Chp Çok Çalışır !

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
İslam o hakkı tanımaz. O hakkın bedelini ödetir. Düşünce ve ifade hakkın varsa, düşündüğünde ve düşünceni ifade ettiğinde cezalandırılmazsın. "Konuşabilirsin ama konuşursan yakarım" demek, bir hak tanımak demek değildir.

İmtihan günahlara izin verilmesi, dinin ve doğrunun yaygınlaştırılmaması mı? Kural koyucu, günaha izin verdiğinde bundan sorumlu değil midir? Kural koyucu İslam dinine göre günahı yasaklamamalı mıdır?

Bkz: Yeni bir din doğuyor.
Çetin ceviz olduğunu biliyordum da bu kadarını beklemiyordum
Bunlar derin konular
Vereceğim cevaplar seni tatmin etmez
Benden buraya kadar

Melnur kafasına sıksın. Alaturka sana biat edip düşünmekten vazgeçsin. Oldursana.
Çok ön yargilisin. Alaturka'nin kimseye biat etmesine gerek yok. Zaten girdiği yolun çıkışı ateizm. Ben geçtim ordan biliyorum. Tam tersine, düşünsün elbette.

Çetin ceviz olduğunu biliyordum da bu kadarını beklemiyordum
Bunlar derin konular
Vereceğim cevaplar seni tatmin etmez
Benden buraya kadar

Tatmin olmaya çalışmıyorum. İnan, öğrenmeye çalışıyorum. Tüm samimiyetimle ve saygımla.

"Bunlar derin konular" çıkışı da benimki kadar büyük bir klişe oldu. Anlatmak istersen, dinlemek isterim. Ara beni.

Çok ön yargilisin. Alaturka'nin kimseye biat etmesine gerek yok. Zaten girdiği yolun çıkışı ateizm. Ben geçtim ordan biliyorum. Tam tersine, düşünsün elbette.

Yavrum, ön yargılarım var, asla reddetmem ama bu bir ön yargı değil. Ne istediğimi sordun, ben de isteğimi söyledim.

Alaturka'nın biat etmesine gerek var demiyorum, öyle bir ön yargım yok, biat etme gerekliliği olduğuna dair bir düşüncem yok. Sana biat etmesini istiyorum. İstek. Müridin olsun. Fantezi. Böyle daha iyi anlarsın.

Herkes düşünsün. Amin. Nereye çıkacağını ben bilemem.

Tekrar ediyorum, isteğimi sordun; senin seküler bir şeyh, onun da müridin olmasını istiyorum.

Derin merin değil. Dogmalarınızla çatışıyor özgür fikirleriniz. Biri diğerine üstün gelecek. Ya bir primat olduğunuzu kabul edecek ya da... Neyse ne amaaaaan.

Gerçekten derin konular
Bunlara cevap vermek için derin bir felsefe ve kelam ilmine vakıf olmak gerekiyor
Bi bok gerekmiyor.
Sadece cesur olmak gerekiyor.
Evrensel ve zaman üstü bir kitapta Resulun evlilik hayatını düzenleyen maddelerin ne işi var diye sormak gerekiyor. Bir adım ya bir adım! Aydınlanma ile aranda sadece bu kadar var. Ama sen hala işi komplike hale getiriyorsun. Sal gitsin abi.

Bi bok gerekmiyor.
Sadece cesur olmak gerekiyor.
Evrensel ve zaman üstü bir kitapta Resulun evlilik hayatını düzenleyen maddelerin ne işi var diye sormak gerekiyor. Bir adım ya bir adım! Aydınlanma ile aranda sadece bu kadar var. Ama sen hala işi komplike hale getiriyorsun. Sal gitsin abi.
Evrensel değerlere aykırı
Ortak aklın reddediği bir çelişki olması gerekiyor
Resulün evliliği değil
Kuranda anlatılan nebinin evliliği
Kaldı ki bunun zeminide var
Bu bir, ikincisi ateizm den önce deizm var
Sen çok hızlı yol almışın:)

@ala'turka ben o kavramları kabul etmiyorum. Ateizm deizm bilmem her ne karın ağrısı.

Bugün hiç kimse "Allah yok" diyemez. Çünkü yokluğun da ispatı gerekir.
Beyin de karaciğer gibi bir organ. Fazla anlam yüklüyoruz insan olmamıza. Tavuktan hallice salak mahluklariz.
Asla evreni anlayamayacagiz.

@ala'turka ben o kavramları kabul etmiyorum. Ateizm deizm bilmem her ne karın ağrısı.

Beyin de karaciğer gibi bir organ. Fazla anlam yüklüyoruz insan olmamıza. Tavuktan hallice salak mahluklariz.

Aklın yetmiyor diye aklı küçük göremezsin. Hebele hübele sesleri çıkaran bir canlıdan, atomu parçalayan, uzaya mekik gönderen, temizliği robota yaptıran bir canlıya dönüştük.

Sen tavuğa yakın olabilirsin de biz çok uzaklaştık. Haberin olsun reis. "Asla" ifadesini kullanman bile abes.

Evreni anlamak = Hedef 2023 Anlayamazsınız.

Tmm ne güzel işte
Toplumu karanlığa sürüklemeyen inancı reddetmeye gerek yok
Sorgulayan Müslümanı inkara zorlamanın gereği yok

Son düzenleme:
Aklımız karaciğerle aynıysa, ben de her söylenene inanmayı tercih ederim. Sana biat ederim.
"Beyin de karaciğer gibi bir organ" cümlesini anlayamayacak biri değilsin. Tavuktan hallice olma alegorisini çevirip "hehe sen öyle ol ben uzaydan el sallıyorum" tadına nasıl getirebilirsin.

İnsanin en büyük ahmakligi, zeki olduğunu sanması. Sardalya balığına göre de fil daha zeki.

Bilmeyenler bilenlere biat etmek zorunda
Bu kainatın en geçerli kanunu

Bilmeyenler öğrenmek zorunda başkan. Bilen, bilmeyeni emer, sömürür. Birileri de bilmediği için FETÖ'ye biat etti mesela.

İkra'dan başlar, "Kör olanla (basiretle) gören bir olmaz; iman edip salih amellerde bulunanlarla kötülük yapan da. Ne kadar az öğüt alıp düşünüyorsunuz" a kadar gider.

Kör ile gören eşit değildir. Düşünmek senin vazifen, kusura bakmayacaksın.

Rabbinizden size indirilene uyun, Ondan (Allah'tan) başka “veli”lere (himaye edicilere ve bâtıl hüküm vericilere) tâbi olmayın. (Kur’an’a ve Resulüllah’a bağlı olmayan rehberlere uymayın.) Ne de az tezekkür ediyor (ne az öğüt alıyor, ne azokuyup düşünüyor) sunuz!

Himaye ediciler diyor reis... Biat ne demek? Himaye ne demek? Kur'an biat etmemelisin derken, sen: "Biat etmek zorundasın" diyorsun. Kafam karıştı. Bir de kainat kuralı. "Bağlı olmayan" kavramına da sığınamazsın. Kalpleri ancak Allah bilir. Sen, kimin kime bağlı olduğunu bilemezsin.

She formally opens Parliament every year, and when the government passes a bill, it cannot become an Act of Parliament until it receives her stamp of approval, a process called Royal Assent. (Yasama üzerindeki denetimi)

As such, Queen Elizabeth II’s formal duties are largely representational, such as embarking on goodwill visits abroad and hosting foreign heads of state. (Temsil yetkisi)

But the Queen does have a few unique legal privileges. Royal.uk says she “retains the right to claim ownership of any unmarked mute swan swimming in open waters”. She also claims dominion over all whales, sturgeons and dolphins in the waters around England and Wales, doesn’t need a passport to travel abroad, and can drive without a licence.

In a straightforward general election, the Queen would accept the resignation of the outgoing prime minister and then instruct the incoming leader to form a government in her name - but this process is “put in jeopardy if there is uncertainty over the government being formed” (Yürütmenin gidişini kabul eden ve yeni yürütmeyi göreve başlatan diyor.)

Yürütmeyi göreve başlatan, yürütmenin altında olamaz herhalde.

Kraliyet Ailesi'nin GSMH'dan aldığı miktara ve mal varlığına bir bak devamında. Paylaştığım yazılar tek bir gazete haberinden. Çok daha fazlasını paylaşabilirim.

Bu yazdıklarının çevirisi:
Her yıl resmen Parlamentoyu açar ve hükümet bir tasarıyı onayladığında, Kraliyet Onayı adı verilen bir süreç olan onay damgasını alana kadar Parlamento Yasası olamaz.
Bu nedenle, Kraliçe II. Elizabeth’in resmi görevleri, yurtdışında iyi niyet ziyaretlerine başlamak ve yabancı devlet başkanlarını ağırlamak gibi büyük ölçüde temsil niteliğindedir.
Ancak Kraliçe'nin birkaç benzersiz yasal ayrıcalığı var. Royal.uk, "açık sularda yüzen işaretsiz dilsiz kuğuların mülkiyetini talep etme hakkını elinde tuttuğunu" söylüyor. Ayrıca İngiltere ve Galler'deki sularda tüm balinalar, mersin balığı ve yunuslar üzerinde hakimiyet kurduğunu, yurtdışına seyahat etmek için pasaporta ihtiyacı olmadığını ve ehliyetsiz araba kullanabileceğini iddia ediyor.
Basit bir genel seçimde, Kraliçe giden başbakanın istifasını kabul edecek ve ardından gelen lidere kendi adına bir hükümet kurma talimatı verecektir - ancak bu süreç, kurulmakta olan hükümetin belirsizliği varsa tehlikeye atılır.

Birleşik Krallık'ın yönetimi:
Yetki devri uyarınca, egemen devletin sahip olduğu yasama ve yürütme yetkilerinin bir bölümü, Birleşik Krallık Parlamentosu (“Westminster”) tarafından farklı ölçülerde olmak üzere İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’daki ulusal parlamentolara ve bunların seçtiği yürütme organlarına devredilmiştir.
Devlet Başkanı Kraliçe II. Elizabeth, siyaset üstü bir konuma sahiptir.

Monarşi ile parlamento uyumu:

İngiltere, parlamento ve monarşinin bu kadar uzun süre yan yana var olabildiği tek ülke. Kuruluşundan itibaren geçen 300 yılda, parlamentonun yetkileri ve üstünlüğü hep artarken, monarşininki geriledi.
Bugün parlamentonun açılış töreni, bir yanıyla onun Kraliçe'nin parlamentosu olduğunu hatırlatan bir sembolizm içerse de, bir yanıyla seçilmişlerin üstünlüğünü ve belirleyiciliğini vurgular.
Her şeyden önce okuduğu hükümet programı, Kraliçe'nin eline hükümet tarafından tutuşturulmuş bir metindir. Asıl vurgu ise törene yedirilmiştir.
Kraliçe Lordlar Kamarası'ndaki yerini aldıktan sonra, Black Rod adlı temsilcisini vekilleri çağırması için Avam Kamarası'na yollar. Black Rod tam içeri girecekken Avam Kamarası'nın kapısı şiddetle yüzüne çarpılır.
Kapıyı elindeki asa ile vurduktan ve Kraliçe'nin talebini "nazik" bir şekilde aktardıktan sonra içeri alınır.
"Avam"ın bağımsızlığı ve üstünlüğü yeterince vurgulanmıştır.

Kraliçe'nin yetkisi

İngiltere'de hükümetin yeni politika öncelikleri her yıl yeni yasama dönemi başında kraliçenin meclisteki konuşması ile duyuruluyor. Başbakan Johnson parlamentonun askıya alınması ya da tatil edilmesinin "Kraliçe'nin Konuşması" öncesinde geleneksel bir uygulama olduğunu belirtiyor. Johnson talebi için hükümetinin Brexit sürecine göre yeni politika önceliklerini belirleyebilmek adına bu konuşmanın ertelenmesini gerekçe gösteriyor.
Öte yandan sanılanın aksine kraliçenin başbakanın talebini reddetme hakkı bulunmuyor. Teamüller gereği başbakanın talebini kraliçeye iletme, kraliçenin de başbakanın tavsiyesi doğrultusunda karar verme yükümlülüğü bulunuyor. Yazılı bir Anayasası bulunmayan Birleşik Krallık'taki bu ve benzeri uygulamaların temelinde yüzyıllar içerisinde şekillenen siyasi teamül ve gelenekler yatıyor.

Kaynaklar:

Velhasıl sembolik bir kurumu ve geleneklere gösterilen saygıları çok da abartmamalı, üstünlük olarak görmemeli. Yanlış okuyorsun sen anlaşılan (:
Bir zamanlar bizde de cumhurbaşkanı açılış törenini yapardı ve yetkisi kısıtlı idi. Şimdiki sistemi kastetmiyorum.
İngilizler, Kraliçe ile beraber monarşiyi de gömmek istiyor.

"Beyin de karaciğer gibi bir organ" cümlesini anlayamayacak biri değilsin. Tavuktan hallice olma alegorisini çevirip "hehe sen öyle ol ben uzaydan el sallıyorum" tadına nasıl getirebilirsin.

İnsanin en büyük ahmakligi, zeki olduğunu sanması. Sardalya balığına göre de fil daha zeki.

Güzelim, "insanın tavuktan çok bir farkı yok" demekle çok başka bir şey. Bir Türkçe kursuna git, kelimede anlam, cümlede anlam öğren.

"Tavuktan hallice aptal mahluklarız" cümlesinin ne anlama geldiğini öğren önce. Sonra ben sana çikolata veririm. Söz. Ne yazdığının farkında değilsin. Ne anlattığını kendin anlamıyorsun.

Açıklama ile kıyaslama farklıdır. Sardalyaya göre fil daha zekidir ile insanın aklı tavuktan hallicedir demek aynı şey değildir.

Sen adam olacaksın da ben göreceğim. Heyhat.

Bu yazdıklarının çevirisi:
Her yıl resmen Parlamentoyu açar ve hükümet bir tasarıyı onayladığında, Kraliyet Onayı adı verilen bir süreç olan onay damgasını alana kadar Parlamento Yasası olamaz.
Bu nedenle, Kraliçe II. Elizabeth’in resmi görevleri, yurtdışında iyi niyet ziyaretlerine başlamak ve yabancı devlet başkanlarını ağırlamak gibi büyük ölçüde temsil niteliğindedir.
Ancak Kraliçe'nin birkaç benzersiz yasal ayrıcalığı var. Royal.uk, "açık sularda yüzen işaretsiz dilsiz kuğuların mülkiyetini talep etme hakkını elinde tuttuğunu" söylüyor. Ayrıca İngiltere ve Galler'deki sularda tüm balinalar, mersin balığı ve yunuslar üzerinde hakimiyet kurduğunu, yurtdışına seyahat etmek için pasaporta ihtiyacı olmadığını ve ehliyetsiz araba kullanabileceğini iddia ediyor.
Basit bir genel seçimde, Kraliçe giden başbakanın istifasını kabul edecek ve ardından gelen lidere kendi adına bir hükümet kurma talimatı verecektir - ancak bu süreç, kurulmakta olan hükümetin belirsizliği varsa tehlikeye atılır.

Birleşik Krallık'ın yönetimi:
Yetki devri uyarınca, egemen devletin sahip olduğu yasama ve yürütme yetkilerinin bir bölümü, Birleşik Krallık Parlamentosu (“Westminster”) tarafından farklı ölçülerde olmak üzere İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’daki ulusal parlamentolara ve bunların seçtiği yürütme organlarına devredilmiştir.
Devlet Başkanı Kraliçe II. Elizabeth, siyaset üstü bir konuma sahiptir.

Monarşi ile parlamento uyumu:

İngiltere, parlamento ve monarşinin bu kadar uzun süre yan yana var olabildiği tek ülke. Kuruluşundan itibaren geçen 300 yılda, parlamentonun yetkileri ve üstünlüğü hep artarken, monarşininki geriledi.
Bugün parlamentonun açılış töreni, bir yanıyla onun Kraliçe'nin parlamentosu olduğunu hatırlatan bir sembolizm içerse de, bir yanıyla seçilmişlerin üstünlüğünü ve belirleyiciliğini vurgular.
Her şeyden önce okuduğu hükümet programı, Kraliçe'nin eline hükümet tarafından tutuşturulmuş bir metindir. Asıl vurgu ise törene yedirilmiştir.
Kraliçe Lordlar Kamarası'ndaki yerini aldıktan sonra, Black Rod adlı temsilcisini vekilleri çağırması için Avam Kamarası'na yollar. Black Rod tam içeri girecekken Avam Kamarası'nın kapısı şiddetle yüzüne çarpılır.
Kapıyı elindeki asa ile vurduktan ve Kraliçe'nin talebini "nazik" bir şekilde aktardıktan sonra içeri alınır.
"Avam"ın bağımsızlığı ve üstünlüğü yeterince vurgulanmıştır.

Kraliçe'nin yetkisi

İngiltere'de hükümetin yeni politika öncelikleri her yıl yeni yasama dönemi başında kraliçenin meclisteki konuşması ile duyuruluyor. Başbakan Johnson parlamentonun askıya alınması ya da tatil edilmesinin "Kraliçe'nin Konuşması" öncesinde geleneksel bir uygulama olduğunu belirtiyor. Johnson talebi için hükümetinin Brexit sürecine göre yeni politika önceliklerini belirleyebilmek adına bu konuşmanın ertelenmesini gerekçe gösteriyor.
Öte yandan sanılanın aksine kraliçenin başbakanın talebini reddetme hakkı bulunmuyor. Teamüller gereği başbakanın talebini kraliçeye iletme, kraliçenin de başbakanın tavsiyesi doğrultusunda karar verme yükümlülüğü bulunuyor. Yazılı bir Anayasası bulunmayan Birleşik Krallık'taki bu ve benzeri uygulamaların temelinde yüzyıllar içerisinde şekillenen siyasi teamül ve gelenekler yatıyor.

Kaynaklar:

Velhasıl sembolik bir kurumu ve geleneklere gösterilen saygıları çok da abartmamalı, üstünlük olarak görmemeli. Yanlış okuyorsun sen anlaşılan (:
Bir zamanlar bizde de cumhurbaşkanı açılış törenini yapardı ve yetkisi kısıtlı idi. Şimdiki sistemi kastetmiyorum.
İngilizler, Kraliçe ile beraber monarşiyi de gömmek istiyor.

Bak, haberi ve kısmi çevirisini ben paylaştım zaten. Haberi bulup google translate'i buraya yapıştırmak zor değil. Kaynağı zaten ben bulmuşum.

Kraliyet'in GSMH'dan payını ve mal varlığını araştırmanı ifade ettim. Benim sunduğum bilgiden bana öğreti sunma.

Kraliyet ailesinin gücünü anlaman için medyada yer alan meclis haberlerini değil, kraliyetin gücünü araştırman gerek. Biraz emek lütfen.

Avam Kamarası'nın bağımsızlığı ekonomik ve güç ilişkileri açısından mümkün değildir. Çünkü İngiltere'nin en büyük gücü Kraliyet Ailesi'dir.

Öğreneceksin küçüğüm.

Seni eğitmem lazım. Bu böyle olmaz. Yanlış öğrendiklerin yeni şeyler öğrenmeni engelliyor olabilir ( bkz: geriye ket vurma)
@Prodesmotes ruh diye bişey var mı sence? Yani metafizik anlamda.

Geri