Chp Çok Çalışır !

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Seni eğitmem lazım. Bu böyle olmaz. Yanlış öğrendiklerin yeni şeyler öğrenmeni engelliyor olabilir ( bkz: geriye ket vurma)
@Prodesmotes ruh diye bişey var mı sence? Yani metafizik anlamda.

Şapşal. Öğrendiklerim, yeni şeyler öğrenmemi etkiliyorsa buna ileriye ket vurma denir, geriye ket vurma değil. Tıp hariç, her konuda sabrımı sınayan bir ahmaksın.

Metafizik sende eksik kalsın kardeş. Önce cümlede anlamı bir çözelim.

Bak, haberi ve kısmi çevirisini ben paylaştım zaten. Haberi bulup google translate'i buraya yapıştırmak zor değil. Kaynağı zaten ben bulmuşum.

Kraliyet'in GSMH'dan payını ve mal varlığını araştırmanı ifade ettim. Benim sunduğum bilgiden bana öğreti sunma.

Kraliyet ailesinin gücünü anlaman için medyada yer alan meclis haberlerini değil, kraliyetin gücünü araştırman gerek. Biraz emek lütfen.

Avam Kamarası'nın bağımsızlığı ekonomik ve güç ilişkileri açısından mümkün değildir. Çünkü İngiltere'nin en büyük gücü Kraliyet Ailesi'dir.

Öğreneceksin küçüğüm.

Kraliyetin gücü, sembolik ve saygıdan diyorum sana. Gücünü kullanmak istesin anında son verirler monarşiye, böyle güç mü olur? İngiltere'nin ve genel olarak Birleşik Krallık'ın en büyük gücü parlamentodur.
Sana kaynakları ile bilgiler koydum, GSMH'dan pay veriyorlarsa Buckingham Sarayı'nın turizme açarak fazlasını da alıyorlar.

Daha ne istiyorsun iste. Kan var, vahset var. Ban kokusu osuruk kokusunu bastiriyor. Sana da iyilik yaramiyor yahu.

Ya bunlar değişik sövüyor hiho. Süleyman climax'ın yorumlarını beğenenlere andaval demiş. E bende beğeniyorum. Ne kadar saçma şeyler. Karşısındakine ve onun postlarını beğenenlere hakaret edip, kendisine hakaret edilmesini istemiyor. Bu kadar zorlama hareketlere gerek yok. Altı üstü iki fikir belirtip gideceksiniz (bu cümlenin sonuna küfür aşırı yakışırdı ama yazamıyorum tabi..)

Seni eğitmem lazım. Bu böyle olmaz. Yanlış öğrendiklerin yeni şeyler öğrenmeni engelliyor olabilir ( bkz: geriye ket vurma)
@Prodesmotes ruh diye bişey var mı sence? Yani metafizik anlamda.

Şapşal. Öğrendiklerim, yeni şeyler öğrenmemi etkiliyorsa buna ileriye ket vurma denir, geriye ket vurma değil. Tıp hariç, her konuda sabrımı sınayan bir ahmaksın.

Metafizik sende eksik kalsın kardeş. Önce cümlede anlamı bir çözelim.

Kraliyetin gücü, sembolik ve saygıdan diyorum sana. Gücünü kullanmak istesin anında son verirler monarşiye, böyle güç mü olur? İngiltere'nin ve genel olarak Birleşik Krallık'ın en büyük gücü parlamentodur.
Sana kaynakları ile bilgiler koydum, GSMH'dan pay veriyorlarsa Buckingham Sarayı'nın turizme açarak fazlasını da alıyorlar.

İspat lütfen. Buckingham Sarayı'nın turizm gelirlerinin, Kraliyet Ailesi'ne ayrılan paydan fazla olduğuna dair bir delil istiyorum.

Fazla bilgisizsin. Kusura bakma ama kör dövüş yapıyorsun. Bilgimle değil, bilgilerle döveceğim bir konuda gurur yaptın. Geçmiş olsun.

Ya ne cümlesi ne anlamı. Sürekli bikbikliyorsun sonra ona kucugum buna ahmak bilmem ne.

Metafizik eksik fazla kalsınla olmuyor.

Karaciğerden farkı varsa beynin, bu fark ruh mu sana göre onu sordum. Yoksa gece gece bana ne metadan fizikten. Adama elma sever misin diyorum "bırak şimdi sen manavliktan anlamaz bir malsın" diyorsun.
Olacak iş değil. @Prodesmotes

Akp'lilerin vergilerimizin nereye gittiğini takip etmesi gözlerimi yaşartıyor. Keşke iktidara gelseler de vergilerimizin nereye gitiğini bilsek...

Merkezî yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla görevlidir. (Viki)

Tanımı yukarıdaki gibi olan bir kurumumuz var. Son yıllarda bilinçli olarak karalanıyor, içi boşaltılmaya, etkisi azaltılmaya çalışılıyor ve hatta raporları kasıtlı olarak duyurulmuyor. Adını ve görevini zaten bilen insanlar biliyor bilmeyenler için burası yolun sonu. Onlar İmamoğlu'nun vergilerimizi boşa harcadığına, insanları açlık ve sefalete sürüklediğine, su faturalarını dhkp-c'lilerin getirdiğine falan inanabilir.

Hemen yukarıdaki kurum üzerinden devam edelim, malum kurum son yıllarda çok çarpıcı raporlar hazırladı. Bu raporların ortaya çıkardığı tek bir gerçekle bugün normal bir ülkede yer yerinden oynardı ancak bizim ülkede Western klişelerindeki tumbleweed kadar bile hareket olmadı. Olamaz da çünkü ikiyüzlülük bizim milletin damarlarına işlemiş vaziyette. Partiden, ideolojiden bağımsız söylüyorum bunu. Hepimiz ikiyüzlüyüz. Burada vergi diye bık bık öten adamlara şunu söyleyeyim Bein, anlaşmalı olduğu halde boktan bir futbol maçının yayın ödemesini yapmadığı için bizim cebimizden yaklaşık 300 milyon tl çıkacak. Ne vergisinden bahsediyorsunuz.

Heykel mevzusuna gelirsek, ben şehirlerin heykel gibi sanatsal ve estetik değeri yüksek ögelerle donatılmasını destekliyorum. Şehirlerimiz pespaye halde. Estetik namına kayda değer tek bir emare olmadığı gibi bize kalan mirası da yerle bir ettik. Coğrafyamızın bize bıraktığı mirası ne yazık ki hakkıyla koruyamıyouz ve çöl bedevisi zihniyetiyle devam ettiğimiz sürece koruyamayacağız da. Şehrimizin eski ve yeni meydanlarına bakalım hemen hepsi betona gömülmüş, korkunç yerler. Buraların adam edilmesi de halkın kullanımına uygun hale getirilmesi de bir hizmettir. Bundan rahatsız olmak yerine bunlara olanak tanıyalım, yapılması için talepkar olalım. Mevzu salt heykel değil, şehri daha estetik ve yaşanabilir hale getirme. İstanbul'un 39 ilçesinin hangisinin meydanı insanın içini ferahlatıyor, hangisi insana nefes alacak bir alan sağlıyor?

Akplilerin heykel üzerinden varmak istedikleri nokta, heykelin onlara verdiği acı aşikar. Onların heykel korkusunun sebebini herkes biliyor ya neyse.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ya ne cümlesi ne anlamı. Sürekli bikbikliyorsun sonra ona kucugum buna ahmak bilmem ne.

Metafizik eksik fazla kalsınla olmuyor.

Karaciğerden farkı varsa beynin, bu fark ruh mu sana göre onu sordum. Yoksa gece gece bana ne metadan fizikten. Adama elma sever misin diyorum "bırak şimdi sen manavliktan anlamaz bir malsın" diyorsun.
Olacak iş değil. @Prodesmotes

Bak, her noktada demagoji yapıyorsun. Şuraya kilitlenelim önce; dedlin ki: "Yanlış öğrendiklerin yeni şeyler öğrenmeni engelliyor olabilir ( bkz: geriye ket vurma)".

Tamamen yanlış. Bunun adı ileriye ket vurma. Saçmaladığın her an olduğu gibi, konuyu değiştirip bel altı vurmaya çalışıyorsun bay cahil.

Önce şunu yazacaksın: "Kusura bakma, yanlış ifade ettim. Bu geriye ket vurma değil, ileriye ket vurma, yanıldım."

İspat lütfen. Buckingham Sarayı'nın turizm gelirlerinin, Kraliyet Ailesi'ne ayrılan paydan fazla olduğuna dair bir delil istiyorum.

Fazla bilgisizsin. Kusura bakma ama kör dövüş yapıyorsun. Bilgimle değil, bilgilerle döveceğim bir konuda gurur yaptın. Geçmiş olsun.

Bu inat neden?
Semboliktir demek zor mu?
Al sana kaynak, para basma makinesi Saray:
65 ile 100 euro arası turlar ve ahırı da gezersen 13 euro diyor. Yılda 15 milyon kişi ziyaret ediyormuş. Tl cinsinden şu an 918 liralık tur bileti var, gideceksen acele et sterlin yükselebilir (:
Kraliyet'e verdiğinden fazlasını alıyorlar yani. Al gülüm, ver gülüm.

Bu inat neden?
Semboliktir demek zor mu?
Al sana kaynak, para basma makinesi Saray:
65 ile 100 euro arası turlar ve ahırı da gezersen 13 euro diyor. Yılda 15 milyon kişi ziyaret ediyormuş. Tl cinsinden şu an 918 liralık tur bileti var, gideceksen acele et sterlin yükselebilir (:
Kraliyet'e verdiğinden fazlasını alıyorlar yani. Al gülüm, ver gülüm.

Bilgi sunacaksın ki kabul edeceğim. Kendi kendine düğün, halay ilan ediyorsun. Bak, konu şu; Kraliyet Ailesi'nin geliri, sağladığı turizm gelirinden düşüktür.

Bunu sen yazdın: "GSMH'dan pay veriyorlarsa Buckingham Sarayı'nın turizme açarak fazlasını da alıyorlar."

Tekrar ediyorum sığır, bunu sen yazdın: "GSMH'dan pay veriyorlarsa Buckingham Sarayı'nın turizme açarak fazlasını da alıyorlar."

Bana GSMH'dan aldıkları payın, turizm gelirlerinden fazla olduğunu ispat etmen gerek. Bu noktada battın. Yanlış ve yalan bilgi çünkü. Eveleyip geveliyorsun.

Tekrar ediyorum, senden zekanı ortaya koymanı istemiyorum. Maşallah, en süper sensin. Sadece şunu göster bana: "GSMH'dan pay veriyorlarsa Buckingham Sarayı'nın turizme açarak fazlasını da alıyorlar."

Bu kadar.

Ya @Prodesmotes hazinenin borcu 2 yilda 2 ye katlanmis. Merkez bankasi 130 milyar dolar rezervini eritmis yetmemis 40 milyarda borclanmis. Yani bu duzeni savunmak icin kivranma rica ediyorum.

Bunun kotu yonetimme filanda ilgisi yok, basbaya iflas noktasi Kralice filan yine bir girmissin. Adam ulkeyi Katara tapulayacak utanmasa yahu.

Digeride kalkmis heykel meykel diyor gulermisiiin aglarmisin.

Ya @Prodesmotes hazinenin borcu 2 yilda 2 ye katlanmis. Merkez bankasi 130 milyar dolar rezervini eritmis yetmemis 40 milyarda borclanmis. Yani bu duzeni savunmak icin kivranma rica ediyorum.

Bunun kotu yonetimme filanda ilgisi yok, basbaya iflas noktasi Kralice filan yine bir girmissin. Adam ulkeyi Katara tapulayacak utanmasa yahu.

Digeride kalkmis heykel meykel diyor gulermisiiin aglarmisin.

Ben bu düzeni savunmuyorum. Merak etme rezervleri senden daha çok takip ediyorum. Kuru düşük tutmak için uygulanan swap politikalarına hakimim.

Bak, ayırımı yap, ülkede ekonomik sıkıntı var mı? Var. Var mıydı? Vardı.

Ekonomik kriz var mı? Yok. Yakın tarihte var oldu mu? Hayır.

Merkez bankasi 130 milyar dolar rezervini eritmis yetmemis 40 milyarda borclanmis.

Tamamen yanlış bilgi. Rezerv bitmedi. Hiçbir zaman. Rezerv yetmediği için herhangi bir ek borçlanmaya gidilmedi.

Kriz de yok, iflas da yok. Hiçbir ekonomik kriz, Ekonomi Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı değişti diye tersine dönmez. Adı üzerinde; Ekonomik Kriz. Son 1 haftanın ve son 1 ayın en çok kazandıran yatırımlarına bakın. Böyle ekonomik krize, ekonomi piyasası götüyle güler.

Katar'a bel bağlamak ayrı bir konu. Ben de tasvip etmiyorum.

Kraliyet ailesi tartışmasının bunlarla bir ilgisi yok.

Arkadaş, hiçbir şey bilmediği İngiltere sistemiyle ilgili atıp tutuyor. Benim özel ilgi alanım. Diğer ülkeler, krallıklarla ilgili bu kadar net konuşamam. Fakat İngiltere üzerine uzun süre çalıştığım bir ülke.

Sunamayacağı bilgileri ifade etmesinden siz de anlarsınız zaten. İddia ettiği şeyleri ispat etmesi mümkün değil.

@Prodesmotes
Evladım. Ket vurma meselesi ne kadar dertmis senin için. Sıradan bişey. Bu devirde bunu bilmekle övünen bi tek seni gördüm. Sıradan yazım hatası işte. niye bu kadar anlam yükledin. Hayır felsefik bişey de değil günlük pratikte bişey. Abooo bi typo hatası buldu küfür hakaret kizil kıyamet.
bazen dinozor yazacağıma dinazor yazıyorum noolmuş yani.

Cevab veremedin tabi kıvır dur. Dansoz seni

@Prodesmotes
Evladım. Ket vurma meselesi ne kadar dertmis senin için. Sıradan bişey. Bu devirde bunu bilmekle övünen bi tek seni gördüm. Sıradan yazım hatası işte. niye bu kadar anlam yükledin. Hayır felsefik bişey de değil günlük pratikte bişey. Abooo bi typo hatası buldu küfür hakaret kizil kıyamet.
bazen dinozor yazacağıma dinazor yazıyorum noolmuş yani.

Cevab veremedin tabi kıvır dur. Dansoz seni

Yanıldığın her konuda aynı şeyi yapıyorsun bebeğim. O dert değil, bu dert değil. Dertleri sen belirliyorsun herhalde.

Yanılıyorsun küçük kardeş. Yazım hatası değil, bilgi hatası. Yazım hatasının ne olduğunu da bilmiyorsun, öğren:

Yazım (imlâ) hatâsı; bir sözcenin yanlışlıkla yanlış yazılmacasıdır.

İleri ifadesini geri olarak yazmak değil, ileri ifadesini içmeli olarak yazmak olabilir.

Son düzenleme:
Ha bu arada ekonomik kriz olması için noolmasi lazım onu bilmiyorum. Yani ekmek alamayınca mi kriz oluyor. Katar parasıyla borsa sisirilince mi iyilik hali oluyor. Anlamam ben ekonomiden. İyi diyosaniz öyledir.

Ben bu düzeni savunmuyorum. Merak etme rezervleri senden daha çok takip ediyorum. Kuru düşük tutmak için uygulanan swap politikalarına hakimim.

Bak, ayırımı yap, ülkede ekonomik sıkıntı var mı? Var. Var mıydı? Vardı.

Ekonomik kriz var mı? Yok. Yakın tarihte var oldu mu? Hayır.

Tamamen yanlış bilgi. Rezerv bitmedi. Hiçbir zaman. Rezerv yetmediği için herhangi bir ek borçlanmaya gidilmedi.

Kriz de yok, iflas da yok. Hiçbir ekonomik kriz, Ekonomi Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı değişti diye tersine dönmez. Adı üzerinde; Ekonomik Kriz. Son 1 haftanın ve son 1 ayın en çok kazandıran yatırımlarına bakın. Böyle ekonomik krize, ekonomi piyasası götüyle güler.

Katar'a bel bağlamak ayrı bir konu. Ben de tasvip etmiyorum.

Kraliyet ailesi tartışmasının bunlarla bir ilgisi yok.

Arkadaş, hiçbir şey bilmediği İngiltere sistemiyle ilgili atıp tutuyor. Benim özel ilgi alanım. Diğer ülkeler, krallıklarla ilgili bu kadar net konuşamam. Fakat İngiltere üzerine uzun süre çalıştığım bir ülke.

Sunamayacağı bilgileri ifade etmesinden siz de anlarsınız zaten. İddia ettiği şeyleri ispat etmesi mümkün değil.

Ihtiyat akçesi dahi harcandi. Ulkede mevcut durumu idare edebilecek hicbir enstruman YOK bugun cok cok daha uygun imkanlarla borcunu dondurebilecekken biz alabileceğimizin 2-3 katindan fazla faizle Çinden buluyoruz sicak parayi.

Faizin faizini cevirmek icin oda. Bunun sebebi nedir? Bak kalkip 2 kelime laf edemiyorsun Çin’in Uygur zulmune. Ne oldu kimsesizlerin kimsesiydin?

Ulkenin özellikle Baskanlik Sistemi denen garabetten sonra geldigi nokta ortada yahu. Yani ben neyin nesini anlatayim. Adam bana hala kalkip heykel diyorsa vallahi benim aklima kesinlikle bir sekilde bu duzenden nemalandigindan baska birsey gelmez. Kör oğlu kör olsan kalkip bunu soylemezsin, akıl mantik iflas etmiş.

Dunyanin en yuksek faizini veren 4-5 ulkesinden biriyiz. Sen bunu begeniyorsan , alkisliyorsan, dogru yapildigini dusunuyorsan konuşacak birsey kalmiyor.

Su piyasalar toparladi filan demissin onuda atlamayayim Dow Jones filan tarihi rekor kirdi. Bunun sebebide ard arda aciklanan asilardir. Bizim ultra iyi yonetimimizle alakasi yok yani senin anlayacagin.

Ihtiyat akçesi dahi harcandi. Ulkede mevcut durumu idare edebilecek hicbir enstruman YOK bugun cok cok daha uygun imkanlarla borcunu dondurebilecekken biz alabileceğimizin 2-3 katindan fazla faizle Çinden buluyoruz sicak parayi.

Faizin faizini cevirmek icin oda. Bunun sebebi nedir? Bak kalkip 2 kelime laf edemiyorsun Çin’in Uygur zulmune. Ne oldu kimsesizlerin kimsesiydin?

Ulkenin özellikle Baskanlik Sistemi denen garabetten sonra geldigi nokta ortada yahu. Yani ben neyin nesini anlatayim. Adam bana hala kalkip heykel diyorsa vallahi benim aklima kesinlikle bir sekilde bu duzenden nemalandigindan baska birsey gelmez. Kör oğlu kör olsan kalkip bunu soylemezsin, akıl mantik iflas etmiş.

Dunyanin en yuksek faizini veren 4-5 ulkesinden biriyiz. Sen bunu begeniyorsan , alkisliyorsan, dogru yapildigini dusunuyorsan konuşacak birsey kalmiyor.

Su piyasalar toparladi filan demissin onuda atlamayayim Dow Jones filan tarihi rekor kirdi. Bunun sebebide ard arda aciklanan asilardir. Bizim ultra iyi yonetimimizle alakasi yok yani senin anlayacagin.

Yanlış. Delil sun. Hiçbir enstrüman olmadığına dair delil sun. Benim sunacağım enstrüman delilleri mevcut.

Sıcak parayı IMF'in sunduğundan daha yüksek faizle aldığımız doğru. Fakat enstrümanımızın olmadığı yanlış. Ne döviz rezervi ne altın rezervi bitmemiş bir ülke enstrümansız kalmış değildir. Ekstra borçlanma zaten yok.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2019'da 159 tonluk net altın alımıyla dünyada merkez bankaları arasında bu alanda birinci ülke oldu. TCMB'nin kendine ait altın rezervleri bu alımla 412.5 tona çıktı ve Türkiye bu alanda dünya ülkeleri arasında 12. sıraya yükseldi.

Kaynak: Sözcü

Saçmalıyorsunuz.

Heykel ilgi alanım değil. Buna binaen bir beyanım yok. Başkanlık sisteminden ziyade uluslararası konum: Kendi kıta sahanlığınızda aradığınız doğal kaynaklara müdahale bunun içinde, geminize hukuka aykırı baskın yapılması bunun içinde, Yunanistan s300 kullanırken ve hiçbir yaptırıma maruz kalmazken siz s400 aldığınız için ABD tarafından ücretini ödediğiniz uçağa kavuşamazken, dahası 11 Aralık tarihinde AB'den yaptırım beklerken, Romanya - Ukrayna, İngiltere - Fransa örneklerinde olduğu gibi Akdeniz'de haklarınızı savunurken, elbette zorluklar yaşarsınız. En muhalif ordu komutanları bugün yaşanan gelişmelere ek olarak iktidarı savunurken, elbette karalamamalıyız.

1) Yönetime hiçbir zaman ultra iyi demedim.
2) Aşı gelişmeleri Down Jones'da ne kadar ilerlemeye sebep oldu? Aşı gelişmeleri mi, yeni Maliye Bakanı mı Down Jones'da daha çok ilerlemeye sebep oldu?
3) Janet Yellen kimdir? Ne tür mali politikar yürütmüştür ve piyasaların beklentisi nedir?

Köyün delisi gibi ortaya bir şeyler atıp duruyorsunuz da kimse bir şey ispat etmiyor. Lafügüzaf. Bomboş.

Bence anlatmaktan çok anlamanız gereken konular var. Aşı böyle bir pozitif görüntü çizemez. İç gelişmelere değinmiyorum bile; TÜSİAD ile görüşme, reform paketi, faiz kararı, bağımsızlık vurgusu...

Her zaman söylerim: " A Haber ne kadar zararlıysa Fox TV'de o kadar zararlıdır."

Esen kalın.

Chp'de Erdoğan'da israftan başka bir şey yapmıyor neredeyse.
Türkiyenin en mal insanına bile sorsan bir sürü mantıklı şey söyler şu ülke için.
İktidarda muhalefette bazen ne yaptığını bilmiyor, akıl tutulması yaşıyor.

Chp'de Erdoğan'da israftan başka bir şey yapmıyor neredeyse.
Türkiyenin en mal insanına bile sorsan bir sürü mantıklı şey söyler şu ülke için.
İktidarda muhalefette bazen ne yaptığını bilmiyor, akıl tutulması yaşıyor.

Hepiniz delirmişsiniz. CHP ne israfı yapıyor? Elinde hangi ekonomik argüman var da israf yapıyor? Hangi ejder meyveli resepsiyonu CHP yaptı?

Geri