Sevgili
@Lefty Cumhuriyet Halk Partisi'nin şu an bir isme değil, düşünceye, bir ideolojiye, bir yönelime ihtiyacı var. Bu parti neyi savunuyor? Bu parti bu ülkede neyi çözmek veya neyi değiştirmek üzere siyaset yapıyor? Bu sorulara herhangi bir Chp seçmeni net olarak cevap verebiliyor mu? Bugün beton Chp'li denen insanlar bugünün, 2023'ün Chp'sinin neyi savunduğunu anlayıp savunulan bu şeyleri benimseyebiliyor mu?
Bu parti, "Bunlar ulusalcı, bunlar kafa tasçı. Bunlar iktidar falan olmaz" denilerek bir değişim ve dönüşüm sürecine sokuldu ve bugün gelinen noktada parti o ulusalcı denen insanların aldığı oy oranlarını dahi yakalayamaz hale geldi. Bütün değerlerinden, Chp'yi ifade eden Altı Ok ve Altı Ok'u var eden bütün unsurlardan uzaklaştırıp saçma sapan, temelsiz ve anlamsız yeni bir Chp yaratıldı. Cumhuriyeti ve Chp'yi kuran kurucu babaların adını anmayan ve hatta o insanlara alenen düşmanlık edip o insanlarla hesaplaşmayı kendine şiar edinmiş insanlarla dolduruldu bu parti. Bayrağa ve cumhuriyete kin güden, o cumhuriyetin kurduğu bütünlüğe karşı hareket eden insanların ellerini kollarını sallayarak siyaset yaptığı bir parti haline geldi Chp. İçerisinde Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğü ve bekasına karşı söylemler geliştiren insanların siyaset yaptığı ve hatta vekil seçildiği bir partinin başına şu noktada kimin geçtiğinin gerçekten bir ehemmiyeti yok. O geçecek isim bu kanser hücrelerini bu partiden söküp atabilecek mi? Esas soru bu. O kudrete sahip değilse, bu kanser hücreleri ile kelimenin tam anlamıyla savaşmayacaksa inan kimin geçtiğinin bir ehemmiyeti yok. İsterse Tevfik Göksu geçsin.
Ben Chp'nin sağ parti olmasını değil, Chp'nin artık sağ ile sağ yarıştırmaktan vazgeçmesini istiyorum. Chp'nin Chp'yi ve Türkiye Cumhuriyetini var eden değerlere geri dönmesini, o değerleri göğüsünü gererek savunmasını istiyorum. Ben Chp içinde vatana ihanet boyutunda söylemlerde bulunan asalakların cirit atmamasını istiyorum. Chp halkçı olsun, halkın partisi olsun istiyorum. Gamze İlgezdilerin, Eren Erdemlerin, Oğuz Kaan Salıcıların, Nuşirevan Elçilerin değil, halkın partisi olsun. Taban bu insanları reddetmesine rağmen ısrar ve inatla bu insanlar dolduruldu bu partiye. Ya bu ülkede vatanını, bu ülkeyi var eden değerleri, bayrağını ve yurttaşlarını seven bir Chp'li yok mu da yıllardır bu tabana Faik Öztraklar, Gamze İlgezdiler, Muharrem Erkekler falan dayatılıyor?
Chp'nin artık tarikatçılardan, Atatürk ve cumhuriyet düşmanlarından, F tipi ve Siyasal İslam eskilerinden uzaklaşıp kendisine dönmesi gerek. Sadullah Ergin gibileri meclise taşımanın utancını bir ömür yaşayacak zaten bu parti. Hiç olmazsa bugünden kendi özüne dönsün de o partiye inancı pamuk ipliğine bağlı olan insanlara az da olsa umut versin.