CHP'nin genel başkanı kim olmalıdır?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Güncel Politika
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti

CHP'nin genel başkanı kim olmalıdır?

• Özgür Özel

• Faik Öztrak

• Diğer

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
CHP'nin genel başkanlık görevine kim gelecektir?

Özgür Özel diye düşünüyorum.

Şimdiden koltuk savaşları başladı

paranın yüzü tatlı gelip davama ihanet edip akp genclik kollarına geçmemiş oldaydim, net bendim

KK Cumhurbaşkanı seçilirse geçiş sürecinde Özgür Özel ve Canan Kaftancıoğlu (düşük ihtimal fazla kriminalize edildi ama parti teşkilatı içerisinde destekçileri var.) arasında bir seçim olur.

Uzun vadede ise İmamoğlu ve Yavaş'ın tekrar belediye başkanı olmayıp CB yardımcısı olacağını hesaba katarsak geçiş sürecinden sonra parlamenter sisteme geçildiğinde ;

%100 imamoğlu olacak.

Türkiye'nin en büyük iki belediye başkanlığını "Genel başkanın uygun gördüğü zaman ve görevde CB yardımcısı" olmak için bırakacak değiller.

Her iki belediye başkanlığının statüsü de 7 CB yardımcısından biri olmaktan daha yüksek.

Peki ne ikna etti İmamoğlu ve Yavaşı?

Bence ;

Parlementer sisteme dönüldükten sonra İmamoğlu CHP genel başkanı olacak, Yavaş ise geçiş süreci sonrasında eskisi gibi sembolikleşecek olan Cumhurbaşkanı olacak

Kendi tahminim de Faik Öztrak...

Partiye genel başkan secilmiycek. Seçim çalışmaları süresince ortaklarla amblemsiz propaganda yürütülmesi için böyle bişey yapıldı. Bu sistemde gerçek anlamda partisiz CB olmaz.

çok eleştirilen delege sistemi vardı. kolay kolay başkan olunmuyor, olamıyorsun, oldurmuyorlar.

Bir başkası Parti başkanı olursa, Kemal Kılıçdaroğlu görev dışı kalır. Bu nedenle de KK Parti başkanı kalmaya devam eder. Buna engel olacakları da Parti disilip kuruluna sevk eder. Örnek: Muharrem İnce.

Kurtuluşumuz Lefty olur cidden.. keşke öyle bir şey olsa

Bence dönmemeli, dönmeye çalışırsa da engellenmeli. Öyle bir narsist ancak partiye zarar verir.
ince'nin içinden çıktığım parti açıklaması, akşam saatlerinde meral akşener'in açıklaması şimdi de deva partisi sözcüsünün açıklaması bir işaret veriyor. adaylıktan çekilebilir.

Geri