayelerde en ufak bir oynama, abarti veya eksiklik yok. hepsi aynen boyle. nasıl hatırlayabilir ki insan bunlari? Allahim affeder inşallah, yoksa onun hesabı verilmez.

Allahim ne olur kendini bana göster,söz kimseye söylemiyeceğim.

Her pazar akşamı banyo kazanında ısıtılan suyla yıkanırdık.
Yine her pazar babam ve abimlerle trt 1'de kovboy filmlerini hiç kaçırmazdık.ayrıca Barış Manço ile 7'den 77'ye,Ressam Bob, starda parliament pazar gecesi sineması vardı -.-
fırsat olursa mutlaka pikniğe giderdik.
beyaz torosla yaptığımız Kuşadası tatili.Yoldaki iyi kötü anılar..
Gece yarılarına kadar sokakta oynadığımız oyunlar.. leblebi tozu, kaymaklı gofret,okul önlerinde satılan erik. hangi birini sayayım uzar gider.

Bir de peçete koleksiyonu yapardim ben yine mahallelerimizin diye devam ederdim ama maalesef :)) değiş tokuş yapardık onlari bir de..

yok artik üç sayfayi doldurmusum. forumu gece kapatin bana çocuklar

group.parsian.tank_2ad1e949-eda6-4723-8c9e-a194c84ea3a9.png

atari meşhur tabi o zamanlar. yalnız bazısının ince kolu var, bazısının kalın. mahallenin cocuklari atari aldıktan bir süre sonra once kol var mı, kalın kol var mi diye gezinirdi. bütün cocuklar da yok deyip gecistirirdi. peki ben naaptim?

- kardesim ince kol var mi sende yaaa benimki koptu
- yok yaa bendeki kalin kol
- tamam kalin koldan ver o zaman benimki de kalin kol
- heee. yok benimki inceydi galiba.
- eee
- ya tamam gel tamam vercem Allah belasini vermesin bu ne bicim is yaa

mahalle ters manyeli benimle tanidi.

ulan biz atari derdik, bazı komşuların cocuklari ateri derdi. deli olurdum o tiplere. sosyetikler ya sözde. ateri. cakacaksin ağzına iki tane o olacak. şimdi o çocuklar büyüdü starbaksta bardağına helenistik isimler yazdirip coolluk yapiyorlar. biz de her cuma camiye gidip kulluk yapiyoruz. yapıştırrrrrrr.

ulan biz atari derdik, bazı komşuların cocuklari ateri derdi. deli olurdum o tiplere. sosyetikler ya sözde. ateri. cakacaksin ağzına iki tane o olacak. şimdi o çocuklar büyüdü starbaksta bardağına helenistik isimler yazdirip coolluk yapiyorlar. biz de her cuma camiye gidip kulluk yapiyoruz. yapıştırrrrrrr.

Ver mehteri.

son dört sayfa kişisel konum değildir ama olabilir de.

93 senesi. annem merdane makinasıyla çamaşır yıkıyor. ben de meraktan merdane makinasının çamaşırları sıkan silindirlerine elimi tutuyorum. hooop, kolum komple içine sıkışıyor. annem makinayı durdurup kolumu kurtarıyor. o iz hâlâ kolumda.

images

Hep milkanın beyaz cikolatasını yerdim, o zamanlar tadı daha güzeldi.

Hatırlıyormuyum uyduruyormuyum bilmiyorum
Çok küçükmüşüm hatırlamam güç çünkü
Amcamın ölmeden önce hasta yattığı odayı hatırlıyorum açık pencereden uçuşan tülleri

Sarı yağmur botlarım vardı fakat sevmeyerek giyerdim. Bakıyorum şimdi de moda oldu.:)

23f1fe67-e715-4271-964e-742385f023e6_size570x570.jpg

Son düzenleme:
keşke çocuklugumuza geri dönebilsek biz 90s larda çocukken çok daha güzeldi hayat. sad

Geri