CHP'nin genel başkanı kim olmalıdır?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Güncel Politika
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti

CHP'nin genel başkanı kim olmalıdır?

• Özgür Özel

• Faik Öztrak

• Diğer

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Çağre Sarıgül

Vizyon sahibi, Atatürkçü biri olmalı, HDP ye yanaşan biri olmamalı

muharem ince cehapenin basinda olmaliydi
ama o trenide kacdi kemalin sayesinde

muharem ince pkk ile baglanti kurmazdi

Kemâl Bey'in ofisinde bir kedi vardı, ben onu tutuyorum.

piroman%C5%9Fet.jpg

1684214597509.png

Sahi anlatsaniza nasıl gidiyorsunuz 11 oldu 2 hafta sonra da 12 olacak

geçenlerde şirkette kılıç kemaldaroğlu övüyorduk. bence dedim piyasada kaseti olmayan tek adam o. zaten o yüzden de bunca başarısızlığa rağmen o koltukta.
sen ben olsak kaseti hemen patlatırlardı indirirlerdi bizi ama bu adamım kasetinin olma ihtimali bile yok öyle bi adam bu adam dedim.
arkadaşlardan biri dedi ki kılıçdaroğlu aynı senin fıstık ya kimseye zararı yok dedi. o gün bugündür ne kılıçdaroğoğlunu ciddiye alabiliyorum ne fıstığa o seviyesiz şakalarımı yapabiliyorum. garip bu durum ama chp'nin başkanlığına en çok Fıstık yakışır.

1684214949653.png
Fıstık: ben ne alaka .s

Kılıçdaroğlu yerine kimi öneriyorsunuz bu durumda? @Plesk
chp parti içerisinde çok bilgili insanlar var, oturur bir aday belirlerler herhalde : )
imamoğlu'nu kim tanıyordu da çıktı siyasi arenayı coşturdu, kitleleri peşinden götürdü. elbet bir kişi bulunur. bu karşı tarafın ''adam mı var, kime oy verelim, kötünün iyisi'' muhabbetine dönmesin lütfen.

Sevgili @glu

İttifaka başından itibaren karşıydın ve Kılıçdaroğlu'nu da gönülsüzce destekledin. Son günlerde yaptığın yorumlar da dikkatimi çektiği için sana da sormak istiyorum; kimi CHP'nin başında görmek istiyorsun ayrıca milliyetçilik vurgun ile CHP'nin sağ parti olması gerektiğini mi savunuyorsun?

@melnur sen de istifa etmeli diyenler arasındasın ve kimi öneriyorsun bu durumda?

Merak edenler için;

İlhan Cihaner (23 Şubat 1968, Kars), Türk hukukçu ve siyasetçi. Eski cumhuriyet başsavcısı, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili. 2012, 2014 ve 2016'da yapılan CHP kurultaylarında parti meclisi üyeliğine seçilmiş olup, halen bu görevi yürütmektedir.

Cihaner, 1999 yılında Şırnak'ın İdil ilçesinde görev yaparken, 1989 yılında öldürülen üç köylünün dosyasını açarak, JİTEM'in önemli isimleri olan Albay Arif Doğan, 1993 yılında öldürülen Cem Ersever, Yüzbaşı Sinan Yaşar, itirafçı İbrahim Babat'ın da aralarında bulunduğu kişiler hakkında iddianame hazırladı. O dönemde varlığı tartışılan JİTEM'e dava açma cesaretiyle takdir topladı.[3] Cihaner bu soruşturma ile JİTEM aleyhine dava açan ilk isim oldu.

2007’de Erzincan Başsavcısı olarak atandı. İlhan Cihaner göreve başladığı yıl İsmailağa cemaati ile Fethullah Gülen hakkında soruşturma başlattı. Cemaate bağlı Medine Vakfı'nın kentte ve bazı ilçelerdeki evlerinde çocuklara yatılı dini eğitim verildiği iddiaları üzerine dinleme kararı alındı. 17 vakıf ve derneğe yapılan baskınlarda gözaltına alınan 26 kişiden 7'si tutuklandı. Fethullah Gülen grubuna yönelik, kara para aklama, casusluk KPSS ve polis akademisi sınav sorularını elde ederek kamuda kadrolaşma suçlarını kapsayan başlıklarla soruşturma başlattı. Hanefi Avcı'nın iddiasına göre savcı Cihaner’in jandarmayla beraber yürüttüğü İsmailağa cemaati tahkikatı ve Gülen cemaati soruşturmalarının yarattığı rahatsızlık nedeniyle kurulan kumpasla görevden alınarak tutuklandı.[4][5] Soruşturması elinden alınan İlhan Cihaner hakkında Adalet Bakanlığı, 26 yıl hapis istemi ile dava açtı. 4 ay tutuklu kalan Cihaner daha sonra tahliye oldu. Daha sonraki dönemde bunun bir kumpas olduğu anlaşıldı. O dönem bu tutuklamaları yapan savcılar "FETÖ/PDY" soruşturmasından tutuklandı.

Vikipedia

Geri